V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

25.06.2010. - Opštini Kozarska Dubica odobreno 200 000 KM za saniranje nastalih šteta
Opštini Kozarska Dubica odobrena su sredstva u iznosu od 200 000 KM koja će biti utrošena za sanaciju nastalih šteta usljed poplava koje su zadesile ovu opštinu.
Naime, Vlada Republike Srpske je donijela odluku da se odobre sredstva za interventnu pomoć u iznosu od 2,5 miliona KM za 17 opština pogođenih poplavama, među kojima je i opština Kozarska Dubica.
Formirane opštinske komisije za procijenu šteta na putnoj infrastrukturi, stambenim objektima i poljoprivrednom zemljištu na području opštine Kozarska Dubica aktivno rade na terenu.
Predsjednik opštinske komisije za procjenu šteta od poplava na stambenim, pomoćnim i drugim objektima Lana Barać potvrdila je da je komisija u protekla tri dana obišla poplavljena dubička naselja Međeđa, Vrioci, Knežica, Međuvođe, Moštanica, Jošik, Draksenić, Demirovac i Donja Gradina, te pogone i skladišta preduzeća "Mlijekoprodukt".
Ona je istakla da je u toku postupak procijene štete za svako domaćinstvo pojedinačno, kao i za poplavama ugrožene javne objekte.
"U poplavljenim područjima najviše su stradala poljoprivredna dobra, pomoćni i stambeni objekti, a velika šteta zabilježena je i u skladištu preduzeća "Mlijekoprodukt"", potvrdila je Barać i precizirala da je na području opštine bilo poplavljeno više od 100 domaćinstava.
Juče je opštinu Kozarska Dubica obišao i Milimir Doder direktor Republičke uprave civilne zaštite koji je o stanju na području opštine razgovarao sa Stojanom Banjcem predsjednikom Skupštine opštine i Rajkom Marčetom zamjenikom načelnika opštine.
Šef opštinskog Odsjeka za inspekcijske poslove Radivoj Šućur je potvrdio je da je voda iz gradskog vodovoda u Kozarskoj Dubici ispravna, te da su u toku dodatne analize.
Dubičanima koji piju vodu iz vlastitih bunara preporučen je oprez i prokuhavanje vode prije konzumacije.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz izjavio je ranije da, prema preliminarnim procjenama, šteta nastala od poplava, koje su ovu opštinu zahvatile u proteklih nekoliko dana, su višemilionske.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi