V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

03.06.2013. - Otvorena tradicionalna manifestacija „Dani Knešpolja“
U subotu je otvorena tradicionalna manifestacija „Dani Knešpolja“ u Knežici, koja objedinjuje 4 manifestacije, odnosno niz kulturno-zabavnih i vjerskih događaja.
Manifestacija je započela tradicionalnom „Kosidbom“, a trajaće do 28.
juna 2013. godine .
Organizator manifestacije je KUD „Knešpolje“ i Crkvena opština Knežica, uz pokroviteljstvo opštine Kozarska Dubica, Turističke organizacije opštine i Ministarstva prosvjete i kulture RS.
„Već tradicionalno u prvoj sedmici juna organizuje se „Kosidba“ kojom se otvara manifestacija „Dani Knešpolja“. Ova manifestacija je iz godine u godinu sve više posjećena, a cilj nam je da preraste u brend Knešoplja i ovog Kulturno-umjetničkog društva“, rečeno je u KUD-u „Knešpolje“.
Na „Kosidbi“ je učestvovalo 25 kosaca, predstavnika kulturno-umjetničkih društava i ojkačkih grupa, kojima su uručene nagrade, a najmlađi kosac David Bundalo je dobio na poklon posebnu nagradu, ručnu kosu.
Ovom prilikom organizovano je takmičenje u starim igrama, a najboljima su uručene nagrade, pehari i medalje.
Takođe, upriličen je nastup KUD- a „Mirkovo Kolo“ iz Vrbaške, Srpsko prosvjetnog društva „Prosvjeta“ iz Kozarske Dubice sa Folklornom sekcijom „Una“, KUD-a „Mladost“ iz Međeđe, Srpsko kulturno umjerničkog društvo „Mladen Stojanović“ iz Prijedora, KUD-a „Mladem Stojanović“ iz Srbije i Ojkačke grupe „Srce Knešpolja 1“ i „Srce Knešpolja 2“ iz Knežice, kao ojkačke grupe „Mlado Potkozarje“ iz Dragotinje i Ženske ojkačke grupe „Una“ iz Kostajnice.
U okviru manifestacije „Dani Knešpolja“, takođe će, 15.06.2013. godine, biti upriličene kulturno-zabavna manifestacija „Djeca Knešpolja - Čuvari srpske tradicije", „Veče ojkače“ 22.06.2013. godine, „Veče tradicionalne pjesme i igara“ 27. 06. 2013. godine, a na Vidovdan, 28.06.2013. godine, predviđeno je zatvaranje manifestacije kada će se u crkvi „Pokrova Presvete Bogorodice“ održati liturgija, a na spome obilježju u Knežici, položiti vijenci i služiti parastos palim borcima.
Na sedmoj „Kosidbi“ prisustvovali su Mile Zlojutro načelnik opštine, Pero Karan načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti i Perica Bundalo delegat u Vijeću naroda RS.
Manifestacija „Dani Knešpolja“ se organizuje u okviru „Dubičkog ljeta 2013“, s ciljem očuvanja običaja i približavanje istih mlađim generacijama.

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

  • Foto galerija
  • FOTOGALERIJA
  • Anketa 10-1
    Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-2
    Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-3
    Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-4
    Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

    DA
    NE
    Djelomicno
    Anketa 10-5
    Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

    Opstinska inspekcija
    KP "Komunalac"
    KP "Vodovod"
    Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
    Komunalna policija
    Republicki inspekcijski organi