V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.04.2011. - Obilježen Dan opštine
Povodom 27. aprila - Dana opštine, sinoć je u Domu kulture u Kozarskoj Dubici u prisustvu brojnih gostiju održana svečana sjednica Skupštine opštine i upriličena svečana akademija.
Svečanoj sjednici Skupštine opštine koju je vodio predsjednik Stojan Banjac prisutustvovali su ambasador Kraljevine Norveške Jan Brotu, delegacije bratske opštine Bela Palanka iz Srbije, opštine Etropole iz Bugarske i gosti iz svih sfera javnog, političkog i vjerskog života opštine. Ovom prilikom predsjednik SO Stojan Banjac uručio je povelju ambasadoru Kraljevine Norveške za cijeli norveški narod kao vid zahvalnosti za brigu o internircima sa područja opštine Kozarska Dubica u koncentracionim logorima Norveše. Sjednici su, takođe, prisustvovali i dvojica od 159 preživjelih internirca iz Kozarske Dubice Rade Trubarac i Đorđe Rašić.
Obilježavanje Dana opštine počelo je u jutarnjim časovima polaganjem vijenaca kod spomen –obilježja u gradskom parku na Davidovom trgu od strane delegacija opštine Kozarska Dubica, predstavnika SUBNOR-a i opštinske Boračke organizacije. Načelnik opštine Nino Jauz ovim povodom upriličio je prijem za predstavnike bratske opštine Bela Palanka i bugarske opštine Etrople, prilikom čega je dogovorena privredna saradnja i saradnja u oblasti turizma. “Želimo da sa našom saradnjom dođemo do zajedničkih projekata koje bismo uputili prema Evropskoj komisiji i drugim međunarodnim fondovima gdje bismo zajedničkim nastupom mogli da pospješimo sferu turizma i sferu društvenog života u naše tri opštie. U drugoj polovini godine imaćemo privrednu delegaciju iz ove dvije opštine koja će posjetiti opštinu Kozarska Dubica i uzvratnu posjetu naše privredne delegacije”, rekao je Jauz. Aleksandar Živković predsjednik opštine Bela Palanka je istakao da je bio jedan od osnivača bratimljenja opštine Kozarsaka Dubica i Bela Palanka još dok je bio omladinac sedamdesetih godina. “Mi smo 2005. godine ponovo potpisali jedan protokol o saradnji između naših opština i nadamo se da će ta saradnja trajati još dugo”, rekao je Živković. On je naglasio da postoji više osnova za saradnju između ovih opština. “Postoji mnogo tog u privredi što može da se ponudi obostrano. Posebno mi je drago što smo danas na sastanku dogovorili da se saradnja odvija među mladima i već u septembru ćemo uspostaviti kontakt između osnovnih škola i napraviti saradnju na kulturnom i sportskom planu”, rekao je Živković.
“Kozarska Dubica i Etropole imaju zajedničku istoriju. Cilj nam je da se potpiše sporazum o saradnji između naših opština i da se ta saradnja odvija kroz razne vidove kulturne, sportske, ekonomske i druge, a s krajnjim ciljem razvoja i prosperiteta ovih opština”, rekao je Bogumil Georgijev načelnik opštine Etropole u Bugarskoj.
Kao i prethodnih godina, u popodnevnim časovima upriličena je tradicionalna trka oslobođenja i to 45. po redu na kojoj je prisustvovao Radovan Latinović učesnik i pobjednik prve ulične trke oslobođenja u Kozarskoj Dubici održane 1952. godine. Na svečanoj akademiji koja je upriličena nakon svečane sjednice prigodnim programom nastupili su Nada Markuc Ranilović i Dejan Lazić članovi Dramskog studija “Artist” iz ove opštine.
Dan opštine, 27. april je datum kada je opština Kozarska Dubica u Drugom svjetskom ratu oslobođena od fašizma i ustaškog genocida.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi