V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.09.2018. - ODRŽANA TRADICIONALNA ŠKOLSKA BICIKLIJADA
Tradicionalna "Školska biciklijada" odražana je danas u Kozarskoj Dubici, a na manifestaciji je učestvovalo oko 130 učenika iz ove opštine i susjedne Kostajnice.
"Školska biciklijada" održava se u okviru obilježavanja Septembarskih dana odbrane opštine Kozarska Dubica od hrvatske agresije 1995. godine, a tim povodom kod Spomen-krsta na obali rijeke Une cvijeće je položila četvoročlana delegacija učenika iz ove opštine.
Rekreativno-zabavnu manifestaciju, koji organizuje Auto-moto društvo Kozarska Dubica, otvorio je načelnik Opštine Radenko Reljić, koji je naveo da je ovo dobar primjer uspješne saradnje između opštinskih vlasti i rukovodstva Auto-moto društva.
"Milina je vidjeti ovoliko djece na biciklijadi, posebno ako imamo u vidu da je kod nas biciklizam jedno vrijeme nepravedno bio zapostavljen, iako je bavljenje ovim sportom veoma dobro za ljudsko tijelo i duh", rekao je Reljić.
On je poručio da takve aktivnosti treba podržati u budućnosti i da treba da se organizuju češće, ne samo jednom godišnje.
Maršrutu dugu 12 kilometara biciklom je prešlo 130 učenika osnovnih škola u Kozarskoj Dubici, srednjoškolaca iz Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" i učenika Osnovne škole "Petar Mećava" iz Kostajnice.
Sekretar Auto-moto društva Kozarska Dubica Milutin Bundalo naveo je da se "Školska biciklijada" organizuje 16. put, posvećena je obilježavanju Septembarskih dana odbrane ove opštine i zapadnih granica Srpske, te "Danu bez automobila" - 22. septembar, a dio je redovnih aktivnosti pod zajedničkim nazivom "Pažljivo na putu do škole".
"I ovom manifestacijom danas pokazujemo da je vrijedilo boriti se za ovu mladost, da smo ostali i da smo još uvijek tu", rekao je Bundalo.
Pokrovitelji "Školske biciklijade" su Auto-moto savez Republike Srpske i opština Kozarska Dubica.
19.09.2018. - U DONJOJ GRADINI POLOŽENO CVIJEĆE KOD MJESTA STRADANJA ZORANA BULIĆA
Obilježavanje 23 godine od odbrane opštine Kozarska Dubica nastavljeno je danas polaganjem vijenaca na obilježje mjesta stradanja u Donjoj Gradini, gdje je u septembru 1995. godine u hrvatskoj agresiji život izgubio pripadnik interventnog voda policije Zoran Bulić.
„Dvadeset tri godine su puno, a tuga je sve veća. Zoran fali u svakom pogledu, kod ćerki, kod odluka, a provesti ove godine bilo je jako teško“, izjavila je Nada Bulić, supruga stradalog Zorana, koja je poručila da trebamo biti složni i voljeti Republiku Srpsku.
„Danas je drugi dan u kojem obilježavamo odbranu Kozarske Dubice i zapadnih granica Republike Srpske. Uz velike ljudske žrtve, ovaj dio prostora je odbranjen i kao rezultat svega toga uživamo u slobodi Republike Srpske“, rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je dodao da se porodicama poginulih i nestalih boraca mora posvetiti više pažnje, posebno njihovoj djeci.
„Oni moraju biti prioritet kod zapošljavanja i mi vodimo računa o tim kategorijama kao najvećim žrtvama za slobodu ovog naroda i države“, naglasio je Reljić.
Tadašnji komandir čete u Donjoj Gradini Marinko Gvozden izjavio je da je uvjeren da je u Kozarskoj Dubici i Donjoj Gradini 18. i 19. septembra 1995. sačuvana i odbranjena Republika Srpska.
„Tada se to zvalo napad na zapadnokrajiške opštine Republike Srpske, međutim u 23 godine rađene su mnoge analize i sve se svodi na to da je ovo bio ključni momenat odbrane Republike Srpske“, rekao je Gvozden.
On je dodao da je bitka koja se vodila u Donjoj Gradini bila jako teška, te da je ponosan na svoje saborce koji nisu dozvolili prodor hrvatske vojske.
Na obilježju mjesta stradanja Zorana Bulića, vijence su danas položili opštinski zvaničnici, Opštinska boračka organizacija, pripadnici Policijske stanice Kozarska Dubica i članovi Opštinskog odbora SNSD-a.
18.09.2018. - U KOZARSKOJ DUBICI OBILJEŽENO 23 GODINE OD ODBRANE ZAPADNIH GRANICA REPUBLIKE SRPSKE
Služenjem parastosa kod Spomen-krsta na obali rijeke Une u Kozarskoj Dubici počeo je danas program obilježavanja 23 godine od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije, u kojoj je sa područja naše opštine, kao i Novog Grada i Kostajnice ubijeno 138 ljudi, a materijalna šteta u naseljenim mjestima se procjenjuje na 180 miliona KM.
Parastosu, koji je služio paroh dubički Slobodan Malinović, prisustvovali su član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, delegacija Narodne skupštine Srpske, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, izaslanik predsjednika Srpske Miladin Dragičević, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.
Parastosu su prisustovali i general Momir Zec i nekadašnji komandant odbrane Kozarske Dubice Pantelija Ćurguz, kao i lider SDS-a Vukota Govedarica, te brojni drugi zvaničnici, koji su po završetku parastosa položili vijence kod Spomen-krsta stradalim civilima i vojnicima u agresiji hrvatske vojske 18. i 19. septembra 1995.
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je da je odbranom Kozarske Dubice od hrvatske agresije u septembru 1995. godine odbranjena cijela Krajina i zapadna granica Republike Srpske.
“Da nije bilo Dubice i hrabrih ljudi koji su se borili, bojim se da bi danas Republika Srpska izgledala puno drugačije i lošije. Zahvaljujući hrabrosti naroda ovog kraja, prvenstveno boraca, odbranjena je Kozarska Dubica, a time praktično i cijela Krajina”, izjavio je Ivanić
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović rekao je da je cilj agresije hrvatske vojske, podržane logistikom NATO pakta, na zapadne granice Srpske 18. i 19. septembra 1995. godine bio da Srba ne bude zapadno od Drine.
“Zahvaljujući našim hrabrim borcima, organizovanom narodu, našoj borbi za slobodu, dobro smo se organizovali i odbranili ovaj prostor”, rekao je Savanović .
Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da je napad hrvatske i muslimanske vojske na zapadnokrajiške opštine Republike Srpske bio velika strategijska ofanziva na cijeli prostor Republike Srpske.
18.09.2018. - POTPISANI UGOVORI ZA SUFINANSIRANJE ŠEST PRIPRAVNIKA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potpisao je danas ugovore o sufinansiranju zapošljavanja šest pripravnika sa visokom stručnom spremom, koji će nakon godinu dana pripravničkog staža steći pravo na polaganje stručnog ispita.
On je naveo da je opština provela konkursnu proceduru na osnovu koje su potpisani ugovori o sufinansiranju šest pripravnika, koji će biti raspoređeni u različitim institucijama, a dio njih i u opštinskoj upravi.
"Opština Kozarska Dubica je i pored velikih finansijskih problema koje ima zbog dugova iz ranijeg perioda ipak našla prostora da sklopi ugovor sa šest pripravnika različitih smjerova", rekao je Reljić.
Prema njegovim riječima, ugovori su potpisani na godinu dana, a projekat finansira i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske koji obezbjeđuje 500 KM po pripravniku, a razliku do iznosa plate sa doprinosima od 739 KM snosi opština Kozarska Dubica.
"Nama će biti čast da budemo poslodavci našoj djeci koja su se vratila u svoj grad, a njihovo će znanje sigurno doprinijeti razvoju naše lokalne zajednice", zaključio je Reljić.
03.09.2018. - TRNINIĆ: PREVENTIVE KAMPANJE I AKTIVNOSTI DAJU REZULTATE
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić izjavio je danas u Kozarskoj Dubici da preventivne kampanje i aktivnosti, čiji je cilj zaštita djece u saobraćaju, daju rezultate i da u ovoj godini u saobraćajnim nesrećama nije bilo poginulih lica mlađih od 18 godina.
"U odnosu na prošlu godinu kada je, nažalost, bilo četiri-pet smrtno stradalih uzrasta do 18 godina, u ovoj godini nemamo stradalih u toj kategoriji i nadam se da će taj trend biti nastavljen", rekao je novinarima Trninić, koji je danas posjetio Osnovnu školu "Majka Knežopoljka" u Knežici gdje je ozvaničen početak preventivne kampanje "Vozači, škola je za nas, oprez je za vas".
On je naglasio da već niz godina Ministarstvo saobraćaja i veza, u saradnji sa Auto-moto savezom Republike Srpske i Agencijom za bezbjednost saobraćaja, sprovodi aktivnosti kojima se želi ukazati na djecu, koja su najugroženija kategorija učesnika u saobraćaju.
"Jednu od tih aktivnosti sprovodimo i sada jer želimo da ukažemo učesnicima u saobraćaju da je počela školska godina i da veliki broj najmlađih učestvuje u saobraćaju, pogotovo u ovoj sredini, gdje je gotovo 50 odsto đaka putnika", rekao je Trninić.
On je podsjetio da je jedna od aktivnosti bila i tehnički pregled autobusa koji prevozi đake.
"Tu ne mogu biti baš najzadovoljniji. Pregledali smo više od 30 odsto autobusa, iako je to bilo na dobrovoljnoj osnovi. Bilo je više od 31 odsto neispravnosti na kočionim i upravljačkim sistemima i saobraćajnoj signalizaciji", naveo je Trninić.
On je dodao da je tada ukazano na propuste, te da autobusi nisu pušteni u saobraćaj dok nedostaci nisu otklonjeni.
Direktor republičke Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović podsjetio je na niz preventivnih aktivnosti koje se realizuju da bi se zaštitila djeca u saobraćaju.
"Moramo prilagoditi infrastrukturu potrebama djece, a opet djecu učiti kako da pravilno učestvuju u saobraćaju, uz poruku vozačima da uspore i obrate pažnju, posebno kada prolaze pored škole i naselja", rekao je Radović.
02.09.2018. - ODRŽAN MEMORIJALNI RUKOMETNI TURNIR "MAJOR MILAN TEPIĆ"
Pomoćnik ministra za sport u Vladi Republike Srpske Dragan Jaćimović prisustvovao je svečanom zatvaranju Memorijalnog rukometnog turnira "Major Milan Tepić" u Kozarskoj Dubici, gdje je najavio da će Ministarstvo porodice, omladine i sporta i u narednim godinama pomoći organizaciju tog turnira.
"Ovaj turnir je važan u Kozarskoj Dubici i moramo nastojati da njegovo održavanje podignemo na još viši nivo, da se sjetimo svima nama nemilih dana iz 1995. godine, herojske odbrane našeg grada i svih stradalih. Što se tiče podrške Ministarstva porodice, omladine i sporta, ona neće izostati", rekao je Jaćimović.
On je zahvalio svim ekipama na učešću u turniru i čestitao organizatoru, Rukometnom klubu "Kozara Mlijekoprodukt", na uspješnoj organizaciji.
"Mnogo više godina je proteklo od istorijskog čina majora Milana Tepića koji nas je svojim herojstvom sve zadužio, a ovo je prilika da se sjetimo svih onih koji su dali živote za odbranu Srpske. Zbog toga bi bilo dobro da narednih godina ova sportska manifestacija bude masovnije posjećena", naglasio je Jaćimović.
Turnir je zvanično otvorio načelnik opštinskog Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Dušan Drljić koji je rekao da ovom manifestacijom počinju Septembarski dani odbrane opštine koji obuhvataju 17 manifestacija.
„Sve ove manifestacije su sjećanje na odbranu Kozarske Dubice i Republike Srpske u septembru 1995. godine, sjećanje na ljude koji su svoje živote ugradili u ovu zemlju, da se njihova imena i djela nikada ne zaborave“, istakao je Drljić.
Igračima turnira obratio se predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević koji je klubu domaćinu uručio lopte.
"Drago mi je da se djeca druže i da grad podržava ovaj turnir. Čast i zadovoljstvo mi je da sam ovdje, jer ovaj turnir ima sportski duh i predstavlja jedno lijepo druženje", istakao je Umičević.
Predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba "Kozara Mlijekoprodukt" Saša Stojčić zahvalio je predsjedniku Rukometnog saveza na donaciji lopti koje će dobro doći igračima u daljim trenažnim procesima.
Memorijalni rukometni turnir "Major Milan Tepić" završen je uručivanjem nagrada i priznanja trima najuspješnijim ekipama, najboljem igraču, strijelcu i golmanu turnira.
Memorijalni rukometni turnir "Major Milan Tepić" održava se od 1997. godine povodom obilježavanja Septembarskih dana odbrane opštine Kozarska Dubica i sjeverozapadnih granica Republike Srpske od agresije Hrvatske države 1995. godine.
Osim domaćina i organizatora, Rukometnog kluba "Kozara Mlijekoprodukt", učestvovali su muški rukometni klubovi iz Prijedora i Banjaluke.
Kao sportska manifestacija turnir je uvršten u Kalendar takmičenja Rukometnog saveza Republike Srpske.
29.08.2018. - OPŠTINA KOZARSKA DUBICA PODRŽALA PROJEKAT "PRVI ŠKOLSKI DAN" UDRUŽENJA MLADIH "FOKUS"
Udruženje mladih "Fokus" iz Kozarske Dubice obezbijedilo je torbe i školski pribor za svih 150 prvačića u opštini Kozarska Dubica, u okviru projekta "Prvi školski dan" čija je vrijednost 6.400 KM.
Predsjednik Udruženja "Fokus" Nedim Krivdić rekao je da je školski pribor i đačke torbe danas dobio 51 privačić Osnovne škole "Sveti Sava" u Kozarskoj Dubici i izrazio nadu da će na ovaj način malo olakšati roditeljima opremanje prvačića za školu.
On je zahvalio svim donatorima iz lokalne zajednice, bez kojih projekat "Prvi školski dan" ne bi mogao biti realizovan.
Krivdić je prvačićima poželio uspješan početak školovanja i dobre ocjene, te napomenuo da će "Fokus" kroz svoje aktivnosti i ubuduće usmjeriti pažnju na najmlađe stanovnike opštine Kozarska Dubica.
Projekat "Prvi školski dan" je i ove godine podržala opština Kozarska Dubica, iznosom od 2.000 KM.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić naglasio je da se, uprkos teškoj finansijskoj situaciji, u budžetu uvijek moraju naći sredstva za učešće u ovakvim projektima, te pohvalio rad volontera "Fokusa" i značaj svih projekata koje realizuju.
Nakon prvačića Osnovne škole "Sveti Sava", školski pribor i đačke torbe sutra će dobiti učenici Osnovne škole "Majka Knežopoljka" u Knežici, a 3. septembra i učenici prvog razreda Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić".
28.08.2018. - REALIZACIJA INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA NA 30 LOKACIJA
Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić izjavio je danas da se na području te opštine, pretežno sredstvima Vlade Republike Srpske, infrastrukturni projekti realizuju na 30 lokacija.
"Završili smo polovinu radova i nastavljamo punom parom do kraja ovog mjeseca. Zahvaljujem Vladi Republike Srpske koja je više od milion KM obezbijedila samo za infrastrukturu, odnosno izgradnju puteva i saobraćajnica u Kozarskoj Dubici", naglasio je Reljić.
On je istakao i da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik urgirao da bude raspisan tender i počne izgradnja regionalnog puta Moštanica-Mrakovica.
"Taj projekat je izvjestan i obezbijeđeno je 12 miliona KM, kao i projekat rekonstrukcije dijela puta Gradiška-Kozarska Dubica čija je vrijednost oko dva miliona KM", naveo je Reljić.
On je najavio da će se i u ovoj i narednoj godini raditi punom parom i koristiti sve privilegije u komunikaciji sa Vladom Republike Srpske, da bi bilo realizovano što više projekata u Kozarskoj Dubici.
Prema Reljićevim riječima, stanovnici Kozarske Dubice najviše traže asfaltiranje, ali će opština realizovati i druge projekte, rekonstrukcije seoskih domova, projekte javne rasvjete, elektromreže i druge koji se tiču komunalne infrastrukture.
On je naveo da je za knežičko područje opština Kozarska Dubica spremila nekoliko projekata od kojih je najvažnija rekonstrukcija objekta Osnovne škole "Majka Knežopoljka" u Knežici, te prilaznog puta i trotoara prema školi.
"Već smo asfaltirali oko jedan i po kilometar puta, a raduje nas činjenica da će predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik donirati novac za rekonstruciju crkve u Čitluku. Na tom području biće asfaltirano oko dva i po kilometra puta i obezbjeđeno vodosnabdijevanje za najveće farmere", rekao je Reljić.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi