V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.09.2010. - Nacelnik opštine sa predstavnicima Vlade razgovarao o nadoknadi šteta od junskih poplava
Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica juče je zajedno sa načelnicima opština Prijedor i Oštra Luka razgovarao sa delegacijom Vlade Republike Srpske o nadoknadi šteta od junskih poplava.
Prema njegovim riječima na ovom sastanku je konstatovano da treba tražiti dugoročna rješenja za održavanje i izgradnju objekata za zaštitu od poplava, te je predloženo da se opštinama što prije obezbijede operativna sredstva kako bi sanirale prioritete.
“Ohrabruje najava Vlade RS da će uskoro početi radovi na ovim objektima. Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Zoran Lipovac je ovom prilikom rekao da će prenijeti Vladi prijedlog da opštinama dodijeli nadoknadu, a da oni odluče o prioritetima u koje će ulagati sredstva”, rekao je Jauz.
On je istakao da je prioritet za ovu opštinu čišćenje Gornjeg i Donjeg obodnog kanala.
Jauz je dodao da su junske poplave Kozarskoj Dubici nanijele štetu veću od 10 miliona maraka, od čega se značajan dio odnosi na infrastrukturu i podsjetio da su predstavnici Evropske investicione banke za kreditne aranžmane za zapadni Balkan u ponedjeljak započeli sa utvrđivanjem pravog stanja u vezi sa štetama nastalim od poplava u Republici Srpskoj kako bi bilo razmatrano odobravanje kredita za sanaciju šteta.
“Juče je najavljeno da će narednih sedam dana konsultant Evropske investicione banke obići slivna područja rijeka na kojima će sagledati stanje objekata za zaštitu od spoljnih voda, kao što su nasipi, obodni kanali i crpne stanice, i objekte za zaštitu od vodotoka, te predložiti uređenje i regulaciju vodotoka”, rekao je Jauz.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi