V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.08.2018. - MANIFESTACIJA "VEČE OJKAČE" 18. AVGUSTA
Uoči praznika Preobraženja Gospodnjeg, 18. avgusta kod manastira Moštanica u Kozarskoj Dubici, po 23. put biće održana manifestacija "Veče ojkače", koja tradicionalno okuplja brojne ljubitelje i poštovaoce izvorne narodne pjesme Kozare i Potkozarja-ojkače."Iako revijalnog karaktera, „Veče ojkače 2018“ okupiće brojne izvorne muške i ženske ojkačke grupe i majstore na tamburici, a prijave učesnika su u toku.
„Veče ojkače“ otvoriće u 20.00 časova predstavnici opštine Kozarska Dubica, a učesnicima će biti uručene zahvalnice.
Organizator i pokrovitelj manifestacije je Opština Kozarska Dubica, a medijski pokrovitelj preduzeće Centar za informisanje i kulturu.
Po završetku manifestacije biće nastavljeno narodno zborovanje koje se kod manastira Moštanica uoči Preobraženja tradicionalno održava od devedesetih godina prošlog vijeka.
04.08.2018. - RAČUN OPŠTINE KOZARSKA DUBICA PONOVO BLOKIRAN
Račun opštine Kozarska Dubica ponovo blokiran.

31. jula ove godine u opštinsku upravu je stiglo obavještenje o prinudnoj naplati za iznos od 882,402.31 KM u korist Kompanije „Ars“ iz Kozarske Dubice.
Radi se o neplaćenoj fakturi od 254,000.00 KM iz 2012. godine na koju je obračunata kamata od oko 630,000.00 KM.
S obzirom na visinu iznosa prinudne naplate od 884,402.31 KM sve isplate iz Budžeta Opštine će biti blokirane na duži period.

Opštinska uprava pokušava iznaći način za rješavanje problema u opštinskom budžetu.


05.07.2018. - USVOJEN KONSOLIDOVANI IZVJEŠTAJ O IZVRŠENJU BUDŽETA OPŠTINE ZA PERIOD JANUAR-DECEMBAR 2017. GODINE
Skupština opštine Kozarska Dubica usvojila je danas izvještaj o izvršenju budžeta opštine za prošlu godinu prema kojem je na kraju 2017.godine zabilježen deficit od 297.187,59 KM.
U obrazloženju Konsolidovanog izvještaja o izvršenju Budžeta opštine Kozarska Dubica ,načelnik Odjeljenja za finansije Nada Grgača je navela da su budžetski prihodi ostvareni u iznosu od 19.506.235,24 KM , a da su rashodi iznosili 19.803.422,83 KM.
Komentarišući ovaj izvještaj načelnik opštine Radenko Reljić je rekao da je ostvarenje budžeta u 2017.godini od 93,1 odsto prilično dobar rezultat, te podsjetio da su finansijski problemi u opštinskom budžetu počeli nakon što su objelodanjeni rezultati popisa stanovništva u BiH.
Glavne stavke u formuli koja određuje povrat novca u opštinsku kasu, posebno od PDV-a, su broj stanovnika,broj đaka u srednjoj školi,površina opštine i samo po tom osnovu mi smo u budžetu do 2014.godine imali prihod od sedam miliona maraka po osnovu PDV-a, a sada manje od pet miliona i to je hronični nedostatak novca koji ovu opštinu,nažalost vodi u tešku finansijsku situaciju,istakao je Reljić.
On je rekao da su o tome izvjestili nadležne više institucije, da za sada nema odgovora, te da i dalje misli da nije pravedna podjela toga novca koji se sliva u trezorski sistem.
„U ovom položaju nije samo Kozarska Dubica,nego i sve male opštine, ovakva raspodjela odgovara samo velikim opštinama i gradovima. Mi ćemo preko Saveza opština i gradova Republike Srpske nastojati da promijenimo tu formulu“,kazao je Reljić.
Odbornici su danas razmatrali i usvojili izvještaje o radu i materijalno-finansijskom poslovanju u 2017. godini Centra za socijalni rad, Centra za informisanje i kulturu, opštinske Turističke organizacije i Opštinskog odbora SUBNOR-a.
Pred odbornicima je danas bila Informacija o stanju u privredi na području opštine u 2017.godini, koju je pripremilo Odjeljenje za privredu i poljoprivredu. Podaci govore da su privredna preduzeća u Kozarskoj Dubici lani poslovala u plusu i da je u odnosu na prethodne godine zabilježena bolja pokrivenost uvoza izvozom, kazao je načelnik ovog Odjeljenja Duško Bodilović.
Uprkos svim problemima na tržištu,finansijskim kretanjima i krizi koju još uvijek živi naš region, po ostvarenim rezultatima možemo reći da se poslovanje privrednih preduzeća u Kozarskoj Dubici zadržalo na nivou prethodnih godina i da je čak u blagom porastu,rekao je Bodilović.
Skupštinska većina je prihvatila informaciju o stanju u privredi na području opštine u prošloj godini ,kao i informaciju o stanju u poljoprivredi za isti period, a jednoglasno je usvojena Informacija o realizaciji akata donesenih na sjednicama Skupštine opštine od 30. januara do 31. maja ove godine.
I Revizija Regulacionog plana „Centralna zona Kozarska Dubica“ dobila je podršku većine odbornika, a šta ona u suštini znači pojasnio je načelnik Odjeljenja za stambeno- komunalne poslove Darijan Babić.
On je rekao da usvajanje regulacionog plana omogućava nastavak izgradnje na području grada koji obuhvata taj regulacioni plan,a koji tačno definiše namjenu objekata i njihov položaj na parcelama, bez zastoja u gradnji koji su se dešavali u periodu od isteka postojećeg do usvajanja ovog novog plana.
U proceduru revizije Regulaconog plana “Centralna zona Kozarska Dubica” krenulo se iz više razloga, od kojih je primaran taj što je rok važenja postojećeg regulacionog plana istekao, a postojalo i više inicijativa pravnih i fizičkih lica, te opštine Kozarska Dubica da se izmjeni dio plana, dodao je Babić.
On je naglasio da je u konačnu, danas usvojenu Reviziju Regulacionog plana “Centralna zona Kozarska Dubica” uvrštno 18 od ukupno 19 primjedbi koje su stigle tokom javnog uvida koji je trajao 30 dana.
Na današnjem zasjedanju donešena je Odluka o ustupanju poslovnog prostora na korištenje na određeno vrijeme Centru za ruralni razvoj Kozarska Dubica, te rješenje o imenovanju Duška Bodilovića za načelnika Odjeljenja za privredu i poljoprivredu.
28.06.2018. - SLUŽEN PARASTOS POGINULIM BORCIMA KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U KNEŽICI
Kod Spomen-obilježja u Knežici u opštini Kozarska Dubica danas je služen parastos poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata iz Kozarske Dubice.
"Obilježavanje Vidovdana, krsne slave Vojska Republike Srpske, je naša sveta obaveza, a mi je obavljamo svake godine ovdje pored mjesnog spomen-obilježja u Knežici, tokom drugog dana naših aktivnosti posvećenih obilježavanju ovog velikog datuma", rekao je predsjednik Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić.
On je naglasio da Vidovdan, dan sjećanja na poginule borce i njihov nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske, ova organizacija obilježava dvodnevnim aktivnostima, te da su juče položene ruže na grobova poginulih boraca, a na 10 mjesnih spomen-obilježja i pet spomen-ploča pomen suze.
"Vidovdan je naša najveća svetkovina i simbol odbrane, a odavde iz Knežice naše jedinice su mobilisane. Knežica je mjesto u kojem se okupljala i na svoj ratni put krenula velika i slavna 11. pješadijska brigada, koja je mobilisana 30. juna 1991. godine", podsjetio je Ćibić i dodao da je 36 boraca sa knežičkog područja poginulo u otadžbinskom ratu.
Ćibić je svim borcima i starješinama, ratnim vojnim invalidima, porodicama poginulih boraca čestitao krsnu slavu Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka, te svim članovima Boračke organizacije i svim borcima 25 godina postojanja i rada Boračke organizacije Republike Srpske.
Obraćajući se prisutnima kod Spomen-obilježja u Knežici, zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro rekao je da je Vidovdan poseban dan, jedan od najznačajnijih datuma, na koji je kroz istoriju bilo puno važnih događaja za srpski narod i da zato tradiciju obilježavanja Vidovdana treba čuvati.
Načelnik Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti Dušan Drljić istakao je da su 224 borca iz Kozarske Dubice položila svoje živote za stvaranje Republike Srpske i da to nikada ne smijemo zaboraviti.
Povodom obilježavanja Vidovdana, ispred spomen-obilježja poginulim borcima odbrambeno otadžbinskog rata u Knežici vijence su položile delegacije opštine Kozarska Dubica, Opštinske boračke organizacije, Policijske stanice Kozarska Dubica, KUD-a "Knešpolje", Socijalističke partije, a predstavnici opštine, boračke organizacije i Ravnogorskog pokreta vijenac su položili i kod spomenika kralju Aleksandru Prvom Karađorđeviću.
Pomen je služio paroh knežički Željko Jevđenić, a prigodan umjetnički program upriličio je Dramski studio "Artist".
28.06.2018. - PONOVO BLOKIRAN RAČUN OPŠTINE
Račun Opštine Kozarska Dubica ponovo je jutros blokiran, a riječ je o trećoj blokadi računa u junu mjesecu i petoj u ovoj godini, saopšteno je iz Opštinske uprave.
“U Opštinsku upravu juče je stiglo obavještenje o prinudnoj naplati za iznos od 33.000 KM u korist Doma za stara lica iz Višegrada što je treća u nizu blokada ovog mjeseca. Ukupan iznos po prinudnim naplatama u junu dostigao je 116.000 KM što onemogućava redovno servisiranje tekućih obaveza. Blokirana sredstva su bila namjenjena socijalnim kategorijama, a podsjećamo, zbog uzastopnih prinudnih naplata po osnovu izvršnih presuda, budžetskim korisnicima se ne isplaćuju redovno plate. Situacija je više nego složena, a očekuje se dodatno usložnjavanje kada stigne na naplatu presude u korist građevinske firme, u iznosu od 1.850.000 KM, te od dva fizička lica u ukupnom iznosu od 170.000 maraka. Bez uključivanja višeg nivoa vlasti u rješavanje problema, doći će do mnogo većih posljedica”, saopšteno je iz Opštinske uprave.
U saopštenju se mole svi budžetski korisnici i korisnici socijalne pomoći za razumijevanje i strpljenje, te ističe da se pokušava iznaći način za rješavanje problema i sanaciju opštinskog budžeta.
27.06.2018. - "KONFERENCIJA BEBA": RAZVIJATI SVIJEST O ZNAČAJU PORODICE I RODITELJSTVA
Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske vodi računa o najmlađim stanovnicima, porodici i razvija svijest o tome koliko su bitni roditeljstvo i porodica, rekla je pomoćnik ministra za porodicu Bosiljka Bošnjak na "Konferenciji beba" u Kozarskoj Dubici.
"Ministarstvo je inicijator ove manifestacije koja traje dugo godina. Zadovoljstvo nam je što je broj prijavljenih opština za organizaciju manifestacije uvećan za 10 ove godine i sad ih je 37 jer to znači da se kod građana razvija svijest o značaju naših malih stanovnika za Republiku Srpsku", istakla je Bošnjakova.
Konferencija beba u Kozarskoj Dubici okupila je večeras, uprkos lošem vremenu, brojne roditelje i djecu, a u tročlano Predsjedništvo beba izabrani su Lana Mažar, najmlađa beba, Kosta Ručnov, najstarija beba i Una Milanović, beba sa najviše braće i sestara.
NJima i svim mališanima uručeni su pokloni, koje je obezbijedila opština Kozarska Dubica.
Manifestaciju je otvorila direktor Javnog preduzeća "Centar za informisanje i kulturu" Kozarska Dubica Dijana Kondić.
"Rekla bih da je ovo jedna od najznačajnijih manifestacija, s obzirom da su djeca najveće bogatstvo društva, a roditelji istinski heroji jer biti roditelj znači preuzeti najodgovorniju životnu ulogu", istakla je Kondićeva.
Ona je dodala da zbog toga organizatori, Ministarstvo porodice, omladine i sporta, opština Kozarska Dubica zajedno sa "Centrom za informisanje i kulturu", koje je i medijski pokrovitelj manifestacije, "Konferenciju beba" organizuje u kontinuitetu 10 godina.
"Nastojaće u tome istrajati i u narednim godinama, kako bismo okupljali mlade roditelje i podsticali na roditeljstvo one koji to još nisu", rekla je Kondićeva.
U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Dramski studio "Artist", Dječiji vrtić "Pčelica" i folklorna sekcija "Una".
26.06.2018. - NAJAVA: SUTRA DESETA "KONFERENCIJA BEBA"
U Kozarskoj Dubici sutra će biti održana deseta po redu "Konferencija beba", manifestacija čiji je cilj promocija porodice i roditeljstva.
U okviru manifestacije biraće se tročlano predsjedništvo beba rođenih od 28. juna 2017. do 28. juna 2018. godine, te najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara.
Program će biti upotpunjen zabavnim sadržajem, a svi učesnici dobiće prigodne poklone.
Na poziv Ministarstva porodice, omladine i sporta republike Srpske, "Konferenciju beba" organizuje opština Kozarska Dubica, a cilj manifestacije je promocije odgovornog roditeljstva i pružanja podrške mladim ljudima u nastojanju da planiraju i osnivaju svoje porodice.
"Konferencija beba" u Kozarskoj Dubici održaće se u sutra, 27.juna, na platou ispred Doma kulture sa početkom u 19.00 časova.
22.06.2018. - U TOKU IZGRADNJA MOSTA-PROPUSTA U SELU VLAŠKOVCI
U Kozarskoj Dubici u toku je izgradnja mosta-propusta u selu Vlaškovci koja se sa 15.000 KM finansira iz sredstava preostalih iz ranijeg perioda kada su građeni obodni kanali i drugi vodozaštitni objekti na području opštine.
"Ovdje je urušen most koji je povezivao Agince i Vlaškovce. Radovi su počeli prije desetak dana i, ako vremenske prilike dozvole, radnicima će trebati još toliko vremena da završe posao na ovoj lokaciji", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić prilikom današnje posjete mjestu radova.
On je dodao da se radovi na terenu nastavljaju uprkos velikim finansijskim problemima u opštinskom budžetu i dodao da će novi most, osim što povezuje tri dubička sela - Agince, Vlaškovce i Bjelajce, za razliku od pređašnjeg omogućiti saobraćanje teretnih vozila, a služiće i kao alternativni pravac na putu Kozarska Dubica-Prijedor.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Darijan Babić rekao je da se u Vlaškovcima gradi potpuno novi most širine 3,5 metra sa gabaritima koji su potrebni da prihvate sve padavinske vode i ubuduće spriječe izlivanje.
"Ovo je jedna od tri lokacije na kojoj se realizuje projekat izgradnje vodozaštitnih objekata i mislim da će ovim radovima biti trajno riješen problem koji se javljao niz godina", naveo je Babić.
U skladu sa ranije donesenom odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica, sredstva iz kredita Svjetske banke od oko 46.000 KM, koja su preostala nakon realizacije projekata na vodozaštitnim objektima tokom 2015. i 2016. godine, usmjerena su za sanaciju mosta na rječici Mlječanici, na izgradnju mosta-propusta u Knežici u selu Jutrogošta, izgradnju mosta-propusta u selu Vlaškovci i na čišćenje biljnog otpada pored kanala K2.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi