V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

26.12.2011. - Upriličen novogodišnji prijem
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz upriličio je danas novogodišnji prijem za predstavnike Opštinske boračke organizacije, SUBNOR-a, Ratnih vojnih invalida i predsjednike Savjeta mjesnih zajednica.
On je ovom prilikom prisutnima čestitao novogodišnje praznike i uručio im simbolične poklone, te naglasio da već tradicionalno predstavnici opštine kraj kaledndarske godine obilježavaju ovakvim prijemima.
„Mi imamo običaj da na kraju godine sumiramo aktivnosti koje su sprovedene tokom godine, te da to bude i jedan uvod šta treba da se radi u narednoj godini. Nažalost, naša opština dijeli sudbinu i mnogih drugih opština u Republici Srpskoj da ima tragične posljedice iz Drugog svjetskog rata i proteklog otadžbinskog rata. Samim tim, opština daje podršku udruženjima koja okupljaju ovaj dio populacije i moram da pohvalim saradnju sa istima. Osim toga, veoma nam je bitno da ljudi koji vode ova udruženja kreiraju programe za rad udruženja, a da im opština daje podršku“, rekao je Jauz. On je nakon sastanka sa predsjednicima Savjeta mjesnih zajednica naglasio da će se i u 2012. godini nastaviti sa realizacijom kapitalnih projekata kako na gradskom, tako i na seoskom području.
„Mi znamo s kojim problemima se susreću mjesne zajednice kako u gradskom tako i u seoskom području. To je, uglavnom, problem sa neriješenim pitanjem infrastrukture, odnosno loša putna infrastruktura, loša niskonaponska mreža i neriješeno pitanje vodosnabdijevanja. Opština čini dosta toga kako bi se ovi problemi kvalitetno rješavali. Usvajanjem budžeta za narednu godinu i rebalansom budžeta za ovu godinu, 45 odsto sredstava ide na kapitalne investicije, odnosno razvojne projekte. Gotovo svi ti projekti se vezuju za mjesne zajednice“, rekao je Jauz i dodao da je budžet za 2012. godinu razvojnog karaktera, te da se nastavlja sa realizacijom započetih projekata i planiraju novi. On je precizirao da se svi projekti odnose na uređenje vodovodne i kanalizacione mreže, uređenje sistema zaštite od poplava, autobiskih stajališta i druge, te da će se nastaviti sa apliciranjem prema projektima IPA programa koji se finansiraju sredstvima EU. Jauz je naglasio da će godinu koja dolazi obilježiti mnogo kvalitetnih projekata koji će poboljšati uslove za život svim građanima.
Načelnik će sutra upriličiti prijem za penzionisane radnike organa uprave i predstavnike Udruženja penzionera, dok će u srijedu prijem biti upriličen za najbolje studente.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi