V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

23.07.2010. - Italijanski ambasador posjetio opštinu Kozarska Dubica
Italijanski ambasador u BiH Rajmond de Kardona posjetio je juče opštinu Kozarska Dubica prilikom čega se sastao sa premijerom Republike Srpske, ministrom privrede, energetike i razvoja u Vladi RS, opštinskim rukovodstvom i menadžmentom kompanije IBC, odnosno predstavnicima grupacija "Franzoni filati" iz Italije.
Povod posjete opštini bio je potpisivanje Sporazuma između opštine Kozarska Dubica i konsultantske kompanije International bridge consulting" (IBC) čiji je osnivač i vlasnik grupacija "Franzoni filati" iz Italije, a koji se odnosi na izgradnju Poslovne zone „Lipova Greda“ u Kozarskoj Dubici.
Ambasador je ovom prilikom rekao je da će Ambasada ove zemlje nastojati da predstavi potencijalnim italijanskim ulagačim prednosti i potencijale Republike Srpske i BiH, te da u Republiku Srpsku dovede investitore iz Italije. On je, takođe, iskazao zadovoljstvo zbog zainteresovanosti Republike Srpske za razvoj svih oblika saradnje, posebno u oblasti malih i srednjih preduzeća.
Nino Jauz načelnik opštine je naglasio da uz podršku Vlade RS i saradnju sa italijanskim partnerima, koja je definisana potpisivanjem ovog sporazuma, Kozarska Dubica je korak naprijed ka formiranju poslovne zone.
“Ovo je jedan od najznačajnijih projekata naše opštine koji će riješiti nama najprioritetniji problem, a to je nezaposlenost. Konkretan cilj potpisivanja ovog sporazuma je popunjavanje poslovne zone novim industrijskim kapacitetima u nekoliko faza, a u skorije vrijeme će uslijediti prezentacija poslovne zone inostranim investitorima”, rekao je Jauz.
Dražen Vidović direktor konsultantske kompanije International bridge consulting" (IBC) je rekao da se kompanija obavezuje da će u naredne tri godine u poslovnoj zoni obezbijediti dolazak inostranih investitora koji će izgraditi 15 proizvodnih pogona u kojima bi bilo otvoreno 1.000 radnih mjesta.
Vlada Republike Srpske je za potrebe poslovne zone opštini dodijelila zemljište površine 69 hektara čija je vrijednost 1,5 miliona maraka a pština Kozarska Dubica će u infrastrukturu poslovne zone, u prvoj fazi njene izgradnje, ove godine uložiti 1,2 miliona maraka.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi