V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

13.05.2019. - RELJIĆ: ZA SADA NEMA RAZLOGA ZA PANIKU ZBOG OBILNIH PADAVINA I VISINE VODOSTAJA
U Kozarskoj Dubici jutros je održan opštinskog Štaba civilne zaštite o situaciji sa obilnom količinom padavina, a konstatovano je da za sada nema razloga za paniku iako brzo rastu vodostaji rječica Mlječanica i Košuća, te rijeke Una, oko 20 centrimetara na sat.
Sastanak opštinskog Štaba civilne zaštite održan je u kabinetu načelnika opštine Kozarska Dubica Radenka Reljića, a prisustvovali su predstavnici lokalne uprave, javnih preduzeća, policije i vatrogasaca, te drugih nadležnih službi.
Razgovaralo se o situaciji sa obilnom količinom padavina, visini vodostaja i stanju na području opštine u vezi sa ovom problematikom.
"Od juče smo u komunikaciji sa Vladom Republike Srpske od koje smo dobili određena uputstva jer se očekuju ovih dana velike količine padavina, naročito u zapadnom dijelu Srpske. Očekuje se da će pasti i do 200 litara kiše za 24 časa, što je velika količina padavina i već imamo izlijevanje pojedinih rječica na području opštine", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je rekao da je visok vodostaj rječice Knežica koja prijeti da prekine saobraćajnu komunikaciju na području Međuvođa, a da je ista situacija i sa rječicom Moštanica koja prijeti da prekine odvijanje saobraćaja prema manastiru Moštanica.
"Vlada Republike Srpske je još juče uputila određeni dio mehanizacije na područje naše opštine, na terenu je firma koja ima ugovor sa preduzećem "Vode Srpske" i na lokaciji Crnac gdje je gornji obodni kanal, sanira se jedan dio nasipa koji je ostao nedovršen još od prošlih poplava. Jedna ekipa je na području Binjačke gdje se čisti korito i u stalnoj smo komunikaciji sa Vladom", precizirao je Reljić.
On je rekao da za sada nema razloga za paniku iako brzo rastu vodostaji rječica Mlječanica i Košuća, te vodostaj rijeke Una za 20 centrimetara na sat.
Reljić je naglasio da se sitacija prati te da će stanovništvo biti redovno informisano da se ne bi stvarala bespotrebna panika zbog dezinforamacija ili poluinformacija sa društvenih mreža.
"Najviši vodostaj rijeka kod nas očekuje se tek u četvrtak i petak kada se najavljuje prestanak padavina,a do tada građani će biti informisani i treba da slušaju zvanične informacije", rekao je novinarima Reljić.
On je naveo da je vodostaj Une na području grada 158 centrimetra, što je dalekood nivoa kada se proglašavaju redovne mjere odbrane od poplava.
„Ekipe Štaba civilne zaštite su na terenu, obilaze područje opštine, a i lično ću danas obići sve nasipe i pratiti situaciju. Za sada imamo probleme sa oborinskim vodama, kao što je slučaj u Knežici, kao i u gradu gdje su oborinske vode začepile kanalizaciju", dodao je Reljić.
Iz opštinskog Štaba civilne zaštite najavljeno je da će tokom dana biti održano još sastanka zbog situacije koju je prozrokovala velika količina padavina.
08.05.2019. - OBAVJEŠTENJE: RADNO VRIJEME ZA 9. MAJ
U Republici Srpskoj četvrtak, 9. maj, biće neradni dan jer se obilježava republički praznik – Dan pobjede nad fašizmom, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave Srpske.
U skladu sa odredbama Zakona o praznicima Republike Srpske, u dane praznika ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
Komunalna policija Kozarska Dubica obaviještava preduzetnike i preduzeća da 9.maja na državni praznik u redovnom radnom vremenu mogu raditi privredni subjekti koji posjeduju registrovane apoteke, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe, kao i pekare i trgovačke radnje tipa dragstor.
Svi ostali privredni subjekti mogu raditi od 8 do 12 časova.
Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a čiji proces proizvodnje ne dozvoljava obustavljanje proizvodnje bez veće štete, mogu obavljati djelatnost u vremenu koje zahtijeva minimalan proces rada.
Za ugostiteljske objekte na području opštine Kozarska Dubica je uobičajeno radno vrijeme , propisano Odlukom o radu i radnom vremenu ugostiteljskih objekata.
Pozivaju se vlasnici navedenih trgovina i radnji i drugi preduzetnici da se pridržavaju propisanog radnog vremena, jer će Komunalna policija vršiti kontrolu primjene ove odluke.
Za prekršioce su predviđene kaznene odredbe.
30.04.2019. - ČESTITKA POVODOM MEĐUNARODNOG PRAZNIKA RADA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić uputili su prvomajsku čestitku svim građanima Kozarske Dubice.
"U ime opštine Kozarska Dubica i lično ime svim građanima upućujemo iskrene čestitke u povodu Prvog maja, praznika rada. Ovaj praznik uvijek je bio simbol borbe za radnička prava i izraz radničke solidarnosti, te nas snažno podsjeća na potrebu da ulažemo maksimalne napore na ostvarivanju prava radnika. Čestitamo Vam 1. maj – Međunarodni praznik rada i želim da ga provedete u miru i zdravlju sa svojim porodicama i prijateljima", navodi se u čestitki.
30.04.2019. - OBAVJEŠTENJE: RADNO VRIJEME ZA 1. i 2. MAJ
Za 1.maj predstojeći republički praznik neradni dani su prvi i drugi maj.
Prema Zakonu o praznicima RS, prvog i drugog maja proslavlja se Međunarodni praznik rada, pa su tako srijeda i četvrtak neradni dani tokom kojih neće raditi republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije, kao i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.
Iz Komunalne policije opštine Kozarska Dubica obavještavaju da u srijedu, 1. maja u redovnom radnom vremenu mogu da rade samo privredni subjekti koji posjeduju registrovane apotekarske ustanove, veterinarske stanice i ambulante, benzinske pumpe i trgovinske djelatnosti u poslovnom prostoru benzinske pumpe.
Pored ovih privrednih subjekata, u četvrtak, 2.maja, u redovnom radnom vremenu mogu da rade pekare i dragstori, a svi ostali privredni subjekti od 8 do 12 časova.
U dane republičkih praznika, privrednici koji se bave proizvodnjom čiji proces proizvodnje ne dozvoljava obustavljanje proizvodnje bez veće štete, mogu obavljati djelatnost u vremenu koje zahtijeva minimalan proces rada.
Za ugostiteljske objekte na području Kozarske Dubice na prvi dan praznika je neograničeno radno vrijeme, a drugog dana će raditi u uobičajeno radno vrijeme propisano Odlukom o radu i radnom vremenu ugostiteljskih objekata.
Iz Komunalne policije upozoravaju preduzetnike i preduzeća da se pridržavaju propisanog radnog vremena, jer će komunalni policajci vršiti kontrolu i za sve subjekte koji se ne budu pridržavali važećih propisa primjenjivati zakonom predviđene kaznene odredbe.
27.04.2019. - OBILJEŽAVANJE DANA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
Opština Кozarska Dubica i njeni građani danas obilježavaju Dan opštine, a tim povodom organizovano je niz događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera, te uručene nagrade i priznanja opštine zaslužnim pojedincima, gradovima i udruženjima.
U ime opštine i građana Кozarske Dubice, povelja “Počasni građanin opštine Кozarska Dubica” dodijeljena je predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, koju je danas na svečanoj sjednici Skupštine opštine primio njegov izaslanik, generalni sekretar Predsjedništva Srbije Nikola Selaković.
Povelja Aleksandru Vučiću dodijeljena je u ime građana i opštine Кozarska Dubica za poseban doprinos u njegovanju sjećanja i širenju istine o nevino stradalim žrtvama u logoru Jasenovac i Donjoj Gradini, te za izgradnju infrastrukture u Кozarskoj Dubici.
Selaković je rekao da rukovodstvo Srpske i Srbije radi u interesu zajedničke budućnosti i za dobrobit građana koji žive i u Srbiji i u Republici Srpskoj.
“Moj današnji dolazak u Кozarsku Dubici jeste i najava dolaska predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića početkom maja, koji će označiti novi talas podrške Republici Srpskoj i nove razvojne projekte za sve opštine Srpske”, rekao je Selaković i podsjetio na zajednički projekat izgradnje Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, na području opštine Кozarska Dubica.
On je naglasio da je uvjeren da će po načinu na koji bude koncipiran, izveden i postavljen taj memorijalni centar biti apsolutno jedinstven u ovom dijelu Evrope i upravo ono što znaslužuju jasenovačke žrtve nacističkog genocida nad srpskim narodom u Drugom svjetskom ratu.
Odlukom Skupštine opštine, predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović dodijeljen je “Zlatni grb opštine Кozarska Dubica sa poveljom”, koji predstavlja izraz zahvalnosti za podršku, razumijevanje i izuzetan doprinos razvoju opštine, izražen kroz realizaciju kapitalnih investicionih projekta, koji su u protekloj i prethodni nekoliko godina finansirani sredstvima Vlade Republike Srpske.
Nagradu i priznanje načelnik opštine Кozarska Dubica Radenko Reljić uručio je izaslaniku predsjednice Republike Srpske Miladinu Dragičeviću, koji je istakao značaj obilježavanja istorijskih događaja i sjećanje na pobjedu nad fašizmom.
“Zahvaljujemo se rukovodstvu opštine Кozarska Dubica na ukazanom priznanju i u ime predsjednice Republike Srspke mogu da kažem da će ona to opravdati i da ćemo i ubuduće kroz kapitalne projekte pomagati opštini Кozarska Dubica”, rekao je Dragičević.
Povelja prijateljstva i zahvalnosti opštine Кozarska Dubica dodijeljena je gradu Кragujevcu, a to priznanje uručeno je pomoćniku gradonačelnika Кragujevca za međunardonu saradnju Aleksandru Štajnu.
Uz podsjećanje na zajedničku stradalničku istoriju, Štajn je rekao da je povelja priznaje od izuzetnog značaja i izraz dugogodišnjih bratskih, prijateljskih, poslovnih i kulturnih odnosa.
“Danas je izuzetno važno da grad Кragujevac i opština Кozarska Dubica gledaju u budućnost i mi smo uspjeli da unazad nekoliko godine povežemo gimnazijalce naših gradova, a u planu imamo zajedničke projekte koji će biti obostrano značajni”, izjavio je Štajn.
Nagrada mladima opštine Кozarska Dubica uručena je predsjedniku Udruženja mladih “Fokus” Nedimu Кrivdiću, a ta nagrada dodijeljena je za istaknute rezultate u organizovanju humanitarnih i drugih aktivnosti.
“Zahvaljujem se opštini i načelniku koji su prepoznali naš trud, rad i zalaganje u prethodnoj godini, a mi ćemo i u budućnosti nastojati pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija na području naše opštine, ne gledajući na vjeru i naciju”, izjavio je Кrivdić novinarima.
U okviru svečane sjednice, o Кozarskoj Dubici kao mjestu genocida nad Srbima u NDH, prisutnim je govorio istoričar Marko Janković, koji je istakao da je ta opština u Drugom svjetskom ratu izgubila više od 18.000 stanovnika.
Načelnik opštine Кozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da Кozarska Dubica Dan opštine proslavlja u znak sjećanja na oslobođenje od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu.
On je dodao da su na svečanoj sjednici Skupštine opštine Кozarska Dubica uručene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima koji su značajno doprinijeli razvoju opštine, predsjednici Srpske Željki Cvijanović i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, gradu Кragujevcu za prijateljstvo i saradnju, te Udruženju mladih “Fokus”, koje pruža pomoć ugroženim ljudima.
“Pored problema koje imamo u Budžetu, očekujemo pomoć i od Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije da kroz investicije pomognu Кozarskoj Dubici da se ovdje zadrži stanovništvo, kako ne bi došlo do velikog odlijeva, koji je ovih godina jako izražen”, rekao je Reljić.
On je rekao da je Кozarska Dubica kao mali grad doživio i teža vremena ali da privreda i optimizam ljudi ipak postoji.
25.04.2019. - VASKRŠNJA ČESTITKA SVEŠTENSTVU SPC I PRAVOSLAVNIM VJERNICIMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić uputili su sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i pravoslavnim vjernicima opštine Kozarska Dubica čestitke povodom najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista uz tradicionalni pozdrav Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse.
"Neka vam ovaj praznik donese mir, zdravlje i sreću, te da ga proslavite sa najmilijima. Kao simbol vječnog života, ljubavi, nade i jedinstva želimo da ovaj veliki dan probudi i održi snagu koja je potrebna da se sačuvaju porodične vrijednosti, uzajamna ljubav, poštovanje, tradicija i podstakne angažman za dobrobit svakog čovjeka i društva u cjelini", navodi se u čestitki.
25.04.2019. – PROGRAM OBILJEŽAVANJA DANA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA- 27. APRILA
Dan opštine Kozarska Dubica- 27. april, biće obilježen nizom događaja protokolarnog, memorijalnog, sportskog i kulturnog karaktera.
Obilježavanje Dana opštine, 27. aprila počeće svečanim prijemom kod načelnika opštine u 9.00 časova, a zatim će, u pomen žrtvama NOR-a, brojne delegacije i gosti položiti vijence kod spomenika Stojanka majka Knežopoljka na gradskom groblju Urije.
Sa početkom u 11.00 časova biće održana svečana sjednicu Skupštine opštine Kozarska Dubica, na kojoj će biti uručene nagrade i priznanja Opštine Kozarska Dubica zaslužnim pojedincima i organizacijama.
Odbornici Skupštine opštine donijeli su Odluku o dodjeli nagrade i priznanja "Zlatni grb opštine Kozarska Dubica sa poveljom", predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović.
Odlukom Skupštine opštine, nagradu i priznanje "Povelja počasni građanin opštine Kozarska Dubica" dodijeljen je predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, "Povelja prijateljstva i zahvalnosti opštine Kozarska Dubica" Gradu Kragujevcu, a "Nagrada mladima opštine Kozarska Dubica" Udruženju mladih "Fokus".
U okviru svečane sjednice, o Kozarskoj Dubici kao mjestu genocida nad Srbima u NDH, prisutnim će govoriti istoričar Marko Janković.
Obilježavanje Dana opštine Kozarska Dubica biće nastavljeno tradicionalnom Trkom oslobođenja "Kozarska Dubica 2019.", koja će započeti u 17.00 časova.
U 20.00 časova u Domu kulture za sve zainteresovane građane i goste biće održana svečana akademija.
Dan opštine Kozarska Dubica 27. april ustanovljen je statutarnom odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica, a označava oslobođenje područja opštine Kozarska Dubica od okupacije i fašističkog terora u Drugom svjetskom ratu.

25.04.2019. - OBAVJEŠTENJE: NERADNI DANI ZA PRAZNIKE
U dane pravoslavnog Vaskrsa, za vjernike pravoslavne vjeroispovijesti neradni dani biće 26. april, Veliki petak, 28. april, Vaskrs, kao i 29. april, Vaskršnji ponedjeljak.
Vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeni izostanak sa radnog mjesta u te dane, saopšteno je iz Ministarstva uprave i lokalne samouprave.
U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske neradni dani povodom Međunarodnog praznika rada su 1.i 2. maj.
U dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti, navodi se u saopštenju.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi