V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.04.2018. - RELJIĆ: RAZVIJATI ZDRAVE MEĐULJUDSKE ODNOSE I INFRASTRUKTURU
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić izjavio danas da treba raditi na razvoju zdravih međuljudskih odnosa i aktivnosti lokalne zajednice usmjeriti na realizaciju značajnih infrastrukturnih projekata.
"Naš grad i narod treba da razvijaju zdrave međuljuske odnose, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost. Svojim primjerom to nastojim da pokažem na svakom mjestu", rekao je Reljić novinarima.
On je danas, na svečanosti povodom obilježavanja 27. aprila - Dana opštine Kozarska Dubica, koji je ustanovljen u znak sjećanja na oslobođenje područja opštine od fašizma i ustaškog terora u Drugom svjetskom ratu, naveo da će ova lokalna zajednica nastaviti da njeguje istorijske tradicije i humanističke vrijednosti.
Reljić je dodao da je na području opštine Kozarska Dubica u toku realizacija nekoliko važnih infrastrukturnih projekata.
"U toku je rekonstrukcija zgrade opštine, a vrijednost projekta je 500.000 KM. Moram naglasiti da se svaka marka finansira iz budžeta Vlade Republike Srpske, jer opština zbog velikih finansijskih problema nije u stanju da bilo šta investira", istakao je Reljić.
On je dodao da će ta zgrada, stara oko 110 godina, ostati na upotrebu građanima i biti reprezentativan objekat lokalne zajednice.
Reljić je precizirao da je u ovoj godini planirana i rekonstrukcija zgrade Osnovnog suda u Kozarskoj Dubici, te naglasio da samo putem ta dva projekta Vlada Republike Srpske ulaže milion KM u infrastrukturu opštine.
"Tu su i drugi manji projekti, od uređenja gradske zone, trga, projekat rekonstrukcije javne rasvjete, asfaltiranje i rekonstrukcija ulica, saobraćajnica, uređenje seoskih domova i drugi, koji će biti realizovani tokom ove godine", naglasio je Reljić.
Dan opštine Kozarska Dubica obilježava se danas nizom svečanosti protokolarnog, sportskog, kulturnog i zabavnog karaktera.
Svečanostima prisustvuju gosti iz bratskih opština Bela Palanka i Etropole, delegacija Grada Kragujevac i Požega, te drugi gosti i zvaničnici.
U okviru programa obilježavanja Dana opštine zvanične delegacije položile su vijence u parku na Trgu narodnih heroja kod spomenika Dubičanima ubijenim na platanama 20. septembra 1944. godine.
Održana je svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, a od 17.00 časova počeće tradicionalna "Trka oslobođenja Kozarska Dubica 2018".
Za građane i goste, u Domu kulture u Kozarskoj Dubici večeras će, s početkom u 20.00 časova, biti održana svečana akademija.
27.04.2018. - POLOŽENI VIJENCI NA SPOMEN OBILjEŽJE UBIJENIM DUBIČANIMA
U opštini Kozarska Dubica danas se obilježava Dan opštine - 27. april, a tim povodom položeni su vijenci na Trgu narodnih heroja kod spomenika Dubičanima ubijenim na platanama 20. septembra 1944. godine.
U znak sjećanja na dan kada je 1945. godine, područje opštine oslobođeno od Fašizma i ustaškog genocida u Drugom svjetskom ratu, vijence je položila delegacija opštine Kozarska Dubica, predstavnici bratskih opština, delegacija opštinskog SUBNOR-a, zajedno sa predstavnicima Udruženja antiFašista iz Požege, delegacije opštinske Boračke organizacije, Crvenog krsta i političkih partija.
Predsjednik SUBNOR-a opštine Kozarska Dubica Milorad Bukva rekao je da taj datum ne smije da bude zaboravljen da se ne bi ponovilo ono što se desilo u Drugom svjetskom ratu.
"A o tome šta se desilo, teško je govoriti i poslije toliko vremena, ali važno je da ne zaboravimo", rekao je Bukva.
U okviru obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica danas je održana svečana sjednica Skupštine opštine.
Odbornike, privrednike, goste iz bratskih opština Bela Palanka i Etropole, Kragujevaca i Požege, te opštinske zvaničnike pozdravio je predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić.
O istoriji Kozarske Dubice i pravcima budućeg razvoja prisutnim je govorio načelnik opštine Radenko Reljić, a obratili su se i gosti - predsjedik Skupštine opštine Bela Palanka Aleksandar Pejčić, pomoćnik gradonačelnika Grada Kragujevca Aleksandar Štajn i zamjenik župana u Požeško-slavonskoj županiji ispred srpske nacionalne manjine Miroslav Grozdanić.
Pročitane su čestitke koje su u povodu obilježavanja Dana opštine rukovodstvu opštine Kozarska Dubica uputili predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Vlade Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, načelnici susjednih opština, Savez opština i gradova Republike Srspke i drugi.
Predavanje na temu "Dubica na tragu milenijumske prošlosti" održao je profesor doktor Boro Bronza.
U okviru programa obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica u 17.00 časova održaće se tradicionalna "Trka oslobođenja Kozarska Dubica 2018.".
Za sve građana i goste u Domu kulture, sa početkom u 20.00 časova, odražaće se svečana akademija.
U programu akadije učestvovaće profesor doktor Boro Bronza, koji će se obratiti prigodnom besjedom, Srpsko pjevačko društvo "Višnjić", Muzička škola „Branko Smiljanić“ i dubički gimnazijalci.
26.04.2018. - SUTRA OBILJEŽAVANJE DANA OPŠTINE
U opštini Kozarska Dubica sutra će biti obilježen Dan opštine - 27. april, koji se praznuje se kao Dan oslobođenja područja opštine od fašizma i ustaškog genocida u Drugom svjetskom ratu.
Dan opštine biće obilježen nizom svečanosti protokolarnog, sportskog i kulturnog i zabavnog karaktera.
Prema utvrđenom programu, u 9.00 časova biće upriličen prijem kod načelnika opštine za goste iz bratskih opština Bela Palanka, Kragujevac, Etropole, te druge delagacije.
U 10.00 časova zvanične delegacije položiće vijence u parku na Trgu narodnih heroja kod spomenika Dubičanima ubijenim na platanama 20. septembra 1944. godine.
U povodu obilježvanja Dana opštine u 11.00 časova biće održana svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, a od 17.00 časova održaće se tradicionalna "Trka oslobođenja".
U okviru obilježavanja Dana opštine u Domu kulture, sa početkom u 20.00 časova, biće održana svečana akademija.
Opština Kozarska Dubica i Centar za informisanje i kulturu pozivaju građane da prisustvuju svečanoj akademiji u čijem programu će učestvovavati profesor doktor Boro Bronza, koji će se obratiti prigodnom besjedom, Srpsko pjevačko društvo "Višnjić", Muzička škola „Branko Smiljanić“ i dubički gimnazijalci.
Dan opštine Kozarska Dubica – 27. april ustanovljen je odlukom Skupštine opštine Kozarska Dubica i praznuje se kao Dan oslobođenja Opštine od fašizma i ustaškog genocida u Drugom svjetskom ratu, u kojem je opština izgubila više od 50 odsto stanovništva.

24.04.2018. - SPORTSKO-KULTURNOM CENTRU ODREĐEN NAZIV "9. JANUAR"
Skupština opštine Kozarska Dubica usvojila je danas odluku prema kojoj će Sportsko-kulturni centar u toj opštini ubuduće nositi naziv "9. januar".
"Ovo je finale predmeta, počevši od inicijative koja je došla od predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. Formirali smo komisiju, koja je utvrdila prijedlog i odbornici su izabrali da Sportsko-kulturni centar u samom centru grada, u kojem se održavaju mnogobrojne manifestacije, grada nosi naziv "9. januar", izjavio je predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Milovan Barišić.
Na današnjoj, sedamnaestoj redovnoj sjednici Skupštine opštine Kozarska Dubica, jednoglasno je usvojen izvještaj o radu Pravobranilaštva Republike Srpske, sjedište zamjenika Prijedor u 2017. godini.
Na sjednici su razmatrani i usvojeni izvještaji o radu Opštinske boračke organizacije, JU Dječiji vrtić "Pčelica", Opštinske organizacije Crvenog krsta i Udruženja građana "Veterani Republike Srpske" i Udruženja penzionera opštine Kozarska Dubica u 2017. godini.
Sa dnevnog reda povučeno je razmatranje Informacije o ocjenjivanju službenika u Opštinskoj upravi, a odbornici Skupštine opštine prihvatili su Informaciju o implemantaciji unapređenja sistema upravljanja kvalitetom prema zahtjevima standarda ISO 9001:2008 uprave Opštine Kozarska Dubica.
Iz nadležnosti Odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti, usvojen je Program kulturnih i sportskih manifestacija i Program obilježavanja značajnih događaja na području opštine Kozarska Dubica za 2018. godinu.
18.04.2018. – MINISTARKA GOLIĆ POSJETILA KOZARSKU DUBICU
Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić izjavila je danas da će Vlada Republike Spske i dalje ulagati u Kozarsku Dubicu i svaku opštinu Srpske.
“Vlada vodi računa o sve i jednoj opštini, a prvenstveno o privrednom razvoju na teritoriji cijele Republike Srpske”, izjavila je Golićeva nakon razgovora sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Radenkom Reljićem i drugim zvaničnicima te opštine.
Ona je dodala da će danas obići objekte O.Š. „Sveti Sava“ i Dječijeg vrtića „Pčelica“, koji su obnovljeni u sklopu projekta „Energetska efikasnost“ koji je implementiralo Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.
“Dobro znate u kakvom stanju su bili ti objekti, a u kakvom stanju se danas nalaze. Ta investicija bila je vrijedna oko milion KM. Dakle, ono što je obećano to je realizovano”, izjavila je Golićeva novinarima.
Ona je potvrdila da je sa načelnikom Reljićem razgovarala o neizbježnoj temi izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovska gora.
“Svi smo u istom stroju i svi ćemo zajedno, nadam se, doprinijeti da Vlada Republike Hrvatske odustane od te ideje, jer sve pretpostavke govore da ono što su naumili, ono što žele, apsolutno nije realno ni izvodljivo i sa aspekta zaštite životne sredine i života ljudi koji žive na ovom prostoru”, naglasila je Golićeva.
Ona je precizirala da je Vlada Republike Srpske donijela odluku o prethodnoj zaštiti Parka prirode “Una” i izrazila očekivanje da će to doprinijeti da Vlada Hrvatske iznađe drugu lokaciju i da tamo gradi.
“Razgovarali smo i o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata i Nacrtu zakona o uređenju prostora, odnosno o skraćivanju određenih procedura kako bi olakšali privredni ambijent, jer moramo ići u korak sa evropskim normama, odnosno omogućiti svakom čovjeku i svakom pojedincu, svakom pravnom subjektu koji želi da investira i gradi, da te procedure budu što kraće, a da se cilj postigne”, rekla je Golićeva.
Ona je najavila da će u sklopu projekta „Energetska efikasnost“ u Kozarskoj Dubici biti energetski opremljen i objekat Doma zdravlja i služba Hitne pomoći.
13.04.2018. – NAJAVA: U NEDJELJU PARASTOS I POMEN U DONJOJ GRADINI
Centralna manifestacija obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, biće održana u nedjelju, 15. aprila, u Donjoj Gradini.
U Spomen području "Donja Gradina", u opštini Kozarska Dubica, komemoracija će početi u 11.15 časova polaganjem vijenaca na grobnom polju "Topole".
U 12.00 časova na grobnom polju "Hrastovi" biće služen parastos i pomen žrtvama ustaškog zločina genocida, a vjerski obred podrazumijevaju molitvu srpsku pravoslavnu, jevrejsku i romsku.
Obraćanje zvaničnika i kratki umjetnički program planiran je u 13.00 časova.
Obilježavanje Dana Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini započeće u nedjelju, 15. aprila, služenjem svete arhijerske liturgije u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u Kozarskoj Dubici od 8.00 časova.
Liturgiju će služiti njegovo preosveštenstvo episkop banjalučki Jefrem, uz sasluženje više sveštenika i đakona i uz pratnju Srpskog pjevačkog društrva "Jedinstvo" iz Banjaluke.
U izložbenoj sali Spomen-područja "Donja Gradina" u 10.00 časova biće otvorena izložba likovnih i literarnih radova učenika na temu "Jasenovac".
Dan ranije, u subotu 14. aprila, u Domu kulture u Kozarskoj Dubici biće održana Memorijalnoj akademiji pod nazivom "Oči u oči - Gradina".
13.04.2018. - SUTRA MEMORIJALNA AKADEMIJA "OČI U OČI-GRADINA"
U okviru programa obilježavanja 73 godine od stradanja žrtava ustaškog zločina genocida u Donjoj Gradini sutra će u Kozarskoj Dubici biti održana Memorijalna akademija pod nazivom "Oči u oči - Gradina".
Direktor Javne ustanove Spomen-područje "Donja Gradina" Tanja Tuleković potvrdila je da će u programu Memorijalne akademije učestvovati Srpsko pjevačko društvo "Višnjić" i Dramski studio "Artist" iz Kozarske Dubice.
Ona je pozvala građane ove i drugih opština da prisustvuju Memorijalnoj akademiji koja će u Domu kulture u Kozarskoj Dubici biti održana 14. aprila sa početkom u 20.00 časova.
Organizator Memorijalne akademije, koja se u Kozarskoj Dubici tradicionalno održava uoči parastosa i pomena u Donjoj Gradini, jeste Javna ustanova Spomen-područje "Donja Gradina", a prisutnim će se obratiti ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.
Centralna manifestacija obilježavanja Dana sjećanja na žrtve ustaškog zločina - genocida u koncentracionom logoru Jasenovac i njegovom najvećem stratištu Donjoj Gradini, biće održana u nedjelju, 15. aprila, u Donjoj Gradini.
12.04.2018. - U TOKU PRIPREME ZA OBILJEŽAVANJE DANA OPŠTINE
U opštini Kozarska Dubica u toku su organizacione pripreme za obilježavanje Dana opštine - 27. aprila, koji će biti proslavljen nizom svečanosti protokolarnog, sportskog i kulturnog karaktera.
Na sastanku Organizacionog odbora utvrđen protokol obilježavanja 27. aprila - Dana oslobođenja opštine Kozarska Dubica od fašističke okupacije u Drugom svjetskom ratu.
U okviru obilježavanja Dana opštine, 27. aprila, biće upriličen prijem za goste iz bratskih opština Bele Palanke, Kragujevca i Etropole, a zatim će u 10.00 časova zvanične delegacije položiti vijence u parku na Trgu narodnih heroja kod spomenika Dubičanima ubijenim na platanama 20. septembra 1944. godine.
Tradicionalna "Trka oslobođenja" u Kozarskoj Dubici održaće se 27. aprila s početkom u 17.00 časova. Isti dan u 11.00 časova biće održana svečana sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica, a u 20.00 časova svečana akademija u Domu kulture.
U okviru programa obilježavanja Dana opštine Kozarska Dubica biće održan Međunarodni omladinski rukometni turnir u organizaciji Rukometnog kluba "Kozara Mlijekoprodukt" i Međunarodni košarkaški turnir, koji će 22. i 23. aprila okupiti 10 ekipa sa područja bivše Jugoslavije.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi