V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.04.2019. - ČESTITKA POVODOM MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić uputili su prvomajsku čestitku svim građanima Kozarske Dubice.
"U ime opštine Kozarska Dubica i lično ime svim građanima upućujemo iskrene čestitke u povodu Prvog maja, praznika rada. Ovaj praznik uvijek je bio simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti, te nas snažno podsjeća na potrebu da ulažemo maksimalne napore na ostvarivanju prava radnika. Čestitamo Vam 1. maj – Međunarodni praznik rada i želim da ga provedete u miru i zdravlju sa svojim porodicama i prijateljima", navodi se u čestitki.
30.04.2019. - OBAVJEŠTENJE: RADNO VRIJEME ZA 1. i 2. MAJ
Za 1.maj predstojeći republički praznik neradni dani su prvi i drugi maj.
Prema Zakonu o praznicima RS, prvog i drugog maja proslavlja se Međunarodni praznik rada, pa su tako srijeda i četvrtak neradni dani tokom kojih neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije, kao i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
Iz Komunalne policije opštine Kozarska Dubica obavještavaju da u srijedu, 1. maja u redovnom radnom vremenu mogu da rade samo privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe.
Pored ovih privrednih subjekata, u četvrtak, 2.maja, u redovnom radnom vremenu mogu da rade pekare i dragstori, a svi ostali privredni subjekti od 8 do 12 časova.
U dane republičkih praznika, privrednici koji se bave proizvodnjom čiji proces proizvodnje ne dozvoljava obustavljanje proizvodnje bez veće štete, mogu obavljati djelatnost u vremenu koje zahtijeva minimalan proces rada.
Za ugostiteljske objekte na području Kozarske Dubice na prvi dan praznika je neograničeno radno vrijeme, a drugog dana će raditi u uobičajeno radno vrijeme propisano Odlukom o radu i radnom vremenu ugostiteljskih objekata.
Iz Komunalne policije upozoravaju preduzetnike i preduzeća da se pridržavaju propisanog radnog vremena, jer će komunalni policajci vršiti kontrolu i za sve subjekte koji se ne budu pridržavali važećih propisa primjenjivati zakonom predviđene kaznene odredbe.
27.04.2019. - OBILJEŽAVANJE DANA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Opština Кozarska Dubica i njeni građani danas obilježavaju Dan opštine, a tim povodom organizovano je niz događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera, te uručene nagrade i priznanja opštine zaslužnim pojedincima, gradovima i udruženjima.
U ime opštine i građana Кozarske Dubice, povelja “Počasni građanin opštine Кozarska Dubica” dodijeljena je predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koju je danas na svečanoj sjednici Skupštine opštine primio njegov izaslanik, generalni sekretar Predsjedništva Srbije Nikola Selaković.
Povelja Aleksandru Vučiću dodijeljena je u ime građana i opštine Кozarska Dubica za poseban doprinos u njegovanju sjećanja i širenju istine o nevino stradalim žrtvama u logoru Jasenovac i Donjoj Gradini, te za izgradnju infrastrukture u Кozarskoj Dubici.
Selaković je rekao da rukovodstvo Srpske i Srbije radi u interesu zajedničke budućnosti i za dobrobit građana koji žive i u Srbiji i u Republici Srpskoj.
“Moj današnji dolazak u Кozarsku Dubici jeste i najava dolaska predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića početkom maja, koji će označiti novi talas podrške Republici Srpskoj i nove razvojne projekte za sve opštine Srpske”, rekao je Selaković i podsjetio na zajednički projekat izgradnje Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, na području opštine Кozarska Dubica.
On je naglasio da je uvjeren da će po načinu na koji bude koncipiran, izveden i postavljen taj memorijalni centar biti apsolutno jedinstven u ovom dijelu Evrope i upravo ono što znaslužuju jasenovačke žrtve nacističkog genocida nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu.
Odlukom Skupštine opštine, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović dodijeljen je “Zlatni grb opštine Кozarska Dubica sa poveljom”, koji predstavlja izraz zahvalnosti za podršku, razumijevanje i izuzetan doprinos razvoju opštine, izražen kroz realizaciju kapitalnih investicionih projekta, koji su u protekloj i prethodni nekoliko godina finansirani sredstvima Vlade Republike Srpske.
Nagradu i priznanje načelnik opštine Кozarska Dubica Radenko Reljić uručio je izaslaniku predsjednice Republike Srpske Miladinu Dragičeviću, koji je istakao značaj obilježavanja istorijskih događaja i sjećanje na pobjedu nad fašizmom.
“Zahvaljujemo se rukovodstvu opštine Кozarska Dubica na ukazanom priznanju i u ime predsjednice Republike Srspke mogu da kažem da će ona to opravdati i da ćemo i ubuduće kroz kapitalne projekte pomagati opštini Кozarska Dubica”, rekao je Dragičević.
Povelja prijateljstva i zahvalnosti opštine Кozarska Dubica dodijeljena je gradu Кragujevcu, a to priznanje uručeno je pomoćniku gradonačelnika Кragujevca za međunardonu saradnju Aleksandru Štajnu.
Uz podsjećanje na zajedničku stradalničku istoriju, Štajn je rekao da je povelja priznaje od izuzetnog značaja i izraz dugogodišnjih bratskih, prijateljskih, poslovnih i kulturnih odnosa.
“Danas je izuzetno važno da grad Кragujevac i opština Кozarska Dubica gledaju u budućnost i mi smo uspjeli da unazad nekoliko godine povežemo gimnazijalce naših gradova, a u planu imamo zajedničke projekte koji će biti obostrano značajni”, izjavio je Štajn.
Nagrada mladima opštine Кozarska Dubica uručena je predsjedniku Udruženja mladih “Fokus” Nedimu Кrivdiću, a ta nagrada dodijeljena je za istaknute rezultate u organizovanju humanitarnih i drugih aktivnosti.
“Zahvaljujem se opštini i načelniku koji su prepoznali naš trud, rad i zalaganje u prethodnoj godini, a mi ćemo i u budućnosti nastojati pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija na području naše opštine, ne gledajući na vjeru i naciju”, izjavio je Кrivdić novinarima.
U okviru svečane sjednice, o Кozarskoj Dubici kao mjestu genocida nad Srbima u NDH, prisutnim je govorio istoričar Marko Janković, koji je istakao da je ta opština u Drugom svjetskom ratu izgubila više od 18.000 stanovnika.
Načelnik opštine Кozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da Кozarska Dubica Dan opštine proslavlja u znak sjećanja na oslobođenje od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu.
On je dodao da su na svečanoj sjednici Skupštine opštine Кozarska Dubica uručene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima koji su značajno doprinijeli razvoju opštine, predsjednici Srpske Željki Cvijanović i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, gradu Кragujevcu za prijateljstvo i saradnju, te Udruženju mladih “Fokus”, koje pruža pomoć ugroženim ljudima.
“Pored problema koje imamo u Budžetu, očekujemo pomoć i od Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije da kroz investicije pomognu Кozarskoj Dubici da se ovdje zadrži stanovništvo, kako ne bi došlo do velikog odlijeva, koji je ovih godina jako izražen”, rekao je Reljić.
On je rekao da je Кozarska Dubica kao mali grad doživio i teža vremena ali da privreda i optimizam ljudi ipak postoji.
25.04.2019. - VASKRŠNJA ČESTITKA SVEŠTENSTVU SPC I PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić uputili su sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnim vjernicima opštine Kozarska Dubica čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista uz tradicionalni pozdrav Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse.
"Neka vam ovaj praznik donese mir, zdravlje i sreću, te da ga proslavite sa najmilijima. Kao simbol vječnog života, ljubavi, nade i jedinstva želimo da ovaj veliki dan probudi i održi snagu koja je potrebna da se sačuvaju porodične vrijednosti, uzajamna ljubav, poštovanje, tradicija i podstakne angažman za dobrobit svakog čovjeka i društva u cjelini", navodi se u čestitki.
25.04.2019. – PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA- 27. APRILA
Dan opštine Kozarska Dubica- 27. april, biće obilježen nizom događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera.
Obilježavanje Dana opštine, 27. aprila počeće svečanim prijemom kod načelnika opštine u 9.00 časova, a zatim će, u pomen žrtvama NOR-a, brojne delegacije i gosti položiti vijence kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka na gradskom groblju Urije.
Sa početkom u 11.00 časova biće održana svečana sjednicu Skupštine opštine Kozarska Dubica, na kojoj će biti uručene nagrade i priznanja Opštine Kozarska Dubica zaslužnim pojedincima i organizacijama.
Odbornici Skupštine opštine donijeli su Odluku o dodjeli nagrade i priznanja "Zlatni grb opštine Kozarska Dubica sa poveljom", predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović.
Odlukom Skupštine opštine, nagradu i priznanje "Povelja počasni građanin opštine Kozarska Dubica" dodijeljen je predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, "Povelja prijateljstva i zahvalnosti opštine Kozarska Dubica" Gradu Kragujevcu, a "Nagrada mladima opštine Kozarska Dubica" Udruženju mladih "Fokus".
U okviru svečane sjednice, o Kozarskoj Dubici kao mjestu genocida nad Srbima u NDH, prisutnim će govoriti istoričar Marko Janković.
Obilježavanje Dana opštine Kozarska Dubica biće nastavljeno tradicionalnom Trkom oslobođenja "Kozarska Dubica 2019.", koja će započeti u 17.00 časova.
U 20.00 časova u Domu kulture za sve zainteresovane građane i goste biće održana svečana akademija.
Dan opštine Kozarska Dubica 27. april ustanovljen je statutarnom odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica, a označava oslobođenje područja opštine Kozarska Dubica od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu.

25.04.2019. - OBAVJEŠTENJE: NERADNI DANI ZA PRAZNIKE
U dane pravoslavnog Vaskrsa, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće 26. april, Veliki petak, 28. april, Vaskrs, kao i 29. april, Vaskršnji ponedjeljak.
Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u te dane, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.
U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada su 1.i 2. maj.
U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, navodi se u saopštenju.
19.04.2019. - ČESTITKA KATOLIČKIM VJERNICIMA
Katolički vjernici proslavljaju u nedjelju, 21.aprila praznik Hristovog uskrsnuća- Uskrs.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić čestitali su Uskrs svim sugrađanima katoličke vjeroispovjesti i onima koji po gregorijanskom kalendaru slave ovaj najveći hrišćanski praznik.
"Želimo da praznične dane i radost Uskrsa podijelite sa svojim najmilijima u ljubavi, slozi i blagostanju. Neka nas i ovaj veliki hrišćanski praznik podsjeti na važnost međusobnog poštovanja, tolerancije i solidarnosti kao univerzalnih vrijednosti koje treba svi da njegujemo“, kaže se u čestitki načelnika opštine i predsjednika Skupštine opštine Kozarska Dubica.
19.04.2019. - RELJIĆ: POZIV GRAĐANIMA DA PRISUSTVUJU PARASTOSU I POMENU U DONJOJ GRADINI
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić pozvao je danas građane da 5. maja u što većem broju prisustvuju parastosu i pomenu žrtvama zločina-genocida Nezavisne Države Hrvatske /NDH/ u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini.
Reljić je naveo da je opština Kozarska Dubica domaćin ovog komemorativnog događaja, koji će biti održan pod pokroviteljstvom kabineta predsjednika Republike, prema protokolu koji je utvrdio Odbor za obilježavanje, i dodao da su u toku pripreme.
On je najavio da će obilježavanju Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina genocida NDH prisustvovati srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, najviši zvaničnici Republike Srpske i Srbije, te brojne domaće i strane delegacije.
"Pozivam građane Kozarske Dubice i okolnih gradova da u Donju Gradinu dođu u što većem broju. Naš narod i naš grad najviše je stradao u toku Drugog svjetskog rata", rekao je Reljić novinarima nakon sastanka Organizacionog odbora u Kozarskoj Dubici.
On je podsjetio da je za vrijeme tog rata u Kozarskoj Dubici stradalo više od polovine stanovništva, te da je poznata činjenica da do 1953. godine nije bilo mladića stasalog za Jugoslovensku narodnu armiju.
Reljić je naglasio da su, nakon nedavnog sastanka Dodika sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na kojem je dogovorena izgradnja velikog memorijalnog kompleksa u Donjoj Gradini, ovo spomen-područje, na području opštine Kozarska Dubica, posjetili najeminentniji stručnjaci iz NJujorka koji se bave projektovanjem memorijala.
"Biće to možda najveći memorijalni kompleks na Balkanu, a sama investicija je vrijedna nekoliko desetina miliona evra. Projekat bi trebalo da se radi četiri-pet godina, 75 odsto projekta finansiraće Vlada Srbije, a sa 25 odsto učestvuje Vlada Republike Srpske", precizirao je Reljić.
On je naveo da je ideja da za sav srpski korpus i potomke koji ne znaju šta se dešavalo u istorijskim okolnostima socijalizma bude izgrađen veliki memorijalni kompleks kojim bi na adekvatan način bila odala počast nevino stradalim žrtvama Jasenovca i Donje Gradine.
Državna manifestacija povodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina genocida NDH u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini počeće 5. maja u 8.30 časova Svetom arhijerejskom liturgijom u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici.
Program će zatim biti nastavljen u Spomen-području Donja Gradina, gdje će u 11.15 časova biti položeni vijenci na grobnom polju Topole.
U 12.00 časova na grobnom polju Hrastovi biće služen parastos i pomen žrtvama ustaškog genocida iz srpskog, jevrejskog i romskog naroda.
Obraćanje zvaničnika planirano je u 13.00 časova.
Dan uoči parastosa u Donjoj Gradini, u subotu 4. maja, u Domu kulture u Kozarskoj Dubici u 20.00 časova biće održana Memorijalna akademija pod nazivom "Nebo tamno".
Kao i prethodih godina, opština Kozarska Dubica obezbijedila je besplatan prevoz autobusima u Donju Gradinu za učenike i građane koji žele da prisustvuju parastosu i pomenu.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi