V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

12.10.2022. - ODRŽANA INFORMATIVNA RADIONICA O FINANSIRANJU BIZNISA ZA MARGINALIZOVANE GRUPE ŽENA
U opštini Kozarska Dubica održana je informativna radionica o učešću na javnom pozivu za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena, iz fonda koji su zajednički obezbjedile USAID i Opština Kozarska Dubica.
Učesnike je u uvodnom obraćanju pozdravio načelnik Odjeljenja za privredu opštine Kozarska Dubica Slobodan Premasunac, a o tehničkim detaljima prijave na javni poziv, uslovima i načinu prijave, definisanju i predstavljanju poslovne ideje govorili su Zerina Selimović iz USAID-a i Emir Kočan i Bojana Ručnov iz Opštine Kozarska Dubica.
Tokom informativne radionici učesnici su dobili odgovore na pitanja koja se odnose na uslove iz javnog poziva koje je potrebno ispuniti, a potvrđeno je da će opštinski Odsjek za privredu, investicije i razvoj obezbjediti svu potrebnu administrativnu podršku pri apliciranju.
Opština Kozarska Dubica raspisala je 28. septembra Javni poziv za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena, čiji je ukupan fond 60.000 KM.
Javni poziv objavljen na osnovu Preduzetničkog fonda za žene, koji je formiran udruženim sredstvima Opštine i USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE). U realizaciji projekta u jednakom iznosu od po 30.000 KM učestvuje Opština Kozarska Dubica i USAID.
Javni poziv je otvoren do 28. oktobra, a prijavni obrazac dostupan je na oglasnoj tabli internet stranice opštine Kozarska Dubica – www.kozarskadubica.org.
Sve dodatne informacije se mogu dobiti u Odjeljenju za privredu Opštine Kozarska Dubica, kancelarija broj 24, broj telefona: 052-416-021, e-mail: privreda@kozarskadubica.org.
06.10.2022. - NAČELNIK SA NAJMLAĐIM SUGRAĐANIMA RAZGOVARAO O PRAVIMA I OBAVEZAMA DJECE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić ugostio je danas mališane iz Dječijeg vrtića „Pčelica“, sa kojima je razgovarao o pravima i obavezama djece.
U veseloj atmosferi, uz recitacije, poklone i slatkiše, mališani su zajedno sa svojim vaspitačima načelnika upoznali sa pravima koje imaju djeca, a načelnik je obećao da će se kroz svoje nadležnosti i nadležnosti opštine Kozarska Dubica zalagati da djeca u Kozarskoj Dubici imaju što bolje uslove za igru, rast i razvoj, kao i lijep i uredan grad, sa više dječijih igrališta.
Posjeta opštini Kozarska Dubica organizovana je tradicionalno u okviru obilježavanja „Dječije nedjelje“, kada opštinsku upravu posjećuju polaznici starije i mješovite vrtićke grupe.
Mališani iz Dječijeg vrtića „Pčelica“ sutra će prošetati glavnom ulicom, uz druženje i igru na gradskom trgu.
„Dječija nedjelja“ obilježava se svake godine u prvoj sedmici oktobra, a obilježavanje Međunarodne nedjelje djeteta predstavlja način da se javnosti ukaže na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta koji je 1989. godine usvojila Skupština Ujedninjenih nacija.
06.10.2022. - INFORMATIVNA RADIONICA O JAVNOM POZIVU ZA FINANSIRANJE BIZNISA ZA MARGINALIZOVANE GRUPE ŽENA 12.OKTOBRA U KOZARSKOJ DUBICI
U opštini Kozarska Dubica će u srijedu, 12.oktobra, biti održana informativna radionica u vezi sa Javnim pozivom za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena.
Iz Odsjeka za privredu, investicije i razvoj opštine Kozarska Dubica saopšteno je da je cilj radionice da se svi zainteresovani detaljnije upoznaju sa ovim projaktom i načinom apliciranja.
Tokom radionice će učesnicima biti omogućeno da postave pitanja koja se odnose na uslove iz javnog poziva koje je potrebno ispuniti, a Odsjek za privredu, investicije i razvoj će obezbjediti svu potrebnu administrativnu podršku pri apliciranju.
Informativna radionica će se održati u srijedu, 12.oktobra, u 11.00 časova u maloj sali Skupštine opštine Kozarska Dubica.
Opština Kozarska Dubica raspisala je 28. septembra Javni poziv za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena, čiji je ukupan fond 60.000 KM.
Javni poziv objavljen na osnovu Preduzetničkog fonda za žene, koji je formiran udruženim sredstvima Opštine i USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE). U realizaciji projekta u jednakom iznosu od po 30.000 KM učestvuje Opština Kozarska Dubica i USAID.
Na konkursu mogu učestvovati žene, pojedinačno ili u grupi, koje se u momentu podnošenja prijave ne mogu okarakterisati kao preduzetnice, odnosno, vlasnice registrovanog biznisa i koje to ranije nisu bile.
Prijave mogu podnijeti punoljetne osobe, s prebivalištem na području opštine Kozarska Dubica, koje imaju poslovnu ideju i žele je realizovati kroz započinjanje vlastitog poslovnog poduhvata na području opštine Kozarska Dubica.
Javni poziv se raspisuje za podršku razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća žena žrtava nasilja, samohranih majki, nezaposlenih žena mlađih od 35 godina, dugoročno nezaposlenih žena (bez obzira na godine starosti) žena s invaliditetom ili s djetetom s invaliditetom, žena iz ruralnih sredina, te žena koje su na neki drugi način marginalizovane.
Javni poziv biće otvoren do 28. oktobra, a prijavni obrazac dostupan je na oglasnoj tabli internet stranice opštine Kozarska Dubica – www.kozarskadubica.org.
Sve dodatne informacije u vezi sa Javnim pozivom se mogu dobiti u Odjeljenju za privredu Opštine Kozarska Dubica, kancelarija broj 24, broj telefona: 052-416-021, e-mail: privreda@kozarskadubica.org.
03.10.2022. - PRELIMINARNI I NEPOTPUNI REZULTATI OIK-a: NAJVIŠE GLASOVA KANDIDATSKOJ LISTI SNSD-a, SLIJEDI NPS I DNS
Kandidatska lista za Narodnu skupštinu Republike Srpske SNSD-Milorad Dodik dobila je u Kozarskoj Dubici 2.760 glasova, a slijedi NPS-Darko Banjac sa osvojenih 2.551 glasova i lista DNS-a sa 1.197 glasova birača.
Predsjednik Opštinske izborne komisije Kozarska Dubica Stojan Krnjaić rekao je da se ti rezultati odnose na glasova sa 37 od ukupno 40 redovnih biračkih mjesta u toj opštini, te da je riječ o preliminarnim i nepotpunim podacima.
Lista SDS-a osvojila je 945 glasova, PDP-a 837, a SP Petar Đokić 522 glasa.
Pokret za državu u Kozarskoj Dubici dobio je 357 glasova, Za pravdu i red - Lista Nebojše Vukanovića 172 glasa, a SPS - Goran Selak 162 glasa.
Lista Potkozarskog narodnog pokreta u Kozarskoj Dubici ima 112 glasova, Ujedinjene Srpske 56, Demosa 38.
Lista SNSD-a ima najviše glasova i za predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH 4.630, slijedi SDS sa 1.318 glasova i PDP sa 1.125 osvojenih glasova Dubičana.
Kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik ima 5.715 glasova, kandadat PDP-a Jelena Trivić 3.834 glasa, a Senad Bratić iz Pokreta država 258 glasova.
Kandidat za člana Predsjedništva BiH SNSD-a Željka Cvijanović u Kozarskoj Dubici dobila je 6.077 glasova, dok je kandidat SDS-a osvojio 2.938.
Kandidat DNS-a Nenad Nešić ima 716, Vojin Mijatović iz Ujedinjeni za BiH 409 i Bijelić Borislav iz Stranke život 104 glasa.
Prema preliminarnim podacima OIK-a u Kozarskoj Dubici na Opštim izborima juče je glasalo 11.010 birača ili 48,52 odsto biračkog tijela.
U OIK očekuju da će u aplikaciju CIK-a u narednim danima biti dostupni podaci sa svih biračkih mjesta u Kozarskoj Dubici.
02.10.2022. - NEZVANIČNI, NEPOTPUNI I PRELIMINARNI REZULTATI OIK-a: DODIK VODI U ODNOSU NA TRIVIĆEVU
Prvi nezvanični, preliminarni i nepotpuni podaci Opštinske izborne komisije /OIK/ Kozarska Dubica na izborima za nivo predsjednika Republike Srpske pokazuju da je kandidat SNSD-a Milorad Dodik sa prebrojanih 1.067 glasova u prednosti u odnosu na kandidata PDP-a i SDS-a Jelenu Trivić sa 747 glasova.
Predsjednik OIK-a Stojan Krnjaić potvrdio je Srni da su to rezultati koji se odnose na glasove sa osam od ukupno 40 biračkih mjesta u Kozarskoj Dubici.
U opštini Kozarska Dubica sva biračka mjesta zatvorena su na vrijeme, a prema preliminarnim podacima OIK-a na izborima je danas glasalo 11.010 birača ili 48,52 odsto.
02.10.2022. - NEZVANIČNI I PRELIMINARNI REZULTATI OIK-a:CVIJANOVIĆEVOJ 5.450 GLASOVA, ŠAROVIĆU 2.694
Prvi nezvanični i preliminarni podaci Opštinske izborne komisije /OIK/ Kozarska Dubica za nivo srpskog člana Predsjedništva BiH ukazuju na ubjedljivu pobjedu kandidata SNSD-a Željke Cvijanović, koja je osvojila 5.450 glasova.
Kandidat SDS-a i PDP-a Mirko Šarović ima 2.694 glasa, dok kandidat DNS-a Nenad Nešić ima 617 glasova.
"Podaci OIK-a odnose se na glasove sa 36 od ukupno 40 redovnih biračkih mjesta, nezvanični su, preliminarni i dobijeni telefonskim putem", rekao je Srni predsjednik OIK-a Stojan Krnjaić.
Tokom večeri očekuju se i prvi podaci na izborima za nivo predsjednika Republike Srpske.
U opštini Kozarska Dubica sva biračka mjesta zatvorena su na vrijeme, a prema preliminarnim podacima OIK-a na izborima je danas glasalo je 11.010 birača ili 48,52 odsto.
02.10.2022. - OIK: NA IZBORIMA GLASALO 48,52 ODSTO BIRAČA
U opštini Kozarska Dubica sva biračka mjesta zatvorena su na vrijeme, a prema preliminarnim podacima Opštinske izborne komisije glasalo je 11.010 birača ili 48,52 odsto, rekao je predsjednik OIK-a Stojan Krnjaić.
Krnjaić je rekao da je izborni dan protekao mirno.
Prvi rezultati izbora za nivo člana Predsjedništva BiH očekuju se oko 21.00 čas.
U 42 biračka odbora u Kozarskoj Dubici danas je bilo angažovano 388 lica, a OIK je za izbore akreditovala 1.231 posmatrača, uglavnom iz političkih partija.
Na birački spisak upisana su 22.773 birača.
Za opšte izbore u BiH na području Kozarske Dubice prijavljena su bila 63 politička subjekta, 40 političkih stranaka, šest koalicija i 17 nezavisnih kandidata.
02.10.2022. - OIK: DO 15.00 ČASOVA GLASALO 36,68 ODSTO BIRAČA
U Kozarskoj Dubici su do 15.00 časova glasala 8.322 birača, što je 36,68 odsto biračkog tijela te opštine, potvrdio je Srni predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Stojan Krnjaić.
Krnjaić je konstatovao da dan izbora u Kozarskoj Dubici protiče mirno i bez incidenata, te potvrdio da je OIK primio ukupno pet prigovora.
Najveća izlaznost u Kozarskoj Dubici do 15.00 časova zabilježena je na biračkim mjestima u Čitluku, Muratima, Međuvođu i Drakseniću, dok je najmanja izlaznost u biračkim mjestima Vodovod, Dom Rakovica, SŠC tri i Elektro jedan.
Na biračkom spisku za opštinu Kozarska Dubica su 22.773 birača.
Lokaciju glasanja birači mogu provjeriti putem SMS linije 091/12-12-12, uz slanje matičnog broja, ili u Centru za birački spisak opštine Kozarska Dubica na broj telefona 052/416-014.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi