V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.12.2018. - POČELA PROCEDURA ZA FORMIRANJE PRIHVATILIŠTA ZA PSE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potvrdio je danas da je počela procedura za formiranje prihvatilišta za pse sa područja opštine, na lokaciji napuštene kasarne u selu Božići.
"Na inicijativu i uz pomoć frontmena grupe `Riblja čorba` Bore Đorđevića, koji je juče posjetio Kozarsku Dubicu, počeli smo proceduru. Na području sela Božići postoje dijelovi vojnih hangara gdje ćemo najvjerovatnije obezbijediti prihvatilište za pse", izjavio je Reljić novinarima.
On je naveo da je opština preuzela na sebe da do početka proljeća organizaciji koja će voditi računa o napuštenim psima dodijeli na korištenje zemljište u Božićima za formiranje prihvatilišta za pse.
"Naš dio obaveza zasniva se samo na tome. Sve ostalo, što se tiče održavanja, hrane i drugog na sebe će preuzeti Bora Đorđević zajedno sa našim volonterima i organizacijama za zaštitu životinja. Imamo dosta pasa lutalica", precizirao je Reljić.
On je dodao da je Bora Đorđević u Kozarskoj Dubici boravio i krajem septembra kada je inicirano formiranje prihvatilište za napuštene životinje.
"On je kao humanitarac i čovjek koji voli životinje i ljude rekao da će 9. januara, kada obilježavamo Dan Republike Srpske, ako ne bude imao drugu obavezu, doći u Kozarsku Dubici i pjevati zajedno sa našim lokalnim bendom nekoliko pjesama, kao izraz zahvalnosti Kozarskoj Dubici, jer smatra da smo mi ovdje dobri i prijateljski nastrojeni ljudi", naglasio je Reljić.
13.12.2018. - SVETOSAVKA AKADEMIJA 26. JANUARA U DOMU KULTURE
U Opštinskoj upravi opštine Kozarska Dubica danas je održan sastanak Organizacionog odbora Svetosavske akademije, koja će biti održana 26. januara u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
Na sastanku je potvrđeno je da je nosilac aktivnosti pripreme programa ovogodišnje Svetosavske akademije Osnovna škola "Majka Knežopoljka" u saradnji sa svim obrazovnim ustanovama u Kozarskoj Dubici i uz podršku Opštinske uprave.
Direkor Osnovne škola "Majka Knežopoljka" Božana Vukić naglasila je da će u programu akademije pored učenika iz Knežice i Međuvođa učestvovati učenici svih škola iz Kozarske Dubice, uključujući i Osnovnu muzičku školu "Branko Smiljanić", a da su već održani inicijativni sastanci sa direkorima škola i drugim učesnicima u organizaciji Svetosavske akademije.
"Sve škole podjenako učestvuju u programu, a nastavnici iz Osnovne škole "Majka Knežopoljka" osmislili su scenario za dramski dio programa u trajanju od 45 minuta", potvrdila je Vukićeva tokom sastanka Organizacionog odbora.
Svetosavska akademija u Domu kulture u Kozarskoj Dubici, 26. januara, počeće u 19.00 časova, a nakon programa planiran je koktel za goste.
Medijski pokrovitelj Svetosavske akademije je JP "Centar za informisanje i kulturu" Kozarska Dubica.
05.12.2018. - ODRŽANE JAVNE RASPRAVE O REBALANASU BUDŽETA OPŠTINE ZA 2018. GODINU I NACRTU BUŽETA ZA 2019. GODINE
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas su održane javne rasprave o Nacrtu rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za ovu godinu i Nacrta budžeta za 2019. godinu.
"Na javnim raspravama učestvovali su predstavnici udruženja i organizacija, odbornici i predstavnici javnih preduzeća, koji su učestvovali u raspravi i dali svoje primjedbe i sugestije. Mi smo ih upoznali sa sadržajem tih dokumeta, koji su već usvojeni u Skupštini opštine", izjavila je načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Nada Grgača.
Ona je dodala da su uglavnom izraženi zahtjevi za povećanjem budžetskih sredstva, jer je Nacrt budžeta opštine Kozarska Dubica za 2019. godinu nešto manji u odnosu na prethodnu budžetsku godinu.
"Vodili smo računa i razmišljali u pravcu da budžet opštine bude i razvojni i socijalni, te da budu obuhvaćene i kategorije omladine, sporta i kulture, te studenti i druge kategorije u mjeri u kojoj je to moguće, jer su zaduženja ove opštine zaista velika i ona nam ne dozvoljavaju da ispoštujemo sve zahtjeve kako bi možda i mi to sami željeli", naglasila je Grgača.
Ona je navela da će još jednom biti biti razmoreni svi zahtjevi i prijedlozi izneseni na javnoj raspravi, a da će u Prijedlog budžeta opštine biti uvrštene i preporuke Ministarstva finansija Vlade Republike Srpske.
"Sve ćemo to još jednom pogledati i utvrditi prijedlog Budžeta, koji ćemo poslati na saglasnost resornom ministarstvu, a zatim za 15-tak dana, taj dokument koji je važan za funkcionisanje opštine, uputiti Skupštini na usvajanje", precizirala je Grgača.
Na posljednjem, XXI redovnom zasjedanju Skupštine opštine Kozarska Dubica, odbornici su usvojili Nacrt rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu u iznosu od 12.309.000 KM i Nacrt budžeta za 2019. godinu u iznosu od 9.864.000 KM.
30.11.2018. - FORUM ZA BEZBJEDNOST OPŠTINE: BEZBJEDNOSNA SITUACIJA NA ZADOVOLJAVAJUĆEM NIVOU
Bezbjednosna situacija na području opštine Kozarska Dubica na zadovoljavajućem je nivou, konstatovano je danas na radnom sastanku Foruma za bezbjednost opštine.
"Sjednica Foruma održana je na prijedlog Policijske stanice Kozarska Dubica i na osnovu presjeka stanja za 10 proteklih mjeseci možemo reći da je opšti zaključak učesnika Foruma da je stanje bezbjednosti na području opštine na zadovoljavajuće nivou", izjavio je predsjednik Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica Stojan Krnjaić.
Komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Bojan Milanković rekao je da je stanje bezbjednosti na području opštine zadovoljavajuće i da o tome govore i u prilog idu svi parametri koje policija prati.
"U toku ove godine nismo imali evidentiranih krivičnih djela koja bi uznemirila građane, broj prekršaja po javnom redu i miru u konstantom je opadanju, a onaj segment kojim nismo zadovoljni jeste bezbjednost saobraćaja jer smo u 10 mjeseci ove godine imali četiri saobraćajne nesreće u kojima su četiri lica smrtno stradala", rekao je Milanković.
On je naglasio da se nizom aktivnosti Policijske stanice Kozarska Dubica i Policijske uprave Prijedor intenzivno radi na poboljšanju tog stanja do kraja godine.
Milanković je uputio apel svim građanima Kozarske Dubice da se u vrijeme nastupajućih praznika uzdrže od upotrebe vatrenog oružje i pirotehničkih sredstava kako bi se spriječile neželjene posljedice.
"Posljednjih godina u našem gradu nije bilo takvih slučajeva, a nadam se da ih neće biti ni u ovom periodu", rekao je Milanković.
Sastanku Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica prisustvovali su zamjenik načelnika opštine Mile Zlojutro, predstavnici i rukovodioci Policijske stanice Kozarska Dubica, obrazovnih institucija, nevladinog sektora, vatrogasne jedinice, načelnici opštinskih odjeljenja i odsjeka.
Sljedeći sastanak Foruma za bezbjednost opštine najavljen je za kraj marta ili početak aprila naredne godine, kada će se sumirati stanje bezbjednosti u prvom tromjesečju 2019. godine.
30.11.2018. - OBAVJEŠTENJE: JAVNE RASPRAVE O NACRTU REBALANSA BUDŽETA OPŠTINE ZA 2018. GODINU I NACRTU BUDŽETA ZA 2019. GODINU
Javne rasprave o Nacrtu rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za ovu godinu i nacrta budžeta za 2019. godinu biće održane u srijedu, 5.decembra, u velikoj sali Skupštine opštine.
Javna rasprava o Nacrtu rebalansa budžeta za 2018. godinu zakazana je za 10 časova, a javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine za narednu godinu u 12 časova.
Svim zainteresovanim, građanima, institucijama, javnim preduzećima, organizacijama, ovo će biti prilika da daju svoje mišljenje, prijedloge, sugestije i zahtjeve o ovim dokumentima.
Na posljednjem, XXI redovnom zasjedanju Skupštine opštine Kozarska Dubica, odbornici su usvojili Nacrt rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu u iznosu od 12.309.000 KM i Nacrt budžeta za 2019. godinu u iznosu od 9.864.000 KM.
Nacrt rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu i Nacrt budžeta opštine za 2019. godinu objavljeni su na oglasnoj tabli internet prezentacije opštine Kozarska Dubica.
16.11.2018.- ZAKAZANA XXI REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić zakazao je za utorak, 20. novembar, XXI redovnu sjednicu Skupštine opštine sa 14 tačaka dnevnog reda.
Pred odbornicima će biti Nacrt Rebalansa Budžeta opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu i Nacrt Budžeta opštine za 2019. godinu.
Dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje informacija o poslovanju preduzeća „Komunalac“ i „Vodovod“ za 2017.godinu.
Odbornici će biti upoznati sa realizacijom Programa rada Skupštine opštine Kozarska Dubica u prvoj polovini 2018. godine, a razmatraće Informaciju o stanju u oblasti fizičke kulture i sporta na području opštine u prošloj godini, te Informaciju o stanju u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja u školskoj 2017/2018. godini i upis učenika u školsku 2018/2019. godinu na području opštine.
Odbornici bi, između ostalog, na sjednici 20. novembra trebali da donesu Odluku o raspisivanju Javnog konkursa za imenovanje sekretara Skupštine opštine Kozarska Dubica i Rješenje o imenovanju komisije za sprovođenje tog konkursa.
Sjednica će biti održana sa početkom u 9.00 časova u velikoj skupštinskoj sali.
09.11.2018. - OSLIKAN I TREĆI MURAL U KOZARSKOJ DUBICI
Na začelju zgrade opštine Kozarska Dubica završen je mural površine oko 350 metara kvadratnih, koji je oslikao devetnaestogodišnji Georgije Đukanović iz Kozarske Dubice, koji se školuje u Švedskoj.
"Ovaj mural je školski projekat. Na kraju završne godine, izvan škole moramo uraditi projekat iz grafičkog dizajna u koji ćemo uložiti stotinu sati svoga rada i ja sam odlučio da to bude mural koji ću uraditi u rodnom gradu", rekao je Đukanović.
On je naveo da je na oslikavanju murala radio oko 120 časova rada i utrošio više od 30 litara boje.
"Motiv murala je neutralan, ali pozitivan i šalje univerzalnu poruku ljubavi", naglasio Đukanović.
U izradi murala pomoglo mu je nekoliko prijatelja, a materijal je obezbijedila opština Kozarska Dubica.
Ovo je treći mural u Kozarskoj Dubici. Na stambenoj zgradi u centru grada nalazi se mural posvećen narodnom heroju majoru Milanu Tepiću, a nedavno je na objektu Doma kulture u Kozarskoj Dubici završen mural sa likom Spomenka Gostića, najmlađeg vojnika i odlikovanog borca Vojske Republike Srpske.
08.11.2018. - U TOKU ASFALTIRANJE U ULICI 18. SEPTEMBAR
U ulici 18. septembar u Kozarskoj Dubici u toku su radovi na asfaltiranju koji se u iznosu od 200.000 KM finansiraju sredstvima Vlade Republike Srpske.
Nakon 25 godina u tom boračkom naselju, polaže se asfalt u dužini od 600 metara, a predviđena je i izgradnja trotoara, dok su dvije sporedne ulice u tom naselju ranije asfaltirane.
"Ovo je samo jedan u nizu projekata koje radimo na području opštine Kozarska Dubica i nastavićemo i dalje, jer imamo dosta stvari koje smo započeli u toku ove kalendarske godine. Zahvaljujem se Vladi Republike Srpske, koja je imala osjećaj za potrebe kategorija iz boračkog naselja na njihovo veliko zadovoljstvo", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je rekao da je ova ulica poznata po tome što je u toku ratnih dešavanja 1995. godine hrvatska vojska upravo kroz ovu ulicu vršila prodor na područje opštine Kozarska Dubica.
"Ovdje žive osjetljive kategorije stanovništva i naša moralna obaveza je bila da ovim ljudima poklonimo asfalt", dodao je Reljić.
Izvođač radova je firma "Prijedor putevi", a njihov predstavnik Draško Gavranović rekao je da su mještani veoma zadovoljni njihovim radom.
"Krenuli smo polovinom septembra sa izvođenjem radova,a kasnili smo zbog otežavajućih okolnosti koje su se desile u rafineriji Brod zbog čega smo imali poteškoća u nabavci asfaltne mase", rekao je Gavranović.
Mještani boračkog naselja u Kozarskoj Dubici izrazili su zahvalnost Vladi Republike Srpske i izvođačima radova.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi