V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.10.2018. - OIK: DO 15.00 ČASOVA GLASALO 36,85 ODSTO BIRAČA
Na Opštim izborima u Kozarskoj Dubici do 15.00 časova glasala su 8.604 birača ili 36,85 odsto od ukupnog broja registrovanih glasača, potvrdio je predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Stojan Krnjaić.
"Izborni dan u Kozarskoj Dubici protiče mirno, bez ikakvih problema, a do 15.00 časova nije bilo prijava nepravilnosti upućenih OIK-u", rekao je Krnjaić.
On je naveo da će biračka mjesta biti zatvorena u 19.00 časova, kada se očekuju podaci o ukupnom broju birača koji su iskoristili svoje biračko pravo.
Sva biračka mjesta u Kozarskoj Dubici otvorena su jutros na vrijeme, a birači u toj opštini glasaju na 40 redovnih biračkih mjesta.
Pravo glasa u Kozarskoj Dubici ima 23.575 lica, za glasanje putem pošte registrovano je 326, a u diplomatsko-konzularnim predstavništvima 40 lica.
Iz OIK pozivaju sve Dubičane koji nisu sigurni na kojem biračkom mjestu glasaju ili imaju neki drugi problem u vezi sa glasanjem da se jave u kancelariju OIK-a u zgradi opštine ili putem telefona broj 052/416-014.
07.10.2018. - OIK: SVA BIRAČKA MJESTA OTVORENA NA VRIJEME
Sva biračka mjesta u Kozarskoj Dubici otvorena su jutros na vrijeme, potvrdio je predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Kozarska Dubica Stojan Krnjaić.
Birači u Kozarskoj Dubici mogu glasati na 40 redovnih biračkih mjesta, a biračko mjesto Srednjoškolski centar 4 rezervisano je za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim biračkim listićima.
Na terenu je angažovan mobilni tim koji će obići 17 lica.
Pravo glasa u Kozarskoj Dubici ima 23.575 lica, za glasanje putem pošte registrovano je 326, a u diplomatsko-konzularnim predstavništvima 40 lica.
U birački proces uključeno je 388 predsjednika, članova i zamjenika članova biračkih odbora, a glasanje će pratiti više od 900 akreditovanih posmatrača.
Za Izbornu jedinicu jedan, u kojoj je i Kozarska Dubica, registrovan je 61 politički subjekt, koalicija i nezavisni kandidat.
Iz OIK pozivaju sve Dubičane koji nisu sigurni na kojem biračkom mjestu glasaju ili imaju neki drugi problem u vezi sa glasanjem da se jave u kancelariju OIK-a u zgradi opštine ili putem telefona broj 052/416-014.
Prvi izvještaj o izlaznosti na izbore u OIK-u Kozarska Dubica očekuju nakon 11.00 časova.
06.10. 2018. - OIK: PRAVO GLASA NA OPŠTIM IZBORIMA IMA 23.575 BIRAČA
U Kozarskoj Dubici sve je spremno za sutrašnje opšte izbore, a predsjednici biračkih odbora preuzeli su glasačke listiće i izborni materijal, potvrdio je predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Kozarska Dubica Stojan Krnjaić.
"Lokacije biračkih mjesta u Kozarskoj Dubici nisu se mijenjale u odnosu na prošle izbore, pa će i sutra birači da glasaju tamo gdje su glasali prije dvije godine", naglasio je Krnjaić.
On je naveo da će birači u Kozarskoj Dubici glasati na 40 redovnih biračkih mjesta, a biračko mjesto "Srednjoškolski centar 4" rezervisano je za glasanje u odsustvu i na nepotvrđenim biračkim listićima.
Na terenu će sutra biti angažovan jedan mobilni tim koji će obići 17 lica.
Pravo glasa u Kozarskoj Dubici ima 23.575 lica, za glasanje putem pošte registrovano je 326, a u diplomatsko-konzularnim predstavništvima 40 lica.
Biračko mjesto sa najmanje glasača je Donja Gradina u kojoj je registrovano 177 birača, a najbrojnije biračko mjesto sa 969 birača je Komlenac.
U birački proces uključeno je 388 predsjednika, članova i zamjenika članova biračkih odbora, a glasanje će pratiti više od 900 akreditovanih posmatrača.
Na dan izbora u Kozarskoj Dubici će od 7.00 do 19.00 časova u Policijskoj stanici raditi lokacija za izdavanje ličnih dokumenata.
Za Izbornu jedinicu jedan, u kojoj je i Kozarska Dubica, registrovan je 61 politički subjekt, koalicija i nezavisni kandidat.
Iz OIK pozivaju sve Dubičane koji nisu sigurni na kojem biračkom mjestu glasaju, ili imaju neki drugi problem vezan za glasanje, da se jave u kancelariju OIK u zgradi opštine ili putem telefona broj 052/416-014.
28.09.2018. - OTVOREN OSMI REGIONALNI SAJAM PRIVREDE, POLJOPRIVREDE I TURIZMA "KOZARSKA DUBICA 2018"
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić otvorio je danas u Kozarskoj Dubici Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma "Kozarska Dubica 2018", na kojem učestvuje više od 100 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH /FBiH/ i Srbije.
"Ovo je dobra privredna manifestacija sa znatnim brojem izlagača, kojih ima više od 100 iz različitih oblasti - poljoprivrede, turizma, prehrambene industrije, hemijske industrije i drugih", rekao je Mirjanić.
On je dodao da Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma "narasta i po strukturi izlagača i po obimu".
"Značajno je to što se upravo sučeljavaju svi izlagači iz različitih oblasti i uspostavljaju poslovne odnose i kontakte, razmjenjuju iskustva oko primjene novih tehnologija i tehnika u proizvodnji, a biće održana i predavanja i rasprave na teme koje mogu unaprijediti sajamske sadržaje", dodao je Mirjanić.
On je naglasio da je veoma važno da sajamske manifestacije ovakve vrste postanu mjesto gdje se privrednici dogovaraju i uspostavljaju poslovne odnose, te se predstavljaju javnosti.
"To je suština sajmske manifestacije kao tržišne institucije", rekao je Mirjanić i dodao da sajam u Kozarskoj Dubici pokazuje da je privreda u Srpskoj u zamahu.
Prema njegovim riječima, vidi se da mjere koje Vlada već godinama preduzima, stvarajući ambijent za privređivanje, daju efekta.
"One će u narednom periodu davati i još veće efekte, kada se počnu primjenjivati i dodatne mjere koje Vlada namjerava da preduzima kada je riječ o jačanju privrede", najavio je Mirjanić.
On je zaključio da jačati privredu znači u pravom smislu riječi jačati Republuku Srpsku, njenu samostalnost i samobitnost.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radanko Reljić istakao je da je ovo veliki dan za poslovnu zajednicu u ovoj opštini.
"Nadam se da će ovaj događaj doprinijeti da se uspostave novi poslovni kontakti, a s ciljem da se otvore nova radna mjesta", dodao je Reljić.
On je podsjetio da opština Kozarska Dubica svim izlagačima nudi priliku koju nemaju drugi gradovi - poslovnu zonu u kojoj investitorima daje mnoge pogodnosti.
"Već imamo investitore koji su došli iz inostranstva, ovdje rade i zapošljavaju", naglasio je Reljić i dodao da će opština Kozarska Dubica i u budućnosti nastojati da organizuje ovakve sajamske manifestacije, uz podršku Vlade Republike Srpkse i resornih ministarstava.
Predsjednik organizacionog odbora osmog Regionalnog sajma privrede, poljoprivrede i turizma Rodoljub Topić izjavio je da je Kozarska Dubica dokazala da ima šta da pokaže sa stanovišta svojih privrednih društava, poljoprivrednih proizvođača i turističke ponude.
"U ime organizatora zahvaljujem predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji je generalni pokrovitelj sajma, i predsjedniku Vlade Željki Cvijanović, koja je, takođe, pomogla održavanje manifestacije", rekao je Topić i dodao da je većina izlagača iz Kozarske Dubice i banjalučke regije.
On je naglasio da su pokroviteljima i prijateljima sajma dodijeljene zahvalnice.
Zahvalnicu organizatora sajma danas je u Kozarskoj Dubici primio izaslanik predsjednika Srpske Marinko Umičević.
Manifestacija je okupila veliki broj privrednika iz cijele regije, ekonomske stručnjake, članove privrednih komora, brojne učesnike, goste i građane.
Osmi Regionalni sajam privrede, poljoprivrede i turizma u Kozarskoj Dubici biće završen sutra u 19.00 časova, do kada svi zainteresovani mogu posjetiti sajam i učestvovati u brojnim sajamskim sadržajima.
22.09.2018. - OBILJEŽEN DAN 11. PJEŠADIJSKE BRIGADE
U Kozarskoj Dubici danas je obilježen Dan 11. pješadijske brigade Vojske Republike Srpske, koja je u svom sastavu imala oko 5.700 vojnika od kojih je 195 poginulo, a 562 teže i lakše ranjeno.
Tim povodom danas je u Spomen-hramu Sveta Petka služen pomen za poginule borce u odbrambeno-otadžbinskom ratu, položeno cvijeće ispred spomen ploča sa imenima poginulih boraca iz naše opštine,a zatim je organizovano druženje boraca.
Načelnik opština Kozarska Dubica Radenko Reljić istakao je da je ova slavna brigada prošla trnovit put i kroz najbitnije ratne operacije, probijanje koridora, a da je na kraju rata učestvovala u odbrani Kozarske Dubice i zapadnih granica Srpske.
Prema njegovim riječima, 11. pješadijska brigada nastala je početkom rata, raspadom bivše Jugoslavije i bila je u sastavu Prvog krajiškog korpusa Vojske Republike Srpske, a tokom svog ratnog puta podnijela je velike ljudske žrtve.
“Naš narod i vojska su stvorili Republiku Srpsku, a uspomene na borce, učesnike rata i ratne događaje moramo čuvati od zaborava, te uživati u slobodi koju smo teško stekli”, poručio je Reljić.
Predsjednik Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić podsjetio je da je 11. pješadijska brigada mobilisana 30. juna 1991. godine, a 21. septembra iste godine upućena je na prvi borbeni zadatak.
On je podsjetio na ratni put 11. pješadijske brigade iz Kozarske Dubice na ratištima širom Republike Srpske, te ocijenio da u današnje vrijeme treba raditi na poboljšanju društvenog položaja i materijalnog statusa demobilisanih boraca.
“Za to se moramo boriti i na tome raditi i mislim da Boračka organizacija odgovara tom zadatku i da čak i prednjači u nekim idejama i incijativama. Moramo se masovnije okupljati, a naša poruka je da čuvamo jedinstvo i ono što smo pokazali moralom u ratu”, poručio je Ćibić.
21.09.2018. - ODRŽANA TRADICIONALNA ŠKOLSKA BICIKLIJADA
Tradicionalna "Školska biciklijada" odražana je danas u Kozarskoj Dubici, a na manifestaciji je učestvovalo oko 130 učenika iz ove opštine i susjedne Kostajnice.
"Školska biciklijada" održava se u okviru obilježavanja Septembarskih dana odbrane opštine Kozarska Dubica od hrvatske agresije 1995. godine, a tim povodom kod Spomen-krsta na obali rijeke Une cvijeće je položila četvoročlana delegacija učenika iz ove opštine.
Rekreativno-zabavnu manifestaciju, koji organizuje Auto-moto društvo Kozarska Dubica, otvorio je načelnik Opštine Radenko Reljić, koji je naveo da je ovo dobar primjer uspješne saradnje između opštinskih vlasti i rukovodstva Auto-moto društva.
"Milina je vidjeti ovoliko djece na biciklijadi, posebno ako imamo u vidu da je kod nas biciklizam jedno vrijeme nepravedno bio zapostavljen, iako je bavljenje ovim sportom veoma dobro za ljudsko tijelo i duh", rekao je Reljić.
On je poručio da takve aktivnosti treba podržati u budućnosti i da treba da se organizuju češće, ne samo jednom godišnje.
Maršrutu dugu 12 kilometara biciklom je prešlo 130 učenika osnovnih škola u Kozarskoj Dubici, srednjoškolaca iz Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" i učenika Osnovne škole "Petar Mećava" iz Kostajnice.
Sekretar Auto-moto društva Kozarska Dubica Milutin Bundalo naveo je da se "Školska biciklijada" organizuje 16. put, posvećena je obilježavanju Septembarskih dana odbrane ove opštine i zapadnih granica Srpske, te "Danu bez automobila" - 22. septembar, a dio je redovnih aktivnosti pod zajedničkim nazivom "Pažljivo na putu do škole".
"I ovom manifestacijom danas pokazujemo da je vrijedilo boriti se za ovu mladost, da smo ostali i da smo još uvijek tu", rekao je Bundalo.
Pokrovitelji "Školske biciklijade" su Auto-moto savez Republike Srpske i opština Kozarska Dubica.
19.09.2018. - U DONJOJ GRADINI POLOŽENO CVIJEĆE KOD MJESTA STRADANJA ZORANA BULIĆA
Obilježavanje 23 godine od odbrane opštine Kozarska Dubica nastavljeno je danas polaganjem vijenaca na obilježje mjesta stradanja u Donjoj Gradini, gdje je u septembru 1995. godine u hrvatskoj agresiji život izgubio pripadnik interventnog voda policije Zoran Bulić.
„Dvadeset tri godine su puno, a tuga je sve veća. Zoran fali u svakom pogledu, kod ćerki, kod odluka, a provesti ove godine bilo je jako teško“, izjavila je Nada Bulić, supruga stradalog Zorana, koja je poručila da trebamo biti složni i voljeti Republiku Srpsku.
„Danas je drugi dan u kojem obilježavamo odbranu Kozarske Dubice i zapadnih granica Republike Srpske. Uz velike ljudske žrtve, ovaj dio prostora je odbranjen i kao rezultat svega toga uživamo u slobodi Republike Srpske“, rekao je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je dodao da se porodicama poginulih i nestalih boraca mora posvetiti više pažnje, posebno njihovoj djeci.
„Oni moraju biti prioritet kod zapošljavanja i mi vodimo računa o tim kategorijama kao najvećim žrtvama za slobodu ovog naroda i države“, naglasio je Reljić.
Tadašnji komandir čete u Donjoj Gradini Marinko Gvozden izjavio je da je uvjeren da je u Kozarskoj Dubici i Donjoj Gradini 18. i 19. septembra 1995. sačuvana i odbranjena Republika Srpska.
„Tada se to zvalo napad na zapadnokrajiške opštine Republike Srpske, međutim u 23 godine rađene su mnoge analize i sve se svodi na to da je ovo bio ključni momenat odbrane Republike Srpske“, rekao je Gvozden.
On je dodao da je bitka koja se vodila u Donjoj Gradini bila jako teška, te da je ponosan na svoje saborce koji nisu dozvolili prodor hrvatske vojske.
Na obilježju mjesta stradanja Zorana Bulića, vijence su danas položili opštinski zvaničnici, Opštinska boračka organizacija, pripadnici Policijske stanice Kozarska Dubica i članovi Opštinskog odbora SNSD-a.
18.09.2018. - U KOZARSKOJ DUBICI OBILJEŽENO 23 GODINE OD ODBRANE ZAPADNIH GRANICA REPUBLIKE SRPSKE
Služenjem parastosa kod Spomen-krsta na obali rijeke Une u Kozarskoj Dubici počeo je danas program obilježavanja 23 godine od odbrane zapadnih granica Republike Srpske od hrvatske agresije, u kojoj je sa područja naše opštine, kao i Novog Grada i Kostajnice ubijeno 138 ljudi, a materijalna šteta u naseljenim mjestima se procjenjuje na 180 miliona KM.
Parastosu, koji je služio paroh dubički Slobodan Malinović, prisustvovali su član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, delegacija Narodne skupštine Srpske, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Milenko Savanović, predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić, izaslanik predsjednika Srpske Miladin Dragičević, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević.
Parastosu su prisustovali i general Momir Zec i nekadašnji komandant odbrane Kozarske Dubice Pantelija Ćurguz, kao i lider SDS-a Vukota Govedarica, te brojni drugi zvaničnici, koji su po završetku parastosa položili vijence kod Spomen-krsta stradalim civilima i vojnicima u agresiji hrvatske vojske 18. i 19. septembra 1995.
Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić izjavio je da je odbranom Kozarske Dubice od hrvatske agresije u septembru 1995. godine odbranjena cijela Krajina i zapadna granica Republike Srpske.
“Da nije bilo Dubice i hrabrih ljudi koji su se borili, bojim se da bi danas Republika Srpska izgledala puno drugačije i lošije. Zahvaljujući hrabrosti naroda ovog kraja, prvenstveno boraca, odbranjena je Kozarska Dubica, a time praktično i cijela Krajina”, izjavio je Ivanić
Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović rekao je da je cilj agresije hrvatske vojske, podržane logistikom NATO pakta, na zapadne granice Srpske 18. i 19. septembra 1995. godine bio da Srba ne bude zapadno od Drine.
“Zahvaljujući našim hrabrim borcima, organizovanom narodu, našoj borbi za slobodu, dobro smo se organizovali i odbranili ovaj prostor”, rekao je Savanović .
Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da je napad hrvatske i muslimanske vojske na zapadnokrajiške opštine Republike Srpske bio velika strategijska ofanziva na cijeli prostor Republike Srpske.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi