V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

29.12.2015. - OBEZBJEĐENA SREDSTVA ZA SANACIJU AMBULANTE PORODIČNE MEDICINE – DJEČIJEG DISPANZERA U DOMU ZDRAVLЈA
U okviru Projekta Jačanja zdravstvenog sektora, obezbjeđena su finansijska sredstva u iznosu od 180.000 za sanaciju ambulante porodične medicine-dječiji dispanzer u Domu zdravlja u Kozarskoj Dubici, potvrdio je danas načelnik opštine Mile Zlojutro.
On je naveo da je opština Kozarska Dubica pristupila tom projektu na osnovu sporazuma zaključenog sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Zdravstvenom ustanovom Dom zdravlja "Kozma i Damjan".
"Potpisivanjem sporazuma opština je, između ostalog, prihvatila da obezbjedi finansijsko učešće od najmanje 30 odsto od ukupne vrijednosti radova u objektu Doma zdravlja, što iznosi 60.000 KM", precizirao je Zlojutro.
U obraćanju odbornicima Skupštine opštine on je naveo da su ta sredstva obezbjeđena iz granta koji je opštini Kozarska Dubica uputio Savjet ministara BiH i naglasio da je realizacija tog projekta dokaz kvalitetne saradnje svih nivoa vlasti i institucija da bi se realizovane aktivnosti koje su u najboljem interesu građana.
29.12.2015. - TURISTIČKOJ ORGANIZACIJI NA KORIŠTENЈE DODIJELЈEN PROSTOR U CENTRU GRADA
Skupština opštine Kozarska Dubica donijela je danas Odluku o ustupanju na korištenje na određeno vrijeme poslovnih prostorija Javnoj ustanovi "Turistička organizacija opštine Kozarska Dubica", na osnovu koje će se djelatnost te ustanove ubrzo vršiti u samom centru grada, nedaleko od zgrade Opštineke uprave i međunarodnog graničnog prelaza.
Načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove opštine Kozarska Dubica Vladislav Stevanović izjavio je da je odluka o ustupanju poslovnog prostora u Dositejevoj ulici bb, u kojem se donedavno nalazila pekara "Klas", donesena na zahtjev Turističke organizacije, koja je do sada djelatnost obavljala u jednoj prostoriji u zgradi Policijske stanice u Kozarskoj Dubici.
"U zahtjevu je navedeno da postojeće sjedište te javne ustanove nije adekvatno, te da je Turističkoj organizaciji potreban novi, moderan poslovi prostor u centru grada", obrazložio je Stevanović.
U obrazloženju usvojene odluke navodi se da bi se uz mala ulaganja, u poslovnom prostoru koji je Turističkoj organizaciji ustupljen na korištenje, vršila promocija suvenira, podjela reklamnog materijala, promocija gastronomskog i seoskog turizma i svih drugih vrijednosti i potencijala, što bi omogućilo bolje rezultate u promociji turističke ponude opštine Kozarska Dubica.

29.12.2015. - USVOJEN BUDŽET OPŠTINE ZA 2016. GODINU U IZNOSU OD 9.780.000 KM
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica razmatrali su danas prijedlog Budžeta opštine za 2016. godinu, koji je zatim usvojen u iznosu od 9.780.000 KM.
Budžetom opštine Kozarska Dubica za 2016. godinu predviđeni su izvorni prihodi u iznosu od 8.633.000 KM, što je za 0,9 odsto više od planiranih prihoda za ovu godinu, dok u strukturi ukupnih prihoda, poreski prihodi učestvuju sa 63,3 odsto.
Načelnik Odjeljenja za finansije, računovodstvo i naplatu budžeta opštine Kozarska Dubica Vinko Stojčić potrdio je da je u donošenju tog dokumenta ispoštovana zakonska procedura i budžetski kalendar, a da je saglasnost na Prijedlog budžeta opštine za narednu godinu dalo i Ministarstvo finansija Republike Srpske.
On je najavio da će se već u prvom tromjesečju naredne godine morati tražiti mogućnosti da se povećaju prihodi budžeta da bi se izbjeglo stvaranje budžetskog deficita.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro izjavio je da usvojeni budžet i socijalnog i administrativnog karaktera, a da je manjim dijelom u njemu je zastupljena i razvojna komponenta.
Prema funkcionalnoj klasifikaciji, najveći dio rashoda Budžeta opštine Kozarska Dubica u narednoj godini odnosi se na funkciju opšte javne usluge 33,5 odsto, socijalnu zaštitu 17,7 odsto i stambene i zajedničke poslove 15,3 odsto.
Usvojeni budžet opštine za narednu godinu za 1,8 odsto je manji u odnosu na Rebalans budžeta opštine za 2015. godinu, koji je danas usvojen u toku 34. redovne sjednice Skupštine opštine u iznosu od 9.610.000 KM.
29.12.2015. PROGRAMOM RADA PREDVIĐENO RAZMATRANЈE 85 TEMATSKIH I NORMATIVNIH AKATA
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica jednoglasno su danas usvojili Program rada Skupštine opštine za narednu godinu, kojim je predviđeno razmatranje 85 tematskih i normativnih akata iz nadležnosti te opštine.
"Program rada sadrži zadatke koji su u nadležnosti Skupštine opštine u skladu sa ustavom, zakonom, statutom i utvrđenom politikom razvoja opštine Kozarska Dubica, a u njegovoj izradi prihvaćene su sve sugestije načelnika Odjeljenja i drugih predlagača", izjavio je sekretar Skupštine opštine Kozarska Dubica Stojan Krnjaić.
On je precizirao da su u odnosu na Program rada za 2015. godinu, obuhvaćene i novine koje se odnosi na predloženo razmatranje izvještaja o radu opštinske inspekcije i komunalne policije, Odluke o održavanju, zaštiti i izgradnji vodoprivrednih objekata, informacija o projektu poslovna zona "Lipova greda" i "Vodosnabdijevanje sa izvorišta Komlenac".
Krnjaić je u obraćanju odbornicima, naglasio da je Program rada Skupštine opštine otvoren i za sva druga pitanja koja bi Skupština eventualno razmatrala.
U narednoj godini biće razmatrana i informacija o relizaciji Odluke o stipendiranju studenta za 2015/2016. godinu, informacija o stanju u oblasti zdravstvene zaštite i Program razvoja omladinske politike, a planirano je i razmatranje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o dopunskim pravima porodica poginulih boraca, RVI od prve do četvrte kategorije i nosilaca "Partizanske spomenice".
Po završetku rada Godišnje i 34. redovne sjednice, predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić poželio je odbornicima i svim građanima srećne novogodišnje praznike, ličnu i porodičnu sreću, te uspjeh u daljem radu.
29.12.2015. PORESKA STOPA ZA OPOREZIVANJE NEPOKRETNOSTI I U NAREDNOJ GODINI 0,10 ODSTO
Poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti na području opštine Kozarska Dubica u 2016. godini iznosiće 0,10 odsto, a primjenjivaće se na procijenjenu vrijednost nepokretnosti.
Na osnovu te odluke, koja je danas usvojena u Skupštini opštine Kozarska Dubica, poreska stopa za oporezivanje nepokretnosti zadržana je na nivou iz prethodne godine i ne može se mijenjati u toku godine.
Odlukom je definisano da se u pogledu usklađivanja poreske obaveze, oslobađanja i umanjenja poreske osnovice, nadležnosti Poreske uprave i načina plaćanja poreza, primjenjuju odredbe Zakona o porezu na nepokretnosti.


28.12.2015. - NOVOGODIŠNJI PRIJEM ZA PRIVREDNIKE I PREDSTAVNIKE JAVNOG ŽIVOTA OPŠTINE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić upriličili su danas novogodišnji prijem za preduzetnike i direktore javnih ustanova i preduzeća, te predstavnike udruženja građana, sportskih i omladinskih organizacija sa područja opštine.
Tim povodom, načelnik Zlojutro izjavio je da je godina koja je na izmaku bila relativno uspješna i teška kao i prethodne, ali da se nada da će iduća bar lakša, bar kada je privreda u pitanju.
"Kozarska Dubica je opština čija privreda daje ukupan pozitivan rezultat, što potvrđuju devetomjesečni podaci i ne vjerujem da će se to promijeniti do kraja ove godine", izjavio je Zlojutro.
Kao pozitivne primjere za privredu, koja je u Kozarskoj Dubici izvozno orijentisana, on je naveo otvaranje graničnog prelaza u gradu, pokrivenost uvoza izvozom i dolazak prvog stranog investitora u Poslovnu zonu Lipova Greda.
Obraćajući se gostima u svečanom ambijentu Hotela "Zepter" povodom završetka kalendarske godine opštinski zvaničnici poželjeli su im dobro zdravlje, sreću i uspješno poslovanje u godini koja dolazi.
28.12.2015. – NAJAVA: SVETA LITURGIJA U POVODU OBILЈEŽAVANЈA KRSNE SLAVE OPŠTINE
Služenjem Svete liturgije u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici u srijedu, 30. decembra, počeće obilježavanje krsne slave Opštine Kozarska Dubica, Svetog prepodobnomučenika Đakona Avakuma.
Sveta liturgija, koju će predvoditi prvi paroh dubički Gojko Slijepčević, počeće u 10.00 časova, a zatim će u prisustvu opštinskih zvaničnika biti osvećen slavski kolač i žito.
25.12.2015. - NOVOGODIŠNjI PRIJEM ZA PENZIONISANE RADNIKE OPŠTINSKE UPRAVE
U povodu predstojećih novogodišnjih praznika, načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić i načelnik Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu Dušan Drljić ugostili su danas penzionisane radnike Opštinske uprave, kojima su u poželjeli zdravlje, uspjeh i porodičnu sreću.
Penzinere Opštinske uprave načelnik je upoznao sa aktuelnim stanjem u budžetu opštine, aktivnostima i planovima rada u budućem periodu.
Zlojutro je naglasio složene finasijske, društvene i političke okolnosti u kojima Opština funkcioniše i najavio da će i u narednoj godini uložiti maksimalne napore da potrebe i probleme građana Kozarske Dubice prezentuje i rješava u saradnji sa svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj i BiH.
"Proteklu godinu nisu obilježili samo problemi, bila je to godina u kojoj je uspješno realizovana prva faza izgradnje izvorišta "Komlenac", na osnovu koje smo nakon 30 godine u gradskom sistemu vodosnabdijevanja dobili pitku vodu sa novog izvorišta", rekao je Zlojutro.
Tome je dodao da je naporima lokalne zajednice, pojedinaca i institucija Republike Srpske i BiH, konačno otvoren granični prelaz u centru grada.
Penzionisani radnici Opštinske uprave zahvalili su na organizovanom prijemu, koji je rijetka prilika da se susretnu i razgovaraju sa svojim nekadašnjim kolegama, te zaželjeli rukovodstvu opštine ličnu i porodičnu sreću, kao i uspjeh u daljem radu.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi