V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

15.06.2016. - OSNOVNI SUD U KOZARSKOJ DUBICI POČINJE SA RADOM U SEPTEMBRU OVE GODINE
Zgradu suda u Kozarskoj Dubici danas su posjetili pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Slobodan Zec i predsjednik Osnovnog suda u Prijedoru Duško Miloica, koji su konstatovali da su ispunjene sve pretpostavke i materijalno-finansijski uslovi za početak rada Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici u septembru ove godine.
„Ispoštovane su sve pretpostavke za početak rada Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, imamo odluku o osnivanju suda , zgradu i osigurana materijalno-finansijska sredstva za početak rada ovog suda u Budžetu Republike Srpske za 2016. godinu, koja na godišnjem nivou iznose 785.000 KM“, precizirao je pomoćnik ministra pravde Republike Srpske Slobodan Zec.
On je naveo da je povod današnje posjete zgradi suda u Kozarskoj Dubici provođenje zakonskih procedura, odnosno Zakona o sudovima Republike Srpske, povodom početka rada Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici i naglasio da su sredstva za rad tog suda u Bužetu Srpske obezbjeđena zahvaljujući amandmanu narodnog poslanika Darka Banjca.
„Sredstva su, zahvaljujući amandmanu poslanika Banjca, obezbjeđena za šest mjeseci, od 1. jula ove godine, ali zbog određenih procedura u postupku imenovanja predsjednika suda i sudija, evidentno je da će ovaj sud početi sa radom u septembru mjesecu ove godine, do kada će biti izabran predsjednik suda“, izjavio je Zec.
On je precizirao da će nakon toga biti provedene i ostale procedure za izbor administrativnog osoblja u sudu i imenovanje sudija, koje su u nadležnosti Visokog sudskog i tužilačkog savjeta.
Predsjednik Osnovnog suda u Prijedoru Duško Miloica izrazio je zadovoljstvo što će biti u prilici da zgradu suda u Kozarskoj Dubici preda novom predsjedniku suda, te da se na taj način realizuju odluke i zaključci Narodne skupštine Republike Srpske.
14.06.2016. - NAJAVA: POTPISIVANJE MEMORANDUMA O PROVOĐENjU MJERE ENERGETSKE EFIKASNOSTI U JU DJEČIJI VRTIĆ "PČELICA"
U Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci sutra će biti potpisan Memorandum o regulisanju odnosa u vezi sa unapređenjem energetske efikasnost u JU Dječiji vrtić "Pčelica" Kozarska Dubica.
"Projekat energetske efikasnosti u BiH" implementira Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, a finansira se iz kreditnih sredstava Svjetske banke. Razvojni cilj projekta je poboljšanje energetske efikasnosti u zgradama javnog sektora, a odlukom Vlade Republike Srpske predviđeno je da se mjere energetske efikasnosti, koje podrazumijevaju rekonstrukciju objekta, provedu u JU Dječiji vrtić "Pčelica" u Kozarskoj Dubici.
Memorandum će sutra, u 12.00 časova u Banjaluci potpisati ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, ministar prosvjete i kulture Dane Malešević, načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i direktor JU Dječiji vrtić "Pčelica" Gordana Radović. Kroz projekat energetske efikasnosti u Kozarskoj Dubici biće izvršena i kompletna rekonstrukcija Osnovne škole "Sveti Sava", vrijedna između 750 i 800.000 KM.
14.06.2016. – OBAVJEŠTENJE: OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA IZBOR POTENCIJALNIH TRENERA ZA OBUKU PREDSJEDNIKA I ČLANOVA BIRAČKIH ODBORA

Centralna izborna komisija BiH objavila je Javni poziv za izbor potencijalnih trenera za obuku predsjednika i članova biračkih odbora. Prema javnom pozivu, koji je objavljen na web stranici CIK BiH www.izbori.ba, web stranici i oglasnoj tabli opštine Kozarska Dubica i sredstvima javnog informisanja, u izbornoj jedinici Kozarska Dubica, prema propozicijama CIK BiH i broju birača upisanih u izvod iz Centralnog biračkog spiska, potrebna su četiri potencijalna trenera.
Prijava sa dokazima o ispunjavanju uslova iz javnog poziva podnose se opštinskim izbornim komisijama, a opštim uslovima konkursa definisano je da prijavljeni kandidat mora biti lice sa pravom glasa, sa završenim VII, VI ili IV stepenom stručne spreme i ima iskustvo u provođenju izbora – članstvo u izbornoj komisiji, članstvo u biračkom odboru, rad u stručnim organima koji su pružali pomoć u provođenju izbora, objavljivanje stručnih i naučnih radova iz oblasti izbora. Prednost će imati prijavljeni kandidati koji imaju iskustvo u obuci izbornih komisija ili biračkih odbora. Obrazac prijave na javni poziv i ostale informacije dostupne su na linku http://izbori.ba/Documents/2016/JN/06/SBH_28316061313060-srp.pdf , a rok za podnošenje prijava je sedam (7) dana od dana objavljivanja Javnog poziva na web stranici Centralne izborne komisije BiH.
Postupak provođenja procedure izbora potencijalnih trenera po javnom pozivu provešće Opštinska izborna komisija u kojoj će biti angažovani treneri za obuku predsjednika i članova biračkih odbora.
Sve dodatne informacije, uključujući i obrazac prijave na javni poziv, zainteresovani mogu dobiti u Opštinskoj izbornoj komisiji Kozarska Dubica ili na brojeve telefona 425-231 i 425- 232.
13.06.2016. - NAJAVA: Međunarodna likovna kolonija "Una-Kozarska Dubica 2016"
Kozarska Dubica će sljedećeg vikenda biti domaćini Međunarodne likovne kolonije "Una-Kozarska Dubica 2016", koju po drugi put organizuje opštinska Turistička organizacija uz podršku Ministarstva civilnih poslova BiH i Opštine Kozarska Dubica.
"Likovna kolonija će svečano biti otvorena u petak, 17. juna u 13.00 časova u etno-kući Krčme „Fijaker stari",precizirala je direktor Turističke organizacije Kozarska Dubica Marijana Kotur. Ona je istakla da se očekuje učešće 20-ak eminentnih slikara iz Slovenije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske, koji će svoja likovna djela na zadane teme stvarati tokom tri dana.
"Inspiraciju za svoje slike prvog dana će potražiti u gradskom ambijentu, drugog dana će slikati na obalama dubičkih rijeka, a trećeg dana kod manastira Moštanica", navela je Kotureva.
Moštanica je mjesto na kojem će u nedjelju, u 16.00 časova, u objektu OFF ROAD kluba „Kozara“ biti upriličena i završnica druge međunarodne likovne kolonije "Una-Kozarska Dubica 2016".
Pozivajući Dubičane da iskoriste ovu manifestaciju za druženje sa likovnim stvaraocima, Kotureva je naglasila da će slike nastale na ovogodišnjoj i likovnoj koloniji 2013.godine biti izložene u Narodnoj biblioteci Kozarska Dubica. Tokom trajanja ove likovne manifestacije Dubičani će imati priliku da po promotivnim cijenama kupe slike poznatih slikara Mersada Berbera, Viktorije Rabžajeve i Nevenke Vlašić.
08.06.2016. - PRIVREMENI IZVODI IZ BIRAČKOG SPISKA NA 40 LOKACIJA
Na privremenom biračkom spisku za opštinu Kozarska Dubica evidentirano je 23.848 birača, dok je preliminarno registrovano 16 političkih subjekata, kazao je danas predsjednik Opštinske izborne komisije Stojan Krnjaić.
Da bi birači mogli da provjere svoje podatke i otklone eventualne nedostatke, privremeni izvodi iz biračkog spiska biće izloženi na 40 lokacija na području opštine Kozarska Dubica na kojima su posljednjih izbora bila biračka mjesta, istakao je Krnjaić. On je rekao da će na ovim lokacijama privremeni izvodi iz biračkog spiska biti izloženi od danas do kraja juna, kao i da su privremeni izvodi iz biračkog spiska objavljeni na web stranici opštine Kozarska Dubica.
Krnjaić je naglasio da značajnijih promjena u broju birača, u odnosu na prošle izbore, u Kozarskoj Dubici nema, a kako sada stvari stoje ne očekuje ni da će biti promjena u broju i lokacijama biračkih mjesta.
On je dodao da politički subjekti koji su ovjereni za učešće na izborima do 14. juna mogu podnositi CIK-u prijave za ovjeru koalicija i listi nezavisnih kandidata, te da rok za podnošenje kandidatskih lista počinje 22. juna i završava 4. jula.
06.06.2016. – POČELA MANIFESTACIJA "VIDOVDANSKI DANI KNEŠPOLJA"
Uz narodne igre i pjesme,u Knežici je juče tradicionalom "Kosidbom" slavio početak manifestacije "Vidovdanski dani Knešpolja", koja objedinjuje niz kulturno-zabavnih i vjerskih događaja.
Na terenu Fudbalskog kluba „Knežopoljac“ u organizaciji KUD-a "Knešpolje", 15-tak kosaca, uglavnom višestrukih učesnika "Kosidbe" pokazali su prisutnim mještanima i gostima kako su se nekada, prije pojave mehanizacije, skidali otkosi trave sa kenžičkih njiva. Prve otkose skinuo je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro čime je "Kosidba" i zvanično počela. Prema riječima Danijele Režak predsjednica KUD-a "Knešpolje", koje je organizator "Kosidbe" , za sve učesnike je organizovan kulturno-umjetnički program na kome su nastupili igrači i pjevači KUD a "Omarska" iz Omarske.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da to jedan od najznačajnijih događaja u okviru "Dubičkog ljeta", koje objedinjuje kulturne i sportske manifestacije, te naglasio da je ovaj događaj u Knežici značajan jer čuva srpske običaje i tradiciju.
Uz "Kosidbu", KUD "Knešpolje" će tokom juna organizovati još tri manifestacije "Veče dječijeg stvaralaštva", "Veče ojkače" i "Veče tradicionalne pjesme i igre", a niz događaja organizuje i Crkvena opština Knežica.
06.06.2016. – PREDSTAVNICI OPŠTINE NA JUBILARNOM "SUSRETU KOZARČANA" U BEOGRADU
Opštinu Kozarska Dubica, koja je u vrijeme Drugog svjetskog rata dala najveću žrtvu prema broju stradalog stanovništva, na ovogodišnjem "Susretu Kozarčana" u Beogradu predstavljao je zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović sa saradnicima.
"Ovaj tradicionalni događaj od izuzetne je važnosti kako naša istorija ne bi pala u zaborav, te da bi naši potomci čuvali svoje pretke od zaborava", naglasio je Jaćimović.
Jubilarni, 40. "Susret Kozarčana" u Beogradu okupio je u subotu, 4. juna, brojne goste iz Potkozarja i potomke Kozarčana koji žive u inostranstvu.
Susret organizuje "Udruženje Kozarčana" u saradnji sa Predstavništvom Republike Srpske u Beogradu, a svake godine okuplja prijatelje, poštovaoce Kozare i njene epopeje.
Skupu su se odazvali zvaničnici Republike Srpske, potkozarskih opština, kao i brojne poznate ličnosti iz oblasti privrede i umjetnosti. Kao i svake godine tokom druženja ni ove godine nije izostalo čuveno kozaračko kolo.
03.06.2016. - ODRŽANA MANIFESTACIJA "VEČE SREDNJOŠKOLACA"
U Domu kulture u Kozarskoj Dubici održano je "Veče srednjoškolca", manifestacija kojom učenici Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" prezentuju rezultate svojih vannastavnih aktivnosti.
U programu, koji su pripremili profesori i učenici i koji je trajao više od dva časa, nastupali su hor, školski orkestar, dramska, recitatorska i folklorna sekcija, sekcija engleskog jezika, etno grupa i solo pjevači.
Dramska sekcija srednjoškolskog centra predstavila se publici sa Nušićevom komedijom "Pokondirena tikva".
Direktor Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici Senada Zlokapa izjavila je da se ta manifestacija organizuje petu godinu za redom, a da je iz godine u godinu prati ih sve više građana i prijatelja.
"Djeca imaju dosta potencijala, samo se sa njima mora raditi", naglasila je Zlokapa.
Manifestaciji "Veče srednjoškolaca" sinoć je u Domu kulture u Kozarskoj Dubici prisustvovao veliki broj građana, te predstavnici Opštinske uprave, zamjenik načelnika opštine Dragan Jaćimović i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi