V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

21.03.2016. - NAČELNIK OPŠTINE URUČIO NAGRADE UČESNICIMA RELIJA I POZDRAVIO PLANINARE NA KOZARI
Na osmom po redu reliju "Mrakovica 2016" učestvovalo je oko 220 takmičara iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore sa 97 vozila, a nakon dvodnevnog takmičenja najuspješnijim učesnicima u četiri kategorije dodijeljeni su pehari i medalje.
U finišu manifestacije, nagrade učesnicima relija uručio je načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro. On je izrazio čestitke učesnicima i organizatorima relija, koji prema broju učesnika prevazilazi lokalne i regionalne granice.
Organizator trodnevnog relija, koji je sinoć završen na Mrakovici, bio je Off roud klub "Kozara" iz Kozarske Dubice.
Predsjednik tog kluba Bojan Miljatović izjavio je da je ovogodišnji reli protekao uspješno, a da je odziv učesnika premašio očekivanja.
"Veoma smo zadovoljni, iako je organizacija i tok takmičenja bio naporan, reli je okončani bez povrijeđenih, što je važno obzirom na karakter manifestacije", izjavio je Miljatović.
Vožnjom po šumskim nekategorisanim putevima i stazama na Kozari, učesnici relije takmičili su se u tri klase po težini staze koju voze, a to su hard, soft i turist klasa. U okviru programa relija, učesnici su vozili i dva specijalna ispita na lokalitetima Vučana, Pašini konaci i Mandžukine bare.
Miljatović je dodao da je, u organizaciji te manifestacije, izuzetna saradnja ostvarena sa opštinom Kozarska Dubica, gradom Prijedorom, sponzorima i svim učesnicima.
Načelnik Zlojutro pozdravio je juče i učesnika tradicionalne planinarske akcije "Pozdrav proljeću", koji su se okupili na Mrakovci, nakon što su prepješačili 13 kilometara dugu stazu na Kozari.
18.03.2016. - OPŠTINSKI CRVENI KRST PREDNJAČI PO POSTIGNUTIM REZULATATIMA
Generalni sekretar Crvenog krsta Republika Srpske Đoko Mihajlović izjavio je da Crveni krst u Kozarskoj Dubici ima vrijedne radnike i volontere koji po postignutim rezultatima prednjače ne samo među opštinama Srpske nego i u cijeloj BiH.
On je dodao da su se dubički humanitarci posebno iskazali u organizovanju, sakupljanju i distribuciji humanitarne pomoći za poplavljena područja.
Mihajlović je danas prisustvovao sjednici Skupštine opštinske organizacije Crvenog krsta u Kozarskoj Dubici na kojoj je usvojen izvještaja o radu u prošloj i plana aktivnosti za tekuću godinu. Na sjednici je zaljučeno da su u 2015. godini zaposleni i volonteri u Crvenom krstu u Kozarskoj Dubici ostvarili većinu planiranih zadataka.
Sekretar opštinskog Crvenog krsta Kozarska Dubica Goran Gajić naveo je da je ta organizacija lani provela niz redovnih aktivnosti iz programa podmlatka i omladine, zdravstvenog prosvećivanja, upoznavanja na opasnosti od mina, te aktivnosti službe traženja i socijalno-humanitarne djelatnosti.
„Realizovani su i zadaci u okviru „Nedjelje Crvenog krsta“ , „Nedjelje tuberkuloze“ i drugih akcija, a naročito dobri rezultati postignuti su u dobrovoljnom davalaštvu krvi“, istakao je Gajić.
Djelovanje i rad opštinske organizacije Crvenog krsta pohvalio je zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Dragan Jaćimović, koji je izjavio da će ove godine za rad te organizacije iz opštinskog budžeta biti izdvojeno 49.000 KM.
Na sjednici Skupštine opštinske organizacije Crvenog krsta u Kozarskoj Dubici prisustvovali su i sekretar gradske organizacije Crvenog krsta Prijedor Zoran Veselinović, te načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti opštine Kozarska Dubica Miroslav Tica.
16.03.2016.- POČELA REKONSTRUKCIJA GRADSKE VODOVODNE MREŽE
U opštini Kozarska Dubica danas je ozvaničen početak radova u drugoj fazi izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac", koja obuhata rekonstrukciju gradske vodovodne mreže i izgradnju odvojaka prema selima Draksenić, Demirovac, Donja Gradina i Međeđa, na području dubičke Ravni, koja će po okončanju te faze projekta biti integrisana u jedinstveni vodovodni sistem u Kozarskoj Dubici.
"Veliki je značaj ove faze radova, prije svega jer će se kvalitet vode dodatno poboljšati jer se stare azbestne cijevi mijenjaju novim cijevima, značajno će se smanjiti gubici na vodovodnoj mreži, a biće omogućeno i znatno bolje poslovanje preduzeća "Vodovod" u Kozarskoj Dubici", izjavio je novinarima načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro.
On je naveo da je predviđeno da druga faza radova na izgradnji vodovodnog sistema "Komlenac", koje izvodi preduzeće Integral inženjering iz Laktaša, traje do jula naredne godine.
"Podizvođač radova je dubičko građevinsko preduzeće "Šumil" d.o.o. što je dodatno značajno za našu opšinu", izjavio je Zlojutro.
On je izrazio očekivanje da će u toj opštini ubrzo biti započeta i realizacija treće faze projekta, koja predviđa snabdijevanje vodom na područjima u kojima trenutno nema vodovoda, odnosno od novog rezervoara na Jezerinama u Komlencu do knežičkog područja i sela oko Knežice.
Direkor preduzeća "Vodovod" a.d. Kozarska Dubica Željko Dragičević potvdio je da se trenutno iz izvorišta "Komlenac" vodom snabijeva 86 odsto opštine Kozarska Dubica.
"U drugoj fazi predstoji rekonstrukcija i modernizacija gradske vodovone mreže, koja će dobrinijeti da se samanje gubici na mreži koji su do sada iznosili 40 odsto, te predviđa integrisanje zone Ravni u jednistveni gradski vodovodni sistem", izjavio je Dragičević.
15.03.2016. – NAJAVA: POČETAK RADOVA U DRUGOJ FAZI VODOVODNOG SISTEMA "KOMLENAC"
U opštini Kozarska Dubica sutra će biti ozvaničen početak radova na izgradnji vodovodnog sistema "Komlenac"- faza II, čija je ukupna vrijednost 2.244.515 KM
"U dogovoru sa nadzornom službom i izvođačem radova, preduzećem Integral inženjering, u opštinskoj upravi Kozarska Dubica biće organizovan sastanak povodom svečanog uvođenja u posao izvođača radova"– najavljeno je iz opštinske uprave.
Sastanak će biti održan sutra, 16. marta, sa početkom u 12.00 časova u kabinetu načelnika opštine Kozarska Dubica.
U drugoj fazi izgradnje vodovodnog sistema "Komlenac" u Kozarskoj Dubici predstoje radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u gradskom području opštine, te radova na prespajanju u jedinstveni vodovodni sistem "Komlenac" naselja Draksenić, Demirovac, Gradina i Međeđa.
11.03.2016. - OPADA NIVO PADAVINA, EKIPE PRATE SITUACIJU NA TERENU
Direktor Uprave civilne zaštite Republike Srpske Veseljko Elez izjavio je da su, obzirom na hidrometeorološke prognoze, ekipe Civilne zaštite dežurne i prate situaciju na terenu, koja je stabilna jer opada nivo padavina.
"Vodostaji rijeka rastu, ali na neki način kontrolisano, a na osnovu najava i prognoza i sve onog što smo danas vidjeli i o čemu smo razgovarali u Gradiškoj, Srpcu, Kostajnici i ovdje, ne govori o nekom problemu jer se očekuje smirenje situacije", izjavio je Elez u Kozarskoj Dubici, gdje je razgovarao sa načelnikom opštine Milom Zlojutrom.
Šef Odsjeka civilne zaštite opštine Kozarska Dubica Đuro Trubarac potvrdio je da je na području te opštine siuacija na terenu "dosta stabilna".
"Nemamo nikakvih kritičnih mjesta za sada i, ako ne bi bilo nekih većih padavina, mislim da bi stanje ostalo normalno", ocijenio je Trubarac i dodao da prognostički materijal govori o padavinama, ali ne većeg intenziteta.
On je precizirao da su bujičasti vodotoci u Kozarskoj Dubici u svojim kortima, a da vodostaj Une iznosi 170 centimetara, što je daleko ispod kote redovnih odbrana od poplava. Vodostaj Save u Kozarskoj Dubici varira od 800 do 820 centimetara, a na toj rijeci su na snazi redovne mjere odbrane od poplava.
Trubarac je naveo da su na današnjem sastanku sa načelnikom opštine Kozarska Dubica Milom Zlojutrom razmijenjena iskustva sa terena, a da je razgovarano i o preventivnim aktivnostima u smislu odbrane od poplava.
"Načelnik je iznio projekte koji su u toku i nešto što bi se još trebalo uraditi u ovoj godini, a što će doprinijeti dosta većem stepenu zaštite stanovništva od poplava", zaključio je Trubarac.
11.03.2016. – JERKOVIĆ: ZALOŽIĆU SE DA GRANIČNI PRELAZ I DALJE OSTANE OTVOREN
Potpredsjednik Republike Sprske Josip Jerković posjetio je juče Kozarsku Dubicu i sa načelnikom opštine Milom Zlojutrom i zamjenikom načelnika Draganom Jaćimovićem razgovarao o aktuelnim temama, između ostalog i o graničnom prelazu u gradu.
"Već sutra imam zakazan sastanak u Ministarstvu vanjskih poslova u Zagrebu sa ministrom i tamo ću se založiti da ovaj granični prelaz i dalje ostane otvoren kao što je to danas", istakao je Jerković.
On je rekao da je potpredsjednik svih građana Republike Srpske iako dolazi iz reda hrvatskog naroda, te da je zato danas u Kozarskoj Dubici, opštini u kojoj ni prije rata nije bio veliki broj Hrvata, niti sada veliki broj onih koji su prognani iz ovog kraja.
Jerković je rekao da je prvi put u Kozarskoj Dubici i da mu je drago što je došao u opštinu u kojoj se dosta radi i koja ima svoju privredu.
"Razgovarali smo i tome kako naći investitore, jer je ovo prostor koji može zadovoljiti veće privrednike", istakao je Jerković.
"Očekujemo da potpredsjednik ima određen uticaj koji će, kako smo se danas dogovorili, iskoristiti da stanje sa graničnim prelazom ostane kakvo jeste", istakao je načelnik opštine Mile Zlojutro.
On je potvrdio da sa potpredsjednikom Jerkovićem ima visok stepen razumijevanja oko svih tema o kojima su danas razgovarali, pa tako i sa položajem Hrvata u Kozarskoj Dubici, koji su, kako je rekao, u istoj situaciji kao i ostali građani ove opštine.
09.03.2016.- NAJAVA: POTPREDSJEDNIK RS JOSIP JERKOVIĆ U KOZARSKOJ DUBICI
Potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković boraviće sutra u radnoj posjeti opštini Kozarska Dubica.
U 11.00 časova u zgradi Opštinske uprave Jerković će razgovarati sa načelnikom opštine Milom Zlojutrom i zamjenikom načelnika Draganom Jaćimovićem.
Nakon radnog sastanka, planiran je obilazak crkve "Uzvišenja svetog križa" u Kozarskoj Dubici.

08.03.2016. – NAČELNIK I PREDSJEDNIK SKUPŠTINE OPŠTINE ČESTITALI MEĐUNARODNI DAN ŽENA
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i predsjednik Skupštine opštine Milovan Barišić čestitali su danas pripadnicama ljepšeg pola Međunarodni Dan žena - 8. mart, uz želju da im svaki dan bude kao današnji.
„Svim pripadnicama ljepšeg pola, našim bakama, majkama, suprugama i kćerkama, želimo srećan međunarodni Dan žena - 8. mart uz želju da im svaki dan bude kao ovaj praznični i da uvijek budu sigurne u sebe, nasmijane, uspešne, poštovane i srećne”, navodi se u čestitki.

<< Prethodna strana 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 Sledeca strana >>

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi