V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.03.2020. - ČESTITKA POVODOM OBILJEŽAVANJA MEĐUNARODNOG DANA ŽENA
Povodom Međunarodnog dana žena - 8.marta, načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić uputili su čestitku pripadnicama ljepšeg pola.

"U ime Opštinske uprave i lično ime svim bakama, majkama, suprugama i kćerkama želimo srećan Dan žena. Želimo da Vam ovaj dan bude poseban, a svaki drugi ispunjen ljubavlju, pažnjom i srećom. Želimo da vaš uticaj bude prepoznat u svim društvenim segmentima, a društvena ravnopravnost istaknuta", navodi se u čestitki.
06.03.2020. - PRAVO NA OPŠTINSKU STIPENDIJU OSTVARIO 101 STUDENT
Pravo na stipendiju koja se islaćuje iz budžeta opštine Kozarska Dubica u školskoj 2019/2020 godini ostvario je 101 student prvog ciklusa studija.
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je objavljena odluka o dodjeli stipendija u tekućoj školskoj godini, koju je na osnovu sprovedenog javnog konkursa donio načelnik opštine Radenko Reljić.
Prema navedenoj odluci, pravo na stipendiju ostvario je 101 student, među kojima i oni iz posebnih kategorija, koji su pravo na stipendiju ostvarili bez obzira na prosjek ocjena i vukovci.
Iz Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti saopšteno je da će studenti sa načelnikom opštine Kozarska Dubica zaključiti ugovor o stipendiranju, kojim će se regulisati prava i obaveze stipendista i davaoca stipendija.
Za isplatu stipendija u budžetu opštine Kozarska Dubica obezbijeđeno je 95.000 KM, a stipendistima će biti islaćeno 10 stipendija u mjesečnom iznosu od 100 KM, dok će apsolventima biti isplaćeno pet stipendija u istom iznosu.
Ugovore sa studentima u petak, 13. marta, u 11.30 časova u velikoj sali Skupštine opštine, potpisaće načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić, a Odluka o stipendiranju objavljena je na oglasnoj tabli u šalter-sali opštine i internet stranici www.kozarskadubica.org.
19.02.2020. - OBJAVLJENA PRELIMINARNA RANG LISTA OPŠTINSKIH STIPENDISTA
Opština Kozarska Dubica objavila je danas preliminarnu rang-listu stipendista, prema kojoj su pravo na stipendiju ostvarila 104 studenta.
"Za dodjelu stipendija konkurisalo je 128 kandidata, od kojih je 106 ispunilo kriterijume. S obzirom na to da su dobili stipendiju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, dva kandidata koji ispunjavaju uslove, odustali su od zahtjeva za opštinskom stipendijom", saopšteno je iz opštinskog Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti.
Preliminarna rang-lista stipendista objavljena je na oglasnoj tabli i ineternet stranici opštine Kozarska Dubica, a konačna lista biće utvrđena nakon osmodnevnog žalbenog roka, koji teče od danas.
Prema kriterijumima konkursa, pravo na stipendije koje se isplaćuju iz budžeta opštine Kozarska Dubica, ostvaruju studenti redovnih studija prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.
Stipendija iznosi 500 KM za apsolvente i 1.000 KM za ostale studente na godišnjem nivou, a za isplatu stipendija u budžetu opštine Kozarska Dubica planirano je 95.000 KM.
15.02.2020. - KOŠARAC: KOZARSKA DUBICA IMA ČIME DA SE PONOSI U OBLASTI PRIVREDE
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac razgovarao je danas sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem o stanju u privredi, ocijenivši da ta opština ima čime da se ponosi.
Košarac je rekao da o kapacitetu i potencijalu privrede Kozarske Dubice govori i podatak da se 70 odsto proizvoda sa opštine izvozi u zemlje EU ili neka druga tržišta.
On je istakao da će Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, koje je nadležno za spoljno-trgovinski promet, učiniti sve potrebno kako bi se privredni kapaciteti te opštine što bolje razvijali.
"U narednom periodu radićemo na slobodnoj zoni u Kozarskoj Dubici, a razgovarali smo i o kapacitetima industrijske zone i u tom kontekstu, na osnovu zahtjeva načelnika, ministarstvo će svojim kontaktima sa ambasadama u BiH otvoriti pitanje prisutnosti određenih kompanija koje žele da investiraju u BiH", rekao je Košarac.
On je naglasio da je u razgovoru sa načelnikom opštine Reljićem i njegovim saradnicima poseban akcenat stavljen na pitanje Trgovske gore.
"Moramo zaštititi zdravlje naših ljudi i budućnost naše djece na ovom prostoru i to je zadatak od koga sigurno nećemo odustati", rekao je Košarac i dodao da resorno ministarstvo ima koordinirajuću ulogu i opredijeljenost da iskoristi sve moguće mehanizme kako ne bi došlo do izgradnje odlagališta nuklearnog otpada u Trgovskoj gori.
"Moramo biti svjesni činjenice da bi to moglo izazvati velike probleme u zdravlju naših građana. Tu poruku ćemo da dalje razvijati koristeći sva moguća diplomatsko-konzularna predstavništva i naše kontakte u EU", poručio je Košarac.
Košarac je danas obišao i kompaniju "Mlijekoprodukt" u Kozarskoj Dubici, koja je lider u preradi i proizvodnji mliječnih proizvoda u BiH.
On je rekao novinarima da ga interesuje razvojni kapacitet tog preduzeća s obzirom da je uloga Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa da omogući spoljno-trgovinski promet na neka nova tržišta.
"Mi ćemo raditi na tome da otvorimo tržište Ruske Federacije i Kine", najavio je Košarac i dodao da je potpuno jasno da u "Mlijekoproduktu" postoje kapaciteti da participira na tim tržištima.
On je rekao da je značajno istaći da godišnji otkup i prerada od 70 miliona litara mlijeka najbolje govori o kapacitetu te kompanije.
"U tom smislu treba reći da će ova kompanija imati podršku ministarstva i nadležnih institucija u svom razvoju", rekao je Košarac i naglasio da treba voditi računa i o primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić zahvalio je za posjetu Košarcu, koji je prvi ministar iz novog saziva Savjeta ministara koji je posjetio ovu opštinu.
On je rekao da su razgovarali o privrednim temama, prije svega o problemima koji se tiču izvoznih kvota u zemlje u okruženju.
"Tu imamo čvrsto obećanje da će se na ovom problemu raditi, jer su to problemi koji opterećiju i `Mlijekoprodukt` i `Hemijsku preradu kukuruza`", rekao je Reljić.
On je dodao da je tema razgovora bio i način kako da se pomogne "Hemijskoj preradi kukuruza" iz Kozarska Dubica, te eventualno odlaganje nuklearnog otpada na područje Trgovske gore u Hrvatskoj.
"To apsolutno ne dolazi u obzir. Kozarska Dubica je jedna od opština u slivu rijeke Une zajedno sa drugim opštinama iz Republike Srpske i Federacije BiH, koje dijele stav da je to nedopustivo", rekao je Reljić.
Prema njegovim riječima, sa Košarcem je razgovarao i o finansijskim problemima koji opterećuju opštinu.
Predsjednik uprave "Mlijekoprodukta Rankica Marelj navela je da kompanija ima kapacitete za veći izvoz proizvoda.
"Izvor u Rusiju bi nam sigurno omogućio još jedno tržište, jer znamo da je to veliki broj potrošača i stanovanika, tako da smatramo da je to jedna veoma pozitivna opcija i nadamo se da ćemo to zajedno riješiti", rekla je Maraljeva.
14.02.2020. - IZBOR SPORTISTE ZA 2019. GODINU: NAJBOLJI STEFAN TOMAŠ I FK "BORAC"
Fudbaler "Borca" Stefan Tomaš najbolji je sportista 2019. godine u Kozarskoj Dubici, a priznanje za najbolji sportski kolektiv pripalo je njegovom fudbalskom klubu.
Tomaš je rekao novinarima da je velika čast i privilegija dobiti ovu nagradu u svom gradu.
"Počastvovan sam ovo mi je podstrek za budući rad. S obzirom na dobre rezultate koje smo imali u protekloj sezoni, očekivao sam nagradu i zadovoljan sam. Igram u sjajnom timu i ova moja nagrada je jednim dijelom zasluga i mojih suigrača", rekao je Tomaš.
Najbolji trener u prošloj godini je trener Fudbalskog kluba /FK/ "Borac" Zoran Bujić, a najbolji sportski radnik sekretar kluba Milan Pupavac.
Predsjednik FK "Borac" Rodoljub Topić rekao je da je ponosan na ekipu, stručni štab i omladinski pogon.
"U klub smo došli prije dvije i po godine, zajedno sa svim članovima uprave, koji je tada bio u fazi gašenja. Počeli smo od nule, uspjeli vratiti omladinski pogon koji danas broji 180 dječaka, ušli u Drugu ligu i na vratima smo Prve lige, što je istorijski uspjeh FK `Borac`", dodao je Topić.
On je istakao da su trenutno prvi na tabeli u Drugoj ligi i nada se da će se napokon plasirati u prvu ligu gdje, kako kaže, i pripadaju.
Na manifestaciji "Izbor sportiste godine" drugi je bio Mirko Dugajlić iz Rukometnog kluba "Kozara Mlijekoprodukt", a treće mjesto u konkurenciji najboljih sportista dodijeljeno je Marijani Đenadija, iz Ženskog rukometnog kluba /ŽRK/ "Dubica".
Pehare nagrade i priznanja najboljim sportistima uručio je načelnik opštine Radenko Reljić, koji je izrazio zadovoljstvo organizacijom ove manifestacije.
"Opština Kozarska Dubica finansira više od 23 sportska kluba sa 180.000 KM godišnje. Večeras smo prisustvovali proglašenju najboljih, a oni su i promoteri našeg grada i naše države. Čestitam svima onima koji su osvojili nagrade", rekao je Reljić.
Najboljim sportskim ekipama nagrade, priznanja i pehare uručio je predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić.
U konkurenciji sportskih ekipa drugo mjesto pripalo je ŽRK "Knežopoljka", a treće mjesto ŽRK "Dubica".
U konkurenciji mladih talenata titulu najperspektivnije sportašice ponijela Lara Stanić iz ŽRK "Knežopoljka", druga je bila Anđela Slijepčević Košarkaškog kluba "Una", dok je treće mjesto osvojio je Danijel Stijović iz RK "Kozara Mlijekoprodukt".
Najboljim mladim igračima nagrade je uručila sekretar Skupštine opštine Nataša Rodić.
Opština Kozarska Dubica je ove godine dodijelila dva posthumna priznanja Svetku Ćibiću i Dragi Pekiću, za poseban doprinos i razvoj sporta, a priznanja je članovima porodice ovih istaknutih sportista uručio zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dušan Drljić.
Čestitke je u ime suorganizatora manifestacije "Izbor sportiste godine" uputila je direktor Centra za informisanje i kulturu Dijana Kondić.
Pokrovitelj manifestacije "Izbor sportiste godine" jeste opština Kozarska Dubica, a suorganizator i medijski pokrovitelj Centar za informisanje i kulturu.
13.02.2020. - NAJAVA: SUTRA IZBOR NAJBOLJIH SPORTISTA U 2019. GODINI
Tradicionalna manifestacija "Izbor sportiste", na kojoj će biti proglašeni i nagrađeni najuspješniji sportisti i sportski kolektivi opštine Kozarska Dubica za 2019. godinu, biće održana sutra u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
Organizatori manifestacije saopštili su da je prijavljeno 30 kandidata u pet kategorija, a da će odluku o najuspješnijim donijeti sedmočlani žiri, na čijem čelu je Marica Burazor.
Za kategoriju najuspješnijeg sportiste pojedinca stiglo je devet prijedloga iz 10 sportskih klubova, a između četiri kandidata koje je predložilo pet klubova biraće se najuspješniji trener.
Četiri kandidata predložena su za najuspješnijeg sportskog radnika.
Za najuspješniju sportsku ekipu stigle su četiri prijave iz sedam sportskih kolektiva, dok će se mladi sportista talenat birati između devet kandidata koje je predložilo deset sportskih klubova.
U okviru manifestacije, koja će u Domu kulture biti održana sa početkom u 19.00 časova, biće održan kulturno-umjetnički program, a za najuspješnije sportiste obezbijeđene su nagrade.
Generalni pokrovitelj i organizator 49. "Izbora sportiste godine" jeste opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj i suorganizator manifestacije "Centar za informisanje i kulturu".
12.02.2020. - VAŽNO DA HRVATSKA ODUSTANE OD ODLAGALIŠTA NA TRGOVSKOJ GORI
Za stanovnike Kozarske Dubice, opštine u slivu rijeke Une, od izuzetnog je značaja da Hrvatska odustane od namjere da gradi odlagalište radioaktivnog otpada na granici sa BiH, izjavio je danas načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić.
On je naglasio da će Kozarska Dubica i dalje aktivno učestvovati u svim aktivnostima koje vode ka sprečavanju tih namjera Hrvatske.
Babić je juče u Sarajevu prisustvovao radnom sastanku koji je organizovao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, na kojem je bilo riječi o najavi Hrvatske da će graditi odlagalište za nuklearni i radioaktivni otpad na lokalitetu Trgovska gora.
Učesnici sastanka zaključili su da je gradnja odlagališta na Trgovskoj gori u Hrvatskoj neprihvatljiva i da treba istrajati u borbi protiv toga.
Hrvatska planira da radioaktivni otpad odlaže na Trgovskoj gori svega 900 metara od zaštićenog područja - Parka prirode "Una", čime bi bilo ugroženo oko 300.000 stanovnika u slivu ove rijeke.
11.02.2020. - USVOJEN PROGRAM PODSTICAJA U PRIVREDI I POLJOPRIVREDI VRIJEDAN 145.000 KM
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Program podsticaja u privredi i poljoprivredi na području te opštine za 2020. godinu, vrijedan 145.000 KM.
"Opština Kozarska Dubica u skladu sa svojim strateškim opredjeljenjem orijentisanim na razvoj privrede, posebno na razvoj njenih segmenata poljoprivrede i preduzetništva, svake godine iz budžeta izdvaja sredstva namijenjena za pomoć i razvoj", rekao je novinarima načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Duško Bodilović.
On je naglasio da u strukturi programa podsticaja, subvencije za poljoprivredu iznose 95.000 KM, a subvencije za podršku izvozno orijentisanim preduzećima 50.000 KM.
Raspodjela sredstva vršiće se kroz sufinansiranje kupovine mehanizacije, podršku plasteničkoj proizvodnji, proizvođačima povrća, pčelarima, podršku kapitalnim ulaganjima u voćarskoj prozvodnji i kroz podršku organizovanju manifestacija za unapređenje i promociju poljoprivredne proizvodnje.
U programu podsticaja obezbjeđena su i sredstva za interventne mjere u stočarstvu, jednokratne novčane pomoći za poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Kozarska Dubica, te podršku izvozno orijentisanim preduzećima u sektoru drvoprerade i prehrambeno-poljoprivrednom sektoru.
Raspodjela podsticajnih sredstva vršiće se tokom tekuće godine na zahtjeva koji se dostavlja Odjeljenju za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica.
Na danas održanoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojen je Program obilježavanja značajnih događaja iz odbrambeno-otadžbinskih ratova za 2020. godinu.
Usvojena je informacija o realizaciji Programa rada Skupštine opštine Kozarska Dubica u prošloj godini i informacija o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine u periodu od 26. septembra do 26. decembra prošle godine.
Na sjednici su razmatrani i usvojeni programi rada i finansijski planovi javnih preduzeća i ustanova, i to Doma zdravlja "Kozma i Damjan", Dječijeg vrtića "Pčelica", Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke, Centra za informisanje i kulturu i Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica.
Odbornici Skupštine opštine jednoglasno su usvojili i nekoliko odluka iz nadležnosti Odjeljenja za privredu i poljoprivredu, koje se odnose na zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske.
Nakon provedene konkursne procedure, Skupština opštine imenovala je Gorana Dragaša za načelnika opštinskog Odjeljenja za opštu upravu i društene djelatnosti, Maju Špica Knežević za direktora JU "Centar za socijalni rad" i Gordanu Radović za direktora vrtića "Pčelica".

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi