V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.01.2017. - ODRŽANA TRADICIONALNA SVETOSAVSKA AKADEMIJA
U Domu kulture u Kozarskoj Dubici održana je tradicionalna Svetosavska akademija u čijem programu je učestvovalo oko 40 učenika svih obrazovnih ustanova u toj opštini.
"Već 12 godina škole opštine Kozarska Dubica organizuju Svetosavsku akademiju, posvećenu najvećem srpskom svetitelju i prosvjetitelju Svetom Savi, a u pripremi programa učestvuju učenici svih škola, a mi smo ove godine domaćini", izjavio je direktor OŠ "Vuk S. Karadžić" Brane Miljatović. On je svim učenicima i prosvjetnim radnicima čestitao slavu Svetog Savu.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da opština u skladu sa svojim programom podržala organizaciju Svetosavske akademije. "Lijepo je biti večeras sa ovim ljudima koji u stvari predstavljaju jednu malu akademsku zajednicu u našem gradu", rekao je Reljić. On je istakao značaj obrazovanja i izrazio očekivanje da će pozitivan trend razvoja nauke doprinijeti tome da jednog dana Kozarska Dubica ima stručnjake, koji će grad predstavljati na univerzitetima i različitim strukama, što će, kako je rekao, biti na ponos ne samo za njihovo lično ime, nego i na ponos grada.
Profesor srpskog jezika u OŠ "Vuk S. Karadžić" u Kozarskoj Dubici Tatjana Jakšić Banjac izjavila je da program Svetosavske akademije, koja je u prisustvu brojnih građana i gostiju održana u Domu kulture, prikazuje segment iz života Rastka Nemanjića koji je možda i dijelom zanemeran, a to je podizanje manastira Hilandar i njegov boravak u Svetoj Gori zajedno sa ocem.
"To je bila nit vodilja večerašnjeg programa, u kojem učestvuje četrdesetak učenika osnovnih škole, Srednjoškolskog centra "Nikola Tesna" i Osnovne muzičke škole "Branko Smiljanić", a na pripremi programa , koji sadrži dramski prikaz recitale, hor i druge sadržaje radili smo od septembra prošle godine", izjavila je Tatjana Jakšić Banjac.
Svetosavskoj akademiji u Domu kulture prisustvovali su brojni gosti iz privrednog, političkog, vjerskog, i društvenog života opštine, opštinski zvaničnici i građani.
Uorganizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u Kozarskoj Dubici, u sali preduzeća "Vodovod" sinoć je održan Svetosavski bal, koji je okupio prosvjetne radnike i njihove goste.

26.01.2017. BESPLATAN PREVOZ NA MANIFESTACIJU "DANI ZIME NA KOZARI"
Opštinska Turistička organizacija i opština Kozarska Dubica osigurali su besplatan prevoz za sve građane koji žele da prisustvuju manifestaciji "Dani zime na Kozari 2017", u nedjelju, 29. januara.
"Polazak četiri autobusa, od kojih je jedan rezervisan za učesnike manifestaciji iz Kozarske Dubice, a tri za građane, planiran u nedjelju, 29. janura, u 9.00 časova ispred sportske dvorane", potvrdila je direktor Turstičke organizacije opštine Kozarska Dubica Marijana Kotur.
Ona je navela da će i ove godine u programu manifestacije učestvovati brojne ekipe iz Kozarske Dubice, gastro i sportska ekipa, članovi Odreda izviđača "Moštanica", Lovačkog udruženja "Jelen", etno grupa "Gugutka" i članovi Of roud kluba "Kozara". Posjetioci manifestacije iz Kozarske Dubice neće plaćati prevoz, ali su dužni platiti ulaz u Nacionalni park Kozara, koji u dane manifestacije iznosi 1 KM.
Jedanaesta privredno-turistička manifestacija "Dani zime na Kozari" 2017. godine biće održana 28. i 29.januara, kako bi se promovisali turistički potencijali te planine. Manifestacija obuhvata sportska i gastro takmičenja te zabavni program.
Organizatori su grad Prijedor, turističke organizacije Prijedora i Kozarske Dubice i Nacionalni park "Kozara".
25.01.2017. - OBAVJEŠTENJE: PETO SAVJETOVANJE VOĆARA REPUBLIKE SRPSKE
Iz Odsjeka za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica pozivaju se voćari, malinari i proizvođači lijeske da prisustvuju petom savjetovanju voćara Republike Srpske, koje će, u organizaciji Udruženja voćara Srpske, biti održano u Kulturnom centru u Gradišci u subotu, 28. januara.
"Na seminaru će biti obrađeno devet tema, između ostalih "Lijeska kao izazov za gajenje u RS i BiH", "Aktueni probemi u malinarstvu Republike Srpske" i "Savremeni trendovi u ishrani voćaka", o kojima će govoriti istaknuti poljoprivredni stručnjaci Poljoprivrednog fakulteta i Poljoporivrednog instituta u Banjaluci, te poljoprivrdne savjetodavne službe opštine Teslić", saopšteno je iz Odjeljenja za privredu i poljoprivredu opštine Kozarska Dubica.
O ekonomskim pokazateljima proizvodnje voća u Srbiji i o dobroj praksi voćarskih zadruga, govoriće stručnjaci Poljoprivrednog fakulteta iz Beograda i Novog Sada, a obradiće se i druge teme vezane za unapređenje voćarstava u Republici Srpskoj.
Savjetovanje za voćare Republike Srpske u Gradišci počeće u 10.00 i trajati do 15.00 časova, a predavanju će pristustvovati predstavnici Odsjeka za poljoprivredu Opštine Kozarska Dubica.
23.01.2017. - SVETOSAVSKA AKADEMIJA 26. JANUARA U DOMU KULTURE
Tradicionalna Svetosavska akademija biće održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici 26. januara u 19.00 časova, potvrđeno je na sastanku organizacionog odbora tog kulturnog događaja.
Osnovna škola "Vuk Karadžić" domaćin je ovogodišnje Svetosavske akademije, kojom sve obrazovne ustanove u Kozarskoj Dubici obilježavaju školsku slavu posvećenu najvećem srpskom svetitelju i prosvjetitelju Svetom Savi, a u pripremi programa učestvuju učenici svih osnovnih škola na području opštine, učenici Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla", kao i polaznici Osnovne muzičke škole ''Branko Smiljanić''.
Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Dušan Drljić izjavio je da opštinska uprava i ove godine pomaže održavanje i organizaciju Svetosavske akademije, kojoj će prisustvovati opštinski zvaničnici, gosti i građani.
Nakon programa Svetosavske akademije u Domu kulture, u organizaciji Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" u Kozarskoj Dubici, u sali preduzeća "Vodovod" biće održan Svetosavski bal, koji okuplja prosvjetne radnike i njihove goste.
Organizatori pozivaju sve zainteresovane građane da prisustvuju programu Svetosavske akademije u Domu kulture.
17.01.2017. - NA ČIŠĆENЈU SNIJEGA ANGAŽOVANI VATROGASCI, POMAGAO I NAČELNIK OPŠTINE I ZAPOSLENI
Na čišćenju snijega u Kozarskoj Dubici angažovani su pripadnici Profesionalne vatrogasne jedince, koja je svojim ljudstvom i opremom stavljena na raspolaganje zimskoj službi, članovi Of roud kluba "Kozara", a u prijepodnevnim časovima na čišćenju snijega ispred zgrade opštine i u Svetosavskoj ulici radio je i načelnik opštine Radenko Reljić, predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović i zaposleni u Opštinskoj upravi.
Nove snježne padavine u Kozarskoj Dubici stvaraju velike probleme, ali zahvaljujući konstantnom angažovanju zimske službe putevi su danas prohodni, ali se saobraćaj odvija usporeno.
"Saobraćaj se odvija usporeno zbog ugaženog snijega na kolovozu i oprez je neophodan, a zbog snježnog pokrivača koji je oko podneva premašio 30 centimetara u gradu i 50 centimetara u selima pod Kozarom i Prosarom, načelnik opštine je podigao nivo angažovanja Profesionalne vatrogasne jedinice, koja je svojim ljudstvom i opremom stavljena na raspolaganje zimskoj službi", saopšteno je u Opštinskoj upravi.
"Zimska služba je konstantno angažovana na čišćenju puteva od sinoć od 19.00 časova, ali probleme stvaraju visoki smetovi u selima pod Kozarom i Prosarom koji smanjuju vidljivost i mehanizaciji stvaraju dodatne probleme", rekao je Darko Cikota zadužen za poslove zimske službe u Opštinskoj upravi.
On je najavio da će će zimska služba punim intenzitetom raditi sve dok snježne padavine ne prestanu.
Radom zimske službe u Kozarskoj Dubici pokriveno je 755,5 kilometara gradskih, lokalnih i seoskih puteva.
17.01.2017. - MANIFESTACIJA "IZBOR SPORISTE I SPORTSKE EKIPE ZA 2016. GODINU" 4. FEBRUARA U DOMU KULTURE
Tradicionalna manifestacije "Izbor sportiste i sportske ekipe za 2016. godinu" biće održana u Domu kulture u Kozarskoj Dubici 4. februara u 19.00 časova, potvrdio je danas predsjednik Organizacionog odbora te manifestacije Dragan Jaćimović.
On je naveo da je na prvom sastanku petočlani Organizacioni odbor utvrdio konačan datum održavanja manifestacije, te razmatrao prijedloge, na osnovu kojih su utvrđeni članovi žirija ovogodišnjeg izbora.
"Sportskim kolektivima upućen je poziv da do 20. januara dostave svoje prijedloge za najboljeg sportistu, ekipu, sportskog radnika i trenera, te najboljeg mladog talenta, a razgovarali smo i o kulturno-umjetničkom programu, koji je sastavni dio manifestacije", izjavio je Jaćimović.
12.01.2016. – RELJIĆ: "MLIJEKOPRODUKT" BREND PO KOJEM JE PREPOZNATLJIVA KOZARSKA DUBICA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio je da je kompanija "Mlijekoprodukt", najveća mljekara u BiH, postala brend po kojem je prepoznatljiva Kozarska Dubica.
Reljić je danas sa saradnicima posjetio tu kompaniju, koja je uz intenzivan rast u posljednjih 10 do 15 godina, postala najveća fabrika mlijeka u BiH, koja trenutno zapošljava 309 radnika.
"Uz godišnji promet od 90 do 100 miliona KM imaju zaista impozantan rast, dobre rezultate, velike prerađivačke kapacitete i veliki broj kooperanata, kako u Kozarskoj Dubici tako i u cijelom regionu", rekao je Reljić.
On je naglasio da je to veliki uspjeh, a da je trud i rad direktora i menadžmenta te kompanije za svaku pohvalu.
"Moramo na neki način, u skladu sa svojim mogućnostima, putem ministarstva i institucija, da pomognemo u rješavanju nekih problema koji se dešavaju jer je `Mlijekoprodukt` firma broj jedan u Kozarskoj Dubici, od koje zavisi mnogo građana", naglasio je Reljić.
Marketing menadžer kompanije "Mlijekoprodukt" Vlado Sandić izjavio je da je cilj današnjeg sastanka bio da se načelnik i njegovi saradnici upoznaju o poslovanju kompanije.
"Mogu istaći da imamo više nego dobru saradnju sa opštinom i svim opštinskim službama i organizacijama. Tu smo kao najveća kompanija u Kozarskoj Dubici da na svaki način pokušavamo da pomognemo, bilo da je riječ o pomoći ugroženom stanovništvu, školama ili sportskim kolektivima", izjavio je Sandić.
On je naveo da je menadžment kompanije i za ovu godinu postavio visoke ciljeve, na kojima se predano i fokusirano radi, te izrazio očekivanje da će ova poslovna godina za kompaniju biti uspješna kao i prethodne.
10.01.2017. - PROSLAVA 9. JANUARA UZ KONCERT DEJANA PETROVIĆA I "BIG BEND" ORKESTRA
Dan Republike Srpske proslavljen je u Kozarskoj Dubici na gradskom trgu koncertom Dejana Petrovića i "Big bend" orkestra, kojem je, uprkos hladnom vremenu, prisustvovalo više stotina građana.
Čestitke građanima povodom Dana Republike, 9. janura, uputili su načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Dragan Jaćimović.
"Mislim da će se ovaj datum svake godine sve bolje i značajnije obilježavati. Republika Srpska je nastala voljom srpskog naroda i nikada ne smijemo zaboraviti one koji su dali svoje živote sa Srpsku", rekao je Reljić je novinarima.
Višestruki dobitnik nagrade "najbolja truba" u Guči Dejan Petrović čestitao je građanima Kozarske Dubica Dan Republike i podsjetio na prošlogodišnje veoma uspješno gostovanje u ovoj opštini.
Petrović je dodao da je bilo mnogo intervencija da za ovaj praznik orkestar svira u drugim gradovima Srpske.
"Zahvaljujući načelniku Reljiću i mom prijatelju Draganu Jaćimoviću, te ljudima iz Kozarske Dubice koji su nas ovdje dočekali tako dobro, mi smo ostali dosljedni dogovoru da koncert održimo u Dubici", rekao je Petrović.
Koncert Dejana Petrovića i "Big bend" orkestra završen je sinoć uz spektakularan vatromet.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi