V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

09.10.2010. - U Knežici počela izgradnja bazena za vodosnabdijevanje
U Mjesnoj zajednici Knežica u Kozarskoj Dubici počela je izgradnja bazena koji će vodom snabdijevati gotovo čitavo područje Knešpolja.
Prema riječima Nine Jauza načelnika opštine Kozarska Dubica, koji je juče obišao teren u Velikokm Dvorištu gdje se izvode radovi, kapacitet bazena će iznositi 100 kubika i njegovom izgradnjom riješiće se dugogodišnji problem vodosnabdijevanja ovog kraja.
“Osim što će kvalitetno vodosnabdijevanje dobiti brojna domaćinstva, riješiće se i problem vodosnabdijevanja velikog broja farmera i poljoprivrednika sa ovog kraja. Projekat zajednički finansiraju opština Kozarska Dubica iz redovnih budžetskih sredstava u iznosu od 60 000 KM i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede iz sredstva za ruralni razvoj sa 40 000 KM”, istakao je načelnik opštine Nino Jauz. On je naglasio da je pitanje vodosnabdijevanja jedan od preduslova koji treba da se ispuni kako bi opština dalje razvijala poljoprivrednu proizvodnju i kako bi se razvojem poljoprivrede sačuvalo stanovništvo na selu, te dizao standard života svih građana u Kozarskoj Dubici.
“Za mjesec dana bazen bi trebao biti ispunjen vodom kako bi se početkom jeseni počelo sa izgradnjom sekundarne mreže za koju postoji velika zainteresvanost mještana ovog kraja”, rekao je Ranko Bućema predsjednik Mjesne zajednice Knežica koja je i pokrenula inicijativu za realizaciju ovog projekta.
Odbornici Skupštine opštine Kozarska Dubica usvojili su nedavno Odluku o potencijalnom kreditnom zaduženju opštine kod Evropske investicione banke s ciljem dugoročnog rješavanja pitanja vodosnabdijevanja kompletnog područja opštine.
Naime, Evropska investiciona banka odobrila je kredit u iznosu od 50 000 000 KM za finansiranje projekata rehabilitacije i rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže u RS.
Opština Kozarska Dubica je republičkom Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dostavila prijedlog projekata sanacije, rekonstrukcije i proširenja vodovodnih sistema u vrijednosti 10 217 610 KM.
Obzirom da Evropska investiciona banka finansira do 50 odsto vrijednosti projekta, bilo je potrebno usvojiti Nacrt odluke o prihvatanju potencijlanog kreditnog zaduženja kod Evropske investicione banke u iznosu do 5 108 805 KM.
Prema riječima načelnika opštine rješavanje problema vodosnabdijevanja grada je jedan od prioritetnih, kome se trebalo mnogo ranije pristupiti. On je napomenuo da je rok otplate kredita do 25 godina i da je to period koji je realno prihvatljiv da se ova sredstva otplate, a da ne predstave opterećenje za budžet.
“Opština Kozarska Dubica je, takođe. nedavno izvršili hidrogeološko istraživanje na izvorištu Komlenac kod Kozarske Dubice koje je pokazalo da izvorište i po količini i kvalitetu vode zadovoljava sve uslove da bude izvorište za snabdijevanje pitkom vodom garada i ostaloih dijelova opštine”, istakao je Jauz i dodao da se na pitanju rješavanja problema vodosnabdijevanja radi predviđenom dinamikom.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi