V I J E S T I

Vesti || Arhiva vjesti || Pretraga ||

 

11.06.2013. - Počela realizacija projekta „Jednake mogućnosti za sve“
Udruženje roditelja, djece i omladine sa posebnim potrebama „Rastimo zajedno“ iz Kozarske Dubice krenulo je u realizaciju projekta pod nazivom „Jednake mogućnosti za sve“, koji ima za cilj poboljšati psihosocijalni položaj djece sa posebnim potrebama u ovoj lokalnoj zajednici. Rad na stvaranju boljeg položaja u društvu za ovu populaciju zamišljen je kroz organizaciju radionica od strane stručnih osoba, uz učešće roditelja ove djece kao i djece tipičnih sposobnosti.
Govoreći o sprovedenim i planiranim aktivnostima u ovom udruženju je saopšteno da su već održane radionice za roditelje i djecu sa lakšim i težim mentalnim oštećenjima, radionice za djecu sa posebnim potrebama i djecu tipičnih sposobnosti, te da su to prve od planiranih 50 radionica.
„Osim toga izvršena je nabavka potrebne tehničke opreme i didaktičkog materijala za potrebe održavanja radionica, a toku je i izrada promotivnog materijala kako bi se osigurala transparentnost i vidljivost aktivnosti“, rečeno je u Udruženju.
Namjera Udruženja je, takođe, da kroz organizovanje okruglih stolova uključi i predstavnike lokalne zajednice u rad na identifikaciji i rješavanju problema socijalne inkluzije ove djece. „Pored edukativnih radionica u pripremi je jednodnevni izlet u prirodnom okruženju manastira Moštanica kako bi se kod ove djece razvijala potreba za igru i druženje. Po završetku projektnih aktivnosti biće organizovana svečanost u Domu kulture za sve građane i goste koji su posebno osjetljivi na probleme populacije djece i omladine sa poteškoćama u razvoju“, najavljeno je u Udruženju. Ciljna grupa projekta je 98 djece sa posebnim potrebama u zajednici, od čega njih 46 pohađa osnovnu školu, te članovi njihovih porodica, lokalni organi vlasti, mediji i građani.
Period implementacije projekta je 12 mjeseci, a sve aktivnosti trebaju biti završene do aprila, 2014.godine. Vrijednost projekta iznosi 17 225 KM, a realizuje se u okviru UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije III - LOD III“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava IPA a u saradnji sa opštinom Kozarska Dubica.
(Mišljenja izražena u ovom materijalu su mišljenja autora i kao takva ne odražavaju službene stavove Evropske unije niti Razvojnog programa Ujedinjenih nacija. Sadržaj teksta je isključiva odgovornost Udruženja roditelja, djece i omladine sa posebnim potrebama.)

Vijesti

Content Management Powered by CuteNews

Web kamere

 • Foto galerija
 • FOTOGALERIJA
 • Anketa 10-1
  Jeste li zadovoljni nacinom na koji se odrzavaju javne povrsine na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-2
  Smatrate li da sluzbe opstine koje u opisu posla imaju zastite zivotne sredine profesionalno rade svoj posao

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-3
  Jeste li vi licno imali neko konkretno-neprijatno iskustvo u vezi sa ekoloskim problemom a da vam nadlezne sluzbe nisu odgovorile na sluzbeni zahtjev

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-4
  Da li ste veci dio godine zadovoljni kvalitetom vode i vazduha na podrucju opstine Kozarska Dubica

  DA
  NE
  Djelomicno
  Anketa 10-5
  Koju sluzbu domena ekologije smatrate najmanje azurnom

  Opstinska inspekcija
  KP "Komunalac"
  KP "Vodovod"
  Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove
  Komunalna policija
  Republicki inspekcijski organi