V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

16.02.2016. – OBJAVLJENA ODLUKA O DODJELI STIPENDIJA
Opština Kozarska Dubica će u tekućoj školskoj godini stipendirati 152 studentа prvog ciklusa studija koji se školuju na visokoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu.
U opštinskoj upravi Kozarska Dubica potvrđeno je da je na prijedlog Komisije za dodjelu stipendija, donesena odluka da stipendiju dobiju svi studenti koji ispunjavaju uslove konkursa, a Odluka o stipendiranju sa konačnom rang listom opštinskih stipendista, danas je objavljena na oglasnoj tabli u zgradi opštine i na opštinskoj Internet prezentaciji.
Stipendistima opštine Kozarska Dubica iz budžeta opštine biće isplaćeno deset mjesečnih iznosa po 100 KM, dok će 19 apsolvenata, stipendiju primati pet mjeseci.
Sa studentima kojima je dodjeljena stipendija, opština Kozarska Dubica zaključiće ugovore o stipeniranju, kojim će se regulisati prava i obaveze stipendista i davaoca stipendije.
16.02.2016. - U PORASTU SVI VODOTOCI RIJEKA I RJEČICA
Na području opštine Kozarska Dubica u porastu su vodotoci svih rijeka i rječica, ali situacije nije alarmantna – potvrdio je danas šef Odsjeka civilne zaštite Đuro Trubarac.
"U ovom momentu, iako su u porastu svi vodotoci rijeka i rječica, nema ugroženih putnih komunikacija i domaćinstava", izjavio je Trubarac. On je naveo da je vodostaj rijeke Une u Kozarskoj Dubici od juče narastao 170 centimetara i danas iznosi 290 centimetara, što je ispod nivoa od 370 centimetara kada se uvode redovne mjere zaštite od poplava. U porastu je i vodostaj Save koji danas u 12.00 časova iznosi 720 centimetara, dok se redovne mjere odbrane od poplava uvode na 800 centimetara.
Trubarac je potvrdio da su se tokom noći, u korita povukle rječice Knežica i Moštanica, koje su juče ugrožavale putne komunikacije u selima Mali Mirkovac i Božići.
U protekla dva dana, na području opštine Kozarska Dubica palo je 30 litara kiše po kvadratnom metru, a obzirom da kiše još uvijek pada, ekipe Civilne zaštite te opštine su angažovane i prate situaciju na terenu.
15.02.2016. - OBILJEŽEN DAN BORACA ODBRAMBENO-OTADŽBINSKOG RATA REPUBLIKE SRPSKE
Pomenom za poginule borce i polaganjem cvijeća ispred spomen-ploča u Hramu Svete Petke, a potom i svečanom sjednicom Skupštine opštinske Boračke organizacije u Kozarskoj Dubici juče je obilježen Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i Dan Prvog srpskog ustanka- 14. februar, Sveti mučenik Trifun.
Čestitajući borcima njihov dan, predsjednik Opštinske boračke organizacije Dragoljub Ćibić je rekao da se ovaj dan sve skromnije obilježava jer su i prilike takve.
On je rekao da su borci odbrambeno-otadžbinskog rata nastavili kontinuitet srpske borbe za očuvanje ovih prostora, što treba da se poštuje i time osigura prosperitetnija budućnost.
Zbog onih koji su u stvaranje Republike Srpske ugradili svoje živote, čestitajući Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata, načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro je rekao da je ovo dan koji moramo da poštujemo i istakao njegovo dvostruko značenje.
"Danas obilježavamo Dan boraca odbrambeno–otadžbinskog rata, ali i Dan Prvog srpskog ustanka, kao početak stvaranja moderne srpske države", rekao je Zlojutro.
"Budućim generacijama treba govoriti o značaju odbrambeno-otadžbinskog rata, jer je to naša istorija, ali i naša budućnost", izjavio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac, nakon što je u Spomen-hramu Svete Petke prisustvovao pomenu za poginule borce. Za Republiku Srpsku život su dala 224 Dubičanina, 614 je ranjeno, a kroz 11.dubičku brigadu prošlo je oko 6 hiljada i 700 boraca.
11.02.2016.- NAJAVA:OBILJEŽAVANJE DANA BORACA I DANA BORAČKE ORGANIZACIJE
Pomenom za poginule borce i svečanom sjednicom Skupštine opštinske Boračke organizacije, u Kozarskoj Dubici će u nedjelju, 14. februara biti obilježeni Dan boraca odbrambeno-otadžbinskog rata i Dan Boračke organizacije Republike Srpske.
U Spomen-hramu Svete Petke u 9.00 časova služiće se sveta liturgija, u 10.00 časova pomen-parastos poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata, a potom će se položiti cvijeće ispred spomen-ploča sa imenima poginulih boraca iz naše opštine.
Svečana sjednica Skupštine opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica biće održana u prostorijama te organizacije s početkom u 11.00 časova.
08.02.2015. - SPORTISTA GODINE KARATISTA STEFAN ILIĆ
Na 45. manifestaciji "Izbor sportiste godine", karatista Stefan Ilić iz Kluba borilačkih sportova "Obilić" proglašen je za najboljeg sportistu opštine Kozarska Dubica u 2015. godini.
Sedamnaestogodišnji Ilić krajem prošle godine osvojio je sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u karateu održanom u DŽakarti, a trenutno kao reprezentativac BiH učestvuje na Evropskom prvenstvu koje se održava na Kipru.
U njegovo ime nagrada na 45. manifestaciji izbora sportiste godine uručena je treneru Goranu Jeličiću.
Prema sportskim uspjesima u protekloj godini, drugoplasirana je Lena Kovačević iz Ženskog rukometnog kluba "Knežopoljka", a trećeplasirani je Predrag Pralica iz Fudbalskog kluba "Borac".
Zahvalnice, pehare i novčane nagrade najuspješnijim sportistima uručio je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, koji je istakao da je Dubica grad sporta jer se u njemu nekoliko hiljada mladih ljudi, a i onih starijih, organizovano bave sportom.
"Neke godine imamo bolje, neke malo lošije rezultate, a prošla godina baš i nije bila bogata rezultatima, ali moramo biti zadovoljni jer je bitno da mladi ljudi vole sport i njime se bave", izjavio je Zlojutro. On je izrazio očekivanje da će ova godina biti uspješnija za dubičke sportiste i dodao da opština podržava rad sportskih kolektiva i pomaže razvoj sporta.
Danilo Burazor iz Rukometnog kluba "Kozara" mladi je sportski talenat opštine Kozarska Dubica za 2015. godinu, a prema rangiranim rezultatima drugoplasirani je Ognjen Krneta iz Fudbalskog kluba "Borac", dok je na trećem mjestu Danilo Mataruga iz Atletskog kluba "Kozarska Dubica".
05.02.2016. - SASTANAK O INICIJATIVI ZA OSNIVANJE ZAVIČAJNOG MUZEJA
U mjesnom domu u Knežici u opštini Kozarska Dubica održan je prvi radni sastanak o inicijativi za osnivanje zavičajnog muzeja te opštine.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i drugi učesnici sastanka usaglasili su mišljenje da Kozarska Dubica raspolaže sa mnogo artefakata, ima bogato i zanimljivo istorijsko nasljeđe, a da je potreba osnivanja zavičajnog muzeja već izražena zaključkom Skupštine opštine iz 2015. godine.
"Razgovarali smo danas o prostoru u kojem bi bio smješten zavičajni muzej, a u tom pravcu obišli smo i prostorije Doma kulture u Knežici", potvrdio je Zlojutro i dodao da predstoji izrada projekta i definisanje odluka organizacionog i finasijskog karaktera.
On je naglasio da je prostor Doma kulture u Knežici za sada jedini identifikovani objekat pogodan za tu namjenu.
Pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović izrazio je spremnost tog Ministarstva da se uključi i pomogne u realizaciji ideje o osnivanju Zavičajnog muzeja opštine Kozarska Dubica.
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac naglasio da je važnost osnivanja zavičajnog muzeja opštine Kozarska Dubica, ali je dodao da je definisanja dugoročne finansijske konstrukcije ključna pretpostavka koja mora prethoditi donošenju odluke.
Sastanku o inicijativu za osnivanje zavičajnog muzeja Kozarske Dubice, pored opštinskih zvaničnika prisustvovali su arheolog Milan Đurđević, profestor Mladenko Sadžak, predstavnici Zemljoradničke zadruge "Knežica" i predsjednici Opštinske boračke organizacije i SUBNOR-a.
04.02.2016. - POČINJE IZGRADNJA SPOMEN-OBILJEŽJA U MJESNOM PODRUČJU AGINCI
Na osnovu programa i odluke predsjedništva Opštinske boračke organizacije Kozarska Dubica u mjesnoj boračkoj organizaciji Aginci počele su aktivnosti na izgradnji spomen-obilježja poginulim borcima odbrambeno-otadžbinskog rata – potvrdio je načelnik Odjeljenja za opštu upravu i boračko-invalidsku zaštitu opštine Kozarska Dubica i predsjednik Skupštine opštinske Boračke organizacije Dušan Drljić.
On je precizirao da je tim povodom u prostorijama Opštinske boračke organizacije 2. februara ove godine održan sastanak kojem su prisustvovali načelnici tri Odjeljenja u opštinskoj upravi Kozarska Dubicai i predstavnici mjesne boračke organizacije Aginci.
"U skladu sa ranije usvojenim odlukama, razmatrane su mogućnosti u vezi započinjanja radova na izgradnji spomen-obilježja u mjesnoj boračkoj organizaciji Aginci, a prisutni su se usaglasili da radovi na izgradnji tog spomen-obilježja počnu odmah, jer je finansijska konstrukcija načelno obezbjeđena", izjavio je Drljić.
On je naveo da će radovi na izgradnji spomen obilježja u Agincima biti finansirani sredstvima Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, Opštinske boračke organizacije, opštine Kozarska Dubica i pojednica – predstavnika privrednih subjekata sa mjesnog područja Aginci i mještana, koji će učestvovati u toj aktivnosti.
03.02.2016. – NAJAVA: SUTRA O OSNIVANЈU ZAVIČAJNOG MUZEJA OPŠTINE KOZARSKA DUBICA
U mjesnom domu u Knežici u opštini Kozarska Dubica, sutra će biti održan sastanak o inicijativi za osnivanje Zavičajnog muzeja opštine Kozarska Dubica, a na osnovu zaključka koji je prethodno usvojila Skupština opštine.
Iz opštinske uprave Kozarska Dubica potvrđeno je namjera da muzej bude smješten upravo u Knežici u Domu kulture, čiji su vlasnici SUBNOR i Zemljoradnička zadruga "Knežica", a muzejska postavka u značajnom obimu obuhvatala bi istorijsku građa iz Narodno-oslobodilačke borbe.
Sastanku, koji je planiran u 13.00 časova, prustvovaće načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro sa saradnicima, a očekuje se i dolazak pomoćnika ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duška Milunovića.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi