V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

08.11.2010. - Opštinska boračka organizacija dobila nove prostorije za rad
Danas je u opštini Kozarska Dubica presjecanjem svečane vrpce ozvaničen završetak radova na uređenju dijela novih prostorija za rad Opštinske boračke organizacije.
Svečanu vrpcu su presjekli Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica, Duško Milunović pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite za resor boračko-invalidske zaštite i zaštite civilnih žrtava rata i Dušan Drljić predsjednik Opštinske boračke organizacije. Opštinska boračka organizacija je zahvaljujući podršci Opštine Kozarska Dubica, resornog ministarstva, Ministarstva lokalne uprave i samouprave, te uz pomoć donatora dobila nove kancelarije, Spomen-sobu i jednu prostoriju koja će služiti demobilisanim borcima, porodicama poginulih boraca i RVI, odnosno za Klub veterana koja će biti završena u drugoj fazi adaptacije. “Mi danas oživljavamo uspomene na naše poginule borce. Ova godina je značajna za nas jer smo dobili ovaj objekat od 196 kvadratnih metara sa pomoćnim objektima”, rekao je Dušan Drljić predsjednik Opštinske boračke organizacije i dodao da je povodom otvaranja novih prostorija osvećena Spomen-soba i ostale prostorije. Prema riječima Nine Jauza načelnika opštine, lokalna uprava je obezbijedila organizaciji prostorije, a zahvaljujući ministarstvima obezbijeđena su sredstva za njihovo uređenje koje je u najvećoj mjeri privedeno kraju. “Sa ponosom možemo reći da su naši boric u proteklom otadžbinskom ratu viteški branili svoju otadžbinu i to nas obavezuje da učinimo sve kako bi ono za šta su oni dali svoje živote sačuvali i unapređivali. Naša Boračka organizacija je dobila jedan moderno uređen objekat koji smo danas povodom krsne slave organizacije zvanično predali na upotrebu. Mi ćemo u narednom periodu planirati sredstva, uz podršku resornog ministarstva, kako bismo završili ovaj započeti dio. Obzirom da je ovo lokacja koja se nalazi u centru grada ići ćemo i u smjeru uređenja dvorišta i fasade objekta”, rekao je Jauz. Duško Milunović pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite je istakao da ovo ministarstvo i Boračka organizacija već duže vrijeme imaju partnerske odnose i u sklopu toga imali su veći broj projekata među koje se ubraja ovaj u Kozarskoj Dubici. Milunović je dodao da je Ministarstvo rada i boračko-invačidske zaštite do sada u ovaj projekat uložilo 15 000 KM. Krsna slava Boračke organizacije, Mitrovdan, je danas prigodno obilježena i u Kozarskoj Dubici gdje je u Spomen-hramu Svete Petke održana Sveta liturgija i pomen poginulim borcima, te položeno cvijeća ispred spomen-ploča. Ceremonija osvećenja slavskog kolača i koljiva obavljena je u Svetosavskom domu.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi