V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

23.06.2011. - NAJAVA: “Konferencija beba 2011”
U nedjelju, 26.06.2011. godine, u Kozarskoj Dubici na platou ispred Doma kulture, po treći put upriličiće se manifestacija “Konferencija beba”.
Manifestacija će se organizovati sa početkom u 09:00 časova, kada će biti izvršena registracija beba.
Programom je predviđeno da se registruju bebe rođene u periodu od 28.06.2010. do 28.06.2011. godine i među njima se bira tročlano predsjedništvo, odnosno najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara.
Prilikom registracije bebama će se dijeliti poklon majice i edukativni materijali koje je obezbijedilo Ministarstvo porodice, omladine i sporta, pokloni koje je obezbijedila opština Kozarska Dubica i pokloni sponzora. Ovogodišnji sponzori manifestacije su: Pošte Srpske, preduzeće “Violeta”, Vitinka, Nova banka A.D. Banjaluka, Kosig Dunav osiguranje, Javni fond za dječiju zaštitu, Metromedija Banjaluka i RTRS kao medijski pokrovitelj.
U 09:45 časova predviđeno je obraćanje organizatora.
U 10:00 časova predviđen je kulturno-umjetnički program, a nastupiće mališani iz Dječijeg vrtića “Pčelica”, najmlađi članovi Folklornog ansambla “Una” i Dramski studio “Artist”.
U 11:00 časova izvršiće se proglašenje pobjednika, odnosno najmlađa, najstarija i beba sa najviše braće i sestara, a potom podjela nagrada.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Savjet za djecu Republike Srpske su i ove godine organizatori manifestacije, a s ciljem upoznavanja javnosti o nepovoljnoj demografskoj slici u Republici Srpskoj i problemu nedovoljnog rađanja.
I ove godine aktiviran je humanitarini broj telefona 1458 i žiro-račun na koji će građani i privredni subjekti moći da doniraju sredstva za sve bebe rođene 28. juna 2011. godine, kao i žiro-račun na koji se mogu uplatiti sredstva za opremanje porodilišta.

Žiro račun na koji potencijalni donatori mogu da uplate sredstva namjenjena bebama rođenim 28. juna je:
Račun Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske, broj: 555-001-01004929-39, otvoren kod Nove banke A.D. Banjaluka, filijala Bijeljina.
Ziro račun na koji potencijalni donatori mogu da uplate sredstva namjenjena porodilištima je: Račun Javnog fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske, broj: 568-403-12000002-50, otvoren kod Balkan investment banke Banjaluka, filijala Bijeljina, svrha doznake opremanje porodilišta.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi