V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.12.2023. - NAČELNIIK OPŠTINE RADENKO RELJIĆ PRISUSTVOVAĆE DONATORSKOJ VEČERI "S LJUBAVLJU HRABRIM SRCIMA"
Opština Kozarska Dubica i ove godine je podržala humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" koja ovaj put ima za cilj osnivanje registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija. Četrnaesto donatorsko veče "S ljubavlju hrabrim srcima" pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika biće održano sutra u Banjaluci s ciljem prikupljanja sredstava za uspostavljanje ovog registra.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić potvrdio je novinarima da je podrška akciji od strane opštine obezbjeđena u iznosu od 3.000 KM, te da će sutra prisustvovati donatorskoj večeri.
Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske iskazao je potrebu za uspostavljanjem registra dobrovoljnih davalaca matičnih ćelija hematopoeze Republike Srpske, odnosno osnivanje laboratorije za HLA tipizaciju tkiva pri ovom zavodu.
U okviru akcije, do kraja decembra svi koji žele mogu donirati jednu KM pozivom na “M:telov” humanitarni broj 1411, koji će do tada biti aktivan.
27.12.2023. - FORUM ZA BEZBJEDNOST OPŠTINE: GODINA BEZ ZNAČAJNIJIH BEZBJEDNOSNIH IZAZOVA
U Kozarskoj Dubici danas je održan sastanak Foruma za bezbjednost opštine na kojem je konstatovano da u ovoj godini nije bilo značajnijih bezbjednosnih izazova.
„Oblast bezbjednosti saobraćaja je segmet sa kojim nismo zadovoljni jer imamo malo pogoršanje stanja bezbjednosti saobraćaja, veći broj saobraćajnih nezgoda u ovih 11 mjeseci, a većinom se radi o saobraćajnim nezgodama sa materijalnom štetom“, rekao je novinarima komandir Policijske stanice Kozarska Dubica Bojan Milanković.
On je dodao da će pripadnici MUP-a u narednom periodu preduzimati preventivne i druge aktivnosti kako bi se unaprijedila bezbjednost i u toj oblasti.
Milanković je ocijenio da je opšte stanje bezbjednosti u Kozarskoj Dubici zadovoljavajuće, navodeći da je za 11 mjeseci evidentirano 122 krivična djela, pet više nego prošle godine.
„Nismo imali evidentiranih teških krivičnih djela koji bi uznemirili javnost i građane, a otkrivenost je na dosta visokom nivou i u tom dijelu držimo kontinuitet iz prethodnih godina“, rekao je Milanković novinarima.
U ovoj godini evidentiran je nešto veći broj prekršaja javnog reda i mira, ali nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.
Predsjednik Foruma za bezbjednost opštine Kozarska Dubica Duško Bodilović rekao je da je ovo tijelo na današnjem sastanku razmatralo bezbjednosnu situaciju, novoidentifikovane probleme i ostala pitanja iz oblasti bezbjednosti koja je na području te opštine uopšteno dobra, bez većih poremećaja.
Sa sastanka Foruma za bezbjedost poručeno je da se u vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika očekuje veća frekvencija saobraćaja, te upućen apel vozačima da poštuju saobraćajne propise i uzdrže se od konzumiranja alkohola, a građanima da se uzdrže od upotrebe vatrenog oružja i pirotehničkih sredstava i praznike proslave mirno i dostojanstveno.
Upućene su i čestitke povodom predstojećih međunarodnih i vjerskih praznika svim građanima i subjektima bezbjednosti opštine Kozarska Dubica.
26.12.2023. - POČELA PRVA NADZORNA PROVJERA PRIMJENE STANDARDA SISTEMA ORGANIZACIJE ISO 9001:2015 U OBLASTI LOKALNE SAMOUPRAVE
U Opštini Kozarska Dubica danas je počela prva nadzorna provjera primjene standarda dokumentacije sistema organizacije ISO 9001:2015 u oblasti javne usluge lokalne uprave i samouprave.
Prema definisanom planu, provjeru usaglašenosti vrše provjerivači međunarodne sertifikacione kuće TUV Rheinland iz Beograda Ivana Dimitrijević i Ivana Mroz, primjenom uzorkovanja u cilju resertifikacije.
Predstavnik Tima za upravljanje kvalitetom opštine Kozarska Dubica Dragica Zorić potvrdila je da je održan uvodni sastanak u okviru prve resertifikacione provjere, te da će u toku dana biti izvršena provjera dokumentacije u stručnoj službi Skupštine opštine, Odjeljenju za opštu upravu i društvene djelatnosti, službi za javne nabavke, Odjeljenju za privredu, Odjeljenju za prostorno uređenje i Odjeljenju za poljoprivredu.
Prva resertifikaciona provjera obuhvatiće analizu karakteristika poslovnih aktivnosti u organizaciji, primjeni zakonskih i regulatornih zahtjeva i zahtjeva postavljenih drugim opšte primjenjivim dokumentima, metodom uzorkovanja, sprovođenjem razgovora i pregledom relevantne dokumentacije.
Na osnovu rezultata provjere Opštini Kozarska Dubica biće dostavljen izvještaj o prvoj nadzornoj provjeri i usaglašenosti sa standardima dokumentacije sistema organizacije ISO 9001:2015.
23.12.2024. - BOŽIĆNA ČESTITKA KATOLIČKIM VJERNICIMA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić čestitali su župniku crkve “Uzvišenja svetog križa” Marku Vidoviću i svim katoličkim vjernicima Badnji dan i Božić, poželivši im da ovaj veliki praznik donese radost i blagostanje.
„U ime opštine Kozarska Dubica i u lično ime svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti upućujemo najiskrenije čestitke. Neka ovaj veliki praznik donese radost, unese toplinu u srca svih vjernika i ljudi dobre volje i još jednom podsjeti na važnost porodice, prijatelja, razumijevanja i tolerancije, te da svi u dobrom zdravlju proslavite predstojeće praznike“, navodi se u čestitki.
21.12.2023. - RASPISAN KONKURS ZA DODJELU OPŠTINSKIH STIPENDIJA
Načelnik Opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić raspisao je danas konkurs za dodjelu do 100 studentskih stipendija u školskoj 2023/24. godini.
Opštinske stipendije dodijeljuju se redovnim studentima prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu i to u iznosu od 500 KM za studente koji obnavljaju završnu godinu studija (apsolvente) i 1.000 KM za ostale studente.
Konkursom su definisane posebne kategorije studenata, koje će stipendiju ostvariti bez obzira na prosjek ocjena, kao i opšti i posebni uslovi koje studenti moraju ispuniti da bi konkurisali za stipendiju.
Kao deficitarni fakulteti u školskoj 2023/24. godini biće tretirani veterinarski, mašinski i elektrotehnički fakultet.
Konkurs za dodjelu stipendija, obrazac prijave, kao i obrazac izjave da student ne prima stipendiju od drugih stipenditora biće dostupni na oglasnoj tabli internet stranice Opštine Kozarska Dubica www.kozarskadubica.org i u šalter sali u zgradi opštine.
Rok za podnošenje prijava je 30 dana.
21.12.2023. - USVOJEN PROGRAM ODRŽAVANJA SAOBRAĆAJNICA U ZIMSKIM USLOVIMA
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojen Program održavanja saobraćajnica u zimskim uslovima za narednu godinu, koji je utvrđen u cilju obezbjeđivanja prohodnosti svih puteva radi bezbjednog odvijanja saobraćaja vozila i pješaka.
Programom je navedeno da će se poslovi zimske službe obavljati na način propisan Pravilnikom o održavanju javnih puteva, te da nosilac poslova – Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove, povjerava ove poslove preduzećima koja su izabrana putem javnih nabavki.
Program održavanja saobraćajnica u zimskim uslovima definiše obim i kvalitet poslova, lokalne i nekategorisane puteve koji se održavaju sa stepenom prioriteta, kao i posipanje putevau cilju spriječavanja poledice, mjere i način izvođenja radova.
Radove na zimskom održavanju magistralnih i regionalnih puteva na području opštine Kozarska Dubica, Kozarska Dubica-Prijedor, Kozarska Dubica-Kostajnica, Kozarska Dubica-Gradiška, Draksenić-Gradina. Kozarska Dubica-Moštanica, organizuje JP “Putevi Republike Srpske”.
Na pitanje odbornika o sanaciji klizišta u Orahovi, na putnoj komunikaciji Kozarska Dubica-Gradiška, načelnik opštine Kozarska Dubica rekao je da to klizište smeta svim građanima, posebno onim koji svakodnevno putuju tom komunikacijom, te da je iz Direkcije za puteve Republike Srpske obaviješten da na tom lokalitetu još postoji kretanje tla koje onemogućava početak izvođenja sanacionih radova na magistralnom putu.
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojena Odluka o visini poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine za 2024. godinu, Odluka o izmjeni odluke o komunalnim taksama i Odluka o visini početne mjesečne zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu opštine Kozarska Dubica.
Nakon provedene konkursne procedure, Skupština opštine Kozarska Dubica donijela je rješenje o imenovanju Bojana Aćimovića za načelnika opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje.
Dio odbornika Skupštine opštine i na današnjoj, 21. redovnoj sjednici, zatražio je da se na dnevnom redu sjednice lokalnog parlamenta nađe informacija o stanju elektro-mreže i snabdijevanju električnom energijom na području opštine.
21.12.2023. - BUDŽET OPŠTINE ZA 2024. GODINU IZNOSI 14.518.100 KM
U Skupštini opštine Kozarska Dubica danas je usvojen Budžet opštine Kozarska Dubica za 2024. godinu, koji iznosi 14.518.000 KM, što je za 4,5 odsto više u odnosu na ovogodišnji budžet lokalne zajednice.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je novinarima da je budžet najvažniji dokument koji usvaja lokalni parlament, te da su u proceduri njegovog utvrđivanja i donošenja ispoštovane zakonske odredbe i budžetski kalendar.
“S obzirom na iznos budžeta i visinu budžetskih zahtjeva i rast plata, možemo reći da je naš budžet najviše socijalnog karaktera jer će najveći dio otići na finansiranje socijalnih davanja i plata. Nisu predviđene posebne investicije, ali očekujemo da ćemo sljedeće godine uspjeti da se kandidujemo za određene projekte koje finansira Vlada Republike Srpske u lokalnim zajednicama”, izjavio je Reljić.
On je istakao da svi finansijski tokovi koji se dešavaju oko nas i u svijetu, pa i sama geopolitička situacija, utiče na finansijske tokove i u Kozarskoj Dubici i dodao da će izvršenje budžeta u najvećoj mjeri zavisiti od priliva sredstava.
“Ni ja kao načelnik opštine ne mogu znati koliko će biti priliv sredstava, odnosno povrata sredstava u opštinski budžet iz poreskih ili neporeskih prihoda”, rekao je Reljić, te izrazio očekivanje da će do kraja godine biti isplaćen dio zaostataka koji se osnosi na odborničke naknade, stipendije i druga davanja.
Reljić je izrazio očekivanje da će u fiskalnom smislu sljedeća godina biti stabilnija.
Nakon godišnje sjednice Skupštine opštine, na kojoj je pored budžeta i odluke o izvršenju budžeta, usvojen i Program rada Skupštine opštine za narednu godinu, Reljić je zahvalio odbornicima na radu i korektnosti, te uputio čestitke u povodu predstojećih vjerskih i novogodišnjih praznika.
U izjavi novinarima, predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić istakao je da je usvajanje Plana rada Skupštine opštine za narednu godinu zakonska obaveza i dodao da on predviđa razmatranje svih akata koji su predloženi od strane načelnika opštine, načelnika opštinskih odjeljenja, budžetskih korisnika i organizacija.
Rokić je zahvalio na radu svim odbornicima Skupštine opštine, iz pozicije i opozicije, i ocijenio da je rad Skupštine opštine u godini koja je na izmaku bio korektan, bez većih nesuglasica.
“Bilo je različitih mišljenja, što je normalno u demokratskom društvu, a ostalo je sve bilo u redu”, rekao je Rokić, uputivši i čestitke svim odbornicima, saradnicima i građanima povodom nadolazećih praznika.
20.12.2023. - NAJAVA: SUTRA GODIŠNJA I XXI REROVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić zakazao je za sutra dvije sjednice, Godišnju i XXI redovnu sjednicu lokalnog parlamenta.
Odbornici će rad početi godišnjom sjednicom na kojoj će prvo razmatrati Program rada Skupštine opštine za 2024. godinu, a potom i Prijedlog Budžeta opštine za narednu godinu.
Po završetku godišnje nastaviće rad 21. redovnom sjednicom na kojoj bi trebali da razmatraju 17 tačaka dnevnog reda.
Između ostalog, predviđeno je razmatranje Odluke o visini poreske stope za oporezivanje nepokretnosti na području opštine u 2024. godini i donošenje Programa održavanja saobraćajnica u zimskim uslovima u narednoj godini.
Pred odbornicima će biti i prijedlozi Odluke o izmjeni Odluke o komunalnim taksama, te Odluke o utvrđivanju početne visine mjesečne zakupnine poslovnih prostora u vlasništvu opštine za 2024.godinu.
Dnevnim redom je predviđeno razmatranje i više odluka iz imovinsko-pravne oblasti, iz nadležnosti odjeljenja za prostorno uređenje i poljoprivredu.
U četvrtak, 21.decembra odbornici lokalnog parlamenta počinju sa radom u 09.00 časova.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi