V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.01.2021. - ODRŽANA KONSTITUTIVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Skupštinsku većinu u novom sazivu Skupštine opštine Kozarska Dubica čine odbornici SNSD-a, DNS-a, SP i NDP-a, a na danas održanoj konstitutivnoj sjednici za predsjednika Skupštine opštine tajnim glasanjem izabran je Siniša Zlokapa iz SNSD-a, dok će funkciju potpredsjednika vršiti Vladimir Rokić iz iste političke stranke.
Za zamjenika načelnika opštine izabran je Dragan Trkulja iz DNS-a, dok je za vršioca dužnosti sekretara izabran Milan Pupavac.
Prema usvojenom dnevnom redu prve konstitutivne sjednice Skupštine opštine, na prijedlog načelnika opštine Radenka Reljića, imenovani su vršioci dužnosti načelnika odjeljenja u skladu sa Odlukom o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Opštinske uprave Kozarska Dubica.
Za v.d. načelnika Odjeljenja za finansije izabrana je Nada Grgača, v.d. načelnika Odjeljenja sa stambeno-komunalne poslove i prostorno uređenje Darijan Babić, v.d. načelnika Odjeljenje za opštu upravu i društvene djelatnosti Goran Mirić, v.d. načelnika Odjeljenja za poljoprivredu Duško Bodilović i v.d. načelnika za privredu Slobodan Premasunac.
Načelnik opštine Kozarka Dubica Radenko Reljić u izjavi novinarima konstatovao je da je danas završen prvi dio konstitutivne sjednice Skupštine opštine, na kojoj su implementirani rezultati lokalnih izbora održanih 15. novembra prošle godine.
Reljić je naveo da je od strane predsjedavajućeg radnog predsjedništva došlo do zloupotrebe statuta i poslovnika o radu Skupštine opštine, nakon čega su odbornici opozicije napustili sjednicu.
“Gospodin Dušan Drljić pokušao je prekinuti sjednicu pozivajući se na to da nisu bile obavljene adekvatne konsultacije sa političim strankama iako je on sam bio u obavezi da to uradi”, naveo je Reljić u izjavi novinarima i dodao da se radi o političkoj opstruciji i cinizmu.
Reljić je naveo da je rad konstitutivne sjednice Skupštine opštine dalje nastavljen u skladu sa zakonom.
“Ovdje se samo šalje loša slika tako da građani Kozarske Dubice moraju ubuduće da paze za koga glasaju, jer odbornici koji su napustili skupštinu zajedno sa odbornikom Drljićem je imala za cilj da vrši opstrukciju, da se ne usvoji budžet i da se pogorša i onako loša situacija u opštine Kozarska Dubica i to na štetu građana”, rekao je Reljić.
Načelnik Reljić konstatovao je da je danas uspješno formirana lokalna vlast u Kozarskoj Dubici i najavio da će sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica biti nastavljena nakon što se formiraju odbornički klubovi, koji treba da formiraju komisije i druga radna tijela Skupštine opštine.
“Još jednom želim da se građanima opštine Kozarska Dubica zahvalim na povjerenju koje su dali ljudima koji ih ovdje predstavljaju u vlasti, a onima koji se bave političkim spletkama poručujem da to ide na njihov račun i obraz”, izjavio je Reljić.
Novoimenovani zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Trkulja zahvalio je odbornicima DNS-a i načelniku opštine koji su ga predložili za tu funkciju.
“Zalagaću se da svojim znanjem i kreativnošću pokušam doprinijeti kvalitetnom radu Opštinske uprave. Moja očekivanja usmjerena su ka dobru naroda i ove naše zajednice, koja prolazi kroz turbulentna vremena i svakako mislim da svi trebamo u skladu sa svojim znanjem i mogućnostima doprinijeti da očuvamo ovu opštinu i omogućimo da ona napreduje”, rekao je Trkulja.
Novoizabrani predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Siniša Zlokapa zahvalio je svim kolegama odbornicima koji su učestvovali u radu konstitutivne sjednice.
“Mogu samo da kažem da ću dužnost predsjednika Skupštine opštine Kozarska Dubica obavljati u skladu sa zakonom, poslovnikom i statutom i u najboljem interesu naših građana”, rekao je Zlokapa novinarima.
Odbornik SNSD-a Jovica Šuman zahvalio je svim odbornicima i funkcionerima koji su učestvovali na današnjoj sjednici, ali i svim građanima opštine Kozarska Dubica koji su ponovo dali podršku načelniku Reljiću i koji su omogućili da skupštinska većina zajedno sa načelnikom ponovo preuzme odgovornost za vođenje opštine Kozarska Dubica.
“Klub odbornika SNSD-a radiće u cilju da pokušamo da naša opština preživi sve ove nedaće koje su bile proteklih godina i da krenemo boljim putem ka napred”, rekao je Šuman.
Odbornik DNS-a Dragan Brdar rekao je da je ta stranka ostala privržena koalicionom sporazumu koji je potpisan prije lokalnih izbora, uz podršku načelniku Reljiću.
“Dali smo pun doprinos njegovom reizboru, a sada DNS participira u vlasti u Skupštini opštine Kozarska Dubica. U naredne četiri godine pokazaćemo da ćemo voditi politiku podmlađivanja stranke što smo i danas dokazali pri imenovanju naših kadrova”, rekao je Brdar novinarima.
Odbornik SP Živko Goga rekao je da su se odbornici te partije na današnjoj sjednici ponašali odgovorno i konstruktivno.
“Dio smo skupštinske većine i vjerujem da će Kozarska Dubica sa ovim rukovodstvom i ovom skupštinskom većinom krenuti u pravcu oporavka i progresa”, rekao je Goga.
Odbornici Skupštine opštine čije je mandate potvrdila Centralna izborna komisija, novoizabrani funkcioneri i rukovodeći službenici položili su danas svečanu izjavu, a Skupština opštine je donijela niz odluka i zaključaka o prestanku funkcija i mandata u skladu sa zakonom.
Jednoglasno je utvrđen je i Zaključak kojim Skupština opštine Kozarska Dubica izražava stav da je predsjedavajući radnog predsjedništva Dušan Drljić prekršio odredbe Statuta i Poslovnika Skupštine opštine Kozarska Dubica.
U zaključku se konstatuje da je predsjedavajući imao dužnost i obavezu da obavi konsultacije sa političkim partijama i nezavisnim odbornicima koji imaju mandate u Skupštini opštine Kozarska Dubica.
27.01.2021. - RELJIĆ: OBRAZOVANJE NEPROCJENJIV RESURS
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić čestitao je učenicima, prosvjetnim radnicima i svim zaposlenima u oblasti obrazovanja školsku slavu – Svetog Savu.
“Protekla godina i pandemija virusa korona nas je stavila pred brojne izazove, a ujedno nam još jednom pokazala da je obrazovanje prioritet jer bez kvalitetnog i obrazovanog kadra teško je postići pozitivne efekte u bilo kojoj oblasti i situaciji. Neka nam ovaj datum bude podsjetnik da je znanje najisplativija investicija i neprocjenjiv resurs koji će doprinijeti društvenom napretku”, rekao je Reljić.
Slavu škole svim učenicima i prosvjetnim radnicima čestitao je i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić.
Savindan se obilježava u čast prvog srpskog arhiepiskopa, prosvetitelja i tvorca zakonodavstva. Sveti Sava se smatra začetnikom srpske srednjovijekovne književnosti i zaštitnikom prosvjetnih ustanova.
18.01.2021. - OPŠTINA KOZARSKA DUBICA UPUTILA POMOĆ U UGROŽENO PODRUČJE HRVATSKE KOSTAJNICE
Opština Kozarska Dubica uputila je i danas pomoć postradalom stanovništvu u Hrvatskoj u mjesto Donja Velešnja u opštini Kuruzari kod Hrvatske Kostajnice.
Prema riječima načelnika opštine Radenka Reljića Vatrogasna jedinica i građevinska mehanizacija upućeni su i danas kako bi se pomoglo stanovništvu koje je ostalo bez krova nad glavom tokom zemljotresa.
“Pomoć je upućena i u Kostajnicu, našim komšijama, a isto tako i stanovništvu u pograničnim opštinama. Svačiji ljudski život je vrijedan, a posebno treba zbrinuti djecu, starije i bolesno stanovništvo. Iako i sami trebamo pomoć, u Kozarskoj Dubici je oštećeno 650 privatnih objekata, naša lokalna Radio-televizija više nema prostorije za rad, a sanaciju trebaju i obrazovne ustanove, ne možemo ostati nijemi na molbu za pomoć kada nam se obrate naše komšije jer ne mogu zbrinuti ljude koji su doslovno ostali bez krova nad glavom”, rekao je Reljić i dodao da će i dalje nastojati pomoći gdje god mogu, te da sve nade, kada je riječ o sanaciji štete, ova lokalna zajednica polaže u institucije Republike Srpske jer sami ne mogu riješiti probleme koji su nastali usljed razornog zemljotresa 29. decembra.
18.01.2021. - KONSTITUTIVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE 28. JANUARA
Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica biće održana u četvrtak, 28. januara, najavio je predsjednik Skupštine Milovan Barišić.
Kako je naznačeno u prijedlogu dnevnog reda, nakon izbora radnog predsjedništva i donošenja rješenja o imenovanju Verifikacione komisije, načelnik i odbornici će položiti svečanu izjavu.
Na konstitutivnoj sjednici donijeće se i rješenja o razrješenju članova dosadašnje i o imenovanju predsjednika i članova nove Komisije za izbor i imenovanje, a imenovaće se i Komisija za izbor predsjednika i potpredsjednika Skupštine i zamjenika načelnika opštine.
Izabraće se predsjednik i potpredsjednik Skupštine opštine i zamjenik načelnika opština, a biće imenovan vršilac dužnosti sekretara Skupštine opštine i v.d. načelnici Odjeljenja za finansije, Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, Odjeljenja za prostorno uređenje, Odjeljenja za privredu i poljoprivredu i Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti.
Na konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine imenovaće se Komisija za primopredaju dužnosti predsjednika Skupštine opštine i Komisija za primopredaju dužnosti načelnika opštine i službenika na rukovodećim radnim mjestima.
Predviđeno je i donošenje Odluke o raspisivanju Javnog konkursa za imenovanje sekretara Skupštine opštine i donošenje rješenja o imenovanju Komisije za sporovođenje ovog konkursa, a nakon razrješenja dosadašnjih predviđeno je imenovanje stalnih radnih skupštinskih tijela, odbora i savjeta.
Konstitutivna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica biće održana u velikoj skupštinskoj sali sa početkom u 9.00 časova.
Načelnik opštine Kozarska Dubica u drugom mandatu je Radenko Reljić, a u novom sazivu Skupštine opštine Kozarska Dubica su odbornici sedam političkih partija. SNDS-e će imati devet odbornika, osam DNS, po tri SDS i PDP, dva odbornika imaće Socijalistička partija , a po jednog SDA i NDP.
13.01.2021. - ČESTITKA POVODOM PRAVOSLAVNE NOVE GODINE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljć i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić povodom pravoslavne Nove godine, svim Dubičanima koji vrijeme računaju po julijanskom kalendaru uputili su novogodišnju čestitku u kojoj se kaže:
"Građanima pravoslavne vjeroispovijesti čestitamo, u ime Opštinske uprave, Skupštine opštine i u lično ime, pravoslavnu Novu godinu. Želimo da vam 2021. godina donese puno zdravlja, sreće, porodičnog i poslovnog uspjeha i napretka", navedeno je u čestitki.
12.01.2021. - MINISTARSTVO UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE: 14. JANUAR NERADNI DAN
U Republici Srpskoj je u četvrtak, 14. januar neradni dan povodom pravoslavne Nove godine.
Tokom praznika neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinica lokalne samouprave, javna preduzeća i ustanove i drugi koji Novu godinu obilježavaju po julijanskom kalendaru.
Rukovodioci ovih organa su obavezni da u toku kalendarske godine organizuju rad zbog ostvarivanja punog godišnjeg fonda radnih dana, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.
Zaključak o proglašenju 14. januara za neradni dan donijela je Vlada Republike Srpske.
09.01.2021. - NAČELNIK RELJIĆ UPUTIO ČESTITKU POVODOM DANA REPUBLIKE
Povodom Dana Republike Srpske- 9. januara načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić uputio je čestitku svim građanima.
“Svim građanima opštine Kozarska Dubica upućujem iskrene čestitke povodom rođendana Republike. Republika Srpska je naša otadžbina i čuvar svih vrijednosti stvaranih tokom istorije našeg naroda. Nakon 29 godina od osnivanja možemo reći da je savremena, demokratska i snažna zajednica.
Naša Republika je krvlju branjena i kao takva zadužuje sve nas da bude čuvana neupitnom ljubavlju i vječnom zahvalnošću i poštovanjem prema palim borcima i ratnim vojnim invalidima koji su dali najviše što su imali za stvaranje Republike.
Želimo da i u narednim godinama bude nastavljeno svečano i dostojanstveno obilježavanje 9. Januara-Dana Republike Srpske, najznačajnijeg datuma u istoriji srpskog naroda na ovom prostoru”, navedeno je u čestitki.
06.01.2021. - NAČELNIK RELJIĆ ČESTITAO BOŽIĆ SVEŠTENSTVU I PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA
Načelnik opštine Radenko Reljić uputio je najiskrenije čestitke povodom pravoslavnog Božića sa željom da najradosniji hrišćanski praznik – dan Hristovog Rođenja donese radost i mir, ličnu i porodičnu sreću, u duhu uzajamne ljubavi i praštanja.
Čestitke su upućene sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vjernicima.
Reljić je naveo da se u vrijeme božićnih dana obnavljaju vjera i nada u istinske hrišćanske vrijednosti, međusobno uvažavanje, praštanje i solidarnost.
“Upućujem iskrene želje da predstojeće božićne praznike provedete sa svojim najmilijima u dobrom zdravlju, miru i blagostanju. Neka nam radost velikog praznika ispuni srca toplinom i da kroz zajedništvo, uvažavanje i podršku prevaziđemo sve nedaće i izazove, te da solidarnost, u teškim danima, bude vodilja kao i jaka vjera u bolje sutra”, navodi se u čestitki načelnika opštine Radenka Reljića uz tradicionalnim hrišćanskim pozdravom `Mir Božiji, Hristos se rodi!

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi