V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

13.02.2020. - NAJAVA: SUTRA IZBOR NAJBOLJIH SPORTISTA U 2019. GODINI
Tradicionalna manifestacija "Izbor sportiste", na kojoj će biti proglašeni i nagrađeni najuspješniji sportisti i sportski kolektivi opštine Kozarska Dubica za 2019. godinu, biće održana sutra u Domu kulture u Kozarskoj Dubici.
Organizatori manifestacije saopštili su da je prijavljeno 30 kandidata u pet kategorija, a da će odluku o najuspješnijim donijeti sedmočlani žiri, na čijem čelu je Marica Burazor.
Za kategoriju najuspješnijeg sportiste pojedinca stiglo je devet prijedloga iz 10 sportskih klubova, a između četiri kandidata koje je predložilo pet klubova biraće se najuspješniji trener.
Četiri kandidata predložena su za najuspješnijeg sportskog radnika.
Za najuspješniju sportsku ekipu stigle su četiri prijave iz sedam sportskih kolektiva, dok će se mladi sportista talenat birati između devet kandidata koje je predložilo deset sportskih klubova.
U okviru manifestacije, koja će u Domu kulture biti održana sa početkom u 19.00 časova, biće održan kulturno-umjetnički program, a za najuspješnije sportiste obezbijeđene su nagrade.
Generalni pokrovitelj i organizator 49. "Izbora sportiste godine" jeste opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj i suorganizator manifestacije "Centar za informisanje i kulturu".
12.02.2020. - VAŽNO DA HRVATSKA ODUSTANE OD ODLAGALIŠTA NA TRGOVSKOJ GORI
Za stanovnike Kozarske Dubice, opštine u slivu rijeke Une, od izuzetnog je značaja da Hrvatska odustane od namjere da gradi odlagalište radioaktivnog otpada na granici sa BiH, izjavio je danas načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić.
On je naglasio da će Kozarska Dubica i dalje aktivno učestvovati u svim aktivnostima koje vode ka sprečavanju tih namjera Hrvatske.
Babić je juče u Sarajevu prisustvovao radnom sastanku koji je organizovao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, na kojem je bilo riječi o najavi Hrvatske da će graditi odlagalište za nuklearni i radioaktivni otpad na lokalitetu Trgovska gora.
Učesnici sastanka zaključili su da je gradnja odlagališta na Trgovskoj gori u Hrvatskoj neprihvatljiva i da treba istrajati u borbi protiv toga.
Hrvatska planira da radioaktivni otpad odlaže na Trgovskoj gori svega 900 metara od zaštićenog područja - Parka prirode "Una", čime bi bilo ugroženo oko 300.000 stanovnika u slivu ove rijeke.
11.02.2020. - USVOJEN PROGRAM PODSTICAJA U PRIVREDI I POLJOPRIVREDI VRIJEDAN 145.000 KM
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su danas Program podsticaja u privredi i poljoprivredi na području te opštine za 2020. godinu, vrijedan 145.000 KM.
"Opština Kozarska Dubica u skladu sa svojim strateškim opredjeljenjem orijentisanim na razvoj privrede, posebno na razvoj njenih segmenata poljoprivrede i preduzetništva, svake godine iz budžeta izdvaja sredstva namijenjena za pomoć i razvoj", rekao je novinarima načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Duško Bodilović.
On je naglasio da u strukturi programa podsticaja, subvencije za poljoprivredu iznose 95.000 KM, a subvencije za podršku izvozno orijentisanim preduzećima 50.000 KM.
Raspodjela sredstva vršiće se kroz sufinansiranje kupovine mehanizacije, podršku plasteničkoj proizvodnji, proizvođačima povrća, pčelarima, podršku kapitalnim ulaganjima u voćarskoj prozvodnji i kroz podršku organizovanju manifestacija za unapređenje i promociju poljoprivredne proizvodnje.
U programu podsticaja obezbjeđena su i sredstva za interventne mjere u stočarstvu, jednokratne novčane pomoći za poljoprivredne proizvođače sa područja opštine Kozarska Dubica, te podršku izvozno orijentisanim preduzećima u sektoru drvoprerade i prehrambeno-poljoprivrednom sektoru.
Raspodjela podsticajnih sredstva vršiće se tokom tekuće godine na zahtjeva koji se dostavlja Odjeljenju za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica.
Na danas održanoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojen je Program obilježavanja značajnih događaja iz odbrambeno-otadžbinskih ratova za 2020. godinu.
Usvojena je informacija o realizaciji Programa rada Skupštine opštine Kozarska Dubica u prošloj godini i informacija o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine u periodu od 26. septembra do 26. decembra prošle godine.
Na sjednici su razmatrani i usvojeni programi rada i finansijski planovi javnih preduzeća i ustanova, i to Doma zdravlja "Kozma i Damjan", Dječijeg vrtića "Pčelica", Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke, Centra za informisanje i kulturu i Turističke organizacije opštine Kozarska Dubica.
Odbornici Skupštine opštine jednoglasno su usvojili i nekoliko odluka iz nadležnosti Odjeljenja za privredu i poljoprivredu, koje se odnose na zakup poljoprivrednog zemljišta u svojini Republike Srpske.
Nakon provedene konkursne procedure, Skupština opštine imenovala je Gorana Dragaša za načelnika opštinskog Odjeljenja za opštu upravu i društene djelatnosti, Maju Špica Knežević za direktora JU "Centar za socijalni rad" i Gordanu Radović za direktora vrtića "Pčelica".
06.02.2020. - INICIJATIVA ZA DODJELU NAGRADA I PRIZNANJA
Načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić podnio je inicijativu za dodjelu opštinskih nagrada i priznanja, koje će biti uručene na svečanoj sjednici lokalne skupštine u okviru obilježavanja 27. aprila, Dana opštine.
Nagrade i priznanja mogu se dodjeljivati pojedincima, preduzećima, ustanovama i drugim subjektima, a pravo predlaganja imaju pravna i fizička lica sa sjedištem, odnosno prebivalištem na području Kozarske Dubice.
Predlagači su dužni prijedloge dostaviti Komisiji za nagrade i priznanja Skupštine opštine Kozarska Dubica do 27. februara.
Pokretanje inicijative objavljeno je na oglasnoj tabli opštine Kozarska Dubica, opštinskoj internet stranici i elektronskim medijima na području opštine.
28.01.2020. - IZBOR SPORTISTE GODINE 14. FEBRUARA U DOMU KULTURE
Tradicionalna manifestacija "Izbor sportiste" za 2019. godinu, na kojoj će biti proglašeni i nagrađeni najuspješniji sportisti i sportski kolektivi opštine Kozarska Dubica, biće održana u petak, 14. februara, odlučeno je danas na sastanku Organizaciog odbora te manifestacije.
"Svim sportskim kolektivima upućen je poziv za prijavu prijedloga kandidata za izbor najuspješnije sportske ekipe, najuspješnijeg sportiste, trenera, sportskog radnika i mladog talenta", potvrdio je predsjednik Organizacionog odbora Dušan Drljić.
On je rekao da će pristigle prijave razmatrati žiri manifestacije, koji je danas predložio organizacioni odbor.
U okviru manifestacije biće održan kulturno-umjetnički program, a za najuspješnije sportiste obezbijeđene su nagrade.
Generalni pokrovitelj i organizator 49. "Izbora sportiste godine" jeste opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj i suorganizator manifestacije Centar za informisanje i kulturu.
Manifestacija će početi u 19.00 časova u dubičkom Domu kulture.
24.01.2020. - BROJNA PUBLIKA PRISUSTVOVALA TRADICIONALNOJ SVETOSAVSKOJ AKADEMIJI
U Domu kulture u Kozarskoj Dubici pred brojnom publikom večeras je održana tradicionalna Svetosavska akademija, manifestacija koju od 2007. godine zajednički pripremaju sve obrazovne ustanove u toj opštini.
U programu je učestvovalo 67 izvođača, koji su o liku i djelu Svetog Save, kao i o 800 godina samostalnosti Srpske pravoslavne crkve govorili kroz recitacije, dramske prikaze, muzikom i pjesmom.
Nosilac ovogodišnjeg programa Svetosavske akademije bila je Osnovna škola "Vuk Stefanović Karadžić", a za scenario je bila zadužena profesor srpskog jezika i književnosti Tatjana Jakšić Banjac.
"Ove godine misao vodilja za čitav program bila nam je osam vijekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve. Potrudili smo se u granicama naših mogućnosti svi zajedno i nadam se da se program dopao i publici", rekla je Banjčeva.
Ona je dodala da je ova manifestacija veoma važna za svaki grad i prilika da djeca predstave sve što su spremali unazad nekoliko mjeseci i u šta su uložili veliki trud.
Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dušan Drljić zahvalio je učenicima iz svih dubičkih škola koji su na dostojanstven način pripremili Svetosavsku akademiju, te njihovim profesorima koji su im pomogli u radu.
"Ova tradicija će nas uvijek podsjećati na naše korijene i na važnu ulogu naše države i crkve", rekao je Drljić.
U programu akademije učestvovali su učenici iz svih osnovnih i srednje škole u Kozarskoj Dubici, uključujući i Osnovnu muzičku školu "Branko Smiljanić".
Tradicionalnoj svečanosti prisustvovali su predstavnici javnog, crkvenog i privrednog života opštine, te brojni građani i roditelji.
Nakon programa održan je koktel za učesnike i goste.
Medijski pokrovitelj Svetosavske akademije je JP "Centar za informisanje i kulturu" Kozarska Dubica, a manifestacija se organizuje uz podršku opštine Kozarska Dubica.
24.01.2020. -SASTANAK O STANJU I RAZVOJNIM ŠANSAMA U OBLASTI PRIVREDE
Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević razgovarao je danas sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem o stanju u oblasti privrede i aktivnostima koje će Ministarstvo preduzimati na domaćem i inostranom tržištu da bi bili obezbijeđeni investitori interesantni ovoj lokalnoj zajednici.
"Tu, prije svega, mislim na metalsku industriju koja je u ekspanziji i ima razvojnu šansu što se tiče Republike Srpske u okviru raznih vidova saradnje na nivou EU i kompanija iz Unije", rekao je Petričević novinarima.
Nakon sastanka sa Reljićem i njegovim saradnicima, Petričević je najavio da će Ministarstvo privrede i preduzetništva ove godine obezbijediti kreditne linije za razvoj privrednih subjekata, odnosno nabavku novih tehnologija i proširenje poslovnih kapaciteta.
"S tim kreditnim linijama ćemo krenuti u narednih mjesec dana jer imamo još završne konsultacije sa bankama. One mogu biti razvojna šansa privredi Republike Srpske, s obzirom na to da će uslovi biti veoma povoljni, sa kamatom od 2,5 do tri odsto i rokom otplate do 12 godine sa dvije godine grejs- perioda", precizirao je Petričević.
On je dodao da će ove godine u većem iznosu biti na raspolaganju podsticajna sredstva za nabavku novih tehnologija.
"Na taj način želimo da podržimo privrednike da ulažu i razvijaju proizvodnju jer samo tako mogu opstati na domaćem, ali i na zahtjevnom evropskom tržištu", rekao je Petričević.
On je zahvalio za prijem rukovodstvu opštine Kozarska Dubica i rekao da je zadovovoljan situacijom u oblasti lokalne privrede.
Reljić je rekao da je prvi radni sastanak sa ministrom Petričevićem u Kozarskoj Dubici bio konstruktivan jer su predstavljene ideje koje mogu pomoći privredi te opštine.
"Ministra smo informisali o privrednom stanju u Kozarskoj Dubici i djelatnostima koji se tiču privrede, jer i u budućnosti očekujemo podršku Vlade Republike Srpske, resornog ministarstva projektima koje budemo kandidovali", istakao je Reljić.
On je dodao da je izložen plan unapređenja privredne grane u Kozarskoj Dubici.
"Privreda naše opštine nije u lošoj situaciji jer imamo nekoliko dobrih firmi koje zapošljavaju radnike i uspješno posluju, ali nas sve zajedno opterećuje problem opštinskog budžeta i finansijska situacija u javnom sektoru", naveo je Reljić.
On je rekao da firme u Kozarskoj Dubici dobro posluju, a posebno velike kompanije kao što su "Mlijekoprodukt" i "Dubikoton", te druge velike kompanije iz drvoprerađivačkog sektora, koje zapošljavaju više od 400 radnika.
"Te firme prave godišnji promet od oko 300 miliona KM, što nije mali iznos za ovako malu opštinu, a i ovih dana imamo najavu investitora iz Zapadne Evrope koji dolaze u Kozarsku Dubicu, jer smo najbliža dodirna tačka EU i granice sa Hrvatskom", rekao je Reljić novinarima.
U pratnji domaćina, među kojima su bili i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac i zamjenik načelnika opštine Dušan Drljić, ministar Petričević i njegovi saradnici danas su u Kozarskoj Dubici posjetili i preduzeća "Šuvak metal", "Agroflora" i "Tehna-turs" iz oblasti metaloprerađivačke i drvoprerađivačke industrije.
23.01.2020. - MINISTAR PETRIČEVIĆ SUTRA U RADNOJ POSJETI OPŠTINI KOZARSKA DUBICA
Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević posjetiće sutra opštinu Kozarska Dubica, gdje će održati radni sastanak sa načelnikom opštine Radenkom Reljićem u kabinetu načelnika opštine sa početkom u 11.00 časova.
U drugom dijelu posjete opštini ministar Petričević posjetiće privredne subjekte "Agroflora" d.o.o. i "Tehna Turs" d.o.o. koji se bave preradom drveta.
Izjave za novinare su predviđene nakon sastanka u 11.30 časova.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi