V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.10.2010. - Održan “Miholjdanski sajam stoke”
Juče je u Kozarskoj Dubici održan po treći put za redom “Miholjdanski sajam stoke”. Na ovogodišnjem sajmu posjetioci su imali priliku da vide grla i kolekcije oko 40 izlagača.
Prema riječima Dragana Mataruge načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti koji je otvorio sajam, ovogodišnji sajam je imao regionalni karakter. „Miholjdanski sajam stoke u Kozarskoj Dubici ove godine je prvi put bio regionalnog karaktera. Okupio je najbolja grla i najbolje izlagače na jednom mjestu i time im je data mogućnost da se druže, razmjene iskustva i nauče nešto novo“, rekao je Mataruga. On je podsjetio da je ovim sajmom oživljena tradicija s kraja 19.-og i početka 20.vijeka.
Prema njegovim riječima Kozarska Dubica je poznata po kvalitetu stočnog fonda, a Opština će nastaviti da podržava ovakve manifestacije koje podstiču dalji razvoj stočarske proizvodnje.
Najbolja grla je ocijenila i nagradila posebna komisija, kojom je i ove godine predsjedavao Dragutin Matarugić profesor doktor veterinarskih nauka sa Poljoprivrednog fakulteta u Banjaluci.
U takmičarskom dijelu peharima su nagrađeni vlasnici najboljih krava, ovaca, svinja i konja. Marko Bišić je dobio pehar kao vlasnik najbolje krave simentalske rase, a za najbolju kravu rase Holštajn nagrađen je Mile Glavaš.
U klasi junica Simentalki prvo mjesto je osvojila junica vlasnika Radoje Petkovića, a za najbolju junicu rase Holštajn nagradu je dobio Milorad Arsenić.
Vlasnik najljepših ovaca je Miroslav Šipka, a najbolje svinje je izložio Savo Vasiljević.
Mustafa Krivdić je vlasnik najljepšeg konja, a za najljepši par konja na sajmu nagradu je dobio uzgajivač ovih plemenitih životinja Tomislav Crnogorac.
Nagradu od 500 maraka i titulu šampionke sajma dobila je krava sa farme Rade Trubarca.
O ovoj manifestaciji koja je oživljena prijhe tri godine u Kozarskoj Dubici u svojim memoarima pisao i proto Slavko Vujasinović, u kontekstu godišnjeg vašara na kojem se trgovalo marvom, družilo i svetkovalo. Sajam je održan pod pokroviteljstvom opštine Kozarska Dubica, a u organizaciji Odsjeka za poljoprivredu opštinske Administrativne službe.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi