V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

14.02.2013. - Upriličena radna posjeta Bolnici „Mlječanica“
Načelnik opštine Kozarska Dubica Mile Zlojutro i predsjednik Skupštine opštine Nebojša Milovčević danas su sa saradnicima posjetili Bolnicu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Mlječanica” kako bi se upoznali s poslovanjem i problemima sa kojima se susreće ova ustanova.
Načelnik je ovom prilikom ukazao na značaj ovakve ustanove koja je smještena u prirodnom ambijentu i ima tradiciju od dvije decenije.
On je naglasio da podrška opštine neće izostati, te da su u razgovoru sa direktorom upoznati da menadžment ove ustanove ne može da riješi problem postavljanja rasvjete na putu do ustanove.
“Opština će pomoći u rješavanju problema neosvjetljenosti tako što će obezbijediti svetiljke, i o ovom problemu ćemo upoznati načelnika resornog Odjeljenja u opštinskoj Adinistrativnoj službi”, rekao je načelnik.
On je podsjetio da su planirane investicije za ovu godinu, zbog stanja u budžetu minimalne, te da je u toku izrada Nacrta budžeta za tekuću godinu.
Direktor “Mlječanice” Željko Macura je istakao da nastoje održati ustanovu, te da se nadaju da će sa statusom Bolnice, koji je “Mlječanica” dobila prošle godine, to zagarantovano uspjeti.
“Ustanova ima velike efekte u liječenju, kvalitetan kadar i popunjene kapacitete. Osnovni problem ustanove je smještaj, odnosno malo kreveta za intenzivnu i poluintenzivnu njegu. Postoji plan da se izgradi dodatni prostor i rekonstruiše postojeći, odnosno postoji kvalitetan projekat koji bi omogućio samofinansiranje ove ustanove”, rekao je Macura.
Tokom sastanka je zaključeno da bi se dobijanjem uslova za širu komercijalizaciju ove ustanove, u saradnji sa opštinom Kozarska Dubica i Turističkom organizacijom opštine, stvorili bolji uslovi i za turističku promociju.
Načelnik opštine je proteklih mjeseci posjetio sa saradnicima preduzeća “Mlijekoprodukt” i “Dubikoton”, a u planu su radne posjete i upoznavanje sa poslovanjem ostalih predzeća i ustanova na području opštine.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi