V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.03.2020. - OBAVJEŠTENJE: SUTRA POČINJE PODJELA REGRESIRANOG DIZEL GORIVA ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVOĐAČE
U Kozarskoj Dubici podjela regresiranog dizel goriva počeće u utorak, 31. marta, a pravo na podsticaj ima 428 poljoprivrednika sa područja opštine Kozarska Dubica.
Spisak poljoprivrednika sa uputstvom za podizanje regresiranog goriva objavljen je na ulazu u zgradu opštinske uprave Kozarska Dubica i oglasnoj tabli internet prezentacije opštine, a poljoprivrednici koji nisu na spisku mogu se informisati putem telefona 052 416 022.
“Poljoprivrednici će potvrde o pravu na regresirano gorivo podizati u opštini, poštujući pravilo u uslovima pandemije korona virusa da obavezno imaju masku i rukavice, te drže razamak i ulaze pojedinačno u zgradu”, izjavila je šef Odjeka za poljoprivredu Bobana Ćibić i dodala da se potvrde mogu podizati radnim danom od 8.00 do 12.30 časova.
Ona je navela da uz potvrdu poljoprivrednici mogu preuzeti gorivo na svim benzinskim pumpama, s tim da na pumpi na kojoj su uzeli prve količine moraju preuzeti i ostale.
Prilikom podizanja potvrda za poljoprivrednike starije od 65 godina, mlađi članovi domaćinstva moraju predočiti ličnu kartu nosiloca poljoprivrednog gazdinstva.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske obezbjedilo je podjelu regresiranog dizel goriva za 9.418 poljoprivrednih gazdinstava u Republlici Srpskoj, a preuzimanje, odnosno kupovina će trajati do 30. oktobra 2020. godine.
30.03.2020. - I DALJE BEZ NOVIH OBOLJELIH, POD ZDRAVSTVENIM NADZOROM 339 OSOBA
Rezultati testiranja za šest lica iz Kozarske Dubice na koje se sumnjalo da su pozitivni na virus korona, negativni su.
Načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić je izjavio da se čekalo na rezultate testiranja za još ovih šest osoba, te podsjetio da je juče potvrđeno da su negativni i prethodno testirani.
"Ovo je ohrabrujuća vijest. Mi za sada nemamo novozaraženih. Imamo lica pod nadzorom i moramo ostati disciplinovani još neko vrijeme kako bismo bili sigurni da nema novoinficiranih", rekao je Reljić.
Epidemiolog dubičkog Doma zdravlja Borka Knežević potvrdila je da je pod epidemioloskim nadzorom, odnosno u kućnoj izolaciji 339 osoba, a da je iz sistema zdravstvenog nadzora izašlo 56 osoba.
29.03.2020. - NEMA NOVIH SLUČAJEVA INFEKCIJE VIRUSOM KORONA
U Kozarskoj Dubici nema novozaraženih lica, a šest testiranih, čiji su uzorci za testiranje poslati na analizu prije dva dana, negativni su, izjavio je to jutros načelnik opštine i komandant kriznog štaba Radenko Reljić.
On je rekao da se čekaju rezultati testiranja za još šest osoba.
“Disciplinovano ponašanje daje rezultate i pozivam Dubičane na strpljenje, te da se i dalje pridržavaju uputstava jer samo tako je moguće širenje virusa staviti pod kontrolu”, poručio je Reljić.
U Kozarskoj Dubici je do sada potvrđeno osam slučajeva infekcije korona virusom i sva lica su sa blažom kliničkom slikom.
Broj zaraženih lica u Republici Srpskoj sa današnjim izvještajem je 200.
28.03.2020. - OPREMLJEN KARANTINSKI SMJEŠTAJ U SPORTSKOJ DVORANI
U Sportskoj dvorani u Kozarskoj Dubici opremljen je karantinski smještaj za lica koja u Kozarsku Dubicu dolaze iz inostranstva, a kojima je pri prelasku granice određena mjera izolacije u trajanju od 14 dana, potvrdio je večeras načelnik opštine Kozarska Dubica i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić.
“Ukoliko se ukaže potreba, u objektu Sportske dvorane obezbjedili smo sve potrebne uslove za boravak ljudi u karantinu, postelje, grijanje, ishranu, a karantin će obezbjeđivati pripadnici MUP-a Republike Srpske”, precizirao je Reljić.
On je naveo da se očekuje da u taj karantin uskoro budu smještena dva lica iz Kozarske Dubice, kojima su pri prelasku granice BiH zdravstveno-sanitarni inspektori izdali rješenja o izolaciji.
“Kao i svi Dubičani, kojima je određena mjera izolacije i lica u karantinu biće pod zdravstvenim i epidemiološkim nadzorom ljekara Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici u periodu od 14 dana. Po isteku tog perioda, oni će napustiti karantin i pridružiti se svojim porodicama”, rekao je Reljić.
On je naglasio da su u pitanju zdravi ljudi, obzirom da sva lica kojima se nakon ulaska u BiH određuje karantin budu testirana na prisustva virusa korona.
Reljić je istakao da je Štab za vanredne situacije na vrijeme i adekvatno obezbjedio karantinski smještaj za lica koja dolaze iz inostranstva, a prema njegovim riječima, u pitanju je mjera koja doprinosi očuvanju zdravlja i sprečavanju širenja virusa korona na lokalnom području.
Na području opštine Kozarska Dubica šatorski karantin uspostavljen je i pri graničnom prelazu Donja Gradina.
28.03.2020. - NEMA NOVIH OBOLJELIH, POD ZDRAVSTVENIM NADZOROM 368 OSOBA
Drugi dan za redom u Kozarskoj Dubici nema novih oboljelih od virusa korona, a pod epidemiološkim nadzorom je 368 osoba, potvrdila je epidemiolog u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici i član opštinskog Štaba za vanredne situacije Borka Knežević.
Ona je precizirala da je iz sistema epidemiološkog nadzora izašlo 18 lica, a da se čekaju nalazi testiranja za šest osoba.
Kneževićeva je naglasila da je epidemiološka situacija u Kozarskoj Dubici nešto bolja, što ukazuje na nephodnost strogog provođenja higijensko-epidemioloških mjera i mjera izolacije, odnosno smanjenja socijalnih kontakata, mjera zabrane kretanja za starija lica i drugih mjera koje su usmjerene ka sprečavanju širenja virusa korona.
„Pozivam Dubičane da se i dalje ponašaju odgovorno i da se u slučaju pojave simtoma akutne respiratorne infekcije COVID-19 telefonski jave u Hitnu službu Doma zdravlja putem brojeva telefona 052/416-090 i 065/053-379 ili 124, kako bi bili pregledani u nekoj od predviđenih ambulanti“, rekla je Kneževićeva.
Šef Odsjeka komunalne policije opštine Kozarska Dubica Slobodan Pralica potvrdio je da je danas do 12.00 časova kontrolisano 37 lica kojima je određena kućna izolacije, a da su svi kontolisani poštovali tu mjeru.
Iz Štaba za varedne situacije opštine Kozarska Dubica apeluje se na građane da se pridržavaju svih mjera i preporuka koje su trenutno na snazi, a koje se odnose na sprečavanje širenja virusa korona.
27.03.2020. - APEL GRAĐANIMA DA SE PRIDRŽAVAJU SVIH MJERA I PREPORUKA
Načelnik opštine Кozarska Dubica i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić apelovao je još jednom na građane da se pridržavaju svih mjera i preporuka u vezi širenja virusa korona koje su trenutno na snazi i dodao da sutra očekuju dodatne odluke koje će biti donesene na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.
„U našoj opštini posljednjih dana imamo pogoršanje epidemiološke situacije. Kod osam naših sugrađana potvrđen je virus korona i oni su juče sanitetskim vozilom prebačni u karantin u Banjaluci. Pozitivno u ovom svemu je da su oni dobre kliničke slike, ali mi smo morali uvesti dodatne mjere“, rekao je Reljić.
On je precizirao da je sedam pacijenata iz porodičnog klastera, a za jednog pacijenta vjeruje se da je inficiran na području Banjaluke.
„Uradili su izolaciju njihovih sekundarnih i tercijarnih kontakata. Danas nemamo novooboljelih osoba, a očekuju se nalazi još 12 testiranih lica na virus korona iz naše opštine“, naveo je Reljić.
On je podsjetio da je opština Kozarska Dubica među prvim opštinama u Srpskoj koja je uvela određene mjere prevencije.
„Među prvim lokalnim zajednicama smo koje su uvele mjere zabrane rada ugostiteljskih objekata, režim rada trgovačkih radnji, dezinfekciju javnih površina sa ciljem sprečavanja zaraze“, podsjetio je Reljić.
On je rekao da je Štab za vanredne situcije u stalnom zasjedanju, te da se očekuje sutrašnja sjednica Narodne skupštine na kojoj će biti proglašeno vanredno stanje .
„Držaćemo se uputa koje budu dolazile od republičkih institucija, a u ovome nismo sami jer imamo podršku VladeRepublike Srpske i ministarstava, te drugih institucija. Cijeli svijet se bori protiv ovog virusa i zato molim naše sugrađane da se pridržavaju uputa,da imaju što manje kontakata sa starijom populacijom jer oni su najugroženija kategorija i moramo voditi računa o njihovim životima“, dodao je Reljić.
Pod epidemiološkim nadzorom u Kozarskoj Dubici je 375 lica.
Komunalna policija kontrolisala je od juče 46 lica u izolaciji, a svi kontrolisani su zatečeni na svojim adresama prebivališta.
Današnjem zasjedanju Štaba prethodio je sastanak sa direktorima javnih preduzeća na kojem su rukovodicima i nosiocima izvršne vlasti u Kozarskoj Dubici data uputstva kako da se pripreme za rad u uslovima vanrednog stanja.
Sa rukovodiocima javnih preduzeća i ustanova razgovarali su načelnik opštine Radenko Reljić i poslanik u Narodnoj skupštini RS Darko Banjac.
Oni su istakli da je potrebna maksimalna posvećenost radu i provođenju mjera u cilju zaštite od širenja virusa korona na teritoriji opštine, te najavili da će proglašenje vanrednog stanja u Srpskoj, koje se očekuje sutra, značiti i pojednostavljene i ubrzane procedure donošenja i izvršavanja odluka koje se odnose na sprečavanje širenja epidemije.
26.03.2020. - OSAM DUBIČANA SMJEŠTENO U REGIONALNI KARANTIN U BANJALUCI
Danas je osam Dubičana, koji su inficirani virusom korona, odvezeno vozilom Hitne pomoći u regionalni karantin u Banjaluku koji se nalazi u objektu Studentskog doma.
Načelnik opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić rekao je da je odlazak sugrađana iz vlastitih domova tužna slika i da se nada da broj inficiranih neće ići uzlaznom putanjom, te da će se odgovornim ponašanjem i disciplinom svih građana suzbiti epidemija.
Reljić je pojasnio da su svi inficirani za sada stabilnog zdravstvenog stanja s lakom kliničkom slikom.
“Apelujem na sve Dubičane da posebno obrate paznju na bake, djedove, roditelje koji su u trećoj životnoj dobi, sve penzionare. Potrebno je da imamo što manje kontakta s tim osobama kako im ne bismo prenijeli virus, jer virus ubija tu populaciju. Mlađa i srednje životne dobi populacija nije ugorožena ovim virusom. Neki čak neće imati nikave simptome”, naglasio je načelnik Reljić.
On je, takođe, još jednom pozvao građane da poštuju mjere donešene u cilju suzbijanja epidemije kako bi se izbjegao za sve neželjeni scenario.
“Molim sve građane da ostanu u svojim domovima, da izlaze samo u slučaju prijeke potrebe, te da poštuju donešene mjere. Samo tako možemo zaustaviti širenje epidemije i sačuvati živote”, on je dodao da nema mjesta panici ali svakako vojnička disciplina se očekuje i svako nepoštovanje donešenih mjera, povodom novonastale situacije, biće sankcionisano.
Oboljeli će provesti 14 dana u karantinu van svojih domova.
26.03.2020. - KONSTATOVANO POGORŠANJE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE I UTVRĐENI ZAKLJUČCI ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE
Štab za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica od danas je u stalnom zasjedanju, s obzirom da je konstatovano i potvrđeno pogoršanje epidemiološke situacije na području opštine, rekao je danas načelnik opštine Kozarska Dubica i komadant Štaba za vanredne situacije Radenko Reljić.
Na današnjem sastanku štaba konstatovano je da je na području opštine Kozarska Dubica potvrđena zaraza virusom korona kod osam osoba, a da su pod epidemiološkim nadzorom 363 lica.
“Situacija nije bezazlena, ali nema razloga za paniku, već za donošenje konkretnih odluka usmjerenih ka očuvanju zdravlja stanovništva, posebno starijih lica i penzionera, koje moramo zaštititi. Svi oboljeli u Kozarskoj Dubici imaju lakšu kliničku sliku bolesti jer je riječ o ljudima mlađe i srednje životne dobi”, rekao je Reljić.
On je precizirao da su na današnjem sastanku, članovi Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica donijeli zaključke koji imaju za cilj da se sve nadležne službe, posebno Dom zdravlja u Kozarskoj Dubici, stave u najviši stepen rada, te ubrza postupak identifikacije sekundarnih i tercijalnih kontakata osoba kod kojih je potvrđena infekcija virusom korona.
Zaključci Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica od 26. marta 2020. godine su sljedeći:

1. Zadužuje se JZU Dom Zdravlja „Kozma i Damjan“ da formira „KORONA-INFO-PULT“, na samom ulazu u Dom zdravlja, koji će biti mjesto prvog kontakta lica koja imaju simptome virusa Korona sa zdravstvenim radnicima, kako bi se na taj način spriječilo moguće širenje zaraze na zdravstvene radnike i pacijente Doma zdravlja, a pult će služiti i u svrhe preuzimanja Rješenja o izolaciji, onih lica kojima je takvo Rješenje od strane zdravstvenog inspektora izdano.

2. Zadužuje se higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja, da utvrdi sekundarne i tercijarne kontakte onih lica kojima je potvrđen virus Korona, sa ciljem daljeg sprječavanja širenja zaraze.

3. Zadužuje se higijensko-epidemiološka služba Doma zdravlja, da u saradnji sa JP „Vodovod“ a.d., „Komunalac“a.d i Teritorijalnom vatrogasnom jedinicom izvrše dezinfekciju ulaza u svim stambenim zgradama.

4. Nalaže se preduzimanje mjera, kako bi se u što kraćem vremnskom periodu izvršila dostava izdatih Rješenja o izolaciji, na sledeći način:

- Dom Zdravlja, nakon izdavanja prijedloga o donošenju Rješenja o izolaciji nadležnoj Inspekciji, Inspekcija će donijeti i dostaviti Rješenje Domu zdravlja, koja će osoba određena za dostavu uručiti na navedenu adresu.

5. Ovaj Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u „Službenom glasniku opštine Kozarska Dubica“.


Komunalna policija opštine Kozarska Dubica i dalje intenzivno kontroliše rješenja o kućnoj izolaciji koja izdaju zdravstveno-sanitarni inspektori, a koja su u Kozarskoj Dubici do sada prekršila tri lica.
Štab za vanredne situacije donio je odluku o proglašenju karantina u prostorijama Doma zdravlja u Kozarskoj Dubici, a za sekundarni karantin određen je objekat sportske dvorane u Kozarskoj Dubici. U tim objektima boraviće osobe koje krše rješenja o izolaciji.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi