V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.04.2020. - VASKRŠNJA ČESTITKA SVEŠTENSTVU I PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA
U ime opštine Kozarska Dubica i u svoje lično ime svim pravoslavnim vjernicima i građanima opštine Kozarska Dubica koji slave Vaskrs po julijanskom kalendaru čestitamo predstojeći praznik uz tradicionalni pozdrav – Hristos vaskrse!
Neka ovaj praznik donese mir, zdravlje i sreću, koju ćemo podijeliti sa najmilijima. Kao simbol vječnog života, ljubavi, nade i jedinstva, želimo da ovaj veliki pravoslavni praznik probudi i održi snagu koja je potrebna u ovim trenucima kada se svi zajedno trudimo da očuvamo zdravlje ljudi, koje predstavlja najveću vrijednosti svake zajednice.
Neka nam Vaskrs bude podsticaj da se jačaju i sačuvaju društvene i porodične vrijednosti, uzajamna briga, poštovanje i tradicija, uz angažman i brigu za dobrobit svakog čovjeka i društva u cjelini.


NAČELNIK OPŠTINE
Mr sci. dr med. Radenko Reljić

PREDJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE
Milovan Barišić
15.04.2020. - POTVRĐEN NOVI SLUČAJ INFEKCIJE
Muška osoba srednje životne dobi iz Kozarske Dubice inficirana je novim virusom korona, potvrdio je večeras načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić.
Večeras je održan sastanak stručnog tima Doma zdravlja kojem je prisustvovao i načelnik Reljić, a prilikom čega je evidentirano devetnaest sekundarnih kontakata inficirane osobe, kojima je određena samoizolacija.
Sekundarni kontakti će sutra ujutru biti testirani.
15.04.2020. - RELJIĆ: PORODICA BUDIMIR TREBA NAŠU POMOĆ
Načelnik opštine Kozarska Dubica Reljić pozvao je sugrađane, ljude u zemlji i inostranstvu da pomognu porodici Budimir iz Kozarske Dubice, u kojoj je dvadesetdvogodišnja Anja Budimir oboljela od tumora na mozgu i vratnom dijelu kičme.
“U ovim teškim i komplikovanim vremenima jedna naša porodica treba pomoć cijele zajednice, jer je situacija u kojoj se nalazi izuzetno tužna i teška”, rekao je Reljić, koji je jutros, zajedno sa predsjednikom Udruženja mladih “Fokus” Nedimom Krivdićem posjetio porodicu Budimir.
Reljić je naglasio da podrška Opštine Kozarska Dubica neće izostati, te da je kao načelnik opštine spreman da porodici pomogne koliko god je potrebno.
Ovom prilikom Reljić je uručio lijekove za jačanje imuniteta i sa samohranom majkom Marijanom razgovarao o drugim vrstama pomoći i načinu finansiranja zdravstvene njege, obzirom da porodica nema zdravstveno osiguranje niti bilo kakva primanja.
“Situaciju dodatno komplikuje epidemija virusa korona, zbog koje zdravstvene ustanove ne primaju eksterne pacijente. Kao načelnik opštine, čovjek i ljekar uložiću maksimalne napore da se Anji što prije omogući bolničko liječenje, pregled i potrebna dijagnostika u Bolnici u Prijedoru i Kliničkom centru u Banjaluci”, rekao je Reljić.
O Anji, koja je nepokretna i nema funkciju lijeve šake, te odbija hranu, brine samohrana majka, a naredni tok liječenje je odlazak u Beograd kako bi se procijenilo da li je moguć operativni zahvat. Anjin boravak u bolničkoj ustanovi neophodan je da bi se izvršio nalaz magnetne rezonance, pregled i laboratorijska analiza krva.
“Pored lijekova, na račun majke Marijane uplatili smo 1.000 KM pomoći za troškove zdravstvene njege”, potvrdio je Reljić i zamolio da i drugi ljudi, udruženja organizacije porodici pomognu koliko mogu, jer troškovi za lijekove i higijenska sredstva, predstavlja finansijski izdatak koji samohrana majka, bez primanja, nije u mogućnosti da snosi.
Reljić je naglasio da ne sumnja u humanost Dubičana, koji su uvijek spremni da pomognu i zamolio da se uplate za pomoć porodici Budimir vrše na otvorene račune Anjine majke Marijane Budimir.
15.04.2020. - EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA STABILNA
Komandant opštinskog Štaba za vanredne situacije i načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potvrdio je da je epidemiološka situacija u Kozarskoj Dubici stabilna i da nema novih oboljelih od virusa korona.
“Svi nalazi juče testiranih Dubičana su negativni, a nadamo se da će epidemiološka situacija i u narednim danima, uz odgovorno i disciplinovano postupanje svih nas, ostati stabilna”, rekao je Reljić.
Na testiranje je danas upućeno četvoro Dubičana, a u karantinu je smještano devet osoba.
Prema podacima opštinskog Štaba za vanredne situacije opštine, pod epidemiološkim nadzorom, odnosno u izolaciji, sada je 68 lica, a iz sistema nadzora izašlo je 378 osoba.
Iz Štaba za vanredne situacija opštine Kozarska Dubica mole se građani da poštuju sve mjere, zaključke i preporuke koje su na snazi u vrijeme epidemije i vanrednog stanja u Republici Srpskoj.
14.04.2020. - EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NEPROMIJENJENA, NA TESTIRANJE UPUĆENO 11 OSOBA
Epidemiološka situacija u Kozarskoj Dubici u odnosu na juče je nepromijenjena, a negativni su svi nalazi testiranja na prisustvo virusa korona u posljednja 24 časa.
Epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević saopštila je da je danas testirano 11 osoba, a da je pod epidemiološkim nadzorom, koji podrazumijeva izolaciju, sada 79 Dubičana.
Iz sistema epidemiološkog nadzora u Kozarskoj Dubici izašlo je 367 osoba.
„Pozivam Dubičane da se i dalje ponašaju odgovorno i da se u slučaju pojave simtoma akutne respiratorne infekcije COVID-19 telefonski jave u Hitnu službu Doma zdravlja putem brojeva telefona 052/416-090 i 065/053-379 ili 124, kako bi bili pregledani u nekoj od predviđenih ambulanti“, rekla je Kneževićeva.
U karantinu, fomiranom u Osnovnoj školi “Sveti Sava” danas boravi 10 osoba, među kojima su tri žene.
Taj karantin prema uputstvu Ministarstva zdravlja Republike Srpske, juče je napustila jedna osoba, a danas šest, a riječ je o osobama koje su testirane i negativne na virus korona i koje su u karantinskoj izolaciji provela više od sedam dana.
Rješenja o kućnoj izolaciji poštovalo je svih 12 osoba, koje je do danas u 12.00 časova kontrolisala Komunalna policija opštine Kozarska Dubica.
U Kozarskoj Dubici jutros je nastavljena akcija podijele zaštitnih maski penzionerima i licima starijim od 65 godina. Volonteri Crvenog krsta su ispred većih prodajnih objekata do 10.00 časova ujutro podijelili 2.000 zaštitnih maskih, koje je za tu namijenu obezbjedila opština Kozarska Dubica, s obzirom da je njihovo nošenje obavezno na svim javnim mjestima i otvorenom prostoru.
Iz Štaba za vanredne situacija opštine Kozarska Dubica mole se građani da se ponašaju disciplinovano i odgovorno, te poštuju sve mjere i preporuke koje su na snazi u vrijeme epidemije i vanrednog stanja u Republici Srpskoj.
14.04.2020. - LISTA KORISNIKA REGRESIRANOG DIZEL GORIVA PROŠIRENA ZA 104 KORISNIKA
Iz Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica saopštili su da je lista korisnika regresiranog dizel goriva u našoj opštini proširena za još 104 korisnika.
Uz 428 korisnika koji su ranije ostvarili to pravo , sada su na listi korisnika ovog podsticaja ukupno 532 poljoprivredna gazdinstva u našoj opštini.
Potvrde za gorivo poljoprivredni proizvođači preuzimaju u kancelariji Odjeljenja privredu i poljoprivredu radnim danom u vremenu od 7.30 do 12.30 časova.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske poljoprivrednicima je obezbijedilo 100 litara regresiranog dizel-goriva po hektaru obradive poljoprivredne površine upisane u Registar poljoprivrednih gazdinstava, a podsticaj je utvrđen u iznosu od 0,60 KM po litri.
Ovaj podsticaj se ostvaruje ažuriranjem sjetvenih površina u APIF-u, a novi obračuni se ažuriraju svakih 10 do 15 dana.
Kako bi ostvarili ovo pravo bez napuštanja svog doma ,nosioci poljoprivrednih gazdinstava stariji od 65 godina imaju mogućnost da ovlaste mlađeg člana domaćinstva ili da se za pomoć obrate najbližoj kancelariji Savjetodavne službe Ministarstva ili odjeljenjima/odsjecima za poljoprivredu lokalnih uprava na čijoj teritoriji su registrovani.
13.04.2020. - NEMA NOVIH OBOLJELIH, NA TESTIRANJE DANAS UPUĆENO DEVET OSOBA
U posljednja 24 časa u Kozarskoj Dubici nema novih oboljelih od virusa korona, a negativni su nalazi svih šest osoba testiranih juče, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
Ona je navela da je na testiranje danas upućeno devet osoba.
Pod epidemiološkim nadzorom sada je 79 osoba, a iz nadzora je izašlo 367 Dubičana.
U karantinu, fomiranom u Osnovnoj školi “Sveti Sava” danas boravi 17 osoba, a iz karantina je prema uputstvima Ministarstva zdravlja Republike Srpske, jutros puštena jedna osoba, koja je negativna na virus korona i koja je u karantinskoj izolaciji provela više od sedam dana.
Rješenja o kućnoj izolaciji poštovalo je svih 14 osoba, koje je do danas do 12.00 časova kontrolisala Komunalna policija opštine Kozarska Dubica.
Posljednji slučaj infekcije virusom korona u Kozarskoj Dubici potvrđen je prije dva dana.
Iz Štaba za vanredne situacija opštine Kozarska Dubica mole se građani da se ponašaju disciplinovano i odgovorno, te poštoju sve mjere i preporuke koje su na snazi u vrijeme epidemije i vanrednog stanja u Republici Srpskoj.
12.04.2020. - POTVRĐEN NOVI SLUČAJ INFEKCIJE VIRUSOM KORONA
U Kozarskoj Dubici potvrđen je novi slučaj infekcije virusom korona, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica.
„Riječ je o mlađoj osobi ženskog pola, koja je bila u kontaktu sa osobom pozitivnom na virus korona. Novooboljela osoba ima lakšu kliničku sliku bolesti i do ozdravljenja će boraviti u republičkom karantinu u Studentskom domu u Banjaluci“, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
Ona je navela da se prema medicinskom protokolu vrši izolacija i testiranja svih kontakata novooboljele osobe.
Kneževićeva je precizirala da je u Kozarskoj Dubici pod epidemiološkim nadzorom, koji podrazumijeva izolaciju, sada 75 osoba, a da je iz sistema nadzora izašlo 367 osoba.
Načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić precizirao je da je kod novooboljele osobe infekcija virusom korona potvrđena nakon drugog testiranja izvršenog u Banjaluci, iako je osoba testirana prije 14 dana i tada je nalaz bio negativan.
„Odmah po dobijanju informacije o novom slučaju infekcije, održan je sastanak u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici, a Higijensko-epidemiološka služba sinoć je izdala mjere izolacije. Na testiranje je danas upućeno šest osoba, četiri iz porodice oboljele osobe i dvije osobe iz karantina, koje su došle iz Švajcarske“, naveo je Reljić.
On je naglasio da će nakon rezultata tih testiranja biti moguće realnije sagledati epidemiološku situaciju u Kozarskoj Dubici.
U karantinu, fomiranom u Osnovnoj školi “Sveti Sava” danas boravi 18 osoba, koje su u karantin upućene sa graničnih prelaza i imaju mjesto prebivališta je na području opštine Kozarska Dubica.
Na građane se apeluje da odgovorno i disciplinovano ponašanje, obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica na javnim mjestima i otvorenom prostoru, te da se pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra i poštuju zabranu okupljanje u grupama većim od tri osobe na javnim mjestima.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi