V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

07.07.2010. - U prve razrede Srednje škole upisano 162 učenika
U prve razrede Mješovite srednje škole “Nikola Tesla” u Kozarskoj Dubici upisano je 162 učenika u sedam Odjeljenja u školskoj 2010/2011. godini.
Prema riječima direktora škole Ljiljane Pupavac ovi učenici su upisani u prve razrede četvorogodišnjih i trogodišnjih škola od kojih je jedna po prvi put uvedena u ovoj opštini, a to je Tehničar drumskog saobraćaja.
“Popunjena su dva odjeljenja Gimnazije opšti smjer, potom jedno odjeljenje ekonomskih tehničara, odjeljenje poslovno-pravnih tehničara, odjeljenje auto-mehaničara, odjeljenje instalatera, te jedno odjeljenje učenika za novouvedeni smjer Tehničar drumskog saobraćaja”, pojasnila je Pupavac.
Dragan Mataruga načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti je istakao da je uvođenje smjera Tehničar drumskog saobraćaja pravi izbor što potvrđuje i činjenica da je ovo odjeljenje odmah popunjeno, te da je postojao veliki interes učenika.
“Potrebno je slušati želje učenika i putem anketiranja ocijeniti za koje smjerove postoji najveći interes. Tako smo i došli do odluke da se u Mješovitu srednju školu “Nikola Tesla” uvede smjer Drumski saobraćaj, jer je anketiranje koje je prethodilo upisu učenika pokazalo da postoji najveće interesovanje upravo za ovaj smjer. Ono što učenici žele treba da bude prioritet cijeloj zajednici i školi i prema tome treba da ocijenimo za koje smjerove postoji interes u narednoj godini kako bismo zadovoljili interes učenika”, rekao je Mataruga i dodao da je znanje najbolja investicija čime je stavranje uslova za sticanje znanja jedan od prioriteta lokalne zajednice.
On je podsjetio da lokalna zajednica kroz projekte i uz pomoć resornog ministarstva nastoji da obrazovnim ustanovama stvori što bolje uslove za rad, te uvođenjem novih smjerova učenicima pruži kompletan izbor za sticanje srednjoškolskog obrazovanja čime bi se stvarao kvalitetan radni kadar.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi