V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

06.12.2017. - SASTANAK O ZAJEDNIČKOJ REALIZACIJI INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA
Ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH Edin Ramić i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić razgovarali su danas za zvaničnicima opštine Kozarska Dubica o zajedničkoj realizaciji infratrukturnih projekta na području te opštine.
"Mi smo prezentovali programe i projekte koje finansira federalno Ministarstvo raseljenih lica i izbjeglica i projekte koje smo u opštini Kozarska Dubica finansirali u protekle dvije godine u iznosu od 440.000 KM", izjavio je novinarima Ramić.
On je naveo da su to bili različiti projekti i programi, od izgradnje stambenih objekata, obnove porušene infrastrukture, projekata zapošljavanja u oblasti poljoprivrede i slični.
"Dogovoreno je da ćemo već u idućoj godini zajednički finansirati nove infrastrukturne projekte, a iz razgovora sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem imam osjećaj da će ta saradnja biti uspješna i da će donijeti bolji kvalitet života i povratničke populacije i svih stanovnika opštine", rekao je Ramić.
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić rekao je da je radni sastanak sa rukovodstvom opštine Kozarska Dubica protekao u korektnoj i prijateljskoj atmosferi.
"Posebno sam potencirao položaj, kako povratnika tako i udruženja, koja se bave tom problematikom i dobio sam uvjeravanje načelnika Reljića da će opština Kozarska Dubica pomoći u okviru svojih budžetskih mogućnosti, obzirom na ozbiljnu finansijsku situaciju", rekao je Bratić.
On je istakao da su aktivnosti federalnog Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica dobar primjer i pristup u rješavanju životnih problema građana.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da su ministar Ramić i potpredsjednik NS RS Senad Bratić tokom radnog sastanka upoznati sa funkcionisanjem Opštinske uprave i načinima na koji opština pomaže povratničkoj populaciji.
"Zahvaljujući projektu koji je realizovan ove godine u naselju Krivdića brdo asfaltirana je nova saobraćajnica, a ukupna vrijednost radova koje je podržalo federalno Ministarstvo je 25.500 KM, dok je opština Kozarska Dubica uložila oko 6.000 KM", rekao je Reljić.
On je potvrdio da je na sastanku dogovoreno da mnogi projekti, koji su već pripremljeni, budu podržani iz Ministarstva raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH sljedeće godine u većem finansijskom obimu.
Tokom boravka u Kozarskoj Dubici Ramić i Bratić su u naselju Krivdića brdo obišli lokaciju završenih radova na asfaltiranju dijela ulice Stepe Stepanovića u dužini od 200 metara i Omladinski centar "Horozovac".
06.12.2017. – OBAVJEŠTENJE O POVRATU 50 ODSTO SREDSTAVA OD GODIŠNJE ZAKUPNINE ZA KORIŠĆENJE POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA U SVOJINI REPUBLIKE SRPSKE
U cilju ublažavanja posljedica suše, Vlada Republike Srpske će svim zakupoprimcima izvršiti povrat 50 odsto sredstava od godišnje zakupnine za korišćenje poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske za 2017. godinu, ukoliko do 31. decembra izmire sve prispjele obaveze po osnovu zakupnine u toj godini.
Zahtjev za povrat 50 odsto sredstava od iznosa godišnje zakupnine u 2017. godini podnosiće u 2018.godini, lično u nadležnoj Poreskoj upravi Republike Srpske, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i pozvalo zakupce poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske da izmire svoje obaveze za tekuću godinu.
06.12.2017. – POZIV NA CENTRALNU JAVNU RASPRAVU O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE ZA 2018. GODINU
Centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu, koji je utvrđen u iznosu 9.905.000 KM, održaće se u srijedu, 13. decembra u sali Skupštine opštine sa početkom u 10.00 časova.
"Pozivaju se budžetski korisnici, predstavnici javnih preduzeća, ustanova i mjesnih zajednica, privredni i društveni subjekti, nevladine organizacije, udruženja građana i zainteresovani građani da uzmu učešće u razmatranju Nacrta budžeta opštine", saopšteno je danas iz Opštinske uprave.
Nacrt budžeta opštine Kozarska Dubica za narednu godinu objavljen je na opštinskoj Internet prezentaciji / http://kozarskadubica.org/Dokumenta/dokumenta.php/ i izložen na oglasnim tablama u zgradi opštine, a primjedbe, prijedlozi i sugestije dostavljaju se u pisanoj formi Odjeljenju za finansije ili na e-mail: info@kozarskadubica.org.
Odjeljenje za finansije razmotriće primjedbe, prijedloge i sugestije učesnika javne rasprave i sačiniti izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi, a dodatne informacije dostupne su putem telefona 052/416-023.
05.12.2017. – NAJAVA: SASTANAK O AKTIVNOSTIMA NA POBOLJŠANJU POLOŽAJA POVRATNIČKE POPULACIJE
Ministar raseljenih lica i izbjeglica Federacije BiH Edin Ramić i potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić posjetiće sutra opštinu Kozarska Dubica, gdje će sa načelnikom Radenkom Reljićem razgovarati o saradnji na aktivnostima vezanim za poboljšanje položaja povratničke populacije.
Sastanak u kabinetu načelnika opštine Kozarska Dubica zakazan je za 13.30 časova.
U 14.00 časova planirana posjeta naselju Krivdića brdo, a u 15.00 časova posjeta MDD "Merhamet" i razgovor sa predstavnicima udruženja građana.
30.11.2017. – OBAVJEŠTENJE: JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE ZAHTJEVA ZA ODOBRENJE SREDSTAVA ZA NABAVKU OPREME ZA NAVODNJAVANJE
Iz Odsjeka za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica obavještavaju se poljoprivredni proizvođači da je Agencija za agrarna plaćanja Republike Srpske objavila Javni poziv za podnošenje zahtjeva za odobravanje sredstava za nabavku opreme za navodnjavanje, u ukupnom iznosu od 5.000.000 KM.
Ova sredstva realizuju se u skladu sa odlukom Vlade Republike Srpske.
Predmet nabavke su isključivo ulaganja u pokretnu opremu za navodnjavanje i radovi na izgradnji stalne infrastrukture za navodnjavanje, kao i troškovi elektrifikacije sistema za navodnjavanje.
Sredstva za nabavku opreme za navodnjavanje mogu se dodijeliti jednom korisniku u iznosu od 40 odsto ukupne vrijednosti prihvatljivih troškova investicije i ne mogu biti veća od 10.000 KM po hektaru registrovane obradive površine za koju je prijavljen način korišćenja.
Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava po jednom korisniku može iznositi do 200.000 KM, a minimalni iznos 400 KM, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.
Javni poziv ističe 29.januara 2018.godine, a zainteresovani mogu da ga pogledaju i na internet stranici Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske.
Zahtjeve za dodjelu ovih sredstava poljoprivrednici mogu da preuzmu i u opštinskom Odsjeku za poljoprivredu, radnim danom od 7.30 do 15.00 časova.

29.11.2017. - OBAVJEŠTENJE: JAVNI POZIV IZBJEGLICAMA IZ BIH I POVRATNICIMA ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA OBNOVU STAMBENIH JEDINICA
Iz Opštinske uprave Kozarska Dubica obavještavaju građane da je objavljen Javni poziv izbjeglicama iz BiH i povratnicima iz Federacije BiH za podnošenje prijava za obnovu i rekonstrukciju stambenih jedinica u cilju povratka na područje opština Republike Srpske.
Javni poziv objavilo je Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.
Pomoć u obnovi i rekonstrukciji stambenih jedinica u cilju povratka dodjeljuje se u okviru implementacije Programa obnove stambenih jedinica dodjelom građevinskog materijala, a javnim pozivom definisani su opšti i posebni kriterijumi za izbor korisnika za rekonstrukciju stambenih objekata.
Javni poziv traje do 31. decembra ove godine, a prijava i dokumenti podnose se na adresu: Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, Vilsonovo šetalište 10, 71 000 Sarajevo.
Prijave za rekonstrukciju stambenih jedinica podnose se uz posebno popunjen obrazac koji će biti dostupan u šalter salama opština boravka i opština povratka i Internet stranici www.fmroi.gov.ba.
Javni poziv objavljen je u šalter sali i oglasnoj tabli interenet prezentacije opštine Kozarska Dubica.
28.11.2017. - U PREDUZEĆU "JELENA" IZGRAĐENE TRI SILOSNE ĆELIJE KAPACITETA 3.000 TONA
U Poljoprivredno-proizvodnom preduzeću "Jelena" u Drakseniću danas je ozvaničen završetak radova na izgradnju tri silosne ćelije kapaciteta 3.000 tona, koji su namjenski izgrađeni za skladištenje i doradu sjemenske pšenice.
Silosi su izgrađeni u okviru projeka "Unapređenje tehnološkog procesa proizvodnje kvalitetnog sjemenskog materijala", koji je kofinansirala Evropska unija u saradnji sa Vladom Njemačke za loklanu samoupravu i ekonomski razvoj "EU Prolokal".
Vlasnik preduzeća "Jelena" Marko Vlajsević potvrdio je da je ukupna vrijednost radova na izgradnji silosa 414.784 KM, a da je iznos granta koji je odobren tom preduzeću 95.000 KM. "Mi smo aplicirali 2016. godine, a cilj projekta je da se, nakon poplava 2014. godine, pomognu mala i srednja preduzeća u BiH i poboljša njihova konkurentnost na tržištu Evropske unije i domaćem tržištu", izjavio je Vlajsević.
On je naglasio da je, nakon izgradnje silosa preduzeće "Jelena", koje se bavi ratarskom proizvodnjom žitarica, sušenjem, skladištenjem, otkupom žitarica i mlinskom proizvodnjom, imati jedno od najmodernijih doradnih centara u BiH i šire.
Vlajsević je naveo da su izgradnjom novih silosa, skladišni kapaciteti preduzeća, koje ima ugovore sa 300 kooperanata, povećani za oko 30 odsto.
Pomoćnik ministra poljoprivrede Boris Pašalić izjavio je da značajan projekat, koje je realizovan u preduzeću "Jelena", dokazuje da poljoprivredna proizvodnja u Republici Srpskoj i BiH ima perspektivu, koju su prepoznali partneri iz Evropske unije.
"Ovo je jako dobar primjer kako jedna firma može da realizuje uspješnu poljoprivrednu proizvodnju, a riječ je o firmi koja je kroz nekoliko segmenata važan partner Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede", rekao je novinarima Pašalić.
On je naveo da preduzeće "Jelena" okuplja više od 300 kooperanata, obezbijeđuje repromaterijale i preuzima proizvodnju, što je najvažnije poljoprivrednim proizvođačima, a veoma je značajna i sjemenska proizvodnja tog preduzeća.
"Težimo tome da obezbijedimo domaću proizvodnju sjemena jer je to mnogo jeftinije i očekujemo da firma "Jelena" u budućnosti povećava svoju proizvodnju", rekao je Pašalić.
On je podsjetio da Ministarstvo u saradnji sa preduzećem "Jelena" organizuje poljske oglede, na kojima se poljoprivrednim proizvođačima prezentuju nove tehnologije, sorte i hibridi.
Pašalić je preduzeću "Jelena" poželio uspješan dalji rad, uz sigurnu podršku Ministarstva poljoprivrede.
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica da se kroz projekte Evropske unije i Vlade Njemačke otvorio prostor za podršku realnom sektoru.
"Danas u preduzeću "Jelena" prisustvujemo prezentaciji jednog takvog projekta koji je veoma značajan za opštinu Kozarska Dubica i samu poljoprivrednu proizvodnju", izjavio je Tica.
On je dodao da je opština Kozarska Dubica je mjerama podrške poljoprivrednoj proizvodnju u ovoj godini direktno podržala sjemensku proizvodnju i najavio da su u toku pripreme za izradu pravilnika, koji će definisane mjere podsticaja iz budžeta opštine za 2018. godinu.
"Mi u opštinskoj upravi smo u procesu pregovaranja sa poljoprivrednim sektorima da bismo na najbolji način definisali određene mjere, kojima bismo budžet koji je namijenjen za razvoj poljoprivrede od 100.000 KM najbolje iskoristili", naglasio je Tica.
28.11.2017. – USPJEŠANA PREZENTACIJA OPŠTINE NA MEĐUNARODNOM SAJMU NEKRETNINA I INVESTICIJA "BLIRE 2017"
Opština Kozarska Dubica učestvovala je na Međunarodnom sajmu nekretnina i investicija "Blire 2017" u Banjaluci, na kojem su prezentovani investicioni potencijali opštine.
Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica ocijenio da je opština imala vrlo uspješnu i zapaženu prezentaciju.
"U dva dana trajanja Međunarodnog sajma nekretnina i investicija u Banjaluci zainteresovanim posjetiocima predstavljeni su investicioni i privredni potencijali opštine Kozarska Dubica, sa fokusom na promociju Poslovne zone "Lipova Greda" kao investicione destinacije po kojoj je Kozarska Dubica prepoznatljiva", rekao je Tica.
On je naveo da su službenici opštine Kozarska Dubica prisustvovali panel diskusijama i predavanjima iz oblasti ekonomije, preduzetništva i investicija.
Sajamski štand opštine Kozarska Dubica posjetio je ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić, te predstavnici lokalnih i regionalnih investitorskih i konsultantskih kuća, građevinskih firmi, finansijskih i drugih institucija.
Organizaciju Međunarodnog sajma nekretnina i investicija "Blire 2017", koji je održan od 24. do 26. novembra u prostorijama "Banjalučkog velesajma", podržalo je Ministastvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju, Ministarstvo trgovine i turizma, Privredna komora i Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.
Otvaranju prvog Međunarodnog sajma nekretnina u Banjaluci prisustvovala je i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović, kao i predstavnici privrednog i društvenog života Republike Srpske i regiona.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi