V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.02.2019. - USVOJENA INFORMACIJA O RELIZACIJI PROGRAMA RADA SKUPŠTINE OPŠTINE
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Informaciju o realizaciji Programa rada Skupštine opštine za period od 1. jula do 31. decembra 2018. godine.
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić izjavio je da je cilj informacije sagledavanje ostvarenja vlastitih programskih zadataka i aktivnosti, te neposredno informisanje građana o najznačajnijim pitanjima realizovanim u izvještajnom periodu.
"Bitno je da je realizacija Programa rada Skupštine opštine za čitavu prethodnu godinu negdje na 80 odsto što je dobro", rekao je Barišić novinarima.
Među 13 tačaka dnevnog reda odbornici su danas usvojili programe rada i finansijske planovi za tekuću godinu Doma zdravlja "Kozma i Damjan", Narodne biblioteke u Kozarskoj Dubici, te program rada i finansijski plan Dječijeg vrtića "Pčelica", Turističke organizacije, uz zaključak da će provoditi svoje predviđene aktivnosti u skladu sa Budžetom opštine Kozarska Dubica za 2019. godini.
Iz nadležnosti Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti, odbornici su usvojili Program obilježavanja značajnih događaja iz odbrambeno-otadžbinskih ratova za 2019. godinu.
Usvojena je Odluka o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine Kozarska Dubica putem pribavljanja pisanih ponuda i Odluka o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o kupoprodaji nekretnine neposrednom pogodbom od preduzeća "AVRUPA" d.o.o. Kozarska Dubica.
Na prijedlog Komisije za izbor i imenovanje razrješen je vršilac dužnosti sekretara Skupštine opštine Kozarska Dubica Krnjaić Stojan, a za Sekretara Skupštine opštine imenovana je Rodić Nataša.
07.02.2019. – NAJAVA: XXIII REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić zakazao je za petak, 8. februar, dvadeset treću redovnu sjednicu Skupštine opštine. Odbornici lokalnog parlamenta razmatraće 13 tačaka dnevnog reda među kojima je Informacija o realizaciji Programa rada Skupštine opštine od počeka jula do kraja decembra prošle godine, te programi rada i finansijski planovi za tekuću godinu Doma zdravlja "Kozma i Damjan", Dječijeg vrtića "Pčelica", Turističke organizacije i Narodne biblioteke. Pred odbornicima naći će se i Program obilježavanja značajnih događaja iz odbrambeno-otadžbinskih ratova, izmjena Odluke o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske na području opštine putem pribavljanja pisanih ponuda, te donošenje Rješenja o imenovanju sekretara Skupštine opštine. Sjednica će se održati u velikoj sali sa početkom u 9 časova.
06.02.2019. - USKORO PISMO PREMIJERU O ODGAĐANJU IZGRADNJE AUTO-PUTEVA I BRZOG PUTA
Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i načelnici opština prijedorske regije uputiće pismo premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću u kojem će zatražiti zvaničan odgovor na pitanje zašto je najavio odgađanje izgradnje auto-puteva Prijedor-Banjaluka i Prijedor-Novi Grad i brzog puta Prijedor-Kozarska Dubica.
“Zaista smo iznenađeni zbog ovakve izjave premijera, jer je nedavno potpisan ugovor između Vlade Republike Srpske i njenog resornog ministarstva i kineske kompanije `Šandong` na izradi projekata i izgradnji ovog sistema auto-puteva i brzog puta”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon sastanka sa kolegama iz lokalnih zajednica ove regije.
On je naveo da je veliko iznenađenje izazvala Viškovićeva izajava da će ovi putevi biti svrstani u neku drugu grupu projekata, a da će prioritet biti dat drugim projektima.
“Jako dugo smo, kao regija, prema republičkim organima imali zahtjev da auto-putevi i brzi put budu izgrađeni na ovom prostoru, odnosno da se projektuju jer je to bila potreba za dalji privredni razvoj, za promet ljudi i robe”, podsjetio je Đaković.
On je istakao da su postojali i dogovori da uz zemljane radove, odmah budu izgrađeni i gasovodi jer se procjenjuje da će se Srpska gasifikovati za pet do sedam godina. Regiju čine grad Prijedor i opštine Novi Grad, Kozarska Dubica, Kostajnica, Oštra Luka i Krupa na Uni.
01.02.2019. - ODRŽANA MANIFESTACIJA "IZBOR SPORTISTE ZA 2018. GODINU"
Za najuspješnijeg sportistu opštine Kozarska Dubica u 2018. godini izabran je Miloš Kos iz Rukometnog kluba "Kozara", a najuspješnija sportska ekipa je Fudbalski klub /FK/ "Borac".
Na tradiconaloj manifestaciji "Izbor sportiste za 2018. godinu", koja je večeras održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, za najboljeg sportskog radnika proglašen je Dragan Jaćimović, a prema odluci stručnog žirija najuspješniji trener je Bojana Rodić.
Drugoplasirani sportista je Stefan Tomaš iz FK "Borac", a treće mjesto u izboru najboljeg sportiste pojedinca pripalo je Heleni Ćurić iz Ženskog rukometnog kluba /ŽRK/ "Dubica".
Najperspektivniji mladi sporisti opštine Kozarska Dubica u prošloj godini su LJiljana Ćesto iz ŽRK "Knežopoljka", Todor Milisavljević iz RK "Kozara" i Jana Ćirić iz KK "Vazari".
Organizator "Izbora sporiste za 2018. godinu" je opština Kozarska Dubica koja je za najuspješnije sportiste i sportske kolektive osigurala zahvalnice, prehare i novčane nagrade.
Manifestaciji je prisustvovao pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske Dragan Jaćimović, koji je izjavio da je resorno ministarstvo unazad par godina uložilo više od 500.000 KM za rekonstrukciju sportske dvorane, parketa, izgradnju sporskog centra i finansijska ulaganja u većinu klubova u Kozarskoj Dubici.
On je dodao da to, vjerovatno, nije dovoljno, te poručio da će se resorno ministarstvo truditi da to poboljša i zadovolji potrebe svih spotskih klubova.
"U ovom momentu to je teško, ali daćemo sve od sebe da to bude bolje", izjavio je novinarima Jaćimović.
On kaže da je nagrada za najuspješnjeg sportskog radnika opštine Kozarska Dubica, koja mu je večeras uručena, predstavlja obavezu više, te zahvalio klubovima koji su ga predložili i žiriju koji ga je izabrao.
On je čestitao sportistima iz Kozarske Dubice, ističući da ova opština ima dobre uslove za razvoj sporta.
Predsjednik Uprave FK "Borac" iz Kozarske Dubice Rodoljub Topić izjavio je da nagrada za najuspješniju ekipu mnogo znači tom spotskom kolektivu.
"`Borac` je prije godinu i po dana bukvalno bio pred zatvaranjem, a to je prema mom mišljelju najjači i najprepoznatljiviji klub u Kozarskoj Dubici. Mi smo tada došli u klub i zatekli niz problema, te smo obećali da ćemo da radimo i danas klub funkcioniše dobro i postiže dobre rezultate", naveo je Topić.
Nagradu za najuspješnijeg sportistu opštine Kozarska Dubica, umjesto Miloša Kosa, primio je njegov brat Marko Kos, koji je rekao novinarima da je Miloš, koji trenutno igra za "Izviđač" iz LJubuškog, obradovan ovim priznanjem, te zahvalan klubu koji ga je kandidovao.
Među deset najuspješnijih sportista opštine Kozarska Dubica su i Jovana Tufegdžija iz KK "Knešpolje", Sara Stanivuković iz ŽRK "Knežopljka", Nikola Borojević iz KK "Una", Marija Hodak iz ŽRK "Knežopoljka", Miloš Vrban iz FK "Borac", Sofija Vušović, članica AK "Kozarska Dubica" i Edin Krivdić iz FK "Radnik".
Zahvalnice i pehare najboljim sportistima uručili su predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić, zamjenik načelnika opštine Mile Zlojutro, direktor preduzeća "Centar za informisanje i kulturu" Dijana Kondić i šef odsjeka za društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica i član žirija manifestacije Goran Dragaš.
U zabavnom dijelu programa manifestacije "Izbor sportiste za 2018. godinu" nastupio je lokalni pop-rok bend "NJoko Ono".
31.01.2019.- NAJAVA: SUTRA IZBOR NAJBOLJIH SPORTISTA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Kozarskoj Dubici sutra će biti održana manifestacija "Izbor sportiste za 2018. godinu" na kojoj će biti proglašeni najbolji sportski pojedinci i ekipe.
U predviđenom roku 10 sportskih organizacija dostavilo je prijedloge kandidata i sportskih kolektiva, na osnovu kojih će petočlani žiri izabrati najboljeg sportistu opštine za prošlu godinu, najbolju sportsku ekipu, mladog sportskog talenta, te najboljeg trenera i sportskog radnika.
Najboljeg sportistu žiri će izabrati između 11 prijavljenih kandidata, a u konkurenciji za najbolju sportsku ekipu su četiri prijedloga.
Za najboljeg trenera prijavljeno je šest kandidata, za sportskog radnika tri, a u konkurenciji za mladog sportskog talenta je osam kandidata.
Za najbolje sportske ekipe i pojedince organizator je obezbijedio nagrade, a u zabavnom programu nastupiće lokalni bend "Njoko Ono".
Generalni pokrovitelj i organizator 48. "Izbora sportiste za 2018. godinu" je opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj Centar za informisanje i kulturu.
Manifestacija "Izbor sportiste za 2018. godinu" biće održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici sa početkom u 19.00 časova.
30.01.2019. - SAOPŠTNJE: PROJEKAT MEĐUOPŠTINSKE SARADNJE PRIJEDORA, KOZARSKE DUBICE i GRADIŠKE
U sklopu projekta “Međuopštinska saradnja Prijedora, Kozarske Dubice i Gradiške na razvoju instrumenata lokalnog ekonomskog razvoja MOS-LER”, koji kofinansira Evropska unija u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal održana je radionica na temu razvoja ruralnih područja i organizacije LAG-a, posvećena promociji LAG koncepta i prenosu iskustava.
Predstavnici opštine Kozarska Dubica su tokom radionice prenijeli svoja iskustva na uspostavi Lokalne akcione grupe(LAG) Savus, njenom upravljanju, procesima vezanim za brendiranje regije Sava Garden koja obuhvaća opštine Kozarsku Dubicu, Srbac, Laktaše i Gradišku, te dosadašnje provedene aktivnosti, učešće u zajedničkim projektima, ali i određene nedostatke u samom radu i finansiranju LAG-a.
Na radionici su osim predstavnika Opštine Kozarska Dubica, učestvovali predstavnici Grada Prijedora, Opštine Gradiška, agencije PREDA, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede-područna jedinica Prijedor, te poljoprivrednici iz ovih opština i Grada.
Opšti cilj projekta Međuopštinska saradnja Prijedora, Kozarske Dubice i Gradiške na razvoju instrumenata lokalnog ekonomskog razvoja „MOS-LER“ je ponovno uspostavljanje i jačanje konkurentnosti odabranih poslovnih lokaliteta i malih i srednjih preduzeća, kroz iskorištenje potencijala međuopštinske saradnje na razvoju i primjeni politika lokalnog ekonomskog razvoja.
Specifični cilj projekta je razvoj i primjena zajedničkih politika i instrumenata lokalnog ekonomskog razvoja i podrške MSP na području Prijedora, Kozarske Dubice i Gradiške, sa fokusom na harmonizaciju postojećih instrumenata i promjenu.

Ukupna vrijednost projekta je 177.257,60 KM, od kojih 141.583,10 KM finansira Evropska unija, a ostatak su obezbijedili partneri na projektu: Agencija za ekonomski razvoj Grada Prijedora PREDA-PD Prijedor, Grad Prijedor, opština Gradiška i opština Kozarska Dubica.
Operativni fokus projekta je na odabranim instrumentima LER-a:
- Info – centar za investitore,
- Primjena LAG metodologije za ruralni razvoj,
- Podrška razvoju tzv. Kreativnih industrija zasnovanih na ICT.
Projektom se promoviše dobar primjer međuopštinske saradnje usmjerene na instrumente lokalnog ekonomskog razvoja, koji može biti primjenljiv i u drugim lokalnim zajednicama Bosne i Hercegovine.
26.01.2019. - ODRŽANA TRADICIONALNA SVETOSAVSKA AKADEMIJA
U Domu kulture u Kozarskoj Dubici održana je tradicionalna Svetosavska akademija, u čijem programu su učestvovali učenici svih obrazovnih ustanova iz ove opštine.
Nosilac aktivnosti pripreme programa ovogodišnje Svetosavske akademije je Osnovna škola "Majka Knežopoljka", a program akademije kao i svake godine bio je zasnovan na recitalima, dramskim prikazima, muzičkim nastupima o životu, radu i djelu Svetog Save.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da se praznik posvećen Svetom Savi svečanim akademijama tradicionalno obilježava u Republici Srpskoj i Srbiji, pa tako i u Kozarskoj Dubici.
"Sveti Sava je najveći srpski prosvjetitelj, u isto vrijeme književnik i političar, diplomata. NJegov značaj u srednjovjekovnoj Srbiji je ogroman, jer je između ostalog napisao mnoga djela koja su proučavana i presudno je uticao na razvoj srpskog duha i misli", rekao je Reljić.
On je podsjetio da je Sveti Sava izborio autokefalnost Srpske pravoslavne crkve, te zajedno sa svojim ocem Stefanom Nemanjom podigao manastir Hilandar na Svetoj Gori.
Scenario za dramski dio programa osmislio je nastavnik srpskog jezika iz Osnovne škole "Majka Knežopoljka" Goran Dunović.
"Program je osmišljen prije nekoliko mjeseci i nema velikih razlika u odnosu na ranije akademije jer je tematika ista, a djeca su vrijedno radila uz pomoć svojih nastavnika", rekao je Dunović.
Svetosavkoj akademiji u Domu kulture u Kozarskoj Dubici prisustvovala je brojna publika i zvaničnici.
Održavanje akademije podržala je opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj je Centar za informisanje i kulturu Kozarska Dubica.
25.01.2019. - ZAVRŠENA PRVA FAZA REKONSTRUKCIJE SAVSKOG NASIPA
Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Kozarska Dubica Vladislav Stevanović potvrdio je danas da je u Kozarskoj Dubici završena prva faza rekonstrukcije Savskog nasipa, a da su u toku pripreme za realizaciju druge faze tog projekta na području Donje Gradine.
On je rekao da je u ovoj fazi nadogradnje Savskog nasipa rekonstruisano više od devet kilometara nasipa na teritoriji opštine Kozarska Dubica.
"To garantuje sigurnost u budućem vremenu. Vrijednost investicije bila je više od sedam miliona KM, dok je za postupak eksproprijacije putem fonda solidarnosti obezbijeđeno još oko 400.000 KM za rješavanje imovinskih odnosa", naveo je Stevanović.
On je najavio da je u toku početak realizacije druge faze projekta, koji podrazumijeva rekonstrukciju Savskog nasipa u dužini od još dva kilometra, prema Donjoj Gradini.
"Na taj način bi završili kompletan nasip na teritoriji naše opštine, a u toku je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa na tom području", rekao je Stevanović.
S tim ciljem, u opštini Kozarska Dubica danas je održan sastanak sa građanima, vlasnicima nekretnina sa područja katastarske opštine Donja Gradina koje su predmet eksproprijacije s ciljem realizacije glavnog projekta nadvišenja Savskog nasipa.
"Cilj sastanka je pokušaj rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, odnosno sporazumno određivanje naknade za nekretnine prije pokretanja postupka eksproprijacije, a citav taj postupak vodi Pravobranilaštvo Republike Srpske, sa kojim imamo veoma dobru saradnju", rekao je Stevanović.
On je precizirao da je potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose na 30 parcela, te da se eksproprijacija vrši ne samo zbog nadvišenja Savskog nasipa već i zbog izgradnje pristupnog puta u čitavoj dužini tog nasipa, da bi se na nasipu moglo intervenisati u slučaju potrebe.
Predmet eksproprijacije je zemljište koje je u vlasništvu 19 privatnih lica, dok je 11 parcela u vlasništvu Republike Srpske, a sastanku je prisustvovala predstavnik Pravobranilaštva Republike Srpske iz Banjaluke LJudmila Perić i predstavnik Javne ustanove "Vode Srpske" LJiljana Janjić.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi