V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.04.2020. - RELJIĆ: OBOLJELI DUBIČANI ZASLUŽUJU PODRŠKU I RAZUMIJEVANJE
Dubičani, koji se liječe od infekcije virusom korona, osjećaju se dobro i sa radošću očekuju izlazak iz bolnice i povratak svojim porodicama, rekao je večaras načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić.
„Oporavak dvojice naših sugrađana, koji su na bolničkom liječenju u Infektivnoj klinici u Banjaluci, teče dobro i oni bi u ponedjeljak trebali da se vrate svojim kućama. Njihovo ozdravljenje potvrdila su dva negativna testa na prisustvo novog virusa korona, a mi se radujemo njihovom oporavku“, rekao je Reljić.
Reljić je naglasio da briga lokalne zajednice u vrijeme epidemije virusa korona nije usmjerena samo na sprečavanje širenja virusa i provođenje preventivnih mjera, već i na podršku i pomoć oboljelim sugrađanima.
„U kontaktu smo sa našim ljudima koji se liječe od bolesti uzrokovane virusom korona. Tako smo činili od prvog zabilježenog slučaja do danas, jer se infekcija virusom može desiti svakome od nas. Bolest nije krivica oboljelog i ti ljudi zaslužuju našu podršku i razumijevanje, nikako osudu i nepovjerenje“, naglasio je Reljić.
Govoreći o liječenju 12 Dubičana, kod kojih je do sad potvrđena infekcija novim virusom korona, Reljić je rekao da je taj proces, od momenta saznanja do momenta izliječenja i povratka u uobičajene tokove života, izuzetno izazovan i težak za oboljele osobe i njihove porodice, kako i sa ličnog i društvenog aspekta.
„U pitanju je nova i nepoznata bolest koju uzrokuje virus i kao načelnik opštine srećan sam jer su svi naši oboljeli hrabro podnijeli put do izliječenja, bez komplikacija bolesti koje mogu biti jako opasne“, rekao je Reljić.
On je najavio da će po izlasku iz Infektivne bolnice u ponedjeljak, Dubičane koji su izliječeni od infekcije, dočekati sanitetsko vozilo Doma zdravlja kojim će se vratiti u Kozarsku Dubici, svojim kućama i porodicama.
„Uz redovne mjere dodatne dezinfekcije i preventivne izolacije, oni će se ubrzo vratiti normalnom životu i radu, a lokalna uprava i ja kao načelnik opštine ćemo i tada biti tu da im pomognemo“, zaključio je Reljić.
25.04,2020.- INFEKCIJA PORTVRĐENA KOD MUŠKARCA SREDNJE ŽIVOTNE DOBI
Novi slučaj infekcije virusom korona potvrđen je kod muškarca srednje životne dobi, koji je juče testiran u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici.
Oboljeli muškarac je bio u kontaktu sa licem koje nije s područja naše opštine, a kod koga je ranije potvrđena infekcija.
“Odmah su preduzete sve epidemiološke mjere, uključujući identifikaciju kontakata novooboljele osobe, određivanje izolacije i testiranje. Muškarac kod kojeg je danas potvrđena infekcija novim virusom korona upućen je u Infektivnu kliniku u Banjaluci”, saopštila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
Nalazi testiranja ostalih šest osoba koje su testirana juče su negativni.
Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici sada je 36 osoba, a nadzor uključuje kontakt sa ljekarom i kućnu izolaciju.
Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije potvrđeno je da u karantinu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ borave tri osobe. Komunalna policija kontrolisala je šest osoba u kućnoj izolaciji, a svi kontrolisani poštovali su tu mjeru.
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica apeluje na građane da poštuju mjeru izolacije, koja će i dalje biti kontrolisana, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona, uključujući zabranu kretanja od 20.00 do 5.00 časova ujutro, socijalnu distancu, zabranu okupljanja u grupama i obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica na otvorenom.
24.04.2020. - NEGATIVNI NALAZI SVIH 28 OSOBA TESTIRANIH U POSLJEDNJA DVA DANA
Negativni su nalazi svih 28 osoba iz Kozarske Dubice, koje su u posljednja dva dana testirane na prisustvo novog virusa korona.
Epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević saopštila je da je danas testirano sedam osoba, među kojima su lica iz staračkih domova i kontakti inficiranih osoba.
Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici sada je 56 osoba, a iz sistema nadzora izašlo je 446 lica.
Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije potvrđeno je da u karantinu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ borave tri osobe. Komunalna policija danas je kontrolisala 28 osoba u kućnoj izolaciji, a svi kontrolisani poštovali su tu mjeru.
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica apeluje na građane da poštuju mjeru izolacije, koja će i dalje biti kontrolisana, te da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona, uključujući zabranu kretanja od 20.00 do 5.00 časova ujutro, socijalnu distancu, zabranu okupljanja u grupama i obavezno nošenje zaštitnih maski i rukavica na otvorenom.

23.04.2020. - DAN OPŠTINE BEZ TRADICIONALNIH MANIFESTACIJA
Zbog aktuelne epidemiološke sutuacije, Dan opštine Kozarska Dubica – 27. april, ustanovljen statutarnom odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu, biće obilježen skromno, bez tradicionalnih manifestacija, rekao je danas načelnik opštine Radenko Reljić.
“U uslovima pandemije novog virusa korona i vanrednog stanja u Republici Srpskoj, Dan opštine obilježićemo bez masovnih događaja, gostiju i uobičajenog protokola, ali odajući dužnu počast našim stradalim precima i zahvalnost borcima za slobodu”, rekao je Reljić.
On je najavio da će u pomen na sve borce i žrtve Narodno-oslobodilačke borbe u Drugom svetskom ratu, u kojem je Kozarska Dubica podnijela ogromne žrtve, delegacija opštine položiti vijence kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka na gradskom groblju u 10.00 časova.
“Ove godine, 27. aprila, navršava se 75 godina od oslobođenja naše opštine, koja je u Drugom svjetskom ratu izgubila više od polovine stanovništva. Samo nekoliko dana ranije, izvršen je proboj iz zloglasnog logora Jasenovac, koji je bio mjesto stradanja velikog broja Dubičana. Obilježavanjem ovih datuma, odaćemo počast svim našim stradalim precima i borcima za slobodu, na ponosan i dostojanstven način i sa nadom u bolju budućnost našeg grada i stanovnika”, rekao je Reljić.
Prema njegovim riječima, delegacija opštine Kozarska Dubica će, zajedno sa zvaničnicima Republike Srpske, u nedjelju, 26. aprila, položiti vijenac u Donjoj Gradini, u okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtve genocida u Donjoj Gradini i Jasenovcu, uz poštovanje mjera Republičkog štaba za vanredne situacije.
Zbog epidemiološke situacije ove godine, u povodu obilježavanja Dana opštine, neće biti održan niz događaja protokolarnog, sportskog i kulturnog karaktera, koji podrazumijevaju masovna oskupljanja građana, kao što su svečana sjedica Skupštine opštine, prijemi bratskih opština i delegacija, tradicionalna “Trka oslobođenja”, svečana akademija, sportski i drugi događaji.
“Dan opštine, Kozarska Dubica dočekuje u teškim i izazovnim vremenima, kada su sve naše aktivnosti usmjerene ka borbi za očuvanje zdravlja stanovništva u uslovima epidemije korona virusa. I u toj borbi očekujemo pobjedu i normalizaciju života, a zatim i aktivnosti usmjerene prema sanaciji šteta, pomoći privredi i ugroženom stanovništvu, kroz mjere Vlade Republike Srpske”, rekao je Reljić.
On je naglasio da je Kozarska Dubica, prema kriterijumima Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske srednje razvijena opština, ali sa velikim problemima u funkcionisanju opštinskog budžeta, koji je opterećen dugovanjima i izvršenjem sudskih presuda iz prethodnih perioda.
23.04.2020. - POTREBNO ODGOVORNO PONAŠANJA SVAKOG POJEDINCA
U Higijensko-epidemiološku službu Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici danas nisu stigli nalazi testiranja na prisustvo virusa korona za 20 osoba testiranih juče, potvrdila je epidemilog i član Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
Ona je precizirala da se ti nalazi očekuju sutra, a da je u Kozarskoj Dubici i danas testirano osam osoba, dvoje sa simptomima gripe i šest lica iz staračkih domova.
„Pod epidemiološkim nadzorom danas imamo 83 osobe, a za 419 osoba završen je period nadzora“, precizirala je Kneževićeva i dodala da je epidemiološka situacija na području opštine pod kontrolom.
Načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić apelovao je danas na stanovništvo da izbjegava kretanje utorkom i petkom od 7.00 do 10.00 časova ujutro, kako bi se izbjeglo stvaranje gužbi u bankama, prodavnicama, apotekama, pošti i drugim objektima u periodu kada je dozvoljeno kretanje licima starijim od 65 godina.
Reljić je potvrdio da su u Kozarskoj Dubici na snazi sve mjere koje je s ciljem sprečavanja širenja virusa korona utvrdio opštinski Štab za vanredne situacije, koji će u donošenju odluka o librealizaciji tih mjera slijediti uputstva Republičkog štaba za vanredne situacije, Ministrastva zdravlja i socijalne zaštite i Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, imajući u vidu epidemiološku situaciju na području opštine.
„Pozivam naše građane da poštuju mjere, vode računa o socijalnoj distanci na javnim mjestima i u društvenim kontaktima da bi u vrijeme epidemije zaštitili svoje zdravlje. Potrebno je disciplinovano i odgovorno ponašanje svakog pojedinca i službi“, rekao je Reljić.
U karantinu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ borave četiri osobe, a Komunalna policija opštine Kozarska Dubica do 12.00 časova kontrolisala je 21 osobu u kućnoj izolaciji. Svi kontrolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama, poštujući tako propisanu mjeru.
22.04.2020. - RELJIĆ: NEGATIVNI NALAZI SVIH TESTIRANIH, EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA POD KONTROLOM
Epidemiološka situacija u Kozarskoj Dubici je pod kontrolom, a negativni su nalazi svih 17 osoba koja su juče testirana na prisustvo virusa korona, izjavio je načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić.
On je potvrdio da se Dubičani, kod kojih je potvrđena infekcija novim virusom korona osjećaju dobro, a da rezultati testiranja ukazuju da u posljednjim potvrđenim slučajevima infekcije nije došlo do širenja virusa i pogoršanja epidemiološke situacije na lokalnom nivou.
„To znači da mjere koje smo donijeli i protokoli po kojima postupa Higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja daju rezultate, jer je naš najvažniji cilj da zaustavimo širenje virusa u populaciji“, rekao je Reljić i dodao da je i dalje neophodno disciplinovano i odgovorno ponašanje svih građana.
Epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član Štaba za vanredne situacije Borka Knežević saopštila je da je danas testirano 20 osoba, među kojima i lica iz lokalnog karantina i zdravstveni radnici u staračkom domu.
Pod epidemiološkim nadzorom, koji uključuje izolaciju i svakodnevnu komunikaciju sa ljekarima, je 66 osoba, a iz sistema nadzora izašlo je 415 lica.
U karantinu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ borave četiri osobe.
21.04.2020. - PREDUZETE SVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE, TESTIRANO 17 OSOBA
U Kozarskoj Dubici danas je na prisustvo novog virusa korona testirano 17 osoba, nakon što je juče potvrđen novi slučaj infekcije kod mlađe muške osobe.
Epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član Štaba za vanredne situacije Borka Knežević saopštila je da su danas testirane osobe koje su identifikovane kao direktni kontakti lica kod kojih je potvrđena infekcija virusom korona, te tri osobe iz lokalnog karantina.
Kneževićeva je navela da su i u ovom slučaju, nakon potvrde o novooboljeloj osobi, na vrijeme i adekvatno preduzete sve epidemiološke mjere s ciljem spriječavanja širenje virusa.
Pod epidemiološkim nadzorom, koji uključuje izolaciju i svakodnevnu komunikaciju sa ljekarima, je 96 osoba, a iz sistema nadzora izašlo je 395 lica.
U karantinu u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ borave tri osobe, a Komunalna policija opštine Kozarska Dubica do 12.00 časova kontrolisala je 22 lica u kućnoj izolaciji. Svi kontrolisani zatečeni su na svojim kućnim adresama, poštujući tako propisanu mjeru.
Iz opštinskog Štaba za vanredne situacije apeluju na građane da poštuju propisane mjere i preporuke u vrijeme vanrednog stanja u Republici Srpskoj.
20.04.2020. - POTVRĐEN NOVI SLUČAJ INFEKCIJE VIRUSOM KORONA
U Kozarskoj Dubici danas je u posljepodnevnim časovima potvrđen novi slučaj infekcije virusom korona, kod mlađe muške osobe, koja je juče testirana u Banjaluci.
Komandant Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić saopštio je da je večeras po hitnom postupku sazvan sastanak stručnog tima u Domu zdravlja, kojim rukovodi šef Higijensko-epidemiološke službe doktor Borka Knežević.
„Odmah po saznanju o novooboljeloj osobi, preduzete sve epidemiološke mjere, uključujući identifikaciju kontakata oboljelog muškarca. Identifikovanim kontaktima odmah će biti određena izolacija, a sekundarni kontakti novooboljele osobe biće sutra testirani na prisustvo novog virusa korona“, rekao je Reljić.
Zaključno sa današnjim danom u Kozarskoj Dubici, novim virusom korona inficirano je troje, a izliječeno osam lica.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi