V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

01.10.2012. - Dan sjećanja na majora Milana Tepića
„Major Milan Tepić je zadužio sve građane Kozarske Dubice na vječno poštovanje”, izjavio je Nino Jauz načelnik opštine Kozarska Dubica povodom 21. godišnjice pogibije ovog narodnog heroja.
On je podsjetio da jedna ulica u gradu nosi njegovo ime, a u parku Narodnih heroja podignuta mu je bista.
U subotu su u prisustvu majke Milene i sestre Milke na groblju u Komlencu na porodičnoj grobnici Tepića vijence položili i svijeće zapalili predstavnici Opštine Kozarska Dubica, Boračke organizacije, SUBNOR-a i Opštinskog odbora Partije demokratskog progresa. Svi prisutni obišli su porodičnu kuću Tepića i sa porodicom podjelili bolna sjećanja na častan postupak, žrtvovanje i rijetko herojstvo.
Sekratar opštinskog SUBNOR-a Ostoja Zlokapa kazao je da je Dubica u II. svjetskom ratu dala 14.narodnih heroja, a u posljednjem otadžbinskom ratu još jednog, majora Milana Tepića.
Na današnji dan prije 21.godinu u bjelovarskoj kasarni na Bedeniku poginuo je major Jugoslovenske narodne armije Milan Tepić.
Dvadeset i devetog septembra 1991. ne želeći da prepusti neprijatelju oružje kojim bi ubijao njegove vojnike, major Milan Tepić digao je u vazduh vojno skladište i sebe.
Za ovaj junački podvig major Tepić je odlukom Predsjedništva Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije posthumno odlikovan Ordenom narodnog heroja. Njemu u počast, Republika Srpska je ustanovila orden za posebne zasluge u ratu, a Skupština opštine Kozarska Dubica donijela odluku da se 29. septembar obilježava kao Dan sjećanja na ovog narodnog heroja.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi