V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.06.2018. - NAJAVA: SUTRA DESETA "KONFERENCIJA BEBA"
U Kozarskoj Dubici sutra će biti održana deseta po redu "Konferencija beba", manifestacija čiji je cilj promocija porodice i roditeljstva.
U okviru manifestacije biraće se tročlano predsjedništvo beba rođenih od 28. juna 2017. do 28. juna 2018. godine, te najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara.
Program će biti upotpunjen zabavnim sadržajem, a svi učesnici dobiće prigodne poklone.
Na poziv Ministarstva porodice, omladine i sporta republike Srpske, "Konferenciju beba" organizuje opština Kozarska Dubica, a cilj manifestacije je promocije odgovornog roditeljstva i pružanja podrške mladim ljudima u nastojanju da planiraju i osnivaju svoje porodice.
"Konferencija beba" u Kozarskoj Dubici održaće se u sutra, 27.juna, na platou ispred Doma kulture sa početkom u 19.00 časova.
22.06.2018. - U TOKU IZGRADNJA MOSTA-PROPUSTA U SELU VLAŠKOVCI
U Kozarskoj Dubici u toku je izgradnja mosta-propusta u selu Vlaškovci koja se sa 15.000 KM finansira iz sredstava preostalih iz ranijeg perioda kada su građeni obodni kanali i drugi vodozaštitni objekti na području opštine.
"Ovdje je urušen most koji je povezivao Agince i Vlaškovce. Radovi su počeli prije desetak dana i, ako vremenske prilike dozvole, radnicima će trebati još toliko vremena da završe posao na ovoj lokaciji", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić prilikom današnje posjete mjestu radova.
On je dodao da se radovi na terenu nastavljaju uprkos velikim finansijskim problemima u opštinskom budžetu i dodao da će novi most, osim što povezuje tri dubička sela - Agince, Vlaškovce i Bjelajce, za razliku od pređašnjeg omogućiti saobraćanje teretnih vozila, a služiće i kao alternativni pravac na putu Kozarska Dubica-Prijedor.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić rekao je da se u Vlaškovcima gradi potpuno novi most širine 3,5 metra sa gabaritima koji su potrebni da prihvate sve padavinske vode i ubuduće spriječe izlivanje.
"Ovo je jedna od tri lokacije na kojoj se realizuje projekat izgradnje vodozaštitnih objekata i mislim da će ovim radovima biti trajno riješen problem koji se javljao niz godina", naveo je Babić.
U skladu sa ranije donesenom odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica, sredstva iz kredita Svjetske banke od oko 46.000 KM, koja su preostala nakon realizacije projekata na vodozaštitnim objektima tokom 2015. i 2016. godine, usmjerena su za sanaciju mosta na rječici Mlječanici, na izgradnju mosta-propusta u Knežici u selu Jutrogošta, izgradnju mosta-propusta u selu Vlaškovci i na čišćenje biljnog otpada pored kanala K2.
22.06.2018. - CVIJANOVIĆ: BIĆE PRONAĐENO RJEŠENJE ZA KOZARSKU DUBICU
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da će biti pronađeno rješenje kada je riječ o finansijskoj situaciji opštine Kozarska Dubica jer se ne smije dozvoliti blokada nijedne lokalne zajednice.
"Ako izuzmete dio koji se odnosi na plate i slično, posebno moramo voditi računa o najranjivijima, a to su socijalne kategorije koje zavise od socijalnih ustanova na lokalnom nivou", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.
Ona je dodala da Vlada razgovara sa načelnikom Kozarske Dubice Radenkom Reljićem i opštinskim službama, te da moraju zajedno naći način za rješenje problema.
"Opština Kozarska Dubica nije jedina opština koja ima probleme. Oni su definitivno suočeni sa brojnim sudskim presudama koje predstavljaju opterećenje za budžet i smetnju za normalno funkcionisanje", rekla je Cvijanovićeva.
Načelnik opštine Radenko Reljić je juče izjavio da je likvidnost budžeta opštine dovedena u pitanje jer se, zbog naplate pristiglih sudskih rješenja, za koji dan očekuje nova - peta blokada opštinskog računa ove godine.
22.06.2018. - ODRŽANA MANIFESTACIJA "DAN RATARSKIH KULTURA"
U Kozarskoj Dubici danas je održana šesta po redu manifestacija "Dan ratarskih kultura", iako je kiša spriječila da se obiđu ogledna polja strnih žita, kukuruza i soje, sa oko 150 različitih sorti i hibrida iz 15 selekcijskih kuća.
"Vrijeme je danas uradilo svoje i zbog jake kiše ljudi danas ne mogu da vide rezultate ogleda koji je zasnovan jesenas na površini od oko osam hektara, ali će ogled sa oko 150 različitih sorti i hibrida moći pogledati u narednih nekoliko dana", izjavio je novinarima pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić.
On je naveo da je ogled u Drakseniću jedan od petnaestak sličnih ogleda u Republici Srpskoj.
"Ovakve manifestacije i ogledi su veoma značajni, jer je vrijednije kada se prozvođaču nešto pokaže na njivi, nego u zatvorenom prostoru, na nekoj prezentaciji, da vide kako se te sorte ponašaju u njihovim lokalnim uslovima", rekao je Pašalić.
On je naveo da je cilj da se izaberu one sorte koje daju najbolje rezultate na određenim klimatskim poručjima.
Pašalić je precizirao da se ove godine očekuje prinos pšenice od oko pet do 5,5 tona po hektaru, ali da je već primijetan problem u kvalitetu.
"Žetva je već počela u Semberiji i svi podaci govore da prinos neće biti manji od prosjeka, dok će kvalitet biti nešto lošiji nego prošle godine, ali ipak ne toliko lošiji od prosjeka", rekao je Pašalić.
On je naveo da je namjera Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske da unaprijedi proizvodnju soje i uljane repice, te naglasio da će u narednim godinama veća pažnja biti posvećena tim kulturama.
"U narednom periodu akcenat želimo da stavimo na kvalitet, a ne kvantitet, jer smo dostigli pristojnu prozvodnju po hektaru, ali moramo da damo prioritet kvalitetnim pšenicama koje se koriste za ljudsku ishranu", rekao je Pašalić.
Predstavnik preduzeća "Bayer" Milan Tomić rekao je da se na parcelama u Drakseniću može vidjeti veliki broj sortimenata strnih žita, soje i kukuruza.
"Naš zadatak je bio da pratimo zdravstveno stanje usjeva, riješimo problem korova i strna žita sačuvamo od bolesti", izjavio je Tomić i dodao da su biljne bolesti mnogo prisutne u intenzivnim proizvodnjama, te se bez zaštitnih sredstava ne mogu očekivati dobri prinosi.
Vlasnik Poljoprivredno-trgovačkog preduzeća /PTP/ "Jelena" u Drakseniću Marko Vlajsević ocijenio je da ja ova godina za kukuruz i soju bila teška u vrijeme sjetve, ali da je to nadoknađeno kasnije, te da je sada kukuruz u jako dobrom stanju.
"Što se tiče pšenice, očekujemo jako dobre prinose", rekao je Vlajsević i dodao da se u narednim danima očekuje da bude poznata otkupna cijena pšenice.
Manifestacija "Dan ratarskih kultura" okupila je danas u Kozarskoj Dubici veliki broj poljoprivrednih proizvođača, koji su bili u prilici da se druže, informišu i razmijene iskustva u proizvodnji strnih žita, kukuruza i soje.
Ogledi su postavljeni u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, u saradnji sa PTP "Jelena" i preduzećem "Bayer".
21.06.2018. - RELJIĆ: BUDŽET OPŠTINE PRED KOLAPSOM
Likvidnost budžeta opštine Kozarska Dubica je dovedena u pitanje jer se, zbog naplate pristiglih sudskih rješenja, za koji dan očekuje nova - peta blokada opštinskog računa ove godine, izjavio je danas načelnik opštine Radenko Reljić.
Reljić je istakao da su smanjeni svi troškovi, gdje je to bilo moguće, što nije bilo dovoljno, te da su i nakon godinu i po dana veliki problemi sa likvidnošću budžeta."Nažalost ovo su do sada bile samo male presude, ono što prijeti potpunoj blokadi i kolapsu opštine Kozarska Dubica su dvije velike presude koje će doći u toku godine, u iznosima od 850.000 KM i 1.000.000 KM od lokalne građevinske firme. Mi u lokalnoj zajednici nemamo rješenje za te probleme, pa ćemo morati da tražimo pomoć od Vlade Srpske", naglasio je Reljić.
On se, u ime opštinske uprave i svih građana Kozarske Dubice, zahvalio Vladi Srpske za podršku i pomoć u vidu velikih investicija i infrastrukturnih radova koji su u toku.
Reljić je rekao da ne želi da apeluje na sudove jer zna da se sudske odluke moraju sprovoditi, ali naglašava da se mora voditi računa o opštem interesu.
On je zaposlene u opštinskoj upravi i korisnike budžeta, koji nisu dobili plate od maja, zamolio za strpljenje, jer prihoda nema i likvidnost se ne može zadržati.
"Ukoliko se sve bude odvijalo kao do sada, onda nema smisla da ja budem na ovoj poziciji, zahvaliću se građanima i svim ljudima koji su glasali za mene. U tom slučaju ja moram obavijestiti Ministarstvo lokalne uprave i samouprave da u skladu sa zakonskim ovlaštenjima preuzme dalje upravljanje opštinom, što je i jedini pravi zakonski put. Meni je žao što je Kozarska Dubica prva na listi najzaduženijih opština",naveo je Reljić.
Načelnik Odjeljenja za finansije opštine Kozarska Dubica Nada Grgača izjavila je novinarima da, ove godine, punjenje budžeta ne ide po planu i da je dodatno opterećen sudskim rješenjima.
"Da je priliv sredstava u okviru planiranog, mi bismo pokrivali dobar dio naših troškova, možda malo teže troškove iz ranijeg perioda, ali ne bismo došli u ovako tešku situaciju", naglasila je Grgača.
20.06.2018. - Poziv voćarima da prijave štetu od drvenara /potkornjaka/
Iz Odsjeka za poljoprivredu opštine Kozarska Dubica pozvali su poljoprivredne proizvođače koji su u tekućoj, 2018.godini u svojim voćnjacima imali štetu od drvenara da do 1. jula u ovom Odsjeku izvrše prijavu nastale štete.
Po osnovu podnešenih zahtjeva, opštinska Komisija za procjenu šteta na poljoprivrednim usjevima i voćnim zasadima izaći će na teren, utvrditi činjenično stanje, izvršiti procjenu nastale štete i do 15. jula prikupljene podatke dostaviti u Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
U dubičkim voćnim zasadima ovaj insekt, drvenar ili potkornjak, 2013. i 2014. godine uništio je desetine hiljada sadnica i voćarima pričinio ogromnu materijalnu štetu, a ovog maja najezda drvenara evidentna je u Potkozarju, u voćnjacima na području opštine Gradiška.
14.06.2018. - POSJETA PREDSJEDNIKA NARODNE SKUPŠTINE NEDELJKA ČUBRILOVIĆA
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je danas da vlast u opštini Kozarska Dubici funkcioniše bez posebnih problema, uz korektnu saradnju sa Vladom Srpske koja će u infrastrukturu u ovoj lokalnoj zajednici ubrzo uložiti gotovo milion KM.
Čubrilović je, nakon sastanka sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem, rekao da će se zajedničkim naporima nastojati završiti izgradnja memorijalnog centra Donja Gradina.
“To je jedan od najvažnijih projekata ne samo za ovu regiju, već za srpski narod. Očekujemo da se u taj projekat aktivno uključi i Vlada Srbije”, rekao je Čubrilović novinarima.
On kaže da se nada da će svi planirani projekti u Kozarskoj Dubici biti brzo realizovani jer ljudi koji vode tu lokalnu zajednicu znaju šta hoće i imaju podršku svih. “Želim da realizacija bude uspješna”, istakao je Čubrilović.
Čubrilović, koji je i zamjenik predsjednika Demokratskog narodnog saveza /DNS/, rekao je da je danas u Kozarskoj Dubici razgovarano i o pripremama za predstojeće opšte izbore, budući da je njegova stranka partner SNSD-a i na nivou ove opštine i na nivou Republike Srpske.
“Mislim da će ta saradnja ostati na zadovoljavajućem nivou”, kaže Čubrilović, koji je tokom boravka u Kozarskoj Dubici Čubrilović o aktuelenim pitanjima razgovarao i sa rukovodstvom i članovima Opštinskog odbora DNS-a.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić ocijenio je da se današnjom posjetom predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske pokazuje izuzetno dobra saradnja ljudi iz republičke vlasti i lokalnih struktura.“Razgovarali smo o mnogim temama, o projektima koji se realizuju na području opštine Kozarska Dubica, o problemima lokalne zajednice koji se mogu riješiti na republičkom nivou. Bilo je riječi i o izgradnji memorijalnog centra Donja Gradina jer postoji opšti konsenzus da se taj projekat podrži sa republičkog i opštinskog nivoa, kao i drugih struktura”, rekao je Reljić.
On kaže da je razgovarano i o političkim pitanjima i ocjenjuje da na nivou lokalne zajednice postoji dobra i korektna saradnja koalicionih partnera.
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac ocijenio je da je veoma značajna Čubrilovićeva posjeta Donjoj Gradini i podsjetio da je na posljednjem zasjedanju usvojeno idejno rješenje memorijalnog centra.
“Preostaje nam izrada građevinskog projekta i raspisivanje tendera za izvođača radova. Izgradnja memorijalnog centra Donja Gradina trebalo bi da počne ili krajem ove ili do marta sljedeće godine”, precizirao je Banjac.
On je novinarima rekao da je na današnjem sastanku potvrđeno da je Vlada Srpske donijela odluke kojim je previđeno ulaganje od oko milion KM u opštinu Kozarska Dubica.
“Značajno će biti ulaganje u rekonstrukciju ulica u užem jezgru grada, u Vidovdansku i Mladena Stojanovića, nakon što je 2015. godine rekonstruisana Vojvode Putnika”, precizirao je Banjac.
On je naveo da je predstoji i donošenje odluka o rekonstrukciji stolarije ne samo u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić”, koju je najavio ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, već i u osnovnoj školi “Majka Knežopoljka” u Knežici, vrijednosti 75.000 KM.
“To je iznenađenje kojim smo danas obradovani, tako da se proces rekonstrukcije osnovnih škola u Kozarskoj Dubci bliži kraju jer nam preostaje još osnovna škola u Međuvođu i nadam se da ćemo sljedeće godine završiti taj proces”, rekao je Banjac.
14.06.2018. - RELJIĆ I BARIŠIĆ ČESTITALI RAMAZANSKI BAJRAM
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić čestitali su svim Dubičanima i Dubičankama islamske vjeroispovijesti nastupajući praznik Ramazanski Bajram.
"Čestitamo vam Ramazanski Bajram! Provedite ga u veselju i miru sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama. Darovi ovog velikog praznika neka uvijek budu sa vama, a razumijevanje i međusobno poštovanje trajno među svima nama", stoji u čestitki koju su u povodu završetka ramazanskog posta i proslave Ramazanskog Bajrama uputili Reljić i Barišić.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi