V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

27.08.2010. - Počela izgradnja trotoara uz magistralne putne pravce
U Kozarskoj Dubici uz magistralne putne pravce počela je izgradnja trotoara.
Prema riječima Nine Jauza načelnika opštine postavljanje trotoara se realizuje u sklopu opštinskog Programa za izgradnju pješačkih staza uz naseljena mjesta uz magistralne putne pravce, a prvi trotoar će biti postavljen u selu Demirovac u dužini od 1.700 metara.
“Ova staza će se prostirati od mjesnog doma u Demirovcu do stadiona u Drakseniću. Izvođač radova je dubičko građevinsko preduzeće “Sloga”, a projekat je podržalo Ministarstvo za poljoprivredu i šumarstvo iz Fonda za razvoj ruralnih sredina u iznosu od 60. 000 maraka. Isti iznos iz svog budžeta će izdvojiti i Opština Kozarska Dubica”, rekao je Jauz prilikom obilaska terena gdje su započeti radovi na izgradnji trotoara.
On je pojasnio da je pored izgradnje ove pješačke staze, predviđena i izgradnja trotoara u mjesnim zajednicama Jošik, Međeđa, Međuvođe i Komlenac.
“Pored radova na pješačkim stazama intenzivno se radi i na izgradnji Poslovne zone Lipova Greda, jednog od najznačajnih projekata opštine Kozarska Dubica koji treba da omogući otvaranje radnih mjesta i privuče finansijere iz inostranstva. Sa radovima se počelo početkom ovog mjeseca, a trenutno se završava prva faza izgradnje putne infrastrukture, te će uskoro početi i izgradnja vodovodne i kanalizacione mreže”, rekao je Jauz i podsjetio da je za izgradnju Poslovne zone u ovoj godini izdvojeno 1. 200 000 maraka, te da do kraja godine na ovom zemljištu, koje je opštini Kozarska Dubica ustupila Vlada RS, treba sve da bude spremno za inostrane investitore.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi