V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

28.12.2011. - Organizovan susret studenata i poslodavaca
Udruženje mladih "Kompas" u saradnji sa opštinom Kozarska Dubica danas je organizovalo susret najboljih studenata i poslodavaca sa područja ove opštine sa ciljem da se, kroz razmatranje mogućnosti pronalaska njihovog zaposlenja, visokoobrazovani kadar zadrži u ovoj lokalnoj zajednici. Načelnik Odjeljenja za srednje obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske Cvijan Jovanović istakao je da su susreti ove vrste od velikog značaja jer su prilika da se najbolji studenti vrate u lokalnu zajednicu i nađu zaposlenje.
Načelnik opštine Kozarska Dubica Nino Jauz naglasio je značaj susreta studenata i poslodavaca i potvrdio da opština nastoji da u lokalnoj sredini zadrži što veći broj mladih ljudi, a posebno visokoobrazovani kadar.
"Opština Kozarska Dubica ima veliki broj privrednika i potreba za kadrom visoke stručne spreme postoji, a ovo je pravi način da mladi ljudi po završetku obrazovanja pronađu poslodavca", rekao je Jauz. Susretu su prisustvovali i učenici završnih razreda srednje škole, kojima je načelnik Jauz poručio da su u Kozarskoj Dubici deficitarna zanimanja iz oblasti građevinarstva, arhitekture, određenih oblasti zdravstva, a nedostaju i diplomci prirodno-matematičkog fakulteta. Skupu su prisustvovali i profesor Univerziteta u Banjaluci Radmila Čokorilo i direktor Mješovite srednje škole "Nikola Tesla" u Kozarskoj Dubici Senada Zlokapa.
Ovom prilikom srednjoškolcima su prezentovani fakulteti banjalučkog univerziteta i približeno im je na koji način da vrše selekciju fakulteta koji će upisati, a studentima pružena mogućnost ostvarivanja kontakata s budućim poslodavcima.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi