V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.04.2010. - Obilježen 27. april - Dan opštine
Povodom 27. aprila - Dana opštine, sinoć je u Domu kulture u prisustvu brojnih gostiju održana svečana sjednica Skupštine opštine i upriličena svečana akademija.
Svečanoj sjednici Skupštine opštine koju je vodio predsjednik Stojan Banjac prisutustvovali su ambasador Narodne Republike Kine, delegacije najviših institucija RS, bratske opštine Bela Palanka iz Srbije, predstavnici susjednih opština i ostali gosti iz svih sfera javnog, političkog i vjerskog života opštine. U govoru na svečanoj sjednici Nino Jauz načelnik opštine je prezentovao završene projekte u protekloj godini i najavio da opštinu Kozarska Dubica u narednom periodu očekuju dvije najkrupnije investicije koje će biti upamćene kroz pokoljenja, a to su rješavanje pitanja vodosnabdijevanja i uređenje Poslovne zone “Lipova Greda”. Nakon sjednice je održana Svečana akademija koju su organizovali Dramski studio Artist, Etno grupa Moštanica, i Djevojački gradski hor “Lira” iz Gradiške. Obilježavanje Dana opštine počelo je u ponedjeljak naveče pozorišnom predstavom “Mlaćenici i plaćenici” u izvođenju Dramskog studija “Artist”, a sutradan su predstavnici opštinske vlasti, delegacija opštine Bela Palanka, te delegacije opštinske Boračke organizacije i SUBNOR-a položili vijence na spomen obilježje u gradskom parku koje je podignuto u pomen stradalima u Drugom svjetskom ratu. Ovim povodom u popodnevnim časovima održana je tradicionalna, 44. po redu „Trka oslobođenja“. Najboljim učesnicima dječijeg vrtića i osnovnih škola uručene su medalje i diplome, a srednjoškolcima pehari. Pehare i novčane nagrade za seniore i seniorke uručio je Nino Jauz, načelnik opštine.
Dan opštine, 27. april je datum kada je opština Kozarska Dubica u Drugom svjetskom ratu oslobođena od fašizma i ustaškog genocida.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi