V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.01.2020. - IZBOR SPORTISTE GODINE 14. FEBRUARA U DOMU KULTURE
Tradicionalna manifestacija "Izbor sportiste" za 2019. godinu, na kojoj će biti proglašeni i nagrađeni najuspješniji sportisti i sportski kolektivi opštine Kozarska Dubica, biće održana u petak, 14. februara, odlučeno je danas na sastanku Organizaciog odbora te manifestacije.
"Svim sportskim kolektivima upućen je poziv za prijavu prijedloga kandidata za izbor najuspješnije sportske ekipe, najuspješnijeg sportiste, trenera, sportskog radnika i mladog talenta", potvrdio je predsjednik Organizacionog odbora Dušan Drljić.
On je rekao da će pristigle prijave razmatrati žiri manifestacije, koji je danas predložio organizacioni odbor.
U okviru manifestacije biće održan kulturno-umjetnički program, a za najuspješnije sportiste obezbijeđene su nagrade.
Generalni pokrovitelj i organizator 49. "Izbora sportiste godine" jeste opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj i suorganizator manifestacije Centar za informisanje i kulturu.
Manifestacija će početi u 19.00 časova u dubičkom Domu kulture.
24.01.2020. - BROJNA PUBLIKA PRISUSTVOVALA TRADICIONALNOJ SVETOSAVSKOJ AKADEMIJI
U Domu kulture u Kozarskoj Dubici pred brojnom publikom večeras je održana tradicionalna Svetosavska akademija, manifestacija koju od 2007. godine zajednički pripremaju sve obrazovne ustanove u toj opštini.
U programu je učestvovalo 67 izvođača, koji su o liku i djelu Svetog Save, kao i o 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve govorili kroz recitacije, dramske prikaze, muzikom i pjesmom.
Nosilac ovogodišnjeg programa Svetosavske akademije bila je Osnovna škola "Vuk Stefanović Karadžić", a za scenario je bila zadužena profesor srpskog jezika i književnosti Tatjana Jakšić Banjac.
"Ove godine misao vodilja za čitav program bila nam je osam vijekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. Potrudili smo se u granicama naših mogućnosti svi zajedno i nadam se da se program dopao i publici", rekla je Banjčeva.
Ona je dodala da je ova manifestacija veoma važna za svaki grad i prilika da djeca predstave sve što su spremali unazad nekoliko mjeseci i u šta su uložili veliki trud.
Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dušan Drljić zahvalio je učenicima iz svih dubičkih škola koji su na dostojanstven način pripremili Svetosavsku akademiju, te njihovim profesorima koji su im pomogli u radu.
"Ova tradicija će nas uvijek podsjećati na naše korijene i na važnu ulogu naše države i crkve", rekao je Drljić.
U programu akademije učestvovali su učenici iz svih osnovnih i srednje škole u Kozarskoj Dubici, uključujući i Osnovnu muzičku školu "Branko Smiljanić".
Tradicionalnoj svečanosti prisustvovali su predstavnici javnog, crkvenog i privrednog života opštine, te brojni građani i roditelji.
Nakon programa održan je koktel za učesnike i goste.
Medijski pokrovitelj Svetosavske akademije je JP "Centar za informisanje i kulturu" Kozarska Dubica, a manifestacija se organizuje uz podršku opštine Kozarska Dubica.
24.01.2020. -SASTANAK O STANJU I RAZVOJNIM ŠANSAMA U OBLASTI PRIVREDE
Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević razgovarao je danas sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem o stanju u oblasti privrede i aktivnostima koje će Ministarstvo preduzimati na domaćem i inostranom tržištu da bi bili obezbijeđeni investitori interesantni ovoj lokalnoj zajednici.
"Tu, prije svega, mislim na metalsku industriju koja je u ekspanziji i ima razvojnu šansu što se tiče Republike Srpske u okviru raznih vidova saradnje na nivou EU i kompanija iz Unije", rekao je Petričević novinarima.
Nakon sastanka sa Reljićem i njegovim saradnicima, Petričević je najavio da će Ministarstvo privrede i preduzetništva ove godine obezbijediti kreditne linije za razvoj privrednih subjekata, odnosno nabavku novih tehnologija i proširenje poslovnih kapaciteta.
"S tim kreditnim linijama ćemo krenuti u narednih mjesec dana jer imamo još završne konsultacije sa bankama. One mogu biti razvojna šansa privredi Republike Srpske, s obzirom na to da će uslovi biti veoma povoljni, sa kamatom od 2,5 do tri odsto i rokom otplate do 12 godine sa dvije godine grejs- perioda", precizirao je Petričević.
On je dodao da će ove godine u većem iznosu biti na raspolaganju podsticajna sredstva za nabavku novih tehnologija.
"Na taj način želimo da podržimo privrednike da ulažu i razvijaju proizvodnju jer samo tako mogu opstati na domaćem, ali i na zahtjevnom evropskom tržištu", rekao je Petričević.
On je zahvalio za prijem rukovodstvu opštine Kozarska Dubica i rekao da je zadovovoljan situacijom u oblasti lokalne privrede.
Reljić je rekao da je prvi radni sastanak sa ministrom Petričevićem u Kozarskoj Dubici bio konstruktivan jer su predstavljene ideje koje mogu pomoći privredi te opštine.
"Ministra smo informisali o privrednom stanju u Kozarskoj Dubici i djelatnostima koji se tiču privrede, jer i u budućnosti očekujemo podršku Vlade Republike Srpske, resornog ministarstva projektima koje budemo kandidovali", istakao je Reljić.
On je dodao da je izložen plan unapređenja privredne grane u Kozarskoj Dubici.
"Privreda naše opštine nije u lošoj situaciji jer imamo nekoliko dobrih firmi koje zapošljavaju radnike i uspješno posluju, ali nas sve zajedno opterećuje problem opštinskog budžeta i finansijska situacija u javnom sektoru", naveo je Reljić.
On je rekao da firme u Kozarskoj Dubici dobro posluju, a posebno velike kompanije kao što su "Mlijekoprodukt" i "Dubikoton", te druge velike kompanije iz drvoprerađivačkog sektora, koje zapošljavaju više od 400 radnika.
"Te firme prave godišnji promet od oko 300 miliona KM, što nije mali iznos za ovako malu opštinu, a i ovih dana imamo najavu investitora iz Zapadne Evrope koji dolaze u Kozarsku Dubicu, jer smo najbliža dodirna tačka EU i granice sa Hrvatskom", rekao je Reljić novinarima.
U pratnji domaćina, među kojima su bili i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac i zamjenik načelnika opštine Dušan Drljić, ministar Petričević i njegovi saradnici danas su u Kozarskoj Dubici posjetili i preduzeća "Šuvak metal", "Agroflora" i "Tehna-turs" iz oblasti metaloprerađivačke i drvoprerađivačke industrije.
23.01.2020. - MINISTAR PETRIČEVIĆ SUTRA U RADNOJ POSJETI OPŠTINI KOZARSKA DUBICA
Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević posjetiće sutra opštinu Kozarska Dubica, gdje će održati radni sastanak sa načelnikom opštine Radenkom Reljićem u kabinetu načelnika opštine sa početkom u 11.00 časova.
U drugom dijelu posjete opštini ministar Petričević posjetiće privredne subjekte "Agroflora" d.o.o. i "Tehna Turs" d.o.o. koji se bave preradom drveta.
Izjave za novinare su predviđene nakon sastanka u 11.30 časova.
23.01.2020. - POTPISANI UGOVORI O ZAKUPU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA
Načelnik opštine Кozarska Dubica Radenko Reljić potpisao je danas ugovore o zakupu zemljišta sa 33 poljoprivredna proizvođača sa područja opštine, kojima je u zakup na period od 10 godina dodijeljeno 196 hektara zemljišta u svojini Republike Srpske.
Reljić je rekao da je opština Кozarska Dubica za taj postupak dobila odobrenje Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i izrazio očekivanje da će poljoprivrednici biti zadovoljni obavljenim poslom.
On je objasnio da su postojali veliki problemi u tom postupku, s obzirom da je bilo puno zahtjeva iz drugih institucija, firmi i lica iz drugih opština koji su željeli da koriste zemljište na području opštine Кozarska Dubica.
“Mi smo dali sve od sebe da se izborimo da se ta zemlja, koja jeste u vlasništvu Republike Srpske, a na području je opštine Кozarska Dubica, dodijeli ljudima koji tu žive, rade i hrane svoje porodice i u toj namjeri smo uspjeli”, rekao je Reljić.
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Кozarska Dubica Duško Bodilović rekao je da su ugovori potpisani na osnovu javnog oglasa o dodjeli u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske, koji je raspisan u februaru prošle godine za dodjelu 530 hektara zemljišta na području opštine Кozarska Dubica.
On je precizirao da je po tom javnom oglasu preostala dodjela još oko 100 hektara, a da će postupak uvođenja u posjed biti maksimalno ubrzan da bi poljoprivrednici što prije mogli da steknu pravo korištenja dodjeljenog zemljišta.
Na inicijativu načelnika opštine Radenka Reljića na današnjem sastanku sa poljoprivrednim proizvođačima razgovarano je i o drugim problemima u poljoprivrednoj proizvodnji i načinima njihovog rješavanja.
Zadovoljstvo i zahvalnost zbog dodjele zemljišta koje će im omogućiti novi obim proizvodnje izrazili su Dragan Gavrilović iz Sreflija i Ostoja Janković iz Gornjoselaca.
22.01.2020. - ZA STIPENDIJU KONKURISALO 128 STUDENATA
Na javni konkurs za dodjelu stipendija opštine Кozarska Dubica u školskoj 2019/20. godini prijavljeno je 128 studenta.
Nakon što pristigle prijave razmotri komisija za dodjelu stipendija, na oglasnoj tabli i Internet stranici opštine biće objavljena preliminarna rang-lista stipendista opštine Кozarska Dubica.
Na osnovu objavljenog konkursa, pravo na stipendije koje se isplaćuju iz Budžeta opštine Kozarska Dubica može da ostvari 100 studenata redovnih studija prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu, u novčanom iznosu od 500 KM za apsolvente i 1.000 KM za ostale studente na godišnjem nivou.
Za ove namjenu u budžetu je ukupno planirano 95.000 KM.
Konkursom su utvđene posebne kategorije studenata, koje će stipendiju ostvariti bez obzira na prosjek ocjena, posebni uslovi stipendiranja, koji uključuju prosječnu ocjenu studiranja, način bodovanja i deficitarne fakultete.
09.01.2020. - ČESTITKA POVODOM OBILJEŽAVANJA DANA REPUBLIKE SRPSKE
Povodom Dana Republike Srpske- 9. januara načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić uputili su čestitku svim građanima.
“Svim građanima opštine Kozarska Dubica upućujemo iskrene čestitke povodom rođendana Republike. Republika Srpska je naša otadžbina i čuvar svih vrijednosti stvaranih tokom istorije našeg naroda. Nakon 28 godina od osnivanja možemo reći da je savremena, demokratska i snažna zajednica.
Naša Republika je krvlju branjena i kao takva zadužuje sve nas da bude čuvana neupitnom ljubavlju i vječnom zahvalnošću i poštovanjem prema palim borcima i ratnim vojnim invalidima koji su dali najviše što su imali za stvaranje Republike.
Želimo da i u narednim godinama bude nastavljeno svečano i dostojanstveno obilježavanje 9. januara-Dana Republike Srpske, najznačajnijeg datuma u istoriji srpskog naroda na ovom prostoru”, navedeno je u čestitki.
Proslava Dana Republike – 9. Januara u Kozarskoj Dubici počinje u 20:30 časova na trgu “11. dubičke brigade” kada će biti upriličen koncert estradne umjetnice Indire Radić i lokalnog “Bum bend-a”. Za građane je obezbijeđeno kuvano vino, a biće priređen i spektakularni vatromet.
Iz Opštinske uprave su pozvali građane da prisustvuju koncertu, te da svi zajedno proslave Dan Republike. Prenos proslave uživo obezbijediće lokalna Radio-televizija putem live striminga, tako da će obilježavanje rođendana Republike moći pratiti građani u inostranstvu. Link je dostupan na www.rtv-kd.com. i www.kozarskadubica.org.
05.01.2020. - ZAVRŠENE PRIPREME ZA PROSLAVU DANA REPUBLIKE 9. JANUARA
Opština Kozarska Dubica ulazi u završne pripreme za proslavu 9. januara- Dana Republike Srpske.
Ove godine na trgu “11. dubičke brigade” nastupiće estradna umjetnica Indira Radić, a atmosferu će upotpuniti kuvano vino, koje je obezbijeđeno za sve prisutne, kao i spektakularni vatromet.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić pozvao je građane da se okupe na trgu i da svi zajedno slave rođendan Republike, najznačajniji datum novije istorije, koji će se uvijek dostojanstveno i s radošću obilježavati.
“Nastupu Indire Radić prethodiće nastup lokalnog “Bum benda”, a koji će početi u 20:30 časova. Prenos programa uživo osiguraće lokalna Radio televizija, a putem live striming-a proslavu s trga moći će pratiti i naši sugrađani u inostranstvu. Link za praćenje programa uživo biće dostupan na portalu RTV KD (www.rtv-kd.com) i na zvaničnoj internet prezentaciji Opštine Kozarska Dubica (www.kozarskadubica.org )”, istakao je Reljić.
Dan Republike Srpke obilježiće se u četvrtak, 09. januara 2020. godine, na trgu “11. dubičke brigade” sa početkom u 20:30 časova.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi