V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.07.2012. - Počela rekonstrukcija regionalnog puta Međuvođe – Mlječanica
Radovi na rekonstrukciji regionalnog puta Međuvođe – Mlječanica kod Kozarske Dubice počeli su u ponedjeljak, a sredstva u iznosu od 150 000 KM obezbijedilo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
Prema riječima Nine Jauza načelnik opštine Kozarska Dubica dužina ovog puta je četiri kilometra, a rekonstrukcija će biti obavljena na dijelovima na kojima je kolovoz pretrpio oštećenja od klizišta.
“Ovaj put ne samo da je od izuzetnog značaja za stanovnike Mjesne zajednice Međuvođe nego i za radnike i pacijente Banje „Mlječanica“, te za šumsko gazdinstvo koje ga koristi za prevoz drvnih sortimenata” rekao je Jauz i podsjetio da je opština iz tog razloga aplicirala sa ovim projektom kod Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.
On je rekao da su na ovom području opštine u toku pripremni radovi za postavljanje asfalta na putu u selu Hajderovci.
“Planirani su i radovi na regulaciji toka rječice Mlječanica, na dijelovima gdje se izlijeva i plavi kuće i oranice. Sredstva za regulaciju ovog vodotoka su obezbjeđena posredstvom Ministarstva finansija Republike Srpske i Evropske investicione banke i čeka se njihova realizacije” ,istakao je Jauz.
On je rekao da će opština podržati i izgradnju ulične rasvjete u krugu banjskog kompleksa „Mlječanica“, projekat koji ova zdravstvena ustanova planira da realizuje u saradnji sa „Elektrokrajinom“ Banjaluka.
Jauz je naglasio da će se i dalje svi projekti od značaja za građane planirati i realizovati u saradnji sa savjetima mjesnih zajednica.
Prema riječima Željka Ivoševića izvršnog direktora za nemedicinske poslove Bolnice „Mlječanica“ rekonstrukcija puta Međuvođe-Mlječanica je od velikog značaja za ovu zdravstvenu ustanovu, jer su brojna oštećenja otežavala saobraćaj.
Izvođač radova je preduzeće za održavanje i zaštitu puteva „Prijedorputevi“ a.d. Prijedor.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi