V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.04.2016. - PRIPREME ZA OBILJEŽAVANJE DANA OPŠTINE TEKU PO PLANU
Obilježavanje Dana opštine Kozarska Dubica, 27. aprila, počeće ujutru u 9.00 časova kada će delegacije položiti vijence na spomen obilježje u gradskom parku koje je podignuto u pomen stradalima u Drugom svjetskom ratu, potvrđeno je na sastanku Organizacionog odbora.
Ovim povodom na Dan opštine u popodnevnim časovima sa početkom u 17 časova biće održana 50., jubilarna, "Trka oslobođenja".
Najboljim učesnicima dječijeg vrtića i osnovnih škola biće uručene medalje i diplome, a srednjoškolcima pehari, dok će najboljim seniorima biti uručene i novčane nagrade.
U večernjim časovima u Domu kulture u prisustvu gostiju biće održana svečana sjednica Skupštine opštine uz prigodan kulturno-umjetnički program.
Na svečanosti će prisustvovati gosti iz bratskih i susjednih opština i ostali gosti iz svih sfera javnog, političkog i vjerskog života opštine.
Za umjetnički dio programa zaduženo je Javno preduzeće "Centar za informsanje i kulturu", a učešće će uzeti Kamerni mješoviti hor Srpskog pjevačkog društva "Višnjić", Odjeljenje muzičke škole Branko Smiljanić, učenica dubičke gimnazije Dajana Balaban i folklorna sekcija "Una".
Organizacionim odborom predsjedava načelnik opštine Mile Zlojutro, a ostali članovi su predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić, predstavnici Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti, Odjeljenja za opštu upravu, JP "Centar za informisanje i kulturu" i Turističke organizacije.
22.04.2016. - POLOŽENI VIJENCI NA PLATOU SPOMEN-PODRUČJA DONJA GRADINA
Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac položio je danas vijenac na platou Spomen-područja Donja Gradina povodom obilježavanja Dana sjećanja na proboj jasenovačkih logoraša, koji se dogodio na današnji dan 1945. godine.
"Samo u Jasenovcu ubijeno je više od 700.000 ljudi, među kojima je veliki broj djece. Zbog toga bi trebalo da pošaljemo poruku da će se o Donjoj Gradini pričati jer mogu slobodno da kažem da se o Donjoj Gradini i Jasenovcu ćutalo, odnosno da se o njima znalo samo u okviru granica bivše SFRJ", rekao je Banjac u Donjoj Gradini.
On je naglasio da bi 8. maja sa centralne manifestacije obilježavanja 71. godine od stradanja žrtava ustaškog genocida, trebalo poslati jasnu i glasnu poruku o Donjoj Gradini i Jasenovcu koja mora da izađe van granica Balkana.
"Zločinac je imao ime i prezime, kao što je i žrtva imala ime i prezime. Ovdje je stradao srpski narod i mi to moramo da prezentujemo", naglasio je Banjac i ponovio da je srpski narod drugi po stradanju u Drugom svjetskom ratu. On je najavio da će sa ovim ciljem u Narodnoj skupštini Republike Srpske biti formiran odbor za Donju Gradinu, te da će naredne godine početi izgradnja memorijalnog centra.
Banjac je istakao da Donje Gradina mora da bude izdvojena posebnim statusom od drugih institucija kulture u Republici Srpskoj, te da bi istina o ovom stratištu, uz pomoć Vlade Srbije, trebalo da bude bazirana na činjenicama i da kao takva bude i prezentovana.
Vijence u Donjoj Gradini položila je i delegacija opštinske organizacije SUBNOR-a Kozarska Dubica.
"Suština proboja jasenovačkih logoraša bila je da istina izađe iz logora Jasenovac, da javnost i svijet saznaju šta se tu dešavalo. Prije proboja, o logoru su se pričale razne priče - da je to radni ili privremeni logor", rеkao je član Predsjedništva SUBNOR-a opštine Kozarska Dubica Ostoja Zlokapa.
19.04.2016. - ODLUKA O DODJELI 20 PLASTENIKA ZA POVRATNIKE I NEZAPOSLENE OSOBE
U okviru projekta koji za cilj ima ekonomsko osnaživanje povratnika i mladih nezaposlenih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima, opština Kozarska Dubica dodijeliće plastenike od 100 metara kvadratnih sa dodatnom opremom za 20 lica, od kojih je 14 iz povratničke populacije i šest osoba iz domicilnog stanovništva.
Na osnovu objavljenog javnog poziva, pravo na učešće u projektu, uz sufinansiranje, imali su povratnici i nezaposlena lica nastanjena u ruralnom području opštine Kozarska Dubica, koji posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili zemljište ustupljeno na korištenje, a u predviđenom roku zahtjeve za dodjelu plastenika predalo je 37 lica.
"Nakon provjere ispunjenosti uslova iz javnog poziva, četveročlana komisija obišla je lica koja su ispunila te uslove, a odluku o dodjeli plastenika komisija je u najvećoj mjeri bazirala na socijalnom statusu podnosioca zahtjeva", potvrđeno je danas u Odjeljenju za poljoporivredu opštine Kozarska Dubica.
Sredstva za realizaciju projekta obezbjeđena su na osnovu Sporazuma zaključenog između Opštine Kozarska Dubica, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i humanitarnih organizacija "MAID" i "LDSC", čiji su predstavnici bili članovi komisije za dodjelu plastenika.
Podnosioci zahtjeva imaju obavezu sufinansiranja 20 odsto od nabavne cijene plastenika sa pratećom opremom, u iznosu od 490 KM, kao i obavezu da prisustvuju dvodnevnoj edukaciji iz oblasti plasteničke proizvodnje, koja će biti organizovana sredinom narednog mjeseca.
Rok za prigovor na odluku o dodjeli plastenika, koji se podnosi načelniku opštine Kozarska Dubica, iznosi osam dana, a po isteku tog roka plastenici i dodatna oprema biće isporučeni korisnicima, za koje je obezbjeđena i montaža i rasadni materijal.
Preliminarna rang lista kandidata za dodjelu plastenika po projektu "Ekonomsko osnaživanje povratnika i nezaposlenih lica nastanjenih u ruralnom području opštine Kozarska Dubica kroz proizvodnju povrća u plastenicima" objavljena je na Internet stranici i oglasnoj tabli opštine Kozarska Dubica.
19.04.2016. - MALIŠANI IZ VRTIĆA POSJETILI VATROGASCE
Mališani Dječijeg vrtića "Pčelica" iz Kozarske Dubice, u okviru redovnih aktivnosti upoznavanja zanimanja, posjetili su Vatrogasnu jedinicu, potvrdila je danas direkor te predškolske ustanove Gordana Radović.
"Ovakvi obilasci kroz koje mališani upoznaju zanimanja su uvijek interesantni. Dječica bila oduševljena posjetom, a najviše ih je zanimalo šta vatrogasci koriste prilikom gašenja požara i kako izgleda vatrogasno vozilo", izjavila je Radovićeva.
Ona je najavila da će uslijediti posjete i drugim značajnim institucijama, ustanovama i organizacijama opštine kako bi se mališani upoznali sa njihovim djelatnostima. U posjeti Vatrogsanoj jedinici juče je boravola starija vrtićka grupa, sa 52 mališana, u pratnji četiri vaspitača.
Predškolsku ustanovu Dječiji vrtić "Pčelica" u Kozarskoj Dubici pohađa 150 djece raspoređenih u sedam grupa, od kojih je pet grupa u centralnom objektu, a dvije u odjeljenju pri Pravoslavnoj crkvi.
15.04.2016. – MIRJANIĆ: CILJ AGRARNE POLITIKE REPUBLIKE SRSPKE JOŠ SNAŽNIJA PODRŠKA STOČARSTVU
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić izjavio je juče u Kozarskoj Dubici da je cilj agrarne politike Vlade Republike Srpske da još snažnije podržava animalnu proizvodnju.
Mirjanić je prisustvovao svečanosti "Dan rekordera 2016", koju tradicionalno organizje preduzeće "Mlijekoprodukt" za najveće proizvođače i isporučioce sirovog mlijeka, a nakon razgovora sa farmerima, ocijenio je da su proizvođači koji se bave proizvodnjom mlijeka organizovani bolje od drugih.
"`Mlijekoprodukt` je jedna od najorganizovanijih kompanija u Republici Srpskoj", istakao je Mirjanić. "Mlijekoprodukt", najveća mliječna industrija u BiH i dio "Imlek" sistema, koji je regionalni lider u mliječnoj industriji, okupila je 100 proizvođača sa godišnjom proizvodnjom većom od 100.000 litara.
U kategoriji velikih poljoprivrednih sistema za prvo mjesto specijalnu zahvalnicu dobio je najveći dobavljač "Farmland" iz Nove Topole, u kategoriji preduzeća prvonagrađeni je "Arifagić investment" iz Prijedora, a u kategoriji porodičnih farmi - farma "Škundrić".
Tom događaju prisustvovao je ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković, generalni direktor kompanije "Imlek" Ilija Šetka, savjetnik predsjednika Srpske Miladin Dragičević, zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović i predstavnici agencija i institucija sa kojima "Mlijekoprodukt" uspješno sarađuje.
13.04.2016. NAJAVA: MINISTAR MIRJАNIĆ SUTRA U KOZARSKOJ DUBICI
Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić sa saradnicima prisustvovaće sutra u Kozarskoj Dubici manifestaciji "Dan rekordera-farmera".
Tu manifestaciju u čast najvećih proizvođača i isporučilaca sirovog mlijeka, tradicionalno organizuje preduzeće "Mlijekoprodukt".
Manifestacija će se održati u sali "Đurđević", a uvodna obraćanja učesnika planirana su u 13.00 časova.
13.04.2016. - KOMUNALNA POLICIJA RADI U TRI SMJENE
Komunalna policija opštine Kozarska Dubica od nedavno je uvela u rad treću smjenu, a nepopulara mjera blokade nepropisno parkiranih vozila zamjenjena je novom metodom sankcije, potvrdio je danas šef Odsjeka Komunalne policije u toj opštini Slobodan Pralica.
"Od nedavno nepropisno parkirana vozila se fotografišu, nakon čega se vlasniku dostavlja prekršajni nalog i novčani iznos kazne", rekao je Pralica.
On je objasnio da je to način održavanja reda na javnim površinama i parking mjestima koji je pristupačniji građanima, jer blokada vozila zbog neplaćene parking karte ili nepropisnog parkiranja iziskuje kompleksniji način rješavanja kazne.
"Mi prvenstveno idemo s opomenom, a potom idu nepopularne kaznene odredbe", naglasio je Pralica i dodao da su u toku ove godine izdata 43 prekršajna naloga.
Pralica je istakao da ostaje problem stranih državljana kojima se ne izdaju prekršajni nalog, već se vrši blokada automobila.
"Nije nam cilj da kažnjavamo ljude nego da u najfrekventnijem dijelu grada uvijek ima mjesta za parking, odnosno da se ispoštuje vrijeme određeno parking kartom", zaključio je Pralica.
13.04.2016. - PRIPREME ZA POMEN I PARASTOS U DONJOJ GRADINI TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM
Direktor Javne ustanove "Spomen-područje Donja Gradina" Tanja Tuleković potvrdila je danas da pripreme za održavanje centralna manifestacija obilježavanja 71. godišnjice stradanja žrtava ustaškog zločina genocida u Donjoj Gradini 8. maja, teku planiranom dinamikom, te da su intenzivirane aktivnosti na uređenju terena.
Tulekovićeva je juče prisustvovala sjednici organizacionog odbora za obilježavanje tog događaja na kojem su usaglašeni su okvirni program i protokol manifestacije kojima je, između ostalog, predviđeno polaganje vijenaca i cvijeća, pomen i parastos žrtvama u "Spomen-području Donja Gradina", memorijalna akademija i obraćanje zvaničnika.
"Učesnici će se u pomen-povorci kretati kroz grobna polja do grobnog mjesta "Hrastovi", gdje će biti služen parastos i pomen žrtvama ustaškog zločina genocida, koji podrazumijeva molitvu srpsku pravoslavnu, jevrejsku i romsku", izjavila je Tulekovićeva.
Ona je precizirala da je okupljanje učesnika parastosa i pomena u Spomen području Donja Gradina planirano od 11.00 časova, a da će parastosu prethoditi polaganje cvijeća, vijenaca i paljenje svijeća.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro, koji je član organizacionog odbora za obilježavanje 71. godišnjice stradanja žrtava ustaškog zločina genocida u Donjoj Gradini, izjavio je da će u subotu 7. maja, uoči parastosa i pomena u Spomen-području Donja Gradina, u Domu kulture u Kozarskoj Dubici biti održana Memorijalna akademija.
"Muzičko scenski performans memorijalnog karaketera pripremiće Dramski studio "Artist" iz Kozarske Dubice, a u nedjelju 8. maja u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla od 09.00 časova biće služena sveta ahrijerejska liturgija", izjavio je Zlojutro. Obraćanje zvaničnika u Donjoj Gradini planirano je u 13.00 časova.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi