V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

04.05.2020. - ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: KOMUNALNA POLICIJA NEĆE VRŠITI KONTROLE U PRIVATNIM POSJEDIMA I KUĆAMA
– Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica danas je saopšteno da pripadnici Komunalne policije opštine Kozarska Dubica neće vršiti kontrole u privatnim posjedima i kućama na dan proslave krsne slave Đurđevdana.
“Ovim saopštenjem u potpunosti demantujemo objave koje su se ovih dana pojavile na društvenim mrežama. Komunalna policija neće vršiti takvu vrstu kontole”, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica.
U saopštenju se istovremeno apeluje na građane, posebno porodice koje 6. maja slave krsnu slavu, da poštuju mjere i preporuke koje je utvrdio Republički štab za vanredne situacije.
“Ove mjere odnose se na cijelu teritoriju Republike Srpske. Molimo naše građane da se ponašaju oprezno i odgovorno, da u skladu sa uslovima tokom pandemije novog virusa korona, poštuju zabranu okupljanja u grupama i socijalnu distancu, bez fizičkih kontakata. Građane koji slave Đurđevdan pozivamo da krsnu slavu obilježe u krugu najuže porodice, kako bi izbjegli dalje pogoršanje epidemiološke situacije na području naše opštine”, navodi se u saopštenju.
04.05.2020. - MINSTARSTVO PRIVREDE I PREDUZETNIŠTVA REPUBLIKE SRPSKE: POZIV ZA PRAVNA LICA I PREDUZETNIKE KOJIMA JE ZABRANJENO OBAVLJENJE DJELATNOSTI U MARTU
Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske pozvalo je pravna lica i preduzetnike, kojima je zbog sprečavanja širenja virusa korona zabranjeno obavljanje djelatnosti u martu, da provjere da li se nalaze na spisku koji je sačinilo ovo ministarstvo.
Spisak je sačinjen u saradnji sa resorno nadležnim ministarstvima Vlade Republike Srpske i jedinicama lokalne samouprave i dostupan je na internet stranici Ministarstva privrede i preduzetništva, saopšteno je iz resornog ministarstva.
Pravna lica i preduzetnici kojima je zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj i naredbama jedinica lokalne samouprave zabranjeno obavljanje djelatnosti u martu, ukoliko nisu evidentirani na ovom spisku, treba da se prijave na mejl mpp@mpp.vladars.net kako bi bili uvršteni na spisak.
U prijavi je potrebno navesti naziv pravnog lica ili preduzetnika, JIB, šifru djelatnosti, uz obavezno navođenje odluke štaba za vanredne situacije po osnovu koje je zabranjeno obavljanje djelatnosti.
Iz Ministarstva podsjećaju da uvrštavanje na spisak za dodjelu sredstava za mart iz Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske predstavlja prvi korak za ostvarivanje prava na podršku shodno Uredbi sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed virusa korona.
“Neophodno je da sva pravna lica i preduzetnici kojima je zabranjeno obavljanje djelatnosti u martu, po osnovu ovog zaključka ili naredbe, najkasnije do 11. maja podnesu Poreskoj upravi Republike Srpske pisanu izjavu sa zahtjevom za isplatu poreza na dohodak i doprinosa na platu za mart”, navodi se u saopštenju.
04.05.2020. - TESTIRANO PET OSOBA, OPORAVILA SE JOŠ JEDNA OSOBA IZ KOZARSKE DUBICE
Nalazi za pet osoba koje su u Higijensko-epidemiološkoj službu Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici testirani u subotu, 2. maja, su negativni, a infekcija virusom korona potvrđena je juče kod muškarca srednjih godina koji je testiran tokom bolničkog liječenja u Banjaluci.
Epidemiolog u Domu zdravlja i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Borka Knežević saopštila je da je danas testirano pet osoba, od kojih su četiri kontakti lica kod kojih je potvrđena zaraza virusom korona i jedno lice iz karantina.
Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici su 63 osobe, a period nadzora završen je za 464 osobe.
Kneževićeva je potvrdila da se od infekcije virusa oporavila mlađa ženska osoba iz Kozarske Dubice, koja je sada u preventivnoj kućnoj izolaciji.
Uključujući tu osobu, od virusa korona oporavilo se ukupno 11 Dubičana.
U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” danas boravi deset osoba, osam muškaraca i dvije žene.
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je 23 lica kojima je izdato rješenje o izolaciji, a svi kontolisani poštovali su tu mjeru.
“U skladu sa svojim ovlaštenjima Komunalna policija vrši aktivnosti na kontroli poštovanja zabrane okupljanja u grupama i obaveznog nošenja zaštitnih maski i rukavica. Nepoštovanje ovih mjera biće sankcionisano u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti”, rekao je šef Odjeka komunalne policije Slobodan Pralica.
On je još jednom apelovao na građane da poštuju propisane mjere, kako bi se izbjeglo izricanje novčanih kazni, koje su izuzetno visoke.
03.05.2020. - NEMA REZULTATA TESTIRANJA OD JUČE, POZIV GRAĐANIMA DA POŠTUJU MJERE ZABRANE OKUPLJANJA U GRUPAMA I NOSE LIČNU ZAŠTITNU OPREMU
U Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici danas nisu stigli rezultati testiranja na prisustvo novog virusa korona, za pet lica koja su testirana juče, saopštila je epidemiolog u Domu zdravlja i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Borka Knežević.
Ona je navela da se rezultati testiranja očekuju sutra.
U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” danas boravi deset osoba, osam muškaraca i dvije žene, koji će nakon što u karantinu provedu sedam dana biti testirani.
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je 16 lica kojima je izdato rješenje o izolaciji. Svi kontolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama, poštujući tako propisanu mjeru.
Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica pozivaju građane da se i danas pridržavaju mjera zabrane kretanja koje je utvrdio Republički štab za vanredne situacije.
Građani se mole za odgovorno i disciplinovano ponašanje, poštovanje zabrane okupljanja u grupama i obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica, jer će te mjere u narednim danima biti kontrolisane, a njihovo nepoštovanje sankcionisano u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.
02.05.2020. - DANAS NEMA NOVIH OBOLJELIH, TESTIRANO PET OSOBA
U Kozarskoj Dubici danas nema novih oboljelih od virusa korona, saopštila je epidemiolog u Domu zdravlja i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Borka Knežević.
Ona je navela da je infekcija novim virusom korona juče potvrđena kod četiri muškarca srednjih godina iz Kozarske Dubice, koji se nalaze na bolničkom liječenju u Banjaluci.
“U Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici danas je testirano pet osoba, a riječ je o kontaktima osoba kod kojih je potvrđena infekcija”, navela je Kneževićeva.
Pod epidemiološkim nadzorom, koji uključuje izolaciju i svakodnevni kontakt sa ljekarima, je 56 lica.
U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” boravi devet osoba, koje su u Kozarsku Dubicu doputovale iz inostranstva. U pitanju je osam muškaraca i jedna žena, koji će nakon što u karantinu provedu sedam dana biti testirani.
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je 11 lica kojima je izdato rješenje o izolaciji. Svi kontolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama, poštujući tako propisanu mjeru.
“Postoje problemi u radu Komunalne policije na terenu jer neki građani negoduju i ne postupaju u skladu sa svojim obavezama u toku vršenja kontrole poštovanja mjere kućne izolacije. Molim građane da postupaju odgovorno i savjesno, jer će Komunalna policija izvršiti svoja ovlaštenja uključujući i propisane kaznene mjere”, rekao je šef tog odsjeka Slobodan Pralica.
On je potvrdio da su Komunalni policajci danas započeli aktivnosti na kontroli nošenja zaštitne opreme, maski i rukavica, te najavio da će postupati u skladu sa uredbom koja definiše obevezno korištenje lične zaštitne opreme i novčane kazne za lica koja se ne pridržavaju propisanih mjera”, rekao je Pralica.
Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica pozivaju građane da se se pridržavaju mjera zabrane kretanja koje je utvrdio Republički štab za vanredne situacije.
Građani se mole za odgovorno i disciplinovano ponašanje, poštovanje zabrane okupljanja u grupama i obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica.
01.05.2020. - NA VIRUS KORONA POZITIVNA JOŠ TRI MUŠKACA SREDNJIH GODINA
U Kozarskoj Dubici u popodnevnim časovima potvrđena su još tri nova slučaja infekcije virusom korona, rekao je to komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić.
On je precizirao da se radi o tri muške osobe srednje životne dobi, koje su hospitalizovane i testirane u Banjaluci, te da je u Kozarskoj Dubici danas potvrđena infekcija kod ukupno četiri osobe.
Reljić je izrazio nadanje da će svi oboljeli pacijenti biti dobro, uputivši podršku njima i njihovim porodicama.
“Epidemiološka situacija se pogoršava. Svakim danom imamo rast oboljelih, a razlog je nepoštovanje preventivnih mjera donesenih radi sprječavanja širenja virusa. Zato, još jednom molim sve građane, budite disciplinovani, slijedite upute nadležnih službi jer samo tako možemo da zaustavimo širenje virusa i sačuvamo živote”, rekao je Reljić.
On je naveo da su u preduzete sve epidemiološke mjere, uključujući identifikaciju i izolaciju kontakata oboljelih, koji će biti testirani.
01.05.2020. - INFEKCIJA VIRUSOM KORANA POTVRĐENA KOD MUŠKARCA SREDNJIH GODINA KOJI JE TESTIRAN U BANJALUCI
Muškarac srednjih godina iz Kozarske Dubice potitivan je na novi virus korona, saopštila je epidemiolog u Domu zdravlja i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Borka Knežević.
Ona je navela da je muškarac kod koga je potvrđena infekcija juče testiran u Banjaluci, a da su negativni nalazi dva lica koja su juče testirana u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici.
Prema podacima te službe, pod epidemiološkim nadzorom je 46 lica, dok je period nadzora završen za 458 osoba. U Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici danas nije bilo testiranja na prisustvo novog virusa korona.
U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” boravi pet osoba, koje su u Kozarsku Dubicu doputovale iz inostranstva.
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je 15 lica kojima je izdato rješenje o izolaciji. Svi kontolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama, poštujući tako propisanu mjeru.
“Komunalna policija će u i dane prvomajskih praznika i u nedjelju vršiti kontrole provođenja preventivnih mjera s ciljem sprečavanja širenja virusa korona i vršiti svoja ovlaštenja u skladu sa zakonskim propsima”, najavio je šef tog odsjeka Slobodan Pralica.
On je naglasio da će u narednim danima pripadnici Komunalne policije pojačati aktivnosti kontrole nošenja lične zaštitne opreme, maski i rukavica, na javnim mjestima.
“Molimo građane da nose zaštitne maske i rukavice kako ne bi morali primjenjivati restriktivne mjere, što nikome nije u interesu”, rekao je Pralica.
Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica pozivaju građane da se danas i u naredna dva dana pridržavaju mjera zabrane kretanja koje je utvrdio Republički štab za vanredne situacije.
Građani se mole za odgovorno i disciplinovano ponašanje, poštovanje zabrane okupljanja u grupama i obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica.
30.04.2020. - NEGATIVNI NALAZI SVIH PET TESTIRANIH OSOBA, APEL GRAĐANIMA DA POŠTUJU MJERE
Negativni su nalazi svih pet osoba iz Kozarske Dubice koji su juče testirani na prisustvo novog virusa korona, saopštila je epidemiolog u Domu zdravlja i član Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Borka Knežević.
Ona je navela da su u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja danas testirane dvije osobe, a da su pod epidemiološkim nadzorom 54 lica.
Kneževićeva je saopštila da je stabilno zdravstveno stanje dvije žene starije životne dobi kod kojih je juče potvrđena infekcija virusom korona.
“Jedna žena smještena je u regionalni karantin u Studentskom domu u Banjaluci, a druga na Odjeljenje za pulmologiju bolnice u Gradišci”, precizirala je Kneževićeva.
U karantinu u Osnovnoj školi “Sveti Sava” borave četiri osobe, koje su u Kozarsku Dubicu doputovale iz inostranstva.
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica kontrolisala je 17 lica kojima je izdato rješenje o izolaciji. Svi kontolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama, poštujući tako propisanu mjeru.
“Komunalna policija će u i dane prvomajskih praznika i u nedjelju vršiti kontrole provođenja preventivnih mjera s ciljem sprečavanja širenja virusa korona i vršiti svoja ovlaštenja u skladu sa zakonskim propsima”, najavio je šef tog odsjeka Slobodan Pralica.
Iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica pozivaju građane da se u naredna tri dana pridržavaju mjera zabrane kretanja koje je utvrdio Republički štab za vanredne situacije.
Građani se mole za odgovorno i disciplinovano ponašanje, poštovanje zabrane okupljanja u grupama i obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi