V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.12.2016. - GRANIČNI PRELAZ OTVOREN I U NAREDNA TRI MJESECA
Međunarodni granični prelaz Kozarska Dubica – Hrvatska Dubica ostaće otvoren i u naredna tri mjeseca, saopšteno je danas iz kabineta načelnika opštine Kozarska Dubica.
U saopštenju se navodi da je odluka o statusu tog graničnog prelaza donesena na sastanku Mješovite komisije za provođenje ugovora o graničnim prelazima između BiH i Hrvatske, koji je održan u Zagrebu u utorak, 29. novembra.
"Dan ranije, 28. novembra, predsjednik Mješovite komisije za provođenje ugovora o graničnim prelazima između BiH i Hrvatske Božo Zovko posjetio je u Kozarskoj Dubici načelnika opštine Radenka Reljića, a na sastanku koji je održan u kabinetu načelnika, razgovaralo se o potrebi da granični prelaz u gradu bude trajno prekaregorisan i otvoren za putnički saobraćaj", navodi se u saopštenju.
30.11.2016. - RADOVI NA REKONSTRUKCIJI VODOVODNE MREŽE TEKU ISPRED PLANIRANE DINAMIKE
Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Kozarskoj Dubici, koji se vrše u okviru II faze projekta izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac", teku ispred planirane dinamike i u ovom momentu relizovano je 65 odsto projektom ukupno predviđenih radova, izvšenih u vrijednosti od 1,2 miliona KM.
"Intenzivno se i bez bilo kakvih problema realizuju radovi rekonstrukcije vodovodne mreže na gradskom području Kozarske Dubice, gdje je završeno 85 odsto projektom predviđenih radova", precizirao je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje opštine Kozarska Dubica Vladislav Stevanović.
On je naveo da su u toku radovi u Kninskoj ulici, dok predstoje radovi na 150 metara dugoj trasi od semafora do gradskog sata u Svetosavskoj ulici, radovi u Vidovdanskoj ulici u dužini od 450 metara i radovi na 300 metara dugoj trasi od Policijske stanice do gradskog parka.
"Radovi idu ispred usvojene dinamike projekta, a očekuje se da će, ukoliko vremenske prilike dozvole, paralelno biti vršeni i na trasi prema Dubičkoj ravni, čime bi II faza projekta izgradnje izvorišta "Komlenac" u Kozarskoj Dubici, mogla biti završena u maju, tri mjeseca prije projektovanog roka za izvođenje radova", precizirao je Stevanović.
On je naglasio da su, u tom smislu, sve pohvale inostrane nadzorne službe "Eptisa" upućene izvođaču i podizvođaču radova, preduzećima "Intergral inženjering" a.d. iz Laktaša i "Šumil" iz Kozarske Dubice, uz zaključak da je u aspektu realizacije radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u gradskom području Kozarske Dubice to vjerovatno najbolje gradilište u Republici Srpskoj.
28.11.2016. – ZAHVALNICE ZA USPJEŠNU SARADNJU
Kako bi se prijateljima zahvalili za pomoć koju su od njih dobijali tokom proteklih godina, dubički atletičari su organizovali prijem na kojem su opštinskim funkcionerima, predstavnicima preduzeća, ustanova i pojedincima uručili zahvalnice za dosadašnju uspješnu saradnju, kao i želje za nastavkom te saradnje. U Atletskom klubu "Kozarska Dubica" kažu da su tokom nepune tri godine svog postojanja pomoć dobijali gdje god su se obratili. Prava adresa za njih je od samog početka bio Radenko Reljić, prvo kao ljekar i direktor Doma zdravlja, a sada i kao načelnik opštine.
Reljić je rekao da će se u skladu sa mogućnostima pomagati i ovaj klub, te da se na godišnjem nivou oko 200.000 KM izdvaja iz budžeta za rad sportskih organizacija u Kozarskoj Dubici.
"S obzirom na to da se ova suma dijeli na 21 sportski klub, krajnja cifra i nije velika, ali dobro je da se ova djece druže, promovišu naš grad i šire kulturu zdravog života jer je fizička aktivnost svakom potrebna", naglasio je načelnik opštine.
On je izrazio nadu da će neko od ove djece postati slavni sportista, koji će svoj grad i narod predstavljati na svjetskoj sceni i da ćemo svi mi biti ponosni, kao što se sada dešava sa Novakom Đokovićem.
Sekretar Atletskog kluba "Kozarska Dubica" Radmila Đukanović, trener i aktivna atletičarka, ističe da je ovaj klub ostvario veoma dobru saradnju sa opštinskom upravom, mnogobrojnim preduzećima, ustanovama i pojedincima.
Ona se svima zahvalila na saradnji i naglasila da je klub od svog osnivanja, prije nepune tri godine mnogo napredovao, kako po broju članova, tako i po uspjesima koje bilježi na atletskim stazama u Republici Srpskoj i regionu.
16.11. 2016. - RADENKO RELЈIĆ PREUZEO FUNKCIJU NAČELNIKA OPŠTINE
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je izvršena primopredaja funkcije načelnika opštine, koju je od Mile Zlojutra preduzeo Radenko Reljić, koji je na lokalnim izborima 2. oktobra ove godine mandat dobio sa 8.358 ili 68,22 odsto glasova birača u toj opštini.
"Prvo što moramo raditi zajedničkim snagama jeste stabilizacija budžeta opštine Kozarska Dubica, koji se nalazi pred kolapsom, zbog velikih obaveza koje se kreću od 25 do 30 miliona KM iz ranijeg perioda, ne samo iz perioda načelnika Zlojutra ", izjavio je novinarima Reljić.
On je dodao da takvu zaduženost, koja je dodstigla iznos od četiri godišnja budžeta, nema ni jedna opština u Republici Srpskoj.
Govoreći o planu rada, Reljić je naveo da će sve mjere koje će biti preduzimane biti u svhu stabilizacije budžeta opštine, a da će prioritet biti i potraga za investitorima kako bi se osigurala nova radna mjesta.
"Već sada postoje najave ljudi koji će kod nas otvarati fabrike i zapošljavati 50 do 100 radnika. To će ići teško i sporo, međutim cilj mora postojati, a onda sve što budemo radili će biti usmjereno ka tome cilju- da zaposlimo naše ljude i spriječimo odliv omladine sa prostora Kozarske Dubice", rekao je Reljić.
On je najavio da će konstitutivna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica biti održana krajem tekućeg mjeseca.
Dosadašnji načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro Reljiću je poželio uspjeh i sreću u obavljanju fukcije načelnika.
"Znam njegove planove i ako se pola od toga ostvari biće to velika korist za Kozarsku Dubicu kao opštinu i za sve njene građane", izjavio je Zlojutro.
On je dodao da je, uprkos teškom stanju u budžetu, u posljednje četiri godine sačuvana stabilnost i vraćen dio obaveza, koje su sada manje u odnosu na period kada je preuzeo funkciju načelnika.
"Što se tiče infrastrukturnih projekata, naravno da smo najponosniji na novo izvorište vode Komlencu", rekao je Zlojutro.
Primopredaji funkcije načelnika opštine Kozarska Dubica danas su prisustvovali predsjednici Opštinskih odbora SNSD-a i DNS-a, Jovica Šuman i Darko Banjac, te dugi zvaničnici.
15.11.2016. - Realizacija programa Omladinske banke i u naredne dvije godine
Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović boravio je proteklog vikenda u Sarajevu sa načelnikom Odjeljenja za privredu i društvene djelatonosti Miroslavom Tica gdje je potpisao ugovor o partnerstvu i nastavku realizacije programa Omladinske banke u Kozarskoj Dubici, te razvoju društvenog preduzetništva mladih i njihovih društvenih biznisa kroz mozaik inkubator u periodu od novembra 2016. do decembra 2018. godine.
Oni su učestvovali na Mozaik Konferenciji na kojoj je istaknuto da program Omladinske banke omogućava mladim ljudima da prepoznaju društvene probleme u svojim zajednicama i rješavaju ih kroz društveno- inovativne projekte.
Na potpisivanju Memoranduma o saradnji između Fondacije Mozaik i Opštine Kozarska Dubica istaknuto je obostrano zadovoljstovo zbog nastavka saradnje na razvoju programa za mlade i u narednom periodu.
U ovoj godini u opštini Kozarska Dubica odobreno je sedam projekata Omladinske banke čija je ukupna vrijednost iznosila 28.489 KM.
08.11.2016. - LITURGIJA I POMEN ZA 224 STRADALA BORCA
Služenjem liturgije i pomen-parastosa stradalim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, prisluživanjem svijeća i polaganjem vijenaca u Spomen-hramu "Sveta Petka" u Kozarskoj Dubici danas je obilježen Mitrovdan - krsna slava Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica.
Tim povodom, svim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, porodicama poginulih boraca i cijeloj boračkoj populaciji praznik Svetog velikomučenika Dimitrija i krsnu slavu Boračke organizacije čestitao je predsjednik Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica Dragoljub Ćibić.
"Sigurno je da mi borci i boračka populacija posebno doživljavamo našu krsnu slavu, a kako smo znali i umjeli da stvorimo i očuvamo teritoriju i narod, te stvorimo Republiku Srpsku, na isti način čuvaćemo i našu krsnu slavu i tekovine oslobodilačkog rata", izjavio je Ćibić.
On je naglasio da i današnje okupljanje pokazuje da je Boračka organizacija jedinstvena i homogena organizacija i da je i dalje kohezivni faktor sadašnjem turbulentnom političko-ekonomskom životu i vremenu.
"Borićemo se da Boračka organizacija postane udruženje od posebnog javnog interesa za Republiku Srpsku, sa određenim izdvajanjem u odnosu na sva druga udruženja, kako bismo zaštitili interese boračke populacije i pomogli im koliko je moguće", naglasio je Ćibić.
On je ponovio da se društvo i država za sada nisu odužili boračkoj populaciji.
"Sigurni smo, međutim, da će biti određenih pomaka u tom smislu, koje mi očekujemo", dodao je Ćibić, koji je izrazio zahvalnost svima koji su u ovoj godini pomogli aktivnosti Opštinske boračke organizacije u Kozarskoj Dubici.
Cvijeće kod spomen-ploča sa imenima poginulih boraca opštine Kozarska Dubica u Spomen-hramu "Sveta Petka" danas su položili poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac i Perica Bundalo, načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro sa saradnicima, predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić i delegacija Opštinske boračke organizacije.
U liturgiji i pomenu koji je služio sveštenik Vojo Docić naglašeno je da se žrtva stradalih boraca i civila ne smije zaboraviti, jer su za Republiku Srpsku život dala 224 Dubičanina. Iz rata je izašlo 614 invalida, a kroz 11. dubičku brigadu prošlo je oko 6.700 boraca, od kojih su oko 2.000 borci prve kategorije. Osvećenje slavskog kolača i slavski ručak u povodu obilježavanja Mitrovana-krsne slave Boračke organizacije u Kozarskoj Dubici obavljeno je u Svetosavskom domu, a slavskom obredu prisustvovali su brojni gosti i opštinski zvaničnici.

07.11.2016. – ODRAŽAN OKRUGLI STO O ZNAČAJU PORODICE
U Opštinskoj upravi Kozarska Dubica danas je prezentovan projekat "Porodica – temelj razvoja zdrave lokalne zajednice", koji realizuje JP "Centar za informisanje i kulturu" zahvaljujući podršci Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske.
"Projekat će biti realizovan kroz serijal televizijskih i radio emisija koje će promovisati porodične vrijednosti, ali i ukazati na probleme se kojima se porodica susreće. Emisije će okupiti relevantne stručnjake kao sagovornike koji će pružiti odgovor na problematiku iz ove oblasti, ali i prikazati konkretno kako žive porodice na našem području", izjavila je novinarima direktor Centra za informisanje i kulturu opštine Kozarska Dubica Dijana Kondić. Ona je dodala da je kroz projekat biti održano nekoliko sastanaka, te izrađen i letak namijenjen građanima, koji promoviše značaj roditeljstva i zajednice kao osnove za stvaranje zdrave sredine i društva.
"Porodica je osnovna ćelija društva, u sistemu u kome imamo zdravu osnovnu ćeliju možemo se nadati zdravom i pravilnom funkcionisanju tog sistema", rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Miroslav Tica.
Tica je dodao da lokalna i državna vlast moraju posebnu pažnju usmjeriti upravo na porodicu, a da Opština Kozarska Dubica kroz niz konkretnih mjera stimulacije i podrške znatan dio budžetskih sredstava usmjerava na zaštitu i očuvanje porodice.
O značaju porodice i aktivnostima koje se preduzimaju u cilju očuvanja porodice i porodičnih vrijednosti govorio je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović, te predstavnici zdravstvenih, obrazovnih i institucija socijalne zaštite opštine Kozarska Dubica, te učenici završnih razreda Srednjoškolskog centra "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici.
24.10.2016. – DOGOVORENA SARADNJA KOZARSKE DUBICE I KRAGUJEVCA
Zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović prisustvovao je u petak, 21. oktobra, komemorativnoj manifestaciji "Veliki školski čas" na kragujevačkim Šumaricama, a tokom boravka u Kragujevcu razgovarao je sa gradonačalnikom Radomirom Nikolićem.
"Sa gradonačelnikom Nikolićem razgovarao sam o budućoj saradnji Kozarske Dubice i ovog grada i dogovorio sastanak rukovodstava u Kozarskoj Dubici do kraja godine, te utvrdio saradnju srednjoškolaca, u okviru koje će naredne godine kragujevački srednjoškolci posjete Donju Gradinu, a Dubičani Kragujevac", rekao je Jaćimović.
Na kragujevačkim Šumaricama proteklog petka održana je komemorativna manifestacija kod spomen obilježja "Veliki školski čas", koje je podignuto učenicima i profesorima koje su Nijemci na tom mjestu strijeljali 21. oktobra 1941. godine.
Poštu kragujevačkim školarcima odali su Tomislav Nikolić, predsjednik Srbije, koji je položio vijenac na spomenik, kao i predstavnici ambasada Rusije, Njemačke, Slovačke, Palestinske uprave, Ukrajine, Francuske, SAD, Izraela i Bjelorusije.
Na suđenju u Nirnbergu prihvaćeno je da je u Kragujevcu strijeljano oko 7. 000 civila, a među strijeljanima je bilo 270 djece, od kojih je najmlađi imao 11 godina. Od 2011. godine, 21. oktobar je i državni praznik, a za Kragujevac je i poseban datum koji se obilježava brojnim manifestacija tokom oktobra.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi