V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

30.11.2018. - OBAVJEŠTENJE: JAVNE RASPRAVE O NACRTU REBALANSA BUDŽETA OPŠTINE ZA 2018. GODINU I NACRTU BUDŽETA ZA 2019. GODINU
Javne rasprave o Nacrtu rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za ovu godinu i nacrta budžeta za 2019. godinu biće održane u srijedu, 5.decembra, u velikoj sali Skupštine opštine.
Javna rasprava o Nacrtu rebalansa budžeta za 2018. godinu zakazana je za 10 časova, a javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine za narednu godinu u 12 časova.
Svim zainteresovanim, građanima, institucijama, javnim preduzećima, organizacijama, ovo će biti prilika da daju svoje mišljenje, prijedloge, sugestije i zahtjeve o ovim dokumentima.
Na posljednjem, XXI redovnom zasjedanju Skupštine opštine Kozarska Dubica, odbornici su usvojili Nacrt rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu u iznosu od 12.309.000 KM i Nacrt budžeta za 2019. godinu u iznosu od 9.864.000 KM.
Nacrt rebalansa budžeta opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu i Nacrt budžeta opštine za 2019. godinu objavljeni su na oglasnoj tabli internet prezentacije opštine Kozarska Dubica.
16.11.2018.- ZAKAZANA XXI REDOVNA SJEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE
Predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić zakazao je za utorak, 20. novembar, XXI redovnu sjednicu Skupštine opštine sa 14 tačaka dnevnog reda.
Pred odbornicima će biti Nacrt Rebalansa Budžeta opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu i Nacrt Budžeta opštine za 2019. godinu.
Dnevnim redom sjednice predviđeno je i razmatranje informacija o poslovanju preduzeća „Komunalac“ i „Vodovod“ za 2017.godinu.
Odbornici će biti upoznati sa realizacijom Programa rada Skupštine opštine Kozarska Dubica u prvoj polovini 2018. godine, a razmatraće Informaciju o stanju u oblasti fizičke kulture i sporta na području opštine u prošloj godini, te Informaciju o stanju u oblasti osnovnog i srednjeg obrazovanja u školskoj 2017/2018. godini i upis učenika u školsku 2018/2019. godinu na području opštine.
Odbornici bi, između ostalog, na sjednici 20. novembra trebali da donesu Odluku o raspisivanju Javnog konkursa za imenovanje sekretara Skupštine opštine Kozarska Dubica i Rješenje o imenovanju komisije za sprovođenje tog konkursa.
Sjednica će biti održana sa početkom u 9.00 časova u velikoj skupštinskoj sali.
09.11.2018. - OSLIKAN I TREĆI MURAL U KOZARSKOJ DUBICI
Na začelju zgrade opštine Kozarska Dubica završen je mural površine oko 350 metara kvadratnih, koji je oslikao devetnaestogodišnji Georgije Đukanović iz Kozarske Dubice, koji se školuje u Švedskoj.
"Ovaj mural je školski projekat. Na kraju završne godine, izvan škole moramo uraditi projekat iz grafičkog dizajna u koji ćemo uložiti stotinu sati svoga rada i ja sam odlučio da to bude mural koji ću uraditi u rodnom gradu", rekao je Đukanović.
On je naveo da je na oslikavanju murala radio oko 120 časova rada i utrošio više od 30 litara boje.
"Motiv murala je neutralan, ali pozitivan i šalje univerzalnu poruku ljubavi", naglasio Đukanović.
U izradi murala pomoglo mu je nekoliko prijatelja, a materijal je obezbijedila opština Kozarska Dubica.
Ovo je treći mural u Kozarskoj Dubici. Na stambenoj zgradi u centru grada nalazi se mural posvećen narodnom heroju majoru Milanu Tepiću, a nedavno je na objektu Doma kulture u Kozarskoj Dubici završen mural sa likom Spomenka Gostića, najmlađeg vojnika i odlikovanog borca Vojske Republike Srpske.
08.11.2018. - U TOKU ASFALTIRANJE U ULICI 18. SEPTEMBAR
U ulici 18. septembar u Kozarskoj Dubici u toku su radovi na asfaltiranju koji se u iznosu od 200.000 KM finansiraju sredstvima Vlade Republike Srpske.
Nakon 25 godina u tom boračkom naselju, polaže se asfalt u dužini od 600 metara, a predviđena je i izgradnja trotoara, dok su dvije sporedne ulice u tom naselju ranije asfaltirane.
"Ovo je samo jedan u nizu projekata koje radimo na području opštine Kozarska Dubica i nastavićemo i dalje, jer imamo dosta stvari koje smo započeli u toku ove kalendarske godine. Zahvaljujem se Vladi Republike Srpske, koja je imala osjećaj za potrebe kategorija iz boračkog naselja na njihovo veliko zadovoljstvo", izjavio je načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić.
On je rekao da je ova ulica poznata po tome što je u toku ratnih dešavanja 1995. godine hrvatska vojska upravo kroz ovu ulicu vršila prodor na područje opštine Kozarska Dubica.
"Ovdje žive osjetljive kategorije stanovništva i naša moralna obaveza je bila da ovim ljudima poklonimo asfalt", dodao je Reljić.
Izvođač radova je firma "Prijedor putevi", a njihov predstavnik Draško Gavranović rekao je da su mještani veoma zadovoljni njihovim radom.
"Krenuli smo polovinom septembra sa izvođenjem radova,a kasnili smo zbog otežavajućih okolnosti koje su se desile u rafineriji Brod zbog čega smo imali poteškoća u nabavci asfaltne mase", rekao je Gavranović.
Mještani boračkog naselja u Kozarskoj Dubici izrazili su zahvalnost Vladi Republike Srpske i izvođačima radova.
23.10.2018. - PONOVO BLOKIRAN RAČUN OPŠTINE
Račun opštine Kozarska Dubica ponovo je blokiran zbog nove tužbe na osnovu koje bi iz opštinskog budžeta trebalo isplatiti 98.000 KM, rekao je danas načelnik opštine Radenko Reljić.
Reljić je novinarima rekao da je riječ o tužbi jednog zaposlenog u opštinskoj upravi Kozarska Dubica, a da osim ove, postoji još jedna tužba iz ranijeg perioda u iznosu od 60.000, što onemogućava normalno funkcionisanje budžeta.
"Ovo je šesta ili sedma blokada računa u ovoj godini, a situacija je postala finansijski nemoguća. Od osam miliona KM, koliki je naš izvorni budžet, do sada je u rezervaciji milion KM po osnovu tužbi, a 400.000 KM je skinuto sa opštinskih računa", rekao je Reljić.
On je dodao da zbog toga trpe socijalne kategorije i zaposleni u opštinskoj upravi, čije su plate dovedene u pitanje.
Reljić je rekao da je Vlada Republike Srpske pomogla kroz projekte, ali nema zakonskog osnova da "ubacuje" novac u tekuću likvidnost opština.
"Imamo problem koji prevazilazi naše mogućnosti, ali nastojaćemo sa nadležnim institucijama pronaći rješenje jer ne postoji nijedna lokalna zajednica za ovolikim zaduženjima iz prethodnog perioda", rekao je Reljić.
On je naveo da je krajem prošle sedmice održao sastanak sa radnicima iz opštinske uprave i budžetskim organizacijama na kojem je objasnio tekuću problematiku, te da su se u rješavanje problema uključili i sindikati.
"Radnicima je jasno o čemu se radi i svi zajedno ćemo početi jednu pravnu bitku, a nadam se da ćemo uskoro naći neko povoljno rješenje", dodao je Reljić.
On je rekao da će tražiti od sljedećeg saziva Narodne skupštine Republike Srpske da se zaštite lokalne zajednice kojima zbog ovakvih problema prijeti uništavanje.
Predsjednik Sindikalne organizacije Opštinske uprave Kozarska Dubica Željko Burazor rekao je da su radnici upoznati o svim problemima u budžetu i pristiglim tužbama.
On je dodao da zaposleni u opštinskoj upravi ne okrivljuju načelnika za trenutnu problematiku koja datira iz prethodnog perioda, te da pružaju Reljiću punu podršku u rješavanju problema.
Na sastanku sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenko Reljićem danas je bio i predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske Božo Marić.
"Ovo su zabrinjavajući podaci za sve institucije vlasti u Republici Srpskoj jer ovdje nisu samo u pitanju plate radnika, nego egzistencija jedne opštine. Ovo je pokazatelj da hitno moramo mijenjati Zakon o jedinicama lokalne samouprave jer imamo mnogo nelogičnosti u samom zakonu", istakao je Marić.
On je pozvao radnike iz opštinske administracije da imaju razumjevanje za težak položaj u kome se nalazi ova lokalna zajednica, te naglasio da će njihova prava biti zaštićena i bez tužbi prema opštini.
Zamjenik direktora Centra za informisanje i kulturu Kozarska Dubica
Nada Markuc Ranilović izjavila je da je zbog ponovne blokade opštinskog računa dovedeno u pitanje normalno funkcionisanje ustanova i preduzeća koje se finansiraju sa opštinskog budžeta.
"Osim toga što je ozbiljno ugrožen rad i opstanak preduzeća, radnici strahuju i za lična primanja kojim izdržavaju porodice, školuju djecu, plaćaju kredite i ostalo nam je samo da se nadamo da će načelnik uraditi i moguće i nemoguće stvari kako bi ponovo spasao budžet od totalnog kolapsa", izjavila je Ranilovićeva.
19.10.2018. - U KOZARSKOJ DUBICI DANAS DAN ŽALOSTI
U opštini Kozarska Dubica danas je dan žalosti zbog smrti dvadestdevetogodšnjeg sugrađanina Bojana Milovanovića.
U skladu sa odlukom o proglašenju dana žalosti, koju je donio načelnik Kozarske Dubice Radenko Reljić, zastave su spuštene na pola koplja ispred zgrade opštine, te na javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opština.
Na javnim mjestima danas se neće održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće biti emitovana muzika u ugostiteljskim objektima.
Bojan Milovanović preminuo je od povreda zadobijenih u tuči prije dvije noći u Banjaluci u kojoj je učestvovalo više lica.
07.10.2018. - OIK: GLASALO 49,99 ODSTO BIRAČA
Na području opštine Kozarska Dubica danas su glasala 11.674 birača, što je 49,99 odsto od ukupnog broja registrovanih, potvrdio je predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Stojan Krnjaić.
Krnjaić je rekao da je svih 40 redovnih biračkih mjesta u Kozarskoj Dubici zatvoreno u 19.00 časova, te da izborni dan protekao mirno, bez prigovora upućenih OIK-u.
Prve preliminarne rezultate glasanja za srpskog člana Predsjedništva BiH u OIK očekuju do 22.00 časa.
Pravo glasa u Kozarskoj Dubici na Opštim izborima imalo je 23.575 lica.
07.10.2018. - OIK: DO 15.00 ČASOVA GLASALO 36,85 ODSTO BIRAČA
Na Opštim izborima u Kozarskoj Dubici do 15.00 časova glasala su 8.604 birača ili 36,85 odsto od ukupnog broja registrovanih glasača, potvrdio je predsjednik Opštinske izborne komisije /OIK/ Stojan Krnjaić.
"Izborni dan u Kozarskoj Dubici protiče mirno, bez ikakvih problema, a do 15.00 časova nije bilo prijava nepravilnosti upućenih OIK-u", rekao je Krnjaić.
On je naveo da će biračka mjesta biti zatvorena u 19.00 časova, kada se očekuju podaci o ukupnom broju birača koji su iskoristili svoje biračko pravo.
Sva biračka mjesta u Kozarskoj Dubici otvorena su jutros na vrijeme, a birači u toj opštini glasaju na 40 redovnih biračkih mjesta.
Pravo glasa u Kozarskoj Dubici ima 23.575 lica, za glasanje putem pošte registrovano je 326, a u diplomatsko-konzularnim predstavništvima 40 lica.
Iz OIK pozivaju sve Dubičane koji nisu sigurni na kojem biračkom mjestu glasaju ili imaju neki drugi problem u vezi sa glasanjem da se jave u kancelariju OIK-a u zgradi opštine ili putem telefona broj 052/416-014.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi