V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

10.10.2012. - Preliminarni rezultati lokalnih izbora 2012. godine
Na lokalnim izborima 2012. godine kandidat koalicije "Za našu Kozarsku Dubicu", koju čine Srpska demokratska stranka, Partija demokratskog progresa, Demokratski narodni savez i Srpska radikalna stranka, Mile Zlojutro sa 7.441 osvojeni glas birača ostvario je pobjedu.
Nino Jauz kandidat SNSD-a i dosadašnji načelnik opštine Kozarska Dubica osvojio je 4.865 glasova, a Darko Ljubojević kandidat Socijalističke partije osvojio je 286 birača. Prema riječima Miloša Zlojutra predsjednika Opštinske izborne komisije u Kozarskoj Dubici je na glasanje izašlo 55,93 odsto upisanih birača s pravom glasa, odnosno 13. 252 građana.
On je rekao da će Centralna izborna komisija u roku od mjesec dana objaviti konačne izborne rezultate, nakon čega će se obaviti primopredaja načelničke funkcije.
“Konstitutivna sjednica Skupštine opštine mora se održati u roku od 30 dana od objave konačnih rezultata, a to je početkom decembra mjeseca, kada će biti poznati i rezultati međustranačkih usaglašavanja za mjesta funkcionera koji se ne biraju direktno, kao i za skupštinska radna tijela.
Konsultacije se odnose na izbor zamjenika načelnika opštine, predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine i Komisije za izbor i imenovanje, bez koje se ne može konstituisati opštinski parlament”, rekao je Zlojutro.
Najviše odbornika u novom sazivu Skupštine opštine Kozarska Dubica imaće SNSD, za čiju odborničku listu je na lokalnim izborima glasalo 3.928 birača, pokazuju preliminarni rezultati Opštinske izborne komisije. Slijedi SDS sa 2.933 glasa, PDP sa 2.040 glasova, DNS koji je dobio 1.090 glasova, dok su za odborničku listu Socijalističke partije glasala 562 birača.
Iz reda nacionalnih manjina mandat je pripao predstavniku Roma Muhamedu Haliloviću, koji je osvojio 114 glasova.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi