V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.12.2109. - NAJAVA: GODIŠNJA I XXX REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Skupština opštine Kozarska Dubica će 26. decembra na godišnjoj sjednici razmatrati Program rada Skupštine opštine za narednu godinu, te Prijedlog budžeta opštine i Odluku o izvršenju budžeta za 2020. godinu.
Istog dana, nakon godišnje biće održana i 30. redovna sjednica Skupštine opštine sa 21 tačkom dnevnog reda, među kojima su Prijedlog Rebalansa budžeta za ovu godinu i Odluka o izmjeni Odluke o izvršenju budžeta opštine za 2019.godinu.
Pored toga, na dnevnom redu je i Program održavanja saobraćajnica u zimskim uslovima za 2020., te Informacija o stanju u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja u protekloj školskoj godini i upis učenika u tekuću školsku godinu.
Na posljednjoj redovnoj sjednici lokalne skupštine u ovoj godini odbornici će za narednu utvrditi visinu poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području Kozarske Dubice i početnu visinu mjesečne zakupnine poslovnih prostora u vlasništu opštine.
Na dnevnom redu naći će se i više odluka vezanih za Fond stambenih jedinica socijalnog stanovanja.
Odbornici lokalnog parlamenta će u četvrtak, 26.decembra rad započeti u 9.00 časova.
24.12.2019. - BOŽIĆNA ČESTITKA KATOLIČKIM VJERENICIMA
Povodom Badnjeg dana i Božića župniku Marku Vidoviću i katoličkim vjernicima čestitku su uputili načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić. U čestitki se kaže:

"U ime opštine Kozarska Dubica i lično ime vama i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti upućujemo najiskrenije čestitke sa željom da vam praznični dani budu ispunjeni zdravljem, srećom i porodičnim blagostanjem.

Neka predstojeći praznici podsjete na važnost međusobnog uvažavanja, kako bismo budućnost ispunili zajedničkom srećom i boljim životom za sve ljude“, stoji na kraju čestitke.
17.12.2019. - RASPISAN KONKURS ZA DODJELU STUDENTSKIH STIPENDIJA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić raspisao je Konkurs za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2019/2020. godini.
Na osnovu objavljenog konkursa, pravo na stipendije koje se isplaćuju iz Budžeta opštine Kozarska Dubica može da ostvari 100 studenata redovnih studija prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu, u novčanom iznosu od 500 KM za apsolvente i 1.000 KM za ostale studente na godišnjem nivou.
Za ove namjenu u budžetu je ukupno planirano 95.000 KM.
Konkursom su utvđene posebne kategorije studenata, koje će stipendiju ostvariti bez obzira na prosjek ocjena, posebni uslovi stipendiranja, koji uključuju prosječnu ocjenu studiranja, način bodovanja i deficitarne fakultete.
Obrazac prijave za Javni konkurs, kao i obrazac izjave da student ne prima stipendiju od drugih stipenditora dostupni su na internet stranici i u šalter sali оpštine Kozarska Dubica.
Rok za podnošenje prijava je 16. januar 2020. godine, a uz propisanu dokumentaciju prijave se podnose Odjeljenju za opštu upravu i društvene djelatnosti оpštine Kozarska Dubica putem prijemne kancelarije ili poštom.
10.12.2019. - POTPISAN SPORAZUM O PARKU PRIRODE "UNA"
Predstavnici opština na čijoj teritoriji se nalazi Park prirode “Una” u Republici Srpskoj potpisali su danas u Novom Gradu sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza.
Prethodno je na sjednicama skupština opština Novi Grad, Kostajnica, Kozarska Dubica i Krupa na Uni usvojena odluka o osnivanju javne ustanove Park prirode “Una”, čije će sjedište biti u Novom Gradu.
Obaveza naše opštine jeste da u osnivačkom kapitalu ove ustanove, koji je 5.000 KM, učestvuje sa 2.000 KM , kazao je nakon potpisivanja sporazuma Darijan Babić načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Opštine Kozarska Dubica.
On je rekao da je sljedeći korak imenovanje v.d. članova Upravnog odbora Javne ustanove Park prirode “Una”, a kada to učine sve opštine na čijoj teritoriji se park nalazi lokalne skupštine će rapisati konkurs za imenovanje članova Upravnog odbora.
Obaveza naše opštine su i troškovi zaposlenja jednog lica koje će čuvati i voditi brigu o parku na teritoriji Kozarske Dubice, dodao je Babić.
Vlada Republike Srpske je inače,u septembru donijela odluku o proglašenju Parka prirode “Una” koji se prostire na području opština Novi Grad, Kostajnica, Kozarska Dubica i Krupa na Uni .
Odlukom je predviđeno da će za upravljanje Parkom prirode “Una” četiri opštine osnovati javnu ustanovu sa sjedištem u Novom Gradu, u skladu sa procedurama propisanim zakonom kojim se uređuje sistem javnih službi i zakonom o lokalnoj samoupravi.
02.12.2019. - ODRŽANA CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA ZA 2020. GODINU
U maloj skupštinskoj sali održana je centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Kozarska Dubica za 2020. godinu i Nacrtu rebalansa budžeta za 2019. godinu.
Na 29. redovnom zasjedanju dubičkog parlamenta odbornici su usvojili Nacrt budžeta opštine za 2020.godinu u iznosu od 11.274.000 KM kojim su budžetska sredstva povećana za 1.410.000 ili za 14,3 odsto u odnosu na ovogodišnji budžet.
Usvojenim Nacrtom rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu od 11.877.000 planirano je povećanje prihoda za 2.013.000 KM ili za 20,4 odsto u odnosu na budžet.
U javnoj raspravi o ovim dokumentima govorili su predstavnici budžetskih korisnika, javnih ustanova, preduzeća i organizacija koje se dijelom ili upotpunosti finansiraju iz opštinske kase, kao i predstavnici nekih udruženja građana, sportskih klubova i građani.
"Imali smo dobar odziv na javnu raspravu, koja je normalna procedura u donošenje rebalansa i budžeta. Svi prijedlozi iz javne rasprave, kao i oni koji dođu pismenim putem biće razmotreni, a onda ćemo vidjeti kakve su naše mogućnosti da uvrstimo u budžet ove primjedbe i zahtjeve za veća sredstva“, izjavila jer Nada Grgača, načelnica Odjeljenja za finansije.
"Mi smo takođe na Nacrt budžeta opštine za 2020. godinu iz Ministarstva finansija Republike Srpske dobili preporuke koje moramo uvrstiti u budžet“, dodala je Grgača.
Nakon provedene javne rasprave, narednih dana biće izrađeni Prijedlog budžeta opštine za 2020.godinu i Prijedlog rebalansa budžeta za 2019. godinu, na koje saglasnost treba da da Ministarstvo finansija Republike Srpske, a potom će biti razmatrani na decembarskoj sjednici Skupštini opštine.
29.11.2019. - NAJAVA: CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUŽETA ZA 2020. GODINU
Centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Kozarska Dubica za 2020.godinu i Nacrtu rebalansa budžeta za ovu godinu biće održana 2.decembra sa početkom u 11 časova u velikoj skupštinskoj sali.
Svim zainteresovanim građanima, institucijama, javnim preduzećima, organizacijama to će biti još jedna prilika da nakon 14-odnevne javne rasprave daju svoje mišljenje, prijedloge, sugestije i zahtjeve o ovim dokumentima koji su u nacrtu usvojeni na 29. sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica.
Predsjednik lokalnog parlamenta Milovan Barišić je rekao da će po završetku javne rasprave biti izrađeni Prijedlog budžeta opštine za 2020.godinu i Prijedlog rebalansa budžeta za 2019. godinu na koje saglasnost treba da da Ministarstvo finansija Republike Srpske, a potom će biti razmatrani u Skupštini opštine.
Na 29. redovnom zasjedanju dubičkog parlamenta odbornici su usvojili Nacrt budžeta opštine za 2020.godinu u iznosu od 11.274.000 KM kojim su budžetska sredstva povećana za 1.410.000 ili za 14,3 odsto u odnosu na ovogodišnji budžet.
Usvojenim Nacrtom rebalansa budžeta za ovu godinu u iznosu od 11.877.000 planirano je povećanje prihoda za 2.013.000 KM ili za 20,4 odsto u odnosu na budžet.

20.11.2019. - ODRŽAN SASTANAK O PROJEKTIMA KOJI SE REALIZUJU DONATORSKIM SREDSTVIMA VLADE SRBIJE
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica Darijan Babić razgovarao je danas sa predstavnicima Ministarstva finansija Vlade Republike Srpske o realizaciji projekta koji su na području opštine Kozarska Dubica finansirani donatorskim sredstvima Vlade Srbije.
“Tema sastanka su bili projekti realizovani tokom ove godine, a riječ je o projektima sanacije lokalne putne mreže i radovima na uređenju ulice Mladena Stojanovića”, precizirao je Babić i dodao da su ti projekti realizovani u potpunosti.
On je rekao da je u toku realizacija projekta rekonstrukcije dijela objekta Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici, odnosno higijensko-epidemiološke službe, službe hitne pomoći i ginekologije, a da se i ti radovi u potpunosti finansiraju sredstvima Vlade Srbije.
“Iz sredstava Vlade Srbije biće finansirana nabavka novog sanitetskog vozila za potrebe službe hitne pomoći. U toku je postupak javne nabavke koju vodi Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srpske”, precizirao je Babić.
On je rekao da su predstavnici Ministarstva finansija u Kozarskoj Dubici obišli lokacije na kojima ralizovani navedeni projekti.
Babić je, u ime opštine Kozarska Dubica, zahvalio Vladi Srbije i Vladi Republike Srpske na dodjeljenim sredstvima.
“Nadamo se da će takvih vidova pomoći biti i u budućem periodu, jer su sredstva za finansiranje infrastrukturnih projekata neophodna, a nedostupna su iz budžeta opštine”, rekao je Babić.
Za realizaciju infrastrukturnih projekata na području opštine Kozarska Dubica Vlada Srbije odborila je do sada donatorska sredstva u iznosu oko 600.000 KM.

20.11.2019. - OBAVJEŠTENJE: RADNO VRIJEME ZA 21. NOVEMBAR 2019. GODINE
Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH – 21. novembar republički je praznik i neradni dan u Republici Srpskoj.
Iz Komunalne policije opštine Kozarska Dubica podsjećaju preduzetnike i preduzeća da su dužni da poštuju propisano radno vrijeme.
U redovnom radnom vremenu u četvrtak, 21. novembra mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju registrovane apoteke, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe, kao i privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske djelatnosti, te dragstori.
U vremenu od 8.00 do 12.00 časova mogu raditi svi ostali privredni subjekti. Na dan praznika radno vrijeme svih ugostiteljskih objekata je neograničeno.
Komunalna policija će vršiti kontrolu radnog vremena, pa pozivaju preduzetnike i preduzeća da se pridržavaju propisa.
U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije, čiji je osnivač Republika.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi