V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.11.2023. - NA SASTANKU U KOZARSKOJ DUBICI UTVRĐEN PROGRAM EDUKACIJE SUDIJA I TUŽILACA ZA NAREDNU GODINU
U Kozarskoj Dubici danas je održan zajednički sastanak upravnih odbora Centara za edukaciju sudija i tužilaca Republike Srpske i Federacije BiH, Pravosudne komisije Brčko distrikta i predstavnika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, a na sastaku je utvrđen i program edukacija za narednu godinu sa temama koje se odnose na oblasti krivičnog i građanskog prava.
Direktor Centra za edukaciju sudija i javnih tužilaca Republike Srpske Tomislav Čavić rekao je da je tema sastanka utvrđivanje zajedničkog programa rada za sljedeću godinu, odnosno programa kontinuirane obuke za sudije i tužioce, uključujući i novoimenovane.
“Kroz našu saradnju 60 odsto godišnjeg programa rada odrađujemo zajednički jer je saradnja između centara za edukaciju sudija i tužilaca Republike Srpske i Federacije BiH na najvišem mogućem nivou”, rekao je Čavić.
On je naveo da centri imaju listu stalnih edukatora iz svih oblasti, koji se biraju na osnovu javnog konkursa, te da se po potrebi angažuju i povremeni edukatori, eksperti iz pojedinih pravnih oblasti koji mogu prenijeti znanja i iskustva članovima pravosudne zajednice.
On je istakao da su teme edukacija aktuelne za pravosudnu zajednicu i partnere, a koje sudijama i tužiocima trebaju da pomognu u njihovom radu, kao što su korupcija, organizovani kriminal iz krivičnog prava, te nasilje u porodici i femicid, koji su u posljednje vrijeme u žiži javnosti.
“Svi subjekti društva usmjereni su da se spriječi ta vrsta kriminaliteta i naravno da su potrebne obuke sudija i tužilaca na tu temu”, rekao je Čavić.
On je rekao da su Centari za edukaciju sudija i tužilaca Republike Srpske i Federacije BiH prošle godine navršili 20 godina postojanja, te da je ostvarena izuzetna saradnja sa institucijama koje se bave edukacijama u svim zemljama u okruženju u kojima su osnovane Pravosudne akademije.
Direktor Centra za edukaciju sudija i tužilaca Federacije BiH Arben Murtezić rekao je novinarima da je propisano da se najmanje jednom godišnje održavaju zajedničke sjednice upravnih odbora.
“Edukacija sudija i tužilaca, bez obzira na loš imidž koji pravosuđe ima, jeste ono što je nama prioritet i imperativ. Na edukaciji se mora nastaviti i raditi jer se javljaju novi oblici poslovanja u građanskom dijelu i novi oblici izvršenja krivičnih djela i treba ići u korak s tim”, rekao je Murtezić.
On je naveo da je javnost uvijek više zainteresovana za oblast krivičnog prava, manje za građanske, koji zauzimaju najveći dio prostora u sudovima.
Murtezić je ocijenio da su Centri za edukaciju sudija i tužilaca Republike Srpske i Federacije BiH uspjeli da ostvare kontinuitet obuka, sa minimalnim budžetskim sredstvima, te istakao da su ponosni na zajednički rad i rezultate.
Čavić i Murtezić naglasili su i izuzetno gostoprimstvo načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića i predsjednika Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici Dragana Kalabe.
Predsjednik Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici Dragan Kalaba rekao je da je današnji sastanak u Kozarskoj Dubici važan u oblasti pravosuđa, te da je inicirao da sastanak bude održan u Kozarskoj Dubici da bi se pravosudna zajednica upoznala sa gradom, načinom djelovanja i radom Osnovnog suda u toj opštini i šire.
“Nadam se da ćemo, zajedno sa načelnikom opštine Kozarska Dubica, biti uspješni domaćini ovog skupa i zajedničkog sastanka. Učinićemo sve što možemo da se gosti osjećaju ugodno i u profesionalnom smislu izvrše svoje obaveze”, rekao je Kalaba.
On je istakao da su edukacije veoma važne za sve nosioce funkcija u pravosuđu.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da je Kozarska Dubica danas počastvovana prisustvom eminentnih stručnjaka iz oblasti pravosuđa.
“Opština Kozarska Dubica je danas pokrovitelj ovog sastanka, koji se održavaju širom Republike Srpske i Federacije BiH. Ljudi na čelnim pozicijama u pravosuđu rade težak i odgovoran posao i nadam se da će ponijeti lijepe utiske iz Kozarske Dubice”, rekao je Reljić.
23.11.2023. - ODRŽANA CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE
U opštini Kozarska Dubica danas je održana centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine za 2024. godinu, koji je utvrđen u iznosu 14.518.100 KM ili za 626.100 KM više u odnosu na ovogodišnji budžet.
Javnu raspravu otvorila je načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Danijela Kočan, koja je potvrdila da će primjedbe, prijedloge i sugestije izražene tokom javne rasprave o Nacrt budžeta biti uobzirene u postupku utvrđivanja Prijedloga budžeta opštine, koji će se naći pred odbornicima Skupštine opštine Kozarska Dubica na narednom zasjedanju.
Ona je navela da će u pripremi prijedloga budžeta za narednu godinu biti razmatrani i zahtjevi i sugestije koji su Odjeljenju za finansije upućeni u pisanoj formi.
U javnoj raspravi o Nacrtu budžeta zahtjeve i sugestije danas su izrazili rukovodioci javnih preduzeća “Centar za socijalni rad” i “Centar za informisanje i kulturu”, starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice u Kozarskoj Dubici, predsjednik opštinskog Udruženja starješina Vojske Republike Srpske i predsjednik Fudbalskog kluba “Moštanica”.
Utvrđivanje programa i provođenjem javne rasprave o Nacrtu bužeta opštine utvrđeno je opštinskom Odlukom o oblicima, proceduri i načinu učešća građana, korisnika budžeta i drugih subjekata u procesu pripreme i donošenja budžeta i drugim propisima koji se odnose na postupak donošenja budžeta lokalne zajednice.
22.11.2023. - SUTRA CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE ZA 2024. GODINU
Centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta Opštine Kozarska Dubica za 2024.godinu biće održana sutra, 23. novembra u velikoj skupštinskoj sali sa početkom u 11.00 časova.
Svim zainteresovanim građanima, institucijama, javnim preduzećima, organizacijama ovo je prilika da daju svoje mišljenje, prijedloge, sugestije i zahtjeve o ovom dokumentu.
Na 20.redovnom zasjedanju 16.novembra odbornici Skupštine opštine su usvojili Nacrt budžeta opštine za 2024.godinu koji je utvrđen u iznosu 14.518.100 KM.
Iz Odjeljenja za finansije pozvali su budžetske korisnike, predstavnike javnih preduzeća, ustanova i mjesnih zajednica, privredne i društvene subjekte, nevladine organizacije, udruženja građana i sve zainteresovane da uzmu učešće u razmatranju Nacrta budžeta opštine.
21.11.2023. - ČESTITKA POVODOM KRSNE SLAVE MUP-a
Čestitku povodom Aranđelovdana krsne slave MUP-a RS uputili su načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić.
“Povodom Krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Svetog Arhangela Mihaila u ime opštinske uprave, u ime Skupštine opštine i u lično ime upućujemo čestitku ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniši Karanu, načelniku Policijske uprave Prijedor Draganu Milojici, komandiru Policijske stanice Kozarska Dubica Bojanu Milankoviću. Ministarstvo unutrašnjih poslova jedan je od najznačajnijih subjekata bezbjednosti, najvažniji je garant i čuvar mira i stabilnosti u Republici Srpskoj i sprovođenja Ustava i zakona. Svim pripadnicima MUP-a RS čestitamo krsnu slavu, uz nadu da će ova tradicija biti očuvana i u narednim godinama”, navode u čestitki Reljić i Rokić.
Oni su dodali da se danas s posebnim pijetetom sjećaju pripadnika policije koji su za Srpsku dali svoje živote.
20.11.2023. - KOMUNALNA POLICIJA: POŠTOVATI RADNO VRIJEME TOKOM PRAZNIKA
S obzirom na to da je 21. novembar, Dan uspostavljanja opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, republički praznik iz Komunalne policije opštine Kozarska Dubica podsjećaju preduzetnike i preduzeća da su dužni da poštuju propisano radno vrijeme.
U redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju registrovane apoteke, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe, kao i privredni subjekti registrovani za obavljanje pekarske djelatnosti, te dragstori.
U vremenu od 08.00 do 12.00 časova mogu raditi svi ostali privredni subjekti.
Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a čiji proces proizvodnje ne dozvoljava obustavljanje proizvodnje bez veće štete, mogu obavljati djelatnost u vremenu koje zahtijeva minimalni proces rada.
Ugostiteljski objekti će na dan državnog praznika Republike Srpske raditi u radnom vremenu propisanom Odlukom o radu i radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području opštine Kozarska Dubica.
Iz Komunalne policije upozoravaju preduzetnike i preduzeća da se pridržavaju propisanog radnog vremena jer će komunalni policajci vršiti kontrolu.
17.11.2023. - CENTRALNA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA 23. NOVEMBRA
Odjeljenje za finansije opštine Kozarska Dubica utvrdilo je danas program provođenja javne rasprave o Nacrtu budžeta opštine Kozarska Dubica za 2024. godinu, koji je utvrđen u iznosu 14.518.100 KM.
Prema programu, centralna javna rasprava održaće se 23. novembra u 11.00 časova u velikoj Sali Skupštine opštine Kozarska Dubica.
Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Danijela Kočan potvrdila je novinarima da je program sprovođenja javne rasprave donesen sa ciljem obezbjeđivanja učešća javnosti kroz zainteresovane grupe građana, nevladine organizacije i korisnika Budžeta opštine u procesu donošenja budžeta i njihovom učešću u predlaganju primjedbi, prijedloga i sugestija.
Postupak javne rasprave biće održan u periodu od 17. do 23. novembra, a svi zainteresovani primjedbe, prijedloge i sugestije mogu dostaviti u pisanoj formi Odjeljenju za finansije ili na e-mail finansije@kozarskadubica.org.
Nacrt budžeta opštine Kozarska Dubica za 2024. godinu objavljen je na internet stranici www. kozarskadubica.org i na oglasnim tablama u zgradi opštine Kozarska Dubica.
Iz Odjeljenja za finansije pozvali su budžetske korisnike, predstavnike javnih preduzeća, ustanova i mjesnih zajednica, privredne i društvene subjekte, nevladine organizacije , udruženja građana i sve zainteresovane da uzmu učešće u razmatranju Nacrta budžeta opštine.
17.11.2023. - MINISTARSTVO UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE: 21. NOVEMBAR REPUBLIČKI PRAZNIK I NERADNI DAN
Dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH – 21. novembar republički je praznik i neradni dan, u skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.
U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
Navedenim Zakonom je propisano da će načelnik opštine, odnosno gradonačelnik odrediti koja su preduzeća, ustanove i druge organizacije sa područja jedinice lokalne samouprave dužni da rade, radi zadovoljenja neophodnih potreba građana, u dane praznika Republike i u kom obimu, saopšteno je iz Ministarstva.
16.11.2023. - NACRT BUDŽETA OPŠTINE ZA NAREDNU GODINU UTVRĐEN U IZNOSU 14.518.100 KM
Nacrt budžeta opštine Kozarska Dubica za 2024. godinu utvrđen je u iznosu 14.518.100 KM, što je za 626.100 KM ili 4,5 odsto više u odnosu na ovogodišnji budžet.
Većinom glasova odbornika Nacrt budžeta opštine danas je usvojen na 20. redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica i upućen na javnu raspravu.
Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Danijela Kočan potvrdila je da će Nacrt budžeta opštine za narednu godinu biti objavljen na oglasnoj tabli i interenet stranici opštine Kozarska Dubica za sve zainteresovane građane i budžetske korisnike.
„Javna rasprava počeće sutra prema utvrđenom planu, a završna javna rasprava održaće se 23. novembra u 11.00 časova“, precizirala je Kočanova.
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je razmatrana i prihvaćena i Informacija o stanju u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja u školskoj 2022/23. godini u kojoj je navedeno da se sve obrazovne ustanove suočavaju sa drastičnim smanjenjem broja učenika.
Većinom glasova odbornika prihvaćene su informacije o poslovanju javnih preduzeća „Vodovod“ i „Komunalac“ u Kozarskoj Dubici.
Iz nadležnosti opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove usvojen je Pravilnik o postupku dodjele stambenih jedinica socijalnog stanovanja i Pravilnik o načinu upravljanja i održavanja stambenih jedinica socijalnog stanovanja.
Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje, za vršioca dužnosti sekretara Skupštine opštine Kozarska Dubica imenovan je Miloš Banjac, diplomirani pravnik iz Kozarske Dubice.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi