V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

20.04.2010. - Održan sastanak povodom izrade strategije razvoja opštine
Predstavnici Razvojne agencije EDA iz Banjaluke i UNDP-a danas su praktično sa članovima opštinskog razvojnog tima radili na izradi socioekonomske analize koja je dio sveobuhvatne strateške platforme i osnov za izradu strategije razvoja opštine.
Prema riječima Velimira Vezmara šefa Kabineta načelnika opštine i koordinatora opštinskog razvojnog tima Kozarska Dubica bi strategiju razvoja opštine za period 2010.-2020. godine trebala da dobije do kraja oktobra tekuće godine.
„Trenutne aktivnosti vezane su za izradu socioekonomske analize koja je dio sveobuhvatne strateške platforme i osnov za izradu strategije razvoja. Tehničku podršku u izradi strateškog razvojnog plana Kozarskoj Dubici pružaju Razvojna agencija EDA iz Banjaluke i UNDP-i, čiji su predstavnici danas i praktično sa članovima opštinskog razvojnog tima radili na izradi socioekonomske analize”, objasnio je Vezmar. On je naglasio da je saradnja koja je ostvarena sa dubičkim privrednicima, predstavnicima mjesnih zajednica i nevladinim sektorom od neprocjenjivog značaja, te da će ovaj dokument biti okosnica razvojne politike u narednih deset godina.
Jelena Prohaska, ekspert za socioekonomske analize u Razvojnoj agenciji EDA je naglasila da obzirom da opština Kozarska Dubica ima poprilične kapacitete, mogućnosti i strateške prednosti neće biti problema pri fokusiranju i izradi strateških razvojnih pravaca.
“Kozarska Dubica je jedna od 16 opština u kojima izradu strategije implementira Razvojna agencija EDA”, istakla je Prohasa.
Ovom prilikom predstavnici UNDP-a održali su sastanak sa predstavnicima sportskih i nevladinih organizacija sa područja opštine u cilju uključivanja nevladinih organizacija u proces strateškog planiranja.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi