V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.03.2023.- OSMOMARTOVSKA ČESTITKA NAČELNIKA OPŠTINE I PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE
U čestitki koju su povodom 8.marta Dubičankama uputili načelnik opštine Radenko Reljić i predsjednik Skupštine opštine Kozarska Dubica Vladimir Rokić ističe se da je Međunarodni dan žena praznik koji sažima veliku istorijsku borbu žena za dostojanstvo i ravnopravan položaj u društvu sa muškarcima.
“Neka ovaj praznik svima nama bude podsjetnik da žena zaslužuje ne samo ravnopravan položaj u ostvarivanju ljudskih prava, već i stalnu brigu, pažnju i poštovanje od strane muškaraca i cjelokupnog društva”, navodi se u čestitki.
„U ime Opštinske uprave i lično ime svim bakama, majkama, suprugama i kćerkama želimo srećan Dan žena. Želimo da Vam ovaj dan bude poseban, a svaki drugi ispunjen ljubavlju, pažnjom i srećom. Želimo da vaš uticaj bude prepoznat u svim društvenim segmentima, a društvena ravnopravnost istaknuta“, poručili su Reljić i Rokić u osmomartovskoj čestitki.
01.03.2023. - OBAVJEŠTENJE: POČINJE PODIJELA REGRESIRANOG GORIVA
U Kozarskoj Dubici sutra će početi podjela regresiranog goriva poljoprivrednim proizvođačima.
Nakon što u opštinskom Odjeljenju za poljoprivredu preuzmu odgovarajuću potvrdu poljoprivrednici gorivo mogu preuzeti na svim benzinskim pumpama na području opštine.
Potvrde se izdaju u Odjeljenju za poljoprivredu, kancelarija broj 1, radnim danom od 07.30 do 15.00 časova.
Iznos premije koju obezbjeđuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske je 0,75 KM po litru, a odobrava se 100 litara dizel goriva za hektar obradivog poljoprivrednog zemljišta.
Prvim obračunom obuhvaćena su 234 poljoprivredna proizvođača u Kozarskoj Dubici koji su ispunili uslove, ažurirali podatke o parcelama u APIF-u, prijavili doprinose u Poreskoj upravi i izmirili obaveze za protivgradnu zaštitu
Samo na taj način poljoprivrednici mogu ostvariti pravo na podsticaje, pa tako i pravo na regresirani dizel.
U Agenciji za agrarna plaćanja će vršiti dopune spiskova korisnika koji u narednom periodu ispoštuju propisane uslove.
27.02.2023. - POLA VIJEKA OD BRATIMLJENJA KOZARSKE DUBICE I BELE PALANKE
Obostana volja za saradnjom opština Kozarska Dubica i Bela Palanka traje već 50 godina, a u čast jubilarne godišnjice od bratimljenja u svojim opštinama podići će istovjetna obilježja koja će svjedočiti o pola vijeka prijateljskih odnosa.
To su potvrdili načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić i predsjednik Opštine Bela Palanka Goran Miljković koji je danas sa delegacijom ove opštine u posjeti Kozarskoj Dubici.
Nakon sastanka rukovodstva dvije opštine, Miljković je rekao da 50 godina nije malo i da bez obzira na sve generacije koje su sarađivale, prijateljski odnosi su se održali.
„Zadnjih desetak godina mi održavamo tu tradiciju, stalno imamo sastanke, razmjenjujemo našu kulturu kroz društveno-sportska druženja naših klubova i stvaramo neke nove ambijente, neke nove prilike da se što više upoznamo, što više zbližimo i to ne samo mi kao rukovodioci dvije opštine, nego i naši narodi, odnosno naši građani“, kazao je Miljković.
On je rekao da je inicijativa o izgradnji zajedničkog obilježja koje će trajno svjedočiti i nove generacije podsjećati na višedecenijsko prijateljstvo potekla od načelnika i rukovodstva opštine Kozarska Dubica.
„Na taj način ćemo obilježiti 27.apil, Dan opštine Kozarska Dubica i 5. juli Dan opštine Bela Palanka“, rekao je Miljković.
On je naveo da će, pored tog obilježja, ispred zgrada obje opštine biti posađene sadnice hrasta, kao još jedanog simbola dugovječnosti i prijateljstva dvije opštine.
Ocjenjujući dosadašnju saradnju čistom desetkom, Miljković je rekao da se danas razgovaralo i o proširenju te saradnje na privredu, jer privreda i ekonomija, prije svega, daju priliku mladim ljudima da rade i žive od svog rada.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić je braći iz Srbije poželio dobrodošlicu u naš grad i istakao da mu je veoma drago što su prethodne generacije političara koje vode obje opštine uspješno održale 50 godina dugu tradiciju bratskih odnosa.
Izrazio ne nadu da će i buduća pokoljenja političara ostati na tom putu i podsjetio da je ta tradicija počela davne 1973.godine kada je Bela Palanka pomogla izgradnju sadašnjeg objekta Osnovne škole „Vuk Karadžić“ koji je bio oštećen u zemljotresu.
On je rekao da su danas razmijenili nekoliko idejnih rješenja budućeg obilježja koje će trajno svjedočiti o prijateljstvu i saradnji dvije opštine, kao i da će to najvjerovatnije biti identične fontane, sa obilježjima i grbovima oba grada.
„I danas smo zaključili da možemo učiti jedni od drugih“, kazao je Reljić i naveo da u kreiranju poslovnog ambijenta imamo šta naučiti od prijetelja iz Srbije jer je Bela Palanka opština koja na birou za zapošljavanje ima tek oko 300 nezaposlenih.
Nakon radnog sastanka u kabinetu načelnika, domaćini će za goste iz Bele Palanke organizovati obilazak znamenitosti u našem gradu i regiji.
Pored predsjednika Opštine Gorana Miljkovića, u delegaciji iz Bele Palanke je bio i predsjednik Skupštine opštine Aleksandar Pejčić, dok su pored načelnika Reljića opštinu Kozarska Dubica predstavljali predsjednik Skupštine opštine Vladimir Rokić i načelnici opštinskih odjeljenja.
23.02.2023. - SUTRA MANIFESTACIJA "IZBOR SPORTISTE 2022. GODINE"
Sutra će u Domu kulture s početkom u 19.00 časova biti održan 50. jubilarni „Izbor sportiste godine“, manifestacija na kojoj će biti proglašeni i nagrađeni najuspješniji sportisti i sportski kolektivi u 2022.godini.
Petočani stručni žiri, na osnovu dostavljenih prijedloga, odlučiće ko je najuspješnija sportska ekipa, najuspješniji sportista, trener, sportski radnik i mladi talenat.
I ovog puta manifestaciju će pratiti prigodan kulturno-umjetnički program u kojem će nastupiti Srpsko pjevačko društvo „Višnjić“, Izvorna grupa „Jabuka“, vokalna solistkinja Milica Stijepić Ivić i profesor Goran Vuleta iz Prijedora, te član Dramskog studija „Artist“ Aleksandar Vukomanović.
Generalni pokrovitelj i organizator 50. “Izbora sportiste godine” je opština Кozarska Dubica, a medijski pokrovitelj i suorganizator manifestacije JP “Centar za informisanje i kulturu“.
Pozivaju se svi sportski navijači i ljubitelji sporta da prisustvuju tradicionalnoj manifestaciji na kojoj će se proglasiti i nagraditi najuspješniji sportisti i sportski kolektivi u 2022.godini u Kozarskoj Dubici.
15.02.2023. - NAČELNIK RELJIĆ UPUTIO ČESTITKU POVODOM DANA DRŽAVNOSTI SRBIJE
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić uputio je čestitku predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije, 15. februara.
“U ime građana Kozarske Dubice i u lično ime Vama i svim građanima Srbije čast mi je i zadovoljstvo da uputim najiskrenije čestitke i poželim mnogo uspjeha u daljim aktivnostima usmjerenim ka miru, stabilnosti i jačanju naše matice.
Uvjeren sam da će Republika Srbija nastaviti da jača svoju političku i ekonomsku poziciju, te da će naše bratske, prijateljske i institucionalne veze utemeljene na zajedničkoj prošlosti i porijeklu i u budućnosti biti neraskidive. Vama i državnom rukovodstvu Srbije, još jednom ovom prilikom, želim da izrazim neizmjernu zahvalnost na nesebičnoj pomoći upućenoj Kozarskoj Dubici, zahvaljujući kojoj smo sanirali posljedice razornog zemljotresa i omogućili bolji životni ambijent našim građanima”, navedeno je u čestitki i dodato da građani Srpske
s ponosom posmatraju kako Srbija bilježi iz godine u godine napredak.
“Neka budući dani donesu nastavak razvoja Republike Srbije, a Vama, cijenjeni predsjedniče i svim građanima Srbije iskreno želim svako dobro. U nadi da ćemo se, povodom obilježavanja godišnjice proboja posljednje grupe jasenovačkih logoraša, sresti u Donjoj Gradini upućujem Vam posebno uvažavanje i srdačan pozdrav”, navedeno je u čestitki.
Predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću 2019. godine, prema odluci odbornika Skupštine opštine, uručena je Povelje počasnog građanina Opštine Kozarska Dubica.
14.02.2023. - NAČELNIK OPŠTINE UPUTIO ČESTITKU POVODOM DANA BORCA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić čestitao je Dan boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata i 219 godina od Prvog srpskog ustanka, ističući da obilježavanjem ovog datuma, na još jedan način, ukazuje se poštovanje svim našim borcima i njihovim hrabrim djelima.
On je istakao da su borci Odbrambeno-otadžbinskog rata dali nesebičnu žrtvu u stvaranju Republike Srpske i tako osigurali put slobode budućim generacijama i opstanak na vjekovnim ognjištima.
“Ovaj veoma značajan datum za Republiku Srpsku podsjeća da dugujemo zahvalnost našim herojima, simbolizuje slobodarski duh i patriotizam srpskog naroda, kao i nastojanje da ravnopravno sa drugim narodima, živimo i radimo u miru i slobodi i trajno obavezuje da se čuva i jača Republika Srpska” naveo je načelnik Reljić..
On je u čestitku uputio predsjednicima republičke i opštinske Boračke organizacije i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske.
09.02.2023. - OBJAVLJENA ODLUKA O STIPENDIRANJU
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić donio je danas odluku o stipendiranju 88 studenata iz Kozarske Dubice koji se školuju na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.
U odluci o stipendiranju sadržane su dvije rang-liste prema kojima je pravo na stipendiju bez obzira na prosjek ocjena ostvarilo 14 studenata posebnih kategorija, odnosno, vukovaca, studenata iz porodica ratnih vojnih invalida i višečlanih porodica, te studenata čije je stipendiranje predložio Centar za socijalni rad, dok je 74 studenata bodovano prema kriterijumima za dodjelu stipendija.
Stipendija opštine Kozarska Dubica isplaćuje se 10 mjeseci po 100 KM, dok će apsolventi isti iznos primati pet mjeseci.
Za isplatu stipendija u budžetu opštine Kozarska Dubica za ovu godinu planirano je 90.000 KM.
Odluka o dodjeli stipendija objavljena je na oglasnoj tabli u zgradi opštine Kozarska Dubica, te na internet stranici opštine.
02.02.2023. -POTPISANI UGOVORI SA PET KORISNICA PREDUZETNIČKOG FONDA ZA ŽENE
U opštini Kozarska Dubica danas su potpisani tripartitni ugovori između Opštine Kozarska Dubica, USAID/INSPIRE i pet korisnica koje su zadovoljile uslove iz Javnog poziva za finansiranje biznisa za marginalizovane grupe žena.
Sredstva za finansiranje biznisa u ukupnom iznosu od 50.000 KM obezbjeđena su iz Preduzetničkog fonda za žene, koji je formiran udruženim sredstvima Opštine Kozarska Dubica i USAID-ovog Programa podrške zaštiti ljudskih prava (INSPIRE).
Zamjenica direktora Programa podrške zaštite ljudskih prava USAID/INSPIRE Dunja Škaljo rekla je novinarima da je cilj programa unapređenje zaštite ljudskih prava u BiH i stvaranje prilika za zapošljavanje marginalizovanih žena.
„Program je potpisao ugovore sa deset jedinica lokalne samouprave u BiH, pet u Republici Srpskoj i pet u Federaciji BiH, a cilj je da zajedno sa jedinicama lokalne samouprave kreiramo model koji će biti održiv i nakon odlaska donatora, odnosno stvarati prilike za zapošljavanje marginalizovanih žena, omogućiti im prihode i vjeru u bolju budućnost“, rekla je Škaljo.
Ona je istakla da dosadašnja iskustva u realizaciji prethodnog programa USAID-a za pomoć marginalizovanim grupama u BiH pokazuju da je više od 70 odsto biznisa ostalo održivo i nakon završetka programa.
Škaljo je navela da su ugovori do sada potpisani sa 60 korisnica iz osam jedinica lokalne samouprave, a da je nakon Kozarske Dubice, preostale još potpisivanje ugovora u Bosanskoj Krupi i Doboju.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Radenko Reljić rekao je da mu je posebno drago što je opština Kozarska Dubica među 10 opština u BIH uspjela da ostvari saradnju sa USAID-om u programu INSPIRE.
„Program je namijenjen marginalizovanim ženama koje imaju potrebu da se bave samostalnim biznisom. Zajedno sa USAID-om formirali smo Preduzetnički fond od 50.000 KM iz kojeg će biti finansirani biznisi pet korisnica, koje će biti u prilici da zarade i pomognu svojim porodicama“, rekao je Reljić.
On je zahvalio predstavnicima USAID-a, te naglasio da će opština Kozarska Dubica kao servis građana stajati na rapolaganju korisnicima programa.
Tripartitni ugovori između Opštine Kozarska Dubica i USAID/INSPIRE danas je u Kozarskoj Dubici potpisalo pet korisnica, koji će sredstvima iz programa pokrenuti biznise iz oblasti organske proizvodnje jagoda, pilića i proizvoda od meda, nabavku CNC mašine i otvaranje fitnes studija.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi