V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

31.03.2020. - NEMA NOVIH OBOLJELIH, POD ZDRAVSTVENIM NADZOROM 322 OSOBE
U Kozarskoj Dubici nema novih oboljelih od virusa korona, a pod epidemiološkim nadzorom sada su 322 osobe, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
Ona je precizirala da je iz sistema epidemiološkog nadzora izašlo 77 lica, a da se očekaju nalazi testiranja na prisustvo virusa korona za jednu osobu.
„Pozivam Dubičane da se i dalje ponašaju odgovorno i da se u slučaju pojave simtoma akutne respiratorne infekcije COVID-19 telefonski jave u Hitnu službu Doma zdravlja putem brojeva telefona 052/416-090 i 065/053-379 ili 124, kako bi bili pregledani u nekoj od predviđenih ambulanti“, rekla je Kneževićeva.
Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica potvrdio je da je danas do 12.00 časova kontrolisano 38 lica kojima je određena kućna izolacije.
„Nakon prelaska granice u Donjoj Gradini utvrđeno je da tri lica nisu poštovala rješenja republičkog zdravstveno-sanitarnog inspektora kojim su upućena u karantin fomiran na području naše opštine. Protiv tih lica biće izdan prekršajni nalog, a biće obavješteno i Tužilaštvo Republike Srpske za eventualno vođenje krivičnog postupka“, precizirao je Pralica.
On je pozvao građane da poštuju mjeru izolacije, koja će i dalje biti kontrolisana, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona.
“Mole se lica koja prelaze granicu da čitaju rješenja koje na granici izdaju zdravstveno-sanitarni inspektori, jer je u njima precizno definisan način ponašanja po prelasku granice”, rekao je Pralica.
Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica potvrđeno je da u karantinu, fomiranom u Osnovnoj školi “Sveti Sava” trenutno boravi šest osoba, koje su u karantin upućene sa graničnih prelaza i imaju mjesto prebivališta je na području opštine Kozarska Dubica.
Karantin ispunjava sve uslove koji su propisani Uputstvom za organizaciju i sprovođenje karantina u lokalnoj zajednici, uključujući uslove smještaja, ishranu i zdravstveni nadzor.
30.03.2020. - NAČELNIK, POSLANIK I PRIVREDNIK DONIRALI PAKETE ŽIVOTNIH NAMIRNICA I BRAŠNO
Na kućne adrese 100 socijalno ugroženih porodica, volonteri Crvenog krsta opštine Kozarska Dubica dostaviće sutra pakete osnovnih životnih namirnica i po 10 kilograma brašna.
Paketi životnih namirnica vrijedni 2.000 KM donacija su načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića i poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darka Banjca, dok je 100 vreća brašna po 10 kilograma donirao vlasnik proizvodnog trgovačkog preduzeća "Jelena" iz Kozarske Dubice Marko Vlajsević.
Spisak korisnika donacije sačinio je Centar za socijalni rad Kozarska Dubica.
Sekretar Crvenog krsta u Kozarskoj Dubici Goran Gajić apelovao je da i drugi koji su u mogućnosti pomognu sugrađanima koji žive na rubu egzistencije.
"Nažalost, imamo sugrađana kojima osim hrane, nedostaju i sredstava za higijenu i dezinfekciju. Zahvaljujem donatorima, a uz pomoć naših volontera sutra krećemo u distribuciju paketa", rekao je Gajić.
Vlasnik preduzeća "Jelena" Marko Vlajsević rekao je novinarima da očekuje da će donacija biti i više, a da je to preduzeće izašlo u susret i poljoprivrednim proizvođačima pri kupovini repromaterijala, kako bi im ovogodišnja sjetva bila jeftinija.
"Ljudi ne treba da se plaše. Kozarska Dubica može da se prehrani u narednih godinu i po dana, jer imamo dovoljne količine brašna, kao i zaliha pšenice", rekao je Vlajsević.
Brašno, ulje, šećer, ribu i ostale životne namirnice Dubičanima će sutra uručiti 25 dobrovoljnih punoljetnih volontera iz Kozarske Dubice, koji su se, u situaciji vanrednog stanja i sprečavanja širenja virusa korona, stavili na raspolaganje opštinskoj organizaciji Crvenog krsta.
30.03.2020. - ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: U POSLJEDNJA 24 ČASA NEMA LICA KOJA SU UPUĆENA NA TESTIRANJE
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica konstatovao je danas da je epidemiološka situacija na području opštine nešto bolja, jer u posljednja četiri dana nema novih oboljelih od virusa korona, a u posljednja 24 sata ni lica koja su upućena na testiranje.
“Te informacije ohrabruju, ali nas i obavezuju na disciplinu i strogo provođenje mjera koje je utvrdio republički i opštinski Štab za vanredne situacije u uslovima pandemije virusa korona, da bi očuvali postojeće epidemiološko stanje. Molim naše građane za strpljenje, poštovanje mjera i disciplinu", rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica donio je danas zaključak kojim se Osnovna škola “Sveti Sava” određuje kao dodatni prostor za potrebe karantina za osobe koje se upućuju sa graničnih prelaza, a čije mjesto prebivališta je na području opštine Kozarska Dubica.
Dodatni prostor obezbjeđuje se u slučaju povećanja priliva osoba sa graničnog prelaza i ispunjavaće uslove koji su propisani Uputstvom za organizaciju i sprovođenje karantina na graničnom prelazu i u lokalnoj zajednici.
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica razmatrao je danas i niz drugih operativnih mjera i utvrdio način njihovog provođenja.
Pod epidemiološkim nadzorom, odnosno u kućnoj izolaciji, u Kozarskoj Dubici je sada 339 osoba, a iz sistema zdravstvenog nadzora izašlo 56 osoba.
Komunalna policija kontrolisala je danas do 12.00 časova 32 lica u kućnoj izolaciji, a svi kontolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama.
U dane vikenda pripadnici MUP-a evidentirali su dva kršenja zabrane kretanja od 20.00 časova do 05.00 ujutro.
30.03.2020. - NEMA ZASTOJA U SNABDIJEVANJU ŽIVOTNIM NAMIRNICAMA
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas telefonski sa načelnicima opština Višegrad, Nevesinje, Kozarska Dubica, Novi Grad, Kostajnica, Srbac, Šipovo, Jezero, Bratunac, Vlasenica, Lopare i Ugljevik, kao i sa predstavnicima uprava preduzeća „Mlijekoprodukt“ iz Kozarske Dubice i Mljekare „Pađeni“ iz Bileće.
Tokom razgovora sa predstavnicima „Mlijekoprodukta“ i „Pađena“, konstatovano je da se u ovim preduzećima poštuju sve propisane mjere zaštite, da se proizvodnja odvija nesmetano, te da nema poteškoća prilikom plasmana proizvoda na tržište.
Iz uprave ova dva preduzeća poručili su da će, kako je i planirano, otkupiti sve količine mlijeka od proizvođača u Republici Srpskoj.
Tokom razgovora sa načelnicima opština, razmotrena je trenutna epidemiološka situacija, poštivanje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije i opštinskih štabova, te snabdjevenost životnim namirnicama u ovim lokalnim zajednicama.
Premijer Višković upoznao je načelnike opština da će Republički štab za vanredne situacije korigovati pojedine zaključke, u skladu sa trenutnom situacijom u Republici Srpskoj izazvanoj širenjem virusa korona.
Konstatovano je da u ovim opštinama nema zastoja u snabdijavanju životnim namirnicama i apelovano je na građane da budu odgovorni i da se dosljedno pridržavaju svih mjera zaštite nadležnih institucija od virusa korona.
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković svakodnevno je kontaktu sa predstavnicima vlasti u lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj, s ciljem pružanja pomoći i što bržeg prevazilaženja trenutne situacije izazvane virusom korona.
30.03.2020. - POZIV POLJOPRIVREDNICIMA ZA DODJELU SJEMENSKIH PAKETA
U skladu sa zaključkom Republičkom štaba za vanredne situacije, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske realizuje vanrednu mjeru podrške poljoprivrednoj proizvodnji. Ova mjera biće realizovana podsredstvom Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica, podjelom sjemenskih paketa za potrebe malih poljoprivrednih gazdinstava.
“Naše resorno ministarstvo će, iz redstava IFAD projekta, finansirati cijeli iznos paketa da bi se podstakla proizvodnja što većih količina poljoprivrednih proizvoda za vlastite potrebe. Paketi podrške sadrže đubrivo, sjemena i sjemenski materijal osnovnih povrtarskih kultura, što je dovoljno za zasnivanje proizvodnje na pola dunuma poljoprivrednog zemljišta”, izjavio je načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Duško Bodilović.
On je istakao da je podrška namijenjena za osjetljivo stanovništvo i populaciju koja je najviše pogođena trenutnom situacijom u vezi sprovođenja mjera zaštite od širenja virusa korona u Republici Srpskoj.
“S obzirom da se radi o besplatnim paketima pomoći, prilikom izbora korisnika prioritet imaju socijalne kategorije, kao što su višečlane porodice, samohrani roditelji, osobe koje su sticajem okolnosti izgubile posao, materijalno neobezbijeđena domaćinstva koja nemaju redovna primanja, primaoci socijalne pomoći i ostale ranjive kategorije koje imaju na raspolaganju pola dunuma zemljišta za sadnju povrća”, rekao je Bodilović.
On je naglasio da se zainteresovana lica do petka, 3.04.2020. godine, trebaju javiti u Odsjek za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica, isključivo putem telefona: 052/425-240 i 065 484 486. Poljoprivrednici će telefonski popuniti upitnik, koju će potpisati prilikom preuzimanje sjemenskih paketa i tako garantovati za tačnost navedenih podataka.
Telefonski način prijave zainteresovanih lica organizovan je na osnovu mjera Štaba za vanredne situacije, kako bi se izbjegla mogućnost širenja virusa korona.
Za opštinu Kozarska Dubica planirana je podijela 180 sjemenskih paketa, čiji je sadržaj objavljen na oglasnoj tabli internet prezentacije opštine Kozarska Dubica.

30.03.2020. - OBAVJEŠTENJE: SUTRA POČINJE PODJELA REGRESIRANOG DIZEL GORIVA ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE
U Kozarskoj Dubici podjela regresiranog dizel goriva počeće u utorak, 31. marta, a pravo na podsticaj ima 428 poljoprivrednika sa područja opštine Kozarska Dubica.
Spisak poljoprivrednika sa uputstvom za podizanje regresiranog goriva objavljen je na ulazu u zgradu opštinske uprave Kozarska Dubica i oglasnoj tabli internet prezentacije opštine, a poljoprivrednici koji nisu na spisku mogu se informisati putem telefona 052 416 022.
“Poljoprivrednici će potvrde o pravu na regresirano gorivo podizati u opštini, poštujući pravilo u uslovima pandemije korona virusa da obavezno imaju masku i rukavice, te drže razamak i ulaze pojedinačno u zgradu”, izjavila je šef Odjeka za poljoprivredu Bobana Ćibić i dodala da se potvrde mogu podizati radnim danom od 8.00 do 12.30 časova.
Ona je navela da uz potvrdu poljoprivrednici mogu preuzeti gorivo na svim benzinskim pumpama, s tim da na pumpi na kojoj su uzeli prve količine moraju preuzeti i ostale.
Prilikom podizanja potvrda za poljoprivrednike starije od 65 godina, mlađi članovi domaćinstva moraju predočiti ličnu kartu nosiloca poljoprivrednog gazdinstva.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obezbjedilo je podjelu regresiranog dizel goriva za 9.418 poljoprivrednih gazdinstava u Republlici Srpskoj, a preuzimanje, odnosno kupovina će trajati do 30. oktobra 2020. godine.
30.03.2020. - I DALJE BEZ NOVIH OBOLJELIH, POD ZDRAVSTVENIM NADZOROM 339 OSOBA
Rezultati testiranja za šest lica iz Kozarske Dubice na koje se sumnjalo da su pozitivni na virus korona, negativni su.
Načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić je izjavio da se čekalo na rezultate testiranja za još ovih šest osoba, te podsjetio da je juče potvrđeno da su negativni i prethodno testirani.
"Ovo je ohrabrujuća vijest. Mi za sada nemamo novozaraženih. Imamo lica pod nadzorom i moramo ostati disciplinovani još neko vrijeme kako bismo bili sigurni da nema novoinficiranih", rekao je Reljić.
Epidemiolog dubičkog Doma zdravlja Borka Knežević potvrdila je da je pod epidemioloskim nadzorom, odnosno u kućnoj izolaciji 339 osoba, a da je iz sistema zdravstvenog nadzora izašlo 56 osoba.
29.03.2020. - NEMA NOVIH SLUČAJEVA INFEKCIJE VIRUSOM KORONA
U Kozarskoj Dubici nema novozaraženih lica, a šest testiranih, čiji su uzorci za testiranje poslati na analizu prije dva dana, negativni su, izjavio je to jutros načelnik opštine i komandant kriznog štaba Radenko Reljić.
On je rekao da se čekaju rezultati testiranja za još šest osoba.
“Disciplinovano ponašanje daje rezultate i pozivam Dubičane na strpljenje, te da se i dalje pridržavaju uputstava jer samo tako je moguće širenje virusa staviti pod kontrolu”, poručio je Reljić.
U Kozarskoj Dubici je do sada potvrđeno osam slučajeva infekcije korona virusom i sva lica su sa blažom kliničkom slikom.
Broj zaraženih lica u Republici Srpskoj sa današnjim izvještajem je 200.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi